Αλέξανδρος123 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2021 Καλησπέρα, Νέος στο φόρουμ και ως νέος στον κόσμο των δίκυκλων γενικότερα θα ήθελα μερικές συμβουλές για να μη την πατήσω. Βήμα 1ο: Μάρκα Yamaha, Honda επειδή είναι ιστορικές και είναι εγγύηση ποιότητας(?). Daytona και Sym επειδή φαίνονται αρκετά γνωστές στην ελληνική αγορά, ειδικά τα παπιά της Daytona. Οι μόνες άλλες που είναι στο budget μου, κάτω των 2000, είναι οι Bajaj, Skyteam και Zongshen σύμφωνα με το cargr αλλά για αυτές δε γνωρίζω κάτι. Βήμα 2ο: Καινούργια ή Μεταχειρισμένη? 4 επιλογές για καινούργιες: Daytona '21 MONSTER 125 CBS, Bajaj '19 PULSAR NS 125, '18 Skyteam V-Raptor 125 και Zongshen ZS 125 YS-10 '22 3 επιλογές για μεταχειρισμένη: Sym NH-X '20, Yamaha YS 125 '21 και Honda MSX 125 '16 Στο χαρτί μοιάζουν όλες, κυβικά, ροπή, ίπποι, ίντσες ρόδας και κατανάλωση. Οπότε αναρωτιέμαι 1. μάρκες όπως Honda, Yamaha, Daytona και Sym θα αντέξουν περισσότερο από τις άλλες επιλογές? και όταν κάτι χαλάσει θα είναι πιο εύκολο και φθηνό να βρεθεί ανταλλακτικό? και 2. Πόσο σημαντικό είναι το αν έχει χιλιόμετρα πάνω της η μηχανή? πχ το 5 χιλιάδες είναι λίγα ή πολλά? το 20 χιλιάδες? και τι συνεπάγεται αυτό, πχ μια μηχανή με 30 χιλιάδες χιλιόμετρα θεωρείται ετοιμοθάνατη? Επίσης αν κάποιος πάρει μεταχειρισμένη δεν έχει εγγύηση ούτε manual της μηχανής που είναι και τα 2 υποθέτω σημαντικά. Θα προσέχατε και άλλα πράγματα πέρα από αυτά που ανέφερα? Σκοπός είναι μετακίνηση Θεσ/νίκη και λίγο τριγύρω, το πολύ Επανομή. Ευχαριστώ και ελπίζω να μου συγχωρήσετε τις αρχάριες ερωτήσεις :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.488 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2021 πριν 11 λεπτά, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: Honda, Yamaha, Daytona και Sym Τα δύο πρώτα δεν μπαίνουν μαζί με τα δύο επόμενα στην ίδια πρόταση. Πάνε σε άλλη πρόταση . Παράδειγμα: Η Honda και η Yamaha, είναι δύο Ιαπωνικοί κολοσσοί, που κατασκευάζουν οχήματα από το 1946. Αντιθέτως, η Daytona και η Sym.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.726 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: Yamaha, Honda επειδή είναι ιστορικές και είναι εγγύηση ποιότητας(?). Daytona και Sym επειδή φαίνονται αρκετά γνωστές στην ελληνική αγορά, ειδικά τα παπιά της Daytona. Οι μόνες άλλες που είναι στο budget μου, κάτω των 2000, είναι οι Bajaj, Skyteam και Zongshen σύμφωνα με το cargr αλλά για αυτές δε γνωρίζω κάτι. Από Daytona, μόνο σε παπί θα πήγαινα....για μοτοσυκλετάκια έχουν ακουστεί προβλήματα αξιοπιστίας από όσο ξέρω. SYM μοτοσυκλέτα ζήτημα να κυκλοφορούν 2-3 το πολύ εδώ στον Βόλο...δεν νομίζω πως πούλησαν αρκετά. Γενικά, από μοτοσυκλέτα (και όχι παπί) θα παρέμενα σε κάποιον ιάπωνα κατασκευαστή. Τα Skyteam, προέρχονται από κάποιο μακρινό χωριό στην κινέζικη ενδοχώρα, meh... H Bajaj είναι παρακλάδι της ΚΤΜ αν δεν κάνω λάθος. Τώρα από αξιοπιστία θα σε γελάσω, δεν έχω δει ούτε μια φορά από κοντά. πριν 1 ώρα, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: 3 επιλογές για μεταχειρισμένη: Sym NH-X '20, Yamaha YS 125 '21 και Honda MSX 125 '16 Από τα μεταχειρισμένα, το Yamahaκι φαίνεται ωραίο. Περιποιημένο, και αν τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά, στα 2100€ νομίζω είναι καλή ευκαιρία. Και είναι αρκετά αξιόπιστο και οικονομικό, από εμένα ναι στο YS125. Προσωπικά μου αρέσει και εμφανισιακά. Από δύναμη μοτέρ, ναι, όλα αυτά τα 125 στο ίδιο καζάνι βράζουν, μεταξύ 10-12-13 άλογα και τελική στα 100-110 km/h. Η κατανάλωση τους είναι μικρή πάντως, δεν καίνε πολύ. πριν 1 ώρα, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: 1. μάρκες όπως Honda, Yamaha, Daytona και Sym θα αντέξουν περισσότερο από τις άλλες επιλογές? και όταν κάτι χαλάσει θα είναι πιο εύκολο και φθηνό να βρεθεί ανταλλακτικό? Κάθε μηχανάκι (ή σχεδόν κάθε μηχανάκι) έχει τα κουσούρια του. Πχ στα CBF125 είχανε αναφερθεί προβλήματα με την αντλία βενζίνης. Γενικά όμως, όπως του φέρεσαι θα σου φερθεί. Αν το προσέχεις σε σέρβις, συντήρηση όποτε πρέπει και όχι όποτε θυμάσαι και κάνεις σωστό ζέσταμα, τότε δεν θα πάθει κάτι. Από ανταλλακτικά, ανάλογα το μοντέλο....τα ιαπωνικά πάντως έχουν πληθώρα ανταλλακτικών στο εμπόριο. πριν 1 ώρα, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: Πόσο σημαντικό είναι το αν έχει χιλιόμετρα πάνω της η μηχανή? πχ το 5 χιλιάδες είναι λίγα ή πολλά? το 20 χιλιάδες? και τι συνεπάγεται αυτό, πχ μια μηχανή με 30 χιλιάδες χιλιόμετρα θεωρείται ετοιμοθάνατη? Το μηχανάκι μου (Address 125), είναι του 2008 και έχει 102.200κατι χλμ. Ακόμα αντέχει μια χαρά πάντως. Το αν είναι ετοιμοθάνατη ή όχι, είναι ανάλογο με το ΤΙ χρήση δέχτηκε. Ναι, αν το πάρω καινούριο και το λιώσω σε ξερόγκαζα, το ξεζουμίζω 24/7 το μοτέρ του και κάνω σέρβις μια φορά στα 10.000χλμ τότε, μάλλον δεν θα είναι σε καλή κατάσταση. Γενικά, πέρα από την εξωτερική κατάσταση, θα κοιτάξεις 1) όταν δουλεύει το μοτέρ να μην ακούγονται περίεργοι ήχοι, πχ μεταλλικός ήχος σαν να κοπανάνε μέταλλα ή το οτιδήποτε. Έπειτα, πάρτο για μια βόλτα στο τετράγωνο εκεί τριγύρω αν μπορείς. "Οδηγιέται" σωστά; Το τιμόνι αν το αφήσεις, "τραβάει" αριστερά ή δεξιά; Γενικά, το μηχανάκι πηγαίνει ίσια και όχι όπου θέλει αυτό; Γενικά ωστόσο, αν εξωτερικά είναι ο Θεός να βάλει το χέρι του τότε, κατά πάσα πιθανότητα και το μοτέρ του δεν θα έχει περάσει και πολύ καλά. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα 100% σίγουρο. Εν τέλει μπορείς να πας μαζί με έναν μάστορα να το κοιτάξετε. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλέξανδρος123 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2021 πριν 22 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: Ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντηση, άρα λες ιαπωνικά και ας έχουν και μερικά χιλιόμετρα και είναι 2-3 χρόνια παλιά. πριν 23 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: όπως του φέρεσαι θα σου φερθεί Εννοείς οι στροφές να μένουν όσο το δυνατόν γίνεται μεταξύ max torque και max horsepower? πχ το sym nh-x είναι καλό να δουλεύεται μεταξύ 7500 και 9000 rpm για να αντέξει περισσότερο ο κινητήρας(?) και να κάνει πιο αποτελεσματική / οικονομική καύση(?). πριν 29 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: συντήρηση όποτε πρέπει και όχι όποτε θυμάσαι Το κάθε πότε πρέπει αναφέρεται στο manual σωστά? ή λες πχ στάνταρ να γίνεται μια φορά τον χρόνο? Εκτός βέβαια και αν βγάλει κάποια ένδειξη πχ ανάψει φωτάκι με το εικονίδιο μηχανής που σημαίνει κάτι δεν πάει καλά. Και αυτό για το ζέσταμα που είπες, εννοείς να το revάρεις για 1-2 λεπτά αφού το βάλεις μπρος και μετά να του βάζεις ταχύτητα? πριν 32 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: πάρτο για μια βόλτα στο τετράγωνο εκεί τριγύρω αν μπορείς Αυτό μπορεί να μη το επιτρέψει ο τύπος που το δίνει μεταχειρισμένο, τα καταστήματα που τα πουλάνε καινούργια το επιτρέπουν συνήθως? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.726 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 πριν 10 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: πχ το sym nh-x είναι καλό να δουλεύεται μεταξύ 7500 και 9000 rpm για να αντέξει περισσότερο ο κινητήρας(?) και να κάνει πιο αποτελεσματική / οικονομική καύση(?). Όχι, όχι, όχι. Καμία σχέση το ένα με το άλλο...αυτά τα νούμερα που βλέπεις, είναι τα specs της μοτοσυκλέτας. Με λίγα λόγια, σου λέει ο κατασκευαστής πως αυτό το μηχανάκι αποδίδει 11PS ιπποδύναμης στις 9000RPM και 9.3Nm ροπής στις 7500RPM. Σου λέει απλά σε ποιες στροφές θα βγάλει την μέγιστη ιπποδύναμη και ροπή, αντίστοιχα. Δεν σημαίνει πως πρέπει να το στροφάρεις μόνο μεταξύ 7500 και 9000 σ.α.λ προς Θεού. πριν 10 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: Το κάθε πότε πρέπει αναφέρεται στο manual σωστά? ή λες πχ στάνταρ να γίνεται μια φορά τον χρόνο? Εκτός βέβαια και αν βγάλει κάποια ένδειξη πχ ανάψει φωτάκι με το εικονίδιο μηχανής που σημαίνει κάτι δεν πάει καλά. Και αυτό για το ζέσταμα που είπες, εννοείς να το revάρεις για 1-2 λεπτά αφού το βάλεις μπρος και μετά να του βάζεις ταχύτητα? Ναι, στο manual σου αναφέρει κάθε πότε χρειάζεται συντήρηση. Το κάθε μοτό, είναι διαφορετικό...μια φορά τον χρόνο ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ανά χιλιόμετρα πάει, πχ η τάδε μηχανή ανα 3000km θέλει αλλαγή λαδιών, μια άλλη μοτοσυκλέτα μπορεί να θέλει ανά 4000km κλπ κλπ. Το εικονίδιο που λες (λυχνία FI, ή απλά check engine), είναι κυρίως για το σύστημα ψεκασμού (αν έχει η μοτοσυκλέτα). Θα ανάψει όταν κάποιος αισθητήρας δεν δουλεύει ή αν έχει διαβάσει κάποια τιμή εκτός ορίων. Επίσης το FI μπορεί να ανάψει και για χαμηλή πίεση λαδιών ή όταν ο κινητήρας υπερθερμένεται. Κάποια μηχανάκια έχουν και ξεχωριστή ένδειξη για θερμοκρασία ή πίεση λαδιού. πριν 10 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: Αυτό μπορεί να μη το επιτρέψει ο τύπος που το δίνει μεταχειρισμένο, τα καταστήματα που τα πουλάνε καινούργια το επιτρέπουν συνήθως? Θα σε γελάσω....φαντάζομαι πως ναι. Ή ανάλογα τον έμπορο... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.488 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 πριν 10 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: καταστήματα που τα πουλάνε καινούργια το επιτρέπουν συνήθως? Μόνο αν έχουν μοντέλο για test ride. Κάποιες αντιπρωσωπείες έχουν ενα-δυο κομματια για test ride, με πινακίδα και ασφαλισμένα, που πηγαίνουν απο εκθεση σε έκθεση και μπορείς να κανονίσεις ραντεβού. Για να βγάλει κάποιο απ τη βιτρίνα του η απ την κούτα για να πας βόλτα, ξέχνα το. Το ίδιο και αν η έκθεση αυτή πουλάει μεταχειρισμένα. Σ αυτό που ρώτησες στην αρχη, για να απαντήσω σοβαρά. Θα αγόραζα αυτό που θα μπορούσα να ξαναπουλήσω σε 2 χρόνια (η σε όσα χρόνια θα βγάλω καλύτερο δίπλωμα) σε τιμή σχεδόν όσο το πήρα. Δηλαδή ενα καλό μεταχειρισμένο. Βέβαια αν εσύ στο μεταξύ το χεις διαλύσει (η απο πεσίματα ή μηχανικά) η λογική αυτή δεν ισχύει. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.885 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 (τροποποιήθηκε) Κατά την άποψή μου το yamaha YS είναι μια πολύ καλή πρόταση αγοράς, λογική τιμή, σχεδόν καινούριο μηχανάκι, φυσικά από τα πιο αξιόπιστα της αγοράς, το μόνο αρνητικό είναι ότι έχει 10 άλογα, αλλά δεν ξέρω ποσο μεγάλο ρόλο παίζει αυτό σε σχέση με τα υπόλοιπα, το MSX είναι παιχνίδι, όχι μηχανάκι, εκτός αν το αγοράσει κάποιος που είναι κάτω από 10 χρόνων για χρήση σε ελεγχόμενο χώρο. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 από τον Tasos Meli Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.726 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε: έχει 10 άλογα Μα όλα αυτά τα 125αρια πάνω κάτω μεταξύ 10 και 12 άλογα παίζουν...μόνο τα R125, GSXR125, Duke 125 κλπ έχουν 15 άλογα. Όσο επιτρέπει το Α1 δηλαδή. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kalimera8764 1.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 Ενα ys πηρε ο κολλητος μου πριν λιγους μηνες, εκανε ταξιδακι Αθηνα - Κεφαλονια (απο Κυλληνη) και καθημερινες μετακινησεις μεσα στην Αθηνα. Μεχρι στιγμης δεν εχει καποιο παραπονο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλέξανδρος123 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 πριν 13 λεπτά, το μέλος kalimera8764 έγραψε: Ενα ys πηρε ο κολλητος μου πριν λιγους μηνες, εκανε ταξιδακι Αθηνα - Κεφαλονια (απο Κυλληνη) και καθημερινες μετακινησεις μεσα στην Αθηνα. Μεχρι στιγμης δεν εχει καποιο παραπονο. Τρομερό, κάπου 300 χλμ πρέπει να είναι, ευτυχώς η μηχανή πιάνει τα 100 με βάση κάποια βίντεο που είδα. πριν 2 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Κατά την άποψή μου το yamaha YS είναι μια πολύ καλή πρόταση αγοράς Θα έλεγες το ίδιο και για αυτά? ένα δύο Το ένα έχει 9 χιλιάδες χλμ γραμμένα ενώ το άλλο είναι μοντέλο του 18, αν και σύμφωνα με το motostop δεν άλλαξε η YS από το 2017 που κυκλοφόρησε οπότε η χρονολογία που γράφει ο πωλητής ίσως να μην είναι και πολύ σημαντική. πριν 5 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: Δεν σημαίνει πως πρέπει να το στροφάρεις μόνο μεταξύ 7500 και 9000 σ.α.λ Το σημείο που πιάνει τη μέγιστη ροπή δεν είναι και το σημείο που γίνεται η ιδανική λειτουργία του κινητήρα? Είδα να λένε ότι μετά το peak της ροπής και ενώ η στροφές αυξάνονται, ο κινητήρας δεν αναπνέει καλά (πχ λόγω περιορισμών εξάτμισης) γι'αυτό και μειώνεται η ροπή. Άρα αν το πάρουμε ανάποδα, εκεί που έχει τη μέγιστη ροπή σημαίνει ότι δουλεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν είναι έτσι? Μπορεί να καίει περισσότερο καύσιμο στις 7500 σαλ από ότι στις 4000 σαλ, αλλά στις 7500 το καίει καλύτερα(?), τουλάχιστον έτσι το έχω στο μυαλό μου προς το παρόν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.885 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 Και στα 2 λινκ που εβαλες μου ανοίγει την ίδια αγγελία, αυτή με το YS που έχει 9Κ χιλιόμετρα, τα 9 είναι πολύ λίγα για αυτά τα μηχανάκια, πας σε ένα συνεργείο για ένα τυπικό έλεγχο και το χτυπάς χωρίς φόβο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.726 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: Το σημείο που πιάνει τη μέγιστη ροπή δεν είναι και το σημείο που γίνεται η ιδανική λειτουργία του κινητήρα? Είδα να λένε ότι μετά το peak της ροπής και ενώ η στροφές αυξάνονται, ο κινητήρας δεν αναπνέει καλά (πχ λόγω περιορισμών εξάτμισης) γι'αυτό και μειώνεται η ροπή. Άρα αν το πάρουμε ανάποδα, εκεί που έχει τη μέγιστη ροπή σημαίνει ότι δουλεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν είναι έτσι? Μπορεί να καίει περισσότερο καύσιμο στις 7500 σαλ από ότι στις 4000 σαλ, αλλά στις 7500 το καίει καλύτερα(?), τουλάχιστον έτσι το έχω στο μυαλό μου προς το παρόν. Θα σε γελάσω... Εγώ ξέρω το πιο απλό: όσο ανοίγεις το γκάζι, τόσο θα κάψει. Εμένα πχ μέγιστη ιπποδύναμη (10 άλογα) τα βγάζει στις 8000RPM και μέγιστη ροπή (1Nm) στις 7500RPM....αυτό που παρατηρώ πάντως είναι πως το μηχανάκι από τις 7-8κ RPM και πάνω, περισσότερο θόρυβο, παρά έργο παράγει. Τώρα, αν είναι οι ιδανικές στροφές για έναν κινητήρα, δηλαδή εκεί που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την παροχή καυσίμου δεν το γνωρίζω....αν γίνεται πάντως ας απαντήσει κάποιος σε αυτό, γιατί είναι ενδιαφέρον ερώτηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.488 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: ευτυχώς η μηχανή πιάνει τα 100 με βάση κάποια βίντεο που είδα. 100 τελική σημαίνει οτι πηγαίνεις με 85-90 σε πορεία χιλιομέτρων, για να μην το ζορίζεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλέξανδρος123 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2021 πριν 7 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Και στα 2 λινκ που εβαλες μου ανοίγει την ίδια αγγελία, αυτή με το YS που έχει 9Κ χιλιόμετρα, τα 9 είναι πολύ λίγα για αυτά τα μηχανάκια, πας σε ένα συνεργείο για ένα τυπικό έλεγχο και το χτυπάς χωρίς φόβο. ουπς αυτό εννοούσα για δεύτερο, εντάξει αφού δε σε πείραξε το 9Κ, δεν θα σε πειράξει ούτε αυτό λογικά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.885 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2021 πριν 11 ώρες, το μέλος Αλέξανδρος123 έγραψε: ουπς αυτό εννοούσα για δεύτερο, εντάξει αφού δε σε πείραξε το 9Κ, δεν θα σε πειράξει ούτε αυτό λογικά Ωραίο φαίνεται και αυτό, τα χιλιόμετρα είναι πολύ λίγα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες