NikosYmerai 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2021 Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνωστές των supermotard αν ξέρουν αν είναι εφικτό να οδηγείς τα Husqvarna SM 450&510R ή Aprilia SXV 450 με Α2 Δίπλωμα, ρωτάω μιας και λόγο του ότι παρουσιάζονται με σχετικά χαμηλά κυβικά μήπως δεν έχεις θέμα με το ότι βγάζουν παραπάνω άλογα από ότι επιτρέπεται στην Α2 κατηγορία διπλώματος. Σκοπεύω μόλις με το καλό τελειώσουμε με καραντίνες και τα σχετικά να πάρω το Α2 μιας και το καλοκαίρι γίνομαι 21, εξίσου και ο λόγος που είμαι στην αναζήτησή για ένα Supermotard μηχανάκι. Αλλά μοντέλα που έχω στο μυαλό μου είναι τα Fmx 650, XT660X και DRZ 400. Θέλω καθαρά μια μηχανή για να κάνω τις βολτες μου και για να κάνω μια εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο των μηχανών και σε καμία περίπτωση να κάνω επίδειξη ή κάτι το σχετικό. Επαίτης να τονίσω πως να αναφέρει οποίος γνωρίζει αν αυτές οι μηχανές είναι ικανές για ταξίδια των 300-400 χιλιομέτρων. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! (να σημειώσω πως έχω μια μικρή εμπειρία και επαφή με μηχανές καθώς έχω οδηγήσει από 50 αρι μέχρι και lc4 640) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ArisD 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2021 Καλώς ήρθες φίλε και με το καλό να πάρεις και το δίπλωμα. Από σχολή οδηγών: Δικαίωμα οδήγησης για μοτοσυκλέτες μέγιστης ισχύος 35 kW (46,94 hp) και με μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσυκλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσυκλέτας. Sxv και λοιπά πολεμικά S/M τα ξεχνάς εκτός αν ξέρει τι είναι και τι χρειάζονται για τη συντήρηση τους - που χωρίς παρεξήγηση δεν νομίζω - και κοιτάς κάτι που Α) να σε καλύπτουν με το δίπλωμα - σε αυτό θα σε βοηθήσουν άλλα μέλη γιατί όταν εγώ έβγαλα δίπλωμα δεν υπήρχαν αυτά Β) να σε εισάγει ομαλά στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, να είναι σχολείο και να μάθεις από την αρχή να οδηγάς σωστά και ΄όχι να παλέυεις με ένα θηρίο που δεν θα μπορείς να το κουμαντάρεις. DRZ αν σε καλύπτει θεωρώ πως είναι καλή περίπτωση αφού θες SM τώρα αν θα βρεις σε νορμάλ χρήματα είναι μια άλλη περίπτωση ! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.878 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2021 Με A2 δεν έχεις δυστυχώς και πολλές επιλογές, ότι είναι πάνω από τα 35KW το ξεχνάς, επίσης υπάρχουν κάποιες επιλογές και εκτός της κατηγορίας των SM, εάν σε ενδιαφέρει. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
The Dread Rider 4.303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2021 (τροποποιήθηκε) Καλως ήρθες! Αναφορικά με το ζήτημα του Α2, πρέπει να δεις ποια είναι η ιπποδύναμη που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας από το κάθε μηχανάκι που σε ενδιαφέρει. Αυτό θα παίξει ρόλο στο αν θα καλύπτεσαι νόμιμα από το δίπλωμα ή όχι. Όσον αφορά τώρα την επιλογή της μηχανής, πρέπει να ξεκαθαρίσεις λίγο στο μυαλό σου τι ακριβώς ζητάς από αυτή. Μπορεί τα 450/510 να είναι στην κατηγορία supermoto, όπως και τα FMX/XTX/DRZ, αλλά αποτελούν τα δύο αντίθετα άκρα της κατηγορίας. Μηχανάκια όπως το 450/510 και το SXV έχουν μοτέρ αγωνιστικής προέλευσης, ίδια ουσιαστικά μοτέρ με αυτά που χρησιμοποιούσαν στα εντούρο μηχανάκια τους οι εταιρείες (συντήρηση με βάση ώρες λειτουργίας και όχι χιλιόμετρα, αντικατάσταση διάφορων μηχανικών μερών όπως πιστόνι/μπιέλα/ρουλεμάν σε συγκεκριμένα διαστήματα κ.λπ.), σκληρές σέλες για πολύωρη χρήση κ.λπ. Το FMX ή το XTX (το DRZ είναι κάτι σαν middle road ανάμεσα στα μεν και στα δε) από την άλλη είναι μηχανάκια πολιτικά, με πολύ πιο αραιή συντήρηση με βάση τα χιλιόμετρα, δίχως ανάγκη για τακτικές ανακατασκευές (ή τουλάχιστον αν χρειαστεί θα είναι μετά από πολλααα χιλιόμετρα), με πιο άνετη σέλα και χώρους για δικάβαλο/πολύωρα ταξίδια κ.λπ. Η προσωπική μου γνώμη είναι (εφόσον θα είναι το πρώτο σου μηχανάκι κιόλας) και ήδη μιλάς για ταξιδάκια να σκεφτείς προσεκτικά τι είναι αυτό που θες να σου προσφέρει το μότο, και να προσανατολιστείς σε πιο "πολιτικά" SM. Ίσως ακόμα και κάποια άλλη κατηγορία αν σκοπεύεις να κάνεις αρκετά ταξιδάκια. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 3 , 2021 από τον The Dread Rider 1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.486 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2021 πριν 9 ώρες, το μέλος NikosYmerai έγραψε: usqvarna SM 450&510R ή Aprilia SXV 450 πριν 9 ώρες, το μέλος NikosYmerai έγραψε: σε καμία περίπτωση να κάνω επίδειξη ή κάτι το σχετικό Λες πράγματα αντίθετα μεταξύ τους, πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις καλύτερα στο μυαλό σου. Ψαξε στο YouTube να δεις τι κάνουν διάφοροι με τα μοντέλα που σ ενδιαφέρουν Πχ με το ΝΧ650 που εχω εγω, το πιο ενδιαφέρον βιντεο ειναι μια κοντόχοντρη -βαρελάκι να κάνει σούζες lol 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες