Jump to content
Αλέξανδρος123

Διαδικαστικά αγοράς μεταχειρισμένου

Recommended Posts

Καλησπέρα,

ποια είναι τα βήματα για να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο?

1. Πηγαίνεις βλέπεις τη μηχανή από κοντά
  2. Αν συμφωνεί και ο πωλητής την πάτε για έλεγχο κάπου εκεί κοντά, τον οποίο πληρώνει ο αγοραστής υποθέτω, πόσο κοστίζει αυτό περίπου, 50?
  3. Αν μετά τον έλεγχο ο μηχανικός πει ότι πάνω κάτω φαίνεται οκ, πληρώνεις τον πωλητή και φεύγεις με τη μηχανή?

Πώς φαίνεται ότι είσαι ο νέος ιδιοκτήτης της μηχανής, δεν πρέπει να υπογράψεις κάποιο χαρτί? Τον πωλητή τον πληρώνεις πριν ή μετά την αλλαγή ιδιοκτήτη?

Πρώτη μηχανή σκοπεύω να πάρω και δε θέλω να την πατήσω, ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 1 ώρα, το μέλος innova 04 έγραψε:

το θεμα μετακινηθηκε στις Ερωτησεις, και μπηκε ετικετα.

Ευχαριστώ δεν γνώριζα την ύπαρξη τομέα ερωτήσεων, βλέπω τα pinned και φαίνεται να υπάρχουν 2 threads που συζητάνε τη διαδικασία μεταβίβασης οπότε είναι μάλλον περιττό το δικό μου νήμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε:

Ευχαριστώ δεν γνώριζα την ύπαρξη τομέα ερωτήσεων, βλέπω τα pinned και φαίνεται να υπάρχουν 2 threads που συζητάνε τη διαδικασία μεταβίβασης οπότε είναι μάλλον περιττό το δικό μου νήμα.

Δεν ειναι περιττό, αυτος ειναι ο λόγος ύπαρξης του φόρουμ, να γινεται συζητηση.

Η ετικέττα που προστεθηκε, βοηθει να ''εντοπιστουν'' αμεσα παρόμοια θεματα. θα παρατηρησεις οτι αρκετα θεματα ειναι παλιά, και σιγουρα θα πρέπει να ψαξεις λιγο παραεξω απο το φόρουμ ποιες διαδικασιες εχουν αλλάξει.

Το μονο που μπορω να βοηθησω σχευικά, ειναι οτι πλέον απαιτειται ΚΑΙ Βεβαιωση Μη Οφειλών Τελων Κυκλοφορίας απο τον πωλητή, όπου αναγραφονται συνολικά (απο την εκδοση 1ης άδειας κυκλοφορίας) τα Τέλη που εχουν πληρωθει κάθε χρονιά. 

Αν δεν εχουν εξοφληθει, τοτε πρέπει να εξοφληθούν πριν την μεταβιβαση, αλλιως δεν προχωρα η διαδικασια. Αυτα φυσικά, βαρύνουν τον πωλητή..

Υπάρχει και άλλη λύση, να αναθεσεις σε εναν ασφαλιστη να τρεξει τη διαδικασια, ειναι σχετικα πολυ μικρό το κόστος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλός σε βρήκαμε.

πριν 19 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε:

1. Πηγαίνεις βλέπεις τη μηχανή από κοντά
  2. Αν συμφωνεί και ο πωλητής την πάτε για έλεγχο κάπου εκεί κοντά, τον οποίο πληρώνει ο αγοραστής υποθέτω, πόσο κοστίζει αυτό περίπου, 50?
  3. Αν μετά τον έλεγχο ο μηχανικός πει ότι πάνω κάτω φαίνεται οκ, πληρώνεις τον πωλητή και φεύγεις με τη μηχανή?

Πηγαίνεις να δεις την μηχανή από κοντά. Κατά προτίμηση με έναν δικό σου μηχανικό. Κέρασε τον ένα καφέ και αν υπάρχει απόσταση, κάνα τάλιρο για βενζίνη.
Όταν φτάσετε, τον αφήνεις να κάνει τους ελέγχους του, την παίρνεις και εσύ μια βόλτα, να δεις πως κάθετε. 
Μιλάς, ρωτάς τον Μηχανικό "αξίζει;" και θα σου πει. Μπορεί πχ να πει για μερικά μαζέματα, η ότι φαίνεται οκ.
Πρόσεξε όμως. Το ότι την είδε μηχανικός δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα! Και εμένα είδε μηχανικός το CBR που είχα όταν το πούλαγα και έλεγε ότι το μοτέρ "δουλεύει μέλι!"... Το πιστόνι είχε ραγίσει, και ακόμα και σήμερα έχω τα κομματάκια...  Οπότε αυτός που θα πάρεις, να ξέρει τι του γίνεται.
Αν είσαι ευχαριστημένος, κανονίζεις με τον άνθρωπο που σου πουλάει την μοτοσυκλέτα να βρεθείτε είτε σε: ΚΕΠ ή Στο τοπικό Υπουργείο Μεταφορών. Ακόμα και σε σχολή οδηγών, βέβαια όλα αυτά έχουν τα καλά και τα κακά τους. Δεν θα πολυλογήσω. 
Λίγο πριν βάλετε τις υπογραφές σας στην νέα άδεια, του δίνεις τα ΓκαΦρά και φεύγεις Κύριος από την υπηρεσία με την καινούρια σου μοτοσυκλέτα.

πριν 19 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε:

Πώς φαίνεται ότι είσαι ο νέος ιδιοκτήτης της μηχανής, δεν πρέπει να υπογράψεις κάποιο χαρτί? Τον πωλητή τον πληρώνεις πριν ή μετά την αλλαγή ιδιοκτήτη?

Πρώτη μηχανή σκοπεύω να πάρω και δε θέλω να την πατήσω, ευχαριστώ.

Με το αντίγραφο άδειας που θα πάρεις από το ΚΕΠ, ορίζεσαι ως ο νέος ιδιοκτήτης εκείνη την στιγμή με τις υπογραφές (του πρώην ιδιοκτήτη, πωλητή δηλαδή και του νυν ιδιοκτήτη, αγοραστή δηλαδή.) και το μόνο που πρέπει να κάνεις για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο, είναι να την ασφαλίσεις το συντομότερο.

Από δικαιολογητικά, διαδικασία και πληρωμή (οφειλών), γνωρίζεις πως πάει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 18/1/2022 at 9:08 ΠΜ, το μέλος Cr3a7ur3 έγραψε:

Από δικαιολογητικά, διαδικασία και πληρωμή (οφειλών), γνωρίζεις πως πάει;

Ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση, όχι δεν γνωρίζω, στα pinned threads είδα και κάτι για παράβολο από τράπεζα, δεν πρέπει να γίνει αυτό πρώτα πριν πάμε στο ΚΕΠ?

Για το test drive που ανέφερες δε νομίζω ότι θα το επιτρέψει ο πωλητής, αν με αφήσει να οδηγήσω την μηχανή πώς ξέρει ότι θα γυρίσω πίσω? Μόνο από κοντά περιμένω να με αφήσει να τη δω και μετά να την πάμε σε κάποιο συνεργείο εκεί κοντά για έλεγχο, αν ως εδώ όλα καλά τότε θα πάμε σε τράπεζα για το παράβολο μαζί, μετά θα πάμε σε ΚΕΠ, τον πληρώνω πριν μπούμε μέσα, μπαίνουμε ΚΕΠ και γίνεται η μεταφορά ιδιοκτησίας και τέλος ελπίζω.

Μετά οκ χρειάζεται λογικά εύρεση ασφάλειας, οδικής βοήθειας και ίσως το πάω και για γενικό service. Ξεχνάω κάτι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 14 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε:

Ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση, όχι δεν γνωρίζω, στα pinned threads είδα και κάτι για παράβολο από τράπεζα, δεν πρέπει να γίνει αυτό πρώτα πριν πάμε στο ΚΕΠ?

Για το test drive που ανέφερες δε νομίζω ότι θα το επιτρέψει ο πωλητής, αν με αφήσει να οδηγήσω την μηχανή πώς ξέρει ότι θα γυρίσω πίσω? Μόνο από κοντά περιμένω να με αφήσει να τη δω και μετά να την πάμε σε κάποιο συνεργείο εκεί κοντά για έλεγχο, αν ως εδώ όλα καλά τότε θα πάμε σε τράπεζα για το παράβολο μαζί, μετά θα πάμε σε ΚΕΠ, τον πληρώνω πριν μπούμε μέσα, μπαίνουμε ΚΕΠ και γίνεται η μεταφορά ιδιοκτησίας και τέλος ελπίζω.

Μετά οκ χρειάζεται λογικά εύρεση ασφάλειας, οδικής βοήθειας και ίσως το πάω και για γενικό service. Ξεχνάω κάτι?

Μια απορία που πάντα έχω σε αυτά: Πώς ξέρεις οτι τον πληρώνεις στο χέρι έξω από το ΚΕΠ (ή του κάνεις μεταφορά με ebanking) κι αυτός εκείνη τη στιγμή δεν εξαφανίζεται χωρίς να υπογράψει τίποτα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 43 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Μια απορία που πάντα έχω σε αυτά: Πώς ξέρεις οτι τον πληρώνεις στο χέρι έξω από το ΚΕΠ (ή του κάνεις μεταφορά με ebanking) κι αυτός εκείνη τη στιγμή δεν εξαφανίζεται χωρίς να υπογράψει τίποτα;

Δεν τον πληρώνεις ΠΡΙΝ παραδοθει η άδεια κυκλοφορίας στο ΚΕΠ υπογεγραμενη και απο τους δύο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος A-nik-i έγραψε:

εγώ πήγα σε ένα διεκπεραιωτή μαζί με τον πωλητή, πέσανε οι υπογραφές σε αυτά που μας ζήτησε και τότε έκανα τη μεταφορά live.

Επιβεβαίωσε, πήρα τα κλειδιά κ την μηχανή , την επομένη είχα με κούριερ τα ανανεωμένα έγγραφα της μηχανής και πήγα για να την ασφαλίσω σε εμένανε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 21/1/2022 at 6:53 ΠΜ, το μέλος innova 04 έγραψε:

Τι μοτό, θα αγοράσεις ?  

ψάχνω για μία με rotex motor γιατί είναι οι μόνες στο εύρος 1000-1500 ευρώ και υπάρχουν σε αφθονία στην Ελλάδα από ότι φαίνεται, είτε πήγασο, είτε bmw

Την 21/1/2022 at 1:50 ΜΜ, το μέλος A-nik-i έγραψε:

αυτό φοβάμαι και εγώ

Την 21/1/2022 at 2:35 ΜΜ, το μέλος innova 04 έγραψε:

Δεν τον πληρώνεις ΠΡΙΝ παραδοθει η άδεια κυκλοφορίας στο ΚΕΠ υπογεγραμενη και απο τους δύο.

άρα μπαίνουμε κεπ μαζί για παράδοση άδειας, μετά βγαίνουμε να τον πληρώσω και μετά ξαναμπαίνουμε για να γίνει η μεταφορά ιδιοκτησίας?

Την 21/1/2022 at 3:05 ΜΜ, το μέλος crussifier έγραψε:

εγώ πήγα σε ένα διεκπεραιωτή μαζί με τον πωλητή, πέσανε οι υπογραφές σε αυτά που μας ζήτησε και τότε έκανα τη μεταφορά live.

Επιβεβαίωσε, πήρα τα κλειδιά κ την μηχανή , την επομένη είχα με κούριερ τα ανανεωμένα έγγραφα της μηχανής και πήγα για να την ασφαλίσω σε εμένανε.

καλή ιδέα αυτό, δηλαδή αν πχ κατέβω Πάτρα από Θεσσαλονίκη για να δω τη μηχανή, ψάχνω και ένα γραφείο που κάνει διεκπεραιώσεις και πάμε μαζί με τον πωλητή μετά από το συνεργείο που θα έχει κάνει τον έλεγχο στην μηχανή, λες έτσι αν πάμε σε τέτοιο γραφείο να γλιτώσουμε και το ΚΕΠ? εσύ χρειάστηκε να πας και σε ΚΕΠ με τον πωλητή? και ποια είναι περίπου η αμοιβή που ζητάει τέτοιο γραφείο

Τροποποιήθηκε από τον Αλέξανδρος123

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε:

καλή ιδέα αυτό, δηλαδή αν πχ κατέβω Πάτρα από Θεσσαλονίκη για να δω τη μηχανή, ψάχνω και ένα γραφείο που κάνει διεκπεραιώσεις και πάμε μαζί με τον πωλητή μετά από το συνεργείο που θα έχει κάνει τον έλεγχο στην μηχανή, λες έτσι αν πάμε σε τέτοιο γραφείο να γλιτώσουμε και το ΚΕΠ? εσύ χρειάστηκε να πας και σε ΚΕΠ με τον πωλητή? και ποια είναι περίπου η αμοιβή που ζητάει τέτοιο γραφείο

Φαντάζομαι έχει κάποιον/κάποια εκεί στη Πάτρα που κάνει αυτή τη δουλειά.Εγώ για καλύτερο προγραμματισμό, είπα ποια μέρα μπορεί ο πωλητής και μετά απο τηλέφωνα σε συνεργείο/αντιπροσωπεία/κτέο και γραφείο διεκπεραιωτή για να δω χρόνους που χρειάζονται έκαστος,  κλείστηκαν τα ραντεβού.

Οπότε, συνάντηση , έλεγχος , μετά διεκπεραιωτής μαζί με τον πωλητή εννοείται και ξεκινά η διαδικασία. Άπαξ και έχει ξεκινήσει, κάποια στιγμή, ναι , θα πάτε μαζί ΚΕΠ για καναδυό εξουσιοδοτήσεις που ζητά ο διεκπεραιωτής, επιστρέφετε με αυτές και συνεχίζει.Το ΚΕΠ είχε το λιγότερο χρόνο απο όλα αυτά, για γνήσιο υπογραφής ουσιαστικά πας.

Αμοιβή γύρω στο 30άρι θυμάμαι, τα οποία τα ανέλαβα εξ ολοκλήρου, ως αγοραστής. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο διαικπεραιωτης πλεων ειναι μια πολυ καλη λυση. 

σε απαλασει απο το αγχος-ταλαιπωρια της ολης διαδικασιας.

το κοστος ειναι αστειο κατα τη γνωμη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή έκανα πρόσφατα μεταβίβαση, ένα 25άρι μου πήρε. Εγώ πάντως θα πρότεινα την ανταλλαγή Υπεύθυνων Δηλώσεων (μέσω gov.gr 5 λεπτά υπόθεση) ή και την σύνταξη ενός πρόχειρου συμφωνητικού (σε περίπτωση καμιάς προκαταβολής κλπ). Και θα πρότεινα και την μεταβίβαση του ποσού μέσω τραπέζης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 20/1/2022 at 11:23 ΜΜ, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε:

Για το test drive που ανέφερες δε νομίζω ότι θα το επιτρέψει ο πωλητής, αν με αφήσει να οδηγήσω την μηχανή πώς ξέρει ότι θα γυρίσω πίσω? Μόνο από κοντά περιμένω να με

Αν είσαι με τον μηχανικό σου:

• Του δίνεις την Ταυτότητα σου.
  • Λες στον μηχανικό που έχεις πάρει μαζί σου να κάτσει μαζί του.

Ο ποιο ασφαλής τρόπος. Έχει τα στοιχεία σου στην περίπτωση που δεν γυρίσεις, και ένα άτομο που σε ξέρει. 
Όταν πήγα να δω για ένα Vara, το ίδιο έκανε ο μηχανικός μου. (Ο τυπάς συνέχισε να είναι τσιτωμένος/φοβισμένος, όχι γιατί νόμιζε ότι θα του έκλεβα την μηχανή, αλλά γιατί θα καταλάβαινα ότι έχει κάνει το ψυγείο σαν πατημένο σωλήνα αλοιφής και ότι ήθελε καινούρια καδένα...)

Τα Δικαιολογητικά:

1. Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος (πρωτότυπη)
  2. Ισχύον ΚΤΕΟ (δελτίο τεχνικού ελέγχου)
  3. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Μεταβίβασης Οχήματος, θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή ΑΤ.
  4. Άρση Κυριότητας (Πράξη εξόφλησης) εάν έχει υπάρξει παρακράτηση.
  5. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο (Πωλητής και Αγοραστής)
  6. ΑΦΜ Αγοραστή 
  7. Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους μεταβίβασης και του τέλους άδειας του οχήματος.
  8. Βεβαίωση τελών κυκλοφορίας από τον πωλητή μέσω gov.gr

Σε Bold σου έχω γράψει ότι θα πρέπει να φέρει ο Πωλητής.
Σε Italics σου έχω γράψει ότι θα πρέπει να φέρει ο Αγοραστής.

Οι Οφειλές:

spacer.png

Η Διαδικασία:

Ο Πωλητής αναλαμβάνει να κάνει ένα 60-70% της δουλειάς. Εσύ αράζεις πέτσα και περιμένεις να πας "να ετοιμάσεις τα χαρτιά σου"
Εκτός από Υπεύθυνη Δήλωση, Ταυτότητα, ΑΦΜ και Αίτηση/Δήλωση Μεταβίβαση Οχήματος (που και αυτή την αναλαμβάνει ο Πωλητής, αλλά τεσπα), Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά. 
Όταν όλα είναι έτοιμα, μπορείτε να πάτε σε...

• ΚΕΠ
  • (Τοπικό) Υπουργείο Μεταφορών 
  • Σχολή Οδηγών

Το κάθε μέρος έχει τα καλά και τα άσχημα του. 

Το ΚΕΠ... 

• Θα σε εξυπηρετήσει μέχρι της 6
  • Δεν μπορείς να πληρώσεις εκεί τα Έξοδα Μεταβίβασης

Το Υπουργείο...

• Τα κάνεις όλα, ακόμα και αν πας απροετοίμαστος
  • Κλείνει νωρίς, χρονοβόρο και είναι βαρύ Δημόσιο υφάκι. 

Η Σχολή Οδηγών...

• Την επόμενη κιόλας μέρα τα έχεις έτοιμα. (Άδεια, χαρτούρα)
  • Κοστίζει κάτι παραπάνω στο σύνολο. (40 Ευρώ κάνει στην σχολή που πήγα εγώ.)

Πληρώνεις και βάζεις υπογραφή. Η βάζεις υπογραφή και μετά πληρώνεις, η του δίνεις τα μισά... Η όπως το κανονίσετε εσείς τέλος πάντων.
Μετά παίρνεις τα χαρτάκια σου, ανεβαίνεις στο εργαλείο σου (φτου να μην σε ματιάσω, ΦΤΟΥ) και πας σπιτάκι σου.
Την επόμενη μέρα (για να αλλάξουν τα στοιχεία στο σύστημα.) κάνεις και μια ωραιότατη ασφάλιση και είσαι Πένα. 

Μερικά τιπς από εμένα προς εσένα:

• Βασικό πακέτο ασφάλειας (Οδική/Βασική Κάλυψη) είναι το απλούστερο. Ποτέ μην ασχοληθείς με Πυρός, Κλοπής... Εκτός αν έχεις Multistrada. Σε τέτοια περίπτωση, που μένεις; Για ένα φίλο ρωτάω...
  • Θα αλλάξεις Λάδια, Μπουζί, Φίλτρο Λαδιού/Αέρος σαν να μην τα έχει αλλάξει ποτέ. Και ας σου έχει πει "Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑ." 
    Εμένα μου είχε πει ότι όλα είναι αλλαγμένα τώρα, μέχρι που βρήκα ότι η Δισκόπλακα είναι στραβή. Το μπροστινό ήθελε σέρβις, λάδια ήταν παλιά και τα μπουζί για πέταμα...
  • Το ποιο σημαντικό: Άι τράβα καμιά βόλτα

Ελπίζω να σε διαφώτισα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 3/2/2022 at 9:19 ΠΜ, το μέλος Cr3a7ur3 έγραψε:

Αν είσαι με τον μηχανικό σου:

• Του δίνεις την Ταυτότητα σου.
  • Λες στον μηχανικό που έχεις πάρει μαζί σου να κάτσει μαζί του.

Ο ποιο ασφαλής τρόπος. Έχει τα στοιχεία σου στην περίπτωση που δεν γυρίσεις, και ένα άτομο που σε ξέρει. 
Όταν πήγα να δω για ένα Vara, το ίδιο έκανε ο μηχανικός μου. (Ο τυπάς συνέχισε να είναι τσιτωμένος/φοβισμένος, όχι γιατί νόμιζε ότι θα του έκλεβα την μηχανή, αλλά γιατί θα καταλάβαινα ότι έχει κάνει το ψυγείο σαν πατημένο σωλήνα αλοιφής και ότι ήθελε καινούρια καδένα...)

Προσωπικα δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω μηχανη σε υποψηφιο αγοραστη.

Πες οτι τρωει τουμπα,ποιος πληρωνει?

Που ξερεις οτι δε σου εδωσε πλαστη ταυτοτητα?

Αν τελικα του αρεσει και ψηνεται,η συνοδηγος ο αγοραστης η οδηγος ο μηχανικος του.Αν δε του αρεσει,ας παει να βρει κανα αλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 4/2/2022 at 3:01 ΜΜ, το μέλος Dant3 έγραψε:

Προσωπικα δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω μηχανη σε υποψηφιο αγοραστη.

Πες οτι τρωει τουμπα,ποιος πληρωνει?

Sounds like a You problem. 
Το CBR μου το είχε ρίξει (ήταν που ήταν χρέπι οπότε και δεν έσπασε και τίποτα ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ότι είχε.) και μου έδωσε ένα κατοστάρικο στο χέρι εκείνη την στιγμή. 
Βέβαια, όπως σου είπα, τα πλαστικά ήταν είδη σπασμένα και η μηχανή ήταν σε άσχημη κατάσταση είδη. Βγήκα κερδισμένος (500+100 την πούλησα και είχε ραγισμένο πιστόνι)
Τελευταία φορά που είδα, με είχε πάρει 17 τηλέφωνα αλλά εφόσον έφερε μηχανικό, και πάλι. Sounds like a You problem. Αγόρασες ένα χρέπι για 500, και το γνώριζες. Τι περίμενες; 

Αν, όμως μου πεις τι θα γινόταν αν δεν μου το έδινε...
Ε δεν ξέρω ρε φίλε, εσύ τι θα έκανες αν κάποιος άκυρος σου έριχνε την μηχανή και τον έβλεπες εκείνη την στιγμή;
Θα καλούσες αστυνομία; Θα έκανες αγωγή, κάτι τέλος πάντων. 
Σπάσε του και τα πόδια, ίσα-ίσα.
Το ίδιο πράγμα. ¯\_(ツ)_/¯

Την 4/2/2022 at 3:01 ΜΜ, το μέλος Dant3 έγραψε:

Που ξερεις οτι δε σου εδωσε πλαστη ταυτοτητα?

Ένα καινούριο MT-09 του 2022 κάνει 10 χιλιάρικα.
Κάποιος που έχει πλαστή ταυτότητα*, πρέπει να έχει πλαστό ΑΦΜ, μαζί με ένα καθαρό ρεκόρ στην ΑΑΔΕ και να έχει δώσει 3500 για να "φτιαχτεί." Και όλα αυτά για μια καλή δουλειά και όχι με κάκιστης ποιότητας δουλειά.
Χάρισμα του η μηχανή (και η κάθε μηχανή) αν ένας τυπάς το κάνει αυτό γιατί εγώ δεν θα ήθελα να μπλέξω. 

*= εκτός αν σκάσει με κάτι τέτοιο.

Buy DW McLovin Fake ID from Movie Superbad Fake Joke Online in Italy.  B07HJX1LSJ

Τώρα, πέρα από κάθε πλάκα.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και το σέβομαι. 
Στην τελική, συμφωνώ και με αυτό που λες.
"Αν δεν του αρέσει, να πάει σε κάποιον άλλον."

Πάμε παρακάτω, η αγορά είναι ελεύθερη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σου το ριξει κατω και πει εγω δε πληρωνω τιποτα,καλη τυχη να του φερεις αστυνομια και να του κανεις μηνυση,να πληρωσεις δικηγορο και να παρεις τα κατι λιγα εκατοσταρικα κατι χρονια μετα.

Πλαστη ταυτοτητα,δε σημαινει φτιαχτη.Μπορει να ειναι και κλεμμενη,που ειναι και το πιο πιθανο.Ομονοια να πας,με ενα 10αρικο σε ενα τεταρτο βρισκεις 3 που να σου μοιαζουν κιολας και ας γραφει και Ισμαηλ Λεχωνας .

Οπως και να εχει,μη κοιτατε μονο την οπτικη σας ,σαν αγοραστες.Ειδικα στο marketplace,γινονται γλεντια στις αγγελιες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι λογικό όταν πουλάς κάτι να έχεις επιφύλαξη για τα πάντα.

Ποιος θα αγοράσει μηχανή-αυτοκίνητο μεταχειρισμένο χωρίς να το οδηγήσει πρώτα? Πολλά προβλήματα δεν φαίνονται σε ένα όχημα που απλά το βλέπεις στατικά.

Υπαρχει και η επιλογή να το οδηγήσει ο μηχανικός… ούτε αυτός όμως είναι “άπεφτος”

Από την άλλη δεν θα αγόραζα μηχανακι κάνοντας δοκιμή ως συναναβατης, θα το αγόραζα όμως αν οδηγούσα εγώ και είχα μαζί μου τον ιδιοκτήτη.

Μου έχουν τύχει όλες οι παραπάνω περιπτώσεις, τις περισσότερες φορές όμως μου έχουν δώσει το όχημα για μοναχικό τεστ, αλλά πάντα πήγαινα με δικό μου μέσο και κάποιον παρέα να περιμένει, άλλο να πας μόνος σου με τα ποδια και άλλο να πας με ένα ακόμα άτομο και να παρκάρεις το όχημα σου στο σημείο του ραντεβού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Μου έχουν τύχει όλες οι παραπάνω περιπτώσεις, τις περισσότερες φορές όμως μου έχουν δώσει το όχημα για μοναχικό τεστ, αλλά πάντα πήγαινα με δικό μου μέσο και κάποιον παρέα να περιμένει, άλλο να πας μόνος σου με τα ποδια και άλλο να πας με ένα ακόμα άτομο και να παρκάρεις το όχημα σου στο σημείο του ραντεβού.

πριν 18 ώρες, το μέλος Dant3 έγραψε:

Οπως και να εχει,μη κοιτατε μονο την οπτικη σας ,σαν αγοραστες.Ειδικα στο marketplace,γινονται γλεντια στις αγγελιες...

Πριν ένα μήνα, και συγκεκριμένα, ακριβώς 35 ημέρες πριν, μου έστειλε μήνυμα ένας Αιγύπτιος στο Mess για να αγοράσει το Varadero.
Τρελές χαρές εγώ, τότε είχα κάποια λεφτά στην άκρη και θα πήγαινα Σαλαμίνα το ΣΚ και θα είχα και ένα ΤΑ400 να γυρνάω όλο το νησί... (Ονειρευόμουν, βασικά.)

Με τα πολλά αγγλικά, συνεννοηθήκαμε να βρεθούμε από κοντά να την δει την μηχανή. Του λέω σε ένα σημείο στην Κυψέλη, δίπλα από το μαγαζί του πατέρα μου και ενός γνωστού μου. Διασταύρωση Ιθάκης, Πάνω από τον Άγιο Γεώργιο...
Είχα πει στον Πατέρα μου να κρατάει σκοπιά ξέρω γω, μαζί και σε ένα άλλο παιδί του διπλανού καταστήματος. Δεν ήξερα με ποιον είχα να κάνω.
Έφερα και ένα φίλο, apo qorio, του έδωσα ένα ζευγάρι γυαλιά και του είπα να είναι "ο Τυπάς που κάθετε με τα χέρια στην τσέπη όλοι την ώρα να κοιτάει."

Σε κάποια φάση, καθυστερημένα κιόλας, έρχεται ένα ταξί...
Ξαφνικά βγαίνουν *τρία (ναι, 3.) άτομα από το ταξί* και λες, όπα ρε φίλε, τι σκατά.

Γνωρίζομαι με το παιδί, αλλά να υπάρχει ένα περίεργο κλίμα. Να πιέζει την αγορά, να θέλω να την πουλήσω και εγώ, αλλά να κοιτάω και τους τριγύρω...
Εν τέλη, μου έριξε την τιμή μισό χιλιάρικο, αλλά και πάλι έφταναν τα χρήματα.
Πρόσεξε όμως...

• ΔΕΝ την Οδήγησε
  • ΔΕΝ ήθελε να την βάλω μπρος να την ακούσει
  • ΔΕΝ κοίταξε τίποτα πλην τα Μπουζί 
  • ΔΕΝ ρώτησε καν πόσα χιλιόμετρα έχει... (140κ)

Ολόκληρη η φάση μου βρόμαγε, αλλά λέω, είμαστε 4 και είναι 3. Είμαστε κέντρο κυψέλης με κόσμο... Λέω δεν θα κάνουν καμιά βλακεία. Ευτυχώς, τώρα που το σκέφτομαι.

Βέβαια, αν μου έκλεβε την μότο πηγαίνοντας την για ένα Test Drive, well, εκεί δεν ξέρω τι θα γινόταν. Πιστεύω Ξύλο από τους τριγύρω και ούτε καν Αστυνομία... Τέλος πάντων, όλα τελείωσαν εκείνη την ημέρα απλά και λυτά.

Άνετα θα γινόταν σκηνή αν ήμουν μόνος. Άνετα θα με κλέβανε αν ήταν κάπου ποιο απομονωμένα.
Τον τυπά τον χάλασε όλο αυτό και την επόμενη μέρα με έστησε, χαλώντας την μισή μου μέρα στο να τον περιμένω... Better than getting robbed lmao.

Αν είναι να Αγοράσω μηχανή, πάω με Κολλητό, συνήθως με την Μηχανή του, κερνάω και κάνα καφέ τον άνθρωπο αν τον φέρω από μακριά. (Μοιρασμένη διαδρομή.)
Αν είναι να Πουλήσω μηχανή, εκεί στην Κυψέλη που έχω γνωστούς να κοιτάνε όλοι την διαδικασία αν και τυχών γίνει κάτι περίεργο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κριτσουρ , τον Ταραντίνο τι τον έχεις ? 😆

Μη πεις τπτα περίεργο, έχω ανοίξει το κολατσό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 ώρες, το μέλος crussifier έγραψε:

Κριτσουρ , τον Ταραντίνο τι τον έχεις ? 😆

Μη πεις τπτα περίεργο, έχω ανοίξει το κολατσό.

Και γ@μώ τους Ηθοποιούς ΑΛΛΆ και Σκηνοθέτες. 

maxresdefault.jpg

Ορίστε και ο Γιος του.

πριν 18 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Μια ερώτηση μόνο: Το Varadero, αυτό με το πατημένο σωληνάριο ψυγείο ήσαντε;

Όχι... Αυτό ήταν που στην αρχή ήταν να αγοράσω εγώ. Εγώ το δικό μου ήθελα να πουλήσω και έγινε όλο αυτό.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως.
Άιντε, που να γράψω άλλες τέτοιες ιστορίες;

Τροποποιήθηκε από τον Cr3a7ur3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα