Jump to content
miltosbla

Αλλαγη αριθμου μοτερ σε 50αρι

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια..Προσφατα ξεκινησα την ανακατασκευη ενος daytona dy 50 και εχω καποια νομικα προβληματακια..Το μηχανακι εξαρχης ετσι οπως μου το δωσαν δεν ειχε μοτερ και ετσι αποφασισα να κανω την αγορα ενος 50αριου μεταχειρισμενου μοτερ sprinter..Το θεμα μου μετα την αγορα 'λογο γρηγοραδας' ειναι το πως θα κανω τον αριθμο πλαισιου να συμπιπτει με τον αριθμο της αδειας.Το παλικαρι που μου εστειλε το μοτερ δεν μου εστειλε μαζι και καποια αποδειξη αγορας η κατι απλως το μοτερ ως εχει.

Μετα απο ερωτησεις σε φιλους και γνωστους εμαθα οτι μπορεις να ΄χτυπησεις΄ τους αριθμους της αδειας πανω στο μοτερ με καποιου ειδους ταμπελακι αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι πληρης νομιμο και το αν θα με πιασουν.Να προσθεσω πως το μηχανακι δεν εχει γινει ακομα στο δικο μου ονομα και ετσι πρεπει να κανω την μεταβιβαση αλλα χωρις τους αριθμους αυτους δεν ξερω κατα ποσο γινετε.Αν ξερει καποιος τι μπορω να κανω η να μου προτεινει καποια λυση θα με βοηθουσε παρα πολυ.Να σημειωσω οτι δεν εχω την οικονομικη ανεση να αγορασω καινουριο μοτερ και να το δηλωσω κανονικα οποτε καποια λυση πρεπει να βρω ως εχει.''το μηχανακι ειναι ακυκλοφορητο απο το 2004, δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο''Ευχαριστω εκ των προταιρων σε αυτους που ασχοληθηκαν...

Τροποποιήθηκε από τον miltosbla

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πήγαινε στην τροχαία θα στα χτυπήσουν εκεί τα νουμερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Στέργιος Βήχος έγραψε:

Θέλει κλείσιμο και ραντεβού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια! Έκανες το κλεφτρονι μάγκα...

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΤΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω χωρίς απόδειξη αγοράς δεν μπορεί να γίνει τίποτα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι κλεφτρονι ακριβως εκανα?

πριν 56 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Συγχαρητήρια! Έκανες το κλεφτρονι μάγκα...

πριν 41 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Νομίζω χωρίς απόδειξη αγοράς δεν μπορεί να γίνει τίποτα....

μπορει να ειναι και απο ιδιωτη?

πριν 2 ώρες, το μέλος Στέργιος Βήχος έγραψε:

στο μεταχειρισμενο μοτερ που πηρα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 41 λεπτά, το μέλος miltosbla έγραψε:

Δεν εννοεί εσένα κλεφτρόνι. Αλλά ίσως το παλικάρι που στο πούλησε το μοτέρ.

Ουσιαστικά έδωσες όσα λεφτά έδωσες για να το αγοράσεις και δεν σου έστειλε απόδειξη ή το οτιδήποτε. Τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει...στην τροχαία δεν χτυπάνε αριθμούς πλέον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Δεν εννοεί εσένα κλεφτρόνι. Αλλά ίσως το παλικάρι που στο πούλησε το μοτέρ.

Ουσιαστικά έδωσες όσα λεφτά έδωσες για να το αγοράσεις και δεν σου έστειλε απόδειξη ή το οτιδήποτε. Τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει...στην τροχαία δεν χτυπάνε αριθμούς πλέον.

Καταλαβα καποιος αλλος εξω?εχω ακουσει στον Βολο κανουν κατι τετοια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μένω στον Βόλο. 

Δεν έχω ακούσει ποτέ απο γνωστό/φίλο μου κλπ να πηγαίνουν να χτυπήσουν κωδικούς πάνω σε μοτέρ. 

Οτιδήποτε και να κάνεις, να κοιτάξεις να είσαι νόμιμος πάντως. Τώρα αν κάποιο άλλο άτομο εδω μέσα γνωρίζει τι ακριβώς μπορεί να γίνει ας το πει.

Απο νομικές διαδικασίες σε τέτοια θέματα δεν ξέρω και πολλά. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Μένω στον Βόλο. 

Δεν έχω ακούσει ποτέ απο γνωστό/φίλο μου κλπ να πηγαίνουν να χτυπήσουν κωδικούς πάνω σε μοτέρ. 

Οτιδήποτε και να κάνεις, να κοιτάξεις να είσαι νόμιμος πάντως. Τώρα αν κάποιο άλλο άτομο εδω μέσα γνωρίζει τι ακριβώς μπορεί να γίνει ας το πει.

Απο νομικές διαδικασίες σε τέτοια θέματα δεν ξέρω και πολλά. 

Ναι το ειδα οτι μενεις Βολο και μενω και εγω επισης..Εχω ακουσει για 2 συνεργεια αλλα ονοματα δεν λεμε...καμια λυση που θα μυ προτεινες προσωπικα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α και εσυ Βολιώτης τότε ωραία.

Δεν ξέρω πραγματικά...πάντως στις άδειες αναγράφεται ο κωδικός πλαισίου μόνο, πχ στο δικό μου δεν αναγράφεται ο κωδικός κινητήρα. 

Σε όλα αυτά τα GLX, C50 ή 50αρια παπιά που φοράνε πάνω Lifan 110 πχ απο τα 10 μηχανάκια αμφιβάλλω αν οι 7 έχουν κάνει ίδιους κωδικούς μοτέρ με κινητήρα.

Και πάλι επειδή παίζει να λέω και ανοησίες αυτή τη στιγμή, καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που να είναι πιο έμπειρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Α και εσυ Βολιώτης τότε ωραία.

Δεν ξέρω πραγματικά...πάντως στις άδειες αναγράφεται ο κωδικός πλαισίου μόνο, πχ στο δικό μου δεν αναγράφεται ο κωδικός κινητήρα. 

Σε όλα αυτά τα GLX, C50 ή 50αρια παπιά που φοράνε πάνω Lifan 110 πχ απο τα 10 μηχανάκια αμφιβάλλω αν οι 7 έχουν κάνει ίδιους κωδικούς μοτέρ με κινητήρα.

Και πάλι επειδή παίζει να λέω και ανοησίες αυτή τη στιγμή, καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που να είναι πιο έμπειρος.

Ναι το ξερω απλα πρεπει να κανω την μεταβιβαση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνώμη μου, ψάξε αν υπάρχει λύση σε αυτό το θέμα και μην βιαστείς να πας αμέσως σε μεταβίβαση κλπ. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε πάλι να γράφουμε τα ίδια. 

Στις μοτοσικλέτες δεν υπάρχεις αριθμός κινητήρα, υπάρχει κωδικός κινητήρα. 

Αν για παράδειγμα έχω 2 ΧΤ και αλλάξω μεταξύ τους τα μοτέρ δεν θα καταλάβει κανένας τίποτα. Ουσιαστικά η μοτοσυκλέτα είναι το πλαίσιο.

Στα αυτοκίνητα αυτό δεν ισχύει, εκεί πλαίσιο και μοτέρ πάνε πακέτο και στην άδεια αναγράφεται ο πλήρης αριθμός του κινητήρα, δηλαδή κωδικός του και ο σειριακός αριθμός. Αν έχω για παράδειγμα 2 ίδια αυτοκίνητα, ΔΕΝ μπορώ να αλλάξω τα μοτέρ μεταξύ τους, χωρίς να το δηλώσω. 

Στην περίπτωση του θεματοθετη:

1) Η μεταβίβαση μπορεί να γίνει κανονικά. Είτε φοράς το δικό σου μοτέρ, είτε αυτό που αγόρασες είτε μοτέρ από Hayabusa. 

2) Το πρόβλημα σου είναι πρώτον ότι θα κυκλοφορείς παράνομα και δεύτερον έχεις στα χέρια σου ένα μοτέρ αγνώστου προελεύσεως που πιθανότατα το κλαίει κάποιος στην ίδια ή και χειρότερη οικονομική κατάσταση από εσένα. 

3) Αν ο κωδικός κινητήρα sprinter και DY είναι ίδιος, το βάζεις απλά επάνω και κάνεις την δουλειά σου. Αν όχι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, διότι ΔΕΝ μπορείς να βάλεις κινητήρα διαφορετικό από αυτόν που αναγράφεται στην έγκριση τύπου του οχήματος. 

4) Πότε μα ποτέ δεν αγοράζουμε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά από χύμα αγγελίες. Τα περισσότερα είναι κλεμμένα και εμείς απλά ρίχνουμε νερό στον μύλο. Αν αγοράσουμε μοτέρ ή ακόμα και ολόκληρη μοτοσυκλέτα ζητάμε το χαρτί οριστικής διαγραφής σε φωτοτυπία και μια υπεύθυνη δήλωση από τον πωλητή, ώστε σε περίπτωση ελέγχου να μπορούμε να δικαιολογηθεί πως αυτό το πράγμα βρέθηκε στα χέρια μας και από πού προέρχεται. Και φυσικά για να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι κλεμμένο διότι η κλεπταποδοχη είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται. Δεν υπάρχει δικαιολογία δεν ήξερα ότι είναι κλεμμένο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και του sprinter το μοτέρ είναι σαν dy ξεκινάει με dy... Όπως αναγράφεται και στο βιβλιαράκι της άδειας..Δλδ εγώ μπορώ να το κάνω μεταβίβαση χωρίς καν να κάνω κάτι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα