Jump to content
Sign in to follow this  
warez

Σπάσμενο αλλεν μέσα στην αλλενοβιδα

Recommended Posts

Καθώς έσφιγγα τις αλλενοβιδες του  πλαστικού προστατευτικού της αλυσίδας το άλλεν έσπασε και η μύτη έμεινε μέσα.

Έχω ένα ταφ άλλεν που στην μύτη ήταν λίγο στρογγυλέμενο (υποτίθεται για να πιάνει την βίδα και από γωνία). Οπότε αυτό έσπασε και έμεινε μέσα.

Από τις 6 γωνίες που πίανει, στις 4 φαίνεται να περιστρέφεται εύκολα (βοηθάει η μύτη είναι στρογγυλή) ενώ στις άλλες 2 φαίνεται μαγκωμένο.

Έχω δοκιμάσει κάθε (παλαβή) ιδέα που μου ήρθε ή διάβασα:

• WD-40 για να ξεκολλήσει (σε συνδυασμό με κάποια παρακάτω μέθοδο)
  • (Ελαφρύ) κοπάνημα με σφυρί είτε από πίσω είτε από μπροστά, χρησιμοποιώντας κάποιο μικρό κατσαβιδάκι ως "καλέμι"
  • Με μικρά κατσαβιδάκια (τύπου για επισκευή ρολογίου κινητού) να προσπαθήσω να την ξεκολλήσω από τις άκρες
  • Να την τραβήξω με μαγνήτη ή με ηλεκτρική σκούπα
  • Απλά να οδηγήσω μήπως φύγει

Όλα αποτυχίες...

Από ότι έχω καταλάβει η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι με έναν μικρό τρόχο να γίνει μια τομή και μετά να βγει με κάποιο κατσαβίδι. Αλλά τέτοιο τροχό δεν έχω. 🙄🙄🙄🙄

Έχετε καμία ιδέα;;;

spacer.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτο ειναι μύτη? πως κοπηκε έτσι? πολύ clean cut φαίνεται...
Δοκίμασε με τρυπάνι, σφίνωσε μέσα στην τρύπα μια βίδα και wiggle it out.
Αλλιώς, πήγαινε το λίγο λίγο με μεγαλύτερη διάμετρο τρυπανιού και θα γίνει κομμάτια αυτο που έμεινε μέσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εξάγωνο που έχει μείνει μέσα, έχει σφηνώσει στις γωνίες. Χτύπα το με ζουμπά ή κάτι μυτερό, π.χ. καρφί και σφυράκι, να χάσει την συνοχή. Χτυπα το σαν να θέλεις να το ''ξεβιδώσεις'' (αφού έσπασε όπως έσφιγγες. Αν έσπασε όπως ξέσφιγγες, χτύπα το σαν να θέλεις να ''βιδώσει'')

Αφού ξεσφηνώσει, με μαγνήτη ή άλλο κόλπο π.χ. ένα ραβδάκι με μια σταγονίτσα κόλλα στιγμής, θα βγει.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

πριν 1 ώρα, το μέλος seatcowl έγραψε:

Αυτο ειναι μύτη? πως κοπηκε έτσι? πολύ clean cut φαίνεται...
Δοκίμασε με τρυπάνι, σφίνωσε μέσα στην τρύπα μια βίδα και wiggle it out.
Αλλιώς, πήγαινε το λίγο λίγο με μεγαλύτερη διάμετρο τρυπανιού και θα γίνει κομμάτια αυτο που έμεινε μέσα.

Σε ποιά τρύπα λες; Στο κενό ανάμεσα στην μύτη και στην βίδα;

πριν 1 ώρα, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Το εξάγωνο που έχει μείνει μέσα, έχει σφηνώσει στις γωνίες. Χτύπα το με ζουμπά ή κάτι μυτερό, π.χ. καρφί και σφυράκι, να χάσει την συνοχή. Χτυπα το σαν να θέλεις να το ''ξεβιδώσεις'' (αφού έσπασε όπως έσφιγγες. Αν έσπασε όπως ξέσφιγγες, χτύπα το σαν να θέλεις να ''βιδώσει'')

Αφού ξεσφηνώσει, με μαγνήτη ή άλλο κόλπο π.χ. ένα ραβδάκι με μια σταγονίτσα κόλλα στιγμής, θα βγει.

Από ότι φαίνεται,  έχει σφηνώσει στις κάτω γωνίες για τα καλά. Δοκίμασα με σφυρί και ένα πολύ μικρό κατσαβιδάκι που έχω. Θα δοκιμάσω και με ζουμπά που είναι σίγουρα πιο μυτερός.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημαρτον!!!

Το να προσπαθεις να βγαλεις το σπασμενο αλεν "μπιλιας" απο τη βιδα.... δεν αξιζει τον κοπο!

1) Σφυρι και κατσαβιδι ωστε να βγαλεις τη βιδα, χτυπωντας το κεφαλι της αρχικα καθετα ωστε να δημιουργησεις εσοχη. Επειτα πλαγιως, αριστεροστροφα, ωστε να ξεβιδωσει.

2) Αν δεν ξεβιδωσει... χαραγμα με dremel και ξανα προσπαθεια.

3) Αν παλι δεν χαλαρωνει, κοψιμο το κεφαλι της ΤΕΛΕΙΩΣ. Αυτο που θα μεινει θα ειναι ο κορμος της, ο οποιος σφιγγει και τερματιζει επανω στο αλουμινιο.

Αφαιρεις το προστατευτικο της αλυσιδας και με μια σκυλα πενσα, στριβεις και βγαινει.

Προφανως, μιλαμε για μια νεα βιδα! Ξεκινα με σφυρι και κατσαβιδι ισιο, σκληρο και μυτερο!

Οτιδηποτε αλλο ειναι αδικος κοπος, ΕΙΔΙΚΑ το τρυπημα χωρις ποντα και καλη αριδα.

Απ'οτι φαινεται δεν το κατεχεις και δεν ειναι κακο.

Σε αυτη την περιπτωση που τα απο πανω φαινονται τραγωδια, βρες ενα μηχανουργειο, επισκεψου το και δε θα σε αφησουν ουτε να πληρωσεις! Κερνα ενα καφε και that's all!

Ξαναλεω, νεα βιδα! 🙂

Τροποποιήθηκε από τον Morx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Όντως καλά κατάλαβες δεν έχω πολύ εμπείρια, μόνος μου ψάχνομαι και μαθαίνω να κάνω τα βασικά πραγματάκια που θέλει η μηχανή.

Dremel δεν έχω και τρυπάνι θα ήθελα να είναι η τελευταία λύση, γιατί όπως είπα δεν έχω πολύ εμπειρία και δεν θέλω να τα κάνω χειρότερα.

Από την άλλη φοβάμαι ότι βάρα βαρά με το σφυρί (κάθετα ως προς το κεφάλι της βίδας, δηλαδή στην θέση που παίρνει ένα κατσαβίδι καθώς βιδώνει μια βιδα) μήπως δημιουργήσω πρόβλημα στο ψαλίδι. Αυτό το προστατευτικό αλυσίδας είναι ένα πλαστικό που κλαιν και να πάθει κάτι παίρνεις άλλο χωρίς κάποιο αξιοσημείωτο κόστος. Το θέμα είναι ότι αυτό δένει πάνω στο ψαλίδι σε 2 εξοχές που έχει με 2 αλλενοβιδες. Οπότε βαρά βαρά με το σφυρί μπορεί να γίνει ζημία εκεί.

Η μύτη κουνίεται αρκετά (στον κάθετο ως προς την βίδα άξονα) λόγω της μπίλιας που έχει στην κορυφή. Για αυτό μου δίνει ελπίδες ότι μπορεί να βγει!

Αν τελικά δεν τα καταφερω λέτε να πάω κατευθείαν σε μηχανουργείο ή στο επόμενο μεγάλο service να πω στο συνεργείο να κάνουν το μερεμετι;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αστο όπως είναι και θα το ξαναδεί το συνεργείο όταν ξανα χρειαστεί μα βγει ο προφυλακτήρας. Δηλαδή ίσως ποτέ. Αλλη περίπτωση είναι να μαραθεί και να πέσει από μόνο του. Κι ας είναι όπως βλέπω σιδερικό το ψαλίδι, λυπήσου το και μη το βαράς. Μόνο ζημιά θα κάνεις.

Αλλη φορά όχι κινέζικα εργαλεία

Αν επιμένεις, πάρε μια σκύλα (vice grip) ξεβίδωσε τη βίδα και βάλε μια καινούργια γνήσια. Αυτή έχει γρατζουνιστεί και θα σκουριάσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τοτε κανε αυτο που σου ειπα.

Αστο οπως ειναι και βρες αρχικα μια ιδια βιδα!

Οταν την εχεις στα χερια σου, περασε απο ενα μηχανουργειο ή και 2ο ή και 3ο.

Ενας τιμιος στη δουλεια του δε θα σου ζητησει τιποτα, γιατι θα σε κανει μελλοντικο εν δυναμει πελατη σε κατι πιο "ζορικο".

Ειναι σαν να πηγαινεις σε κουρεα και να του ζητας να κοψει 2-3 τριχες που πεφτουν στο μετωπο και σε ενοχλουν!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς με μια λίμα να κανείς την πάνω και την κάτω πλευρά της βίδας πιο επίπεδες ώστε να μπορέσεις με ένα γερμανικό να την ξεβιδώσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος pan(dvs) έγραψε:

Nα υποθεσω οτι προσπαθησες να την πιασεις με πενσα?

Ναι αλλά η βίδα είναι στρογγυλή οπότε δεν μπορώ να την πίασω. Πρέπει να κάνω αυτό που λέει ο φίλος με την λίμα το οποίο το ακούω ως καλή λύση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος warez έγραψε:

Ναι αλλά η βίδα είναι στρογγυλή οπότε δεν μπορώ να την πίασω. Πρέπει να κάνω αυτό που λέει ο φίλος με την λίμα το οποίο το ακούω ως καλή λύση.

Χαρτοταινιες σε ολα γύρω γιατι θα γεμίσουν χαρακιές(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 ώρες, το μέλος warez έγραψε:

Κνε μια καθετη εγκοπη με τροχο και αν δεν ξεβιδωσει κανονικα με ισιο κατσαβισι,βαλτο στην εγκοπη και χτυπα το σιγα σιγα με ενα σφυρι.

Σε ποια περιοχη εισαι μπας και βρεθει καποιος να σε βοηθησει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 9/9/2021 at 3:20 ΜΜ, το μέλος pan(dvs) έγραψε:

Κνε μια καθετη εγκοπη με τροχο και αν δεν ξεβιδωσει κανονικα με ισιο κατσαβισι,βαλτο στην εγκοπη και χτυπα το σιγα σιγα με ενα σφυρι.

Σε ποια περιοχη εισαι μπας και βρεθει καποιος να σε βοηθησει?

Είμαι Αθήνα, στο Μαρούσι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 12/9/2021 at 5:26 ΜΜ, το μέλος warez έγραψε:

Είμαι Αθήνα, στο Μαρούσι

Mακρια ειμαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χειροτερα θα το κανεις αν βαζεις τρυπανια και ιστοριες.

αστο οπως ειναι, δε παιζει να το βγαλεις ποτε αυτο το πλαστικο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 17/9/2021 at 1:13 ΠΜ, το μέλος st3li0s έγραψε:

Το ροπή άσκησες στην βίδα και έσπασε το κεφάλι?

Τελικά την έβγαλες?

Τελικά ήρθε το σερβις το μεγάλο οπότε στο συνεργείο μου την έκοψαν με ένα ντρεμελάκι και μου έβαλαν καινούργια.

(άργησα λίγο να απαντήσω :Ρ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα