Jump to content
SV1BDO

Γυρισμένα χιλιόμετρα & νομικά δικαιώματα

Recommended Posts

Αγόρασα πρόσφατα ένα Suzuki Shugun FD112 (Kawasaki Kaze-R 115) απο αγγελία στο car.gr, με 22300 χλμ. Ζήτησα από τον πωλητή να πάει το παπί σε μηχανικό της εμπιστοσύνης μου για να το ελέγξει. Ο μηχανικός μου είπε πως είναι σε καλή κατάσταση ενώ ο πωλητής συνέχεια έλεγε οτι τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά, το παπί είχε μόνο δύο ιδιοκτήτες, τον τωρινό και τον προηγούμενο ο οποίος το είχε για πολλά χρόνια παρατημένο, σε μιά αποθήκη, γι αυτό και δεν είχε πολλά χιλιόμετρα. Στην συνέχεια διαπίστωσα οτι ο πωλητής ήταν συμμαθητής μου από το Γυμνάσιο. Με βάση τα παραπάνω, και με αυξημένο το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τον πωλητή (καθώς βρεθήκαμε παλιοί συμμαθητές),  προχώρησα στην αγορά,  καταθέτοντας του τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό,όπως είχαμε συμφωνήσει. Μετά από 2 μέρες παρέλαβα το παπί. Ελέγχοντας τα χαρτιά που το συνόδευαν, διαπίστωσα τα παρακάτω: 

α) Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του παπιού ήταν άλλος, και όχι ο πωλητής με τον οποίο είχα κάνει τις συζητήσεις. Σημειωτέον και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν συμμαθητής μου στο γυμνάσιο. 

β) Ελέγχοντας τα χαρτιά που συνόδευαν το παπί, διαπίστωσα οτι στο έντυπο του ΚΤΕΟ (πέρασε ΚΤΕΟ τον Οκτώβριο του 20) που συνόδευε το παπί, υπήρχε σημείωση οτι τα χιλιόμετρα είναι γυρισμένα, ενώ για την 2ετία 2014-2016 δεν δούλευε το κοντέρ.

γ) Μιλώντας με γνωστό μου που εργάζεται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, μου είπε πως οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ήταν συνολικά ΕΞΙ (6) και όχι 2 όπως είχε στην αγγελία και μου είχε πεί ο πωλητής. 

Πήρα αμέσως τον πωλητή και τον ενημέρωσα σχετικά και του είπα να μου επιστρέψει τα χρήματα, και να του γυρίσω το παπί, καθώς δεν ήθελα να μπλέξω με όλα αυτά. Με πήρε τηλέφωνο και ο πραγματικός ιδιοκτήτης και μου έλεγε ένα σωρό δικαιολογίες, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει πίσω τα χρήματα μου. Προφανώς και δεν έχω κάνει ακόμα την μεταβίβαση στο όνομα μου, για να διευκολύνω την διαδικασία της επιστροφής. Ψάχνοντας στο Ιντερνετ για να βρώ τα νομικά μου δικαιώματα, βρήκα οτι σύμφωνα με τον νέο νόμο το ΚΤΕΟ ώφειλε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τα γυρισμένα χιλιόμετρα και να του δώσει μία βεβαίωση ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ. Στις μοτοσυκλέτες τα τεκμαρτά χιλιόμετρα  είναι 500χλμ ανά μήνα. Με βάση αυτή την βεβαίωση πρέπει να πάει μέσα σε 1 μήνα σε πιστοποιημένο συνεργείο ταχογράφων, κοντέρ κλπ, να προστεθούν τα (τεκμαρτά) χιλιόμετρα που λείπουν και να γίνει επανέλεγχος του παπιού, για να αναγραφούν τα νέα χιλιόμετρα στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου του ΚΤΕΟ.

Μου είπαν επίσης οτι δικαιούμαι να ζητήσω δικαστικά μείωση του ποσού που κατέβαλα και αποζημίωση για ηθική βλάβη. Εδώ θέλω να πω οτι δεν είμαι δικομανής και παρά το γεγονός οτι και οι 2 πρώην συμμαθητές μου φέρθηκαν σκάρτα, θέλω να κλείσω το θέμα ήρεμα και απλά με την επιστροφή από μέρους τους ολόκληρου του ποσού και να τους επιστρέψω το παπί. Αν όμως δεν επιστρέψουν τα χρήματα, θέλω να ξέρω τί δυνατότητες έχω να βρώ το δίκιο μου μέσω της νομικής οδού.  Ερωτήματα:

1) Εχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία από τέτοια υπόθεση, ιδιαίτερα στην νομική διεκδίκηση μείωσης του ποσού και καταβολής αποζημίωσης ?

2) Σε περίπτωση που κινηθώ νομικά εναντίον τους, η αγωγή θα πρέπει να κατατεθεί στο ειρηνοδικείο του τόπου διαμονής μου, ή στο Ειρηνοδικείο του τόπου διαμονής του πωλητή-ιδιοκτήτη (μένουμε σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ μας)

3) Εκτός από τα θέματα αυτά,  υπάρχουν άλλα προστιμα που πιθανόν να πρέπει να πληρώσω σε περίπτωση που κρατήσω το παπί?

Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη. Καλές γιορτές σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε.

Σωτήρης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τζάμπα λεφτά πας να ταίσεις το νομικό σύστημα. Αν το παπί δεν έχει κάποιο πραγματικό πρόβλημα, κοίτα να το χαρείς και μην χάσεις κόπο-χρόνο-χρήμα για ένα ψυχολογικό πράγμα όπως τα χιλιόμετρα στο κοντέρ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ το λάθος σου ήταν που έδωσες λεφτά προκαταβολικά. ΠΟΤΕ δεν δίνουμε λεφτά προκαταβολικά.

Για τις ΝΟΜΙΚΕΣ ερωτήσεις σου, νομίζω πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον δικηγόρο, που είναι και ο αρμόδιος να σου απαντήσει με τις σπουδές τους και το βάρος πως θα κριθεί για ότι λέει, όχι ένα φόρουμ μοτοσυκλέτας, που γράφει ο καθένας ότινάναι χωρίς καμία συνέπεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε ένα καινούργιο παπάκι να ησυχάσεις.

Τροποποιήθηκε από τον GRR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 48 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Τζάμπα λεφτά πας να ταίσεις το νομικό σύστημα. Αν το παπί δεν έχει κάποιο πραγματικό πρόβλημα, κοίτα να το χαρείς και μην χάσεις κόπο-χρόνο-χρήμα για ένα ψυχολογικό πράγμα όπως τα χιλιόμετρα στο κοντέρ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ το λάθος σου ήταν που έδωσες λεφτά προκαταβολικά. ΠΟΤΕ δεν δίνουμε λεφτά προκαταβολικά.

Για τις ΝΟΜΙΚΕΣ ερωτήσεις σου, νομίζω πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον δικηγόρο, που είναι και ο αρμόδιος να σου απαντήσει με τις σπουδές τους και το βάρος πως θα κριθεί για ότι λέει, όχι ένα φόρουμ μοτοσυκλέτας, που γράφει ο καθένας ότινάναι χωρίς καμία συνέπεια.

Το νομικό σύστημα όμως είναι αυτό που μας κρατάει από το να λύνουμε τις διαφορές μας με την καραμπίνα όμως. Αν ο μεγάλος Λεβιάθαν δεν μπορεί, πώς θα λύσουμε τις διαφορές μας;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Το νομικό σύστημα όμως είναι αυτό που μας κρατάει από το να λύνουμε τις διαφορές μας με την καραμπίνα όμως. Αν ο μεγάλος Λεβιάθαν δεν μπορεί, πώς θα λύσουμε τις διαφορές μας;

Αν βρίσκεσαι στην Αμερική όπου είναι νόμιμη η οπλοφορία, ακόμα χειρότερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ με τον Flying. Αν δεν έχει ουσιαστικό πρόβλημα θα μπλέξεις σε διαδικασία από την οποία μόνο χαμένος θα βγεις. 

Να ξέρεις πως και καλημέρα να σου πει έμπορος, πρέπει να ελέγξεις αν όντος είναι πρωί. 

Το ότι έτυχε κάποτε με δύο ανθρώπους να πας στο ίδιο σχολείο δεν λέει απολύτως τίποτα για το ποιόν τους. Μην εμπιστεύεσαι ποτέ κανέναν τόσο εύκολα σε θέματα που περιλαμβάνουν χρήματα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ σωστά τα σκέφτεσαι όλα αυτά, όμως εδώ δεν είναι το σωστό μέρος για να ζητάς νομικές συμβουλές. Εύκολα θα βρείς δικηγόρο που θα χαρεί να σε γδ... εε εξυπηρετήσει θέλω να πω , σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Αυτά συμβαίνουν στις συναλλαγές. Εχω τύχει να παραστώ σε δίκη με θέμα  σκυλάκι που επωλήθη το οποίο δεν ήταν τόσο καθαρόαιμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος GRR έγραψε:

Αν βρίσκεσαι στην Αμερική όπου είναι νόμιμη η οπλοφορία, ακόμα χειρότερα

Ναι δεν ξέρω. Ο φίλος αισθάνεται αδικημένος από έναν συμπολίτη του.

Οι επιλογές που έχει είναι 3:

1) Να λύσει τις διαφορές του με τη συμμετοχή του "νομικού συστήματος"
2) .....
3) Να κάνει τον μαλάκα.

Το 3 θα κάνει, αλλά ε για το Θεό επιτέλους, το 2 αρχίζει να φαίνεται δελεαστικό από ένα σημείο και μετά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Το καλύτερο για να λύσεις ένα πρόβλημα, είναι να μην φτάσεις ποτέ σε αυτό.

Στην περίπτωση του φίλου, προσέχοντας εκ των προτέρων, πράγμα που δεν έκανε.

Αφού προκύψει ένα πρόβλημα, να τρέχουμε να το λύνουμε, κάτι είναι κι αυτό, αλλά χειρότερο σαν κατάσταση.

Το παπί -υποθέτω- το πήρε κανά 1000ρικο ευρώ ή κάτι αυτού του εύρους τιμής. Τα έξοδα δικηγόρου θα είναι κανά 250ρι, τα έξοδα δίκης άλλο ένα 300ρι, σε όλα αυτά θα υπάρχει τρέξιμο και χάσιμο χρόνου που δεν τιμάται αλλά έχει κόστος, και θα πρέπει να τα δώσει προκαταβολικά, ώστε ΑΝ δικαιωθεί στην αγωγή του μετά από ένα ΜΕΓΑΛΟ χρονικό διάστημα, να εκδοθεί μια απόφαση που στην καλύτερη περίπτωση θα λέει, να επιστρέψει τα χρήματα ο πωλητής ΚΑΙ να πληρώσει και τα έξοδα δίκης. Κι αν ο πωλητής δηλώσει ότι δεν έχει χρήματα, θα πρέπει να πάει προσωποκράτηση ο πωλητής και λεφτά ο αγοραστής για πάντα χαμένα. Κι αν endo με taxi το παπάκι έχει γίνει λαμπόγυαλο, κλαπεί ή εκ νέου πωληθεί, τι θα δώσει πίσω ο αγοραστής;

Κι όλα αυτά, για ένα παπάκι, που ήταν άλλα χιλιόμετρα από αυτά που έγραφε.

Νομίζω έχει και καλύτερες ασχολίες το νομικό σύστημα (να έχεις μια υπόθεση άξιας λόγου ας πούμε), και τελικά η ανθρωπότητα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα μεταχειρισμένα μηχανάκια δίνουν οι έμποροι εγγύηση? 

Το κακό είναι ότι στα καινούργια κάποιες φορές δεν σε καλύπτει η εγγύηση, παρόλο που έχεις κάνει όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπεία για 2 χρόνια (όπως προβλέπεται δηλαδή για να ισχύει η εγγύηση)

Τροποποιήθηκε από τον GRR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@GRR

Η εγγύηση των εμπόρων είναι συνήθως του στυλ, πήγαινε το σε εκείνον που είναι φίλος μου και βλέπουμε. Ο "εκείνος" επειδή ένας Θεός ξέρει τι πάρε δώσε έχει με τον έμπορο, ξέρει ότι δεν θα πληρωθεί ποτέ, σου λέει άφησε το να το δούμε. Και φυσικά αν η ζημιά είναι χοντρή θα πληρώσεις και κάτι από την τσέπη σου. 

Η μόνη περίπτωση εγγύησης που όντος ήταν εγγύηση μου έτυχε προσωπικά σε μεταχειρισμένο που αγοράστηκε από αντιπροσωπεία στην Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι πραγματικά εντός 6 μηνών μου έκαναν το αμάξι καινούργιο χωρίς να δώσω ούτε ένα ευρώ.ω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που παρακολουθώ αυτό εδώ το θέμα, θυμήθηκα ένα περιστατικό που μου είχε πει ο πατέρας μου μ έναν έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, το οποίο συνέβη γύρω στο 1975: ο έμπορος έκανε μαμουνίες στις πωλήσεις, και είχαν πάει στο μαγαζί κάτι πελάτες που τους κορόιδευε και τα έκαναν όλα λίμπα μέσα στο μαγαζί.

Καλό θα είναι να μην φτάνουμε ποτέ σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωτήρη καλησπέρα κι από δω.

Γενικά συμφωνώ με όλους από πάνω.

Το μηχανάκι σε τι κατάσταση είναι;

Άσχετα με την όλη ιστορία

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ όλους που ασχοληθήκατε. Το μηχανάκι όπως σας είπα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά τα προβλήματα δεν κρύβονται. Ετσι λοιπόν, θέλω να μου πείτε, με το χέρι στην καρδιά, πόσο θα αγοράζατε το συγκεκριμένο παπάκι, αν ξέρατε οτι τα τεκμαρτά χιλιόμετρα (24000) είναι περίπου ίδια με τα πραγματικά (24300), δηλαδή το μηχανάκι θα έχει περίπου 48300 χλμ, (μετά την υποχρεωτική προσθήκη χιλιομέτρων) ενώ θα είσαστε ο ΟΓΔΟΟΣ ιδιοκτήτης. Αυτά για να υπολογίζουμε και την αξία μεταπώλησης. Με λίγα λόγια, τελείως διαφορετική τιμή πώλησης έχει ένα μεταχειρισμένο με 48000 χλμ που τα έχει κάνει ΕΝΑΣ ιδιοκτήτης, από το αντίστοιχο με τα ίδια χιλιόμετρα, αλλά με επτά διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 λεπτά, το μέλος SV1BDO έγραψε:

Το μηχανάκι όπως σας είπα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά τα προβλήματα δεν κρύβονται. 

Φωτό.

Μονο ετσι θα καταλαβουμε τι βλέπουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το μοτέρ του δεν κάνει κάποιο περίεργο θόρυβο και δεν έχει πεσμένη απόδοση, πιστεύω ότι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα στο κοντινό μέλλον, άρα θα μπορέσει να τον καλύψει για την δουλειά του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα χιλιόμετρα είναι σχετικά, αν στο μηχανάκι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες βάζαν λάδια τότε τα 48Κ δε μου λένε κάτι, τώρα για τους ιδιοκτήτες δεν έχω να πω κάτι, το hornet που είχα πάρει από το 1998 που έβγαλε πρώτη άδεια μέχρι το 2015 που ήρθε στα χέρια μου άλλαξε 10 εγώ ήμουν ο 11 και το παλικάρι που το πούλησα ο 12, το μηχανάκι ήταν άψογο για την ηλικία του και για τα χιλιόμετρα του, από τα ακριβά στο car τότε.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 14 ώρες, το μέλος SV1BDO έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ όλους που ασχοληθήκατε. Το μηχανάκι όπως σας είπα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά τα προβλήματα δεν κρύβονται. Ετσι λοιπόν, θέλω να μου πείτε, με το χέρι στην καρδιά, πόσο θα αγοράζατε το συγκεκριμένο παπάκι, αν ξέρατε οτι τα τεκμαρτά χιλιόμετρα (24000) είναι περίπου ίδια με τα πραγματικά (24300), δηλαδή το μηχανάκι θα έχει περίπου 48300 χλμ, (μετά την υποχρεωτική προσθήκη χιλιομέτρων) ενώ θα είσαστε ο ΟΓΔΟΟΣ ιδιοκτήτης. Αυτά για να υπολογίζουμε και την αξία μεταπώλησης. Με λίγα λόγια, τελείως διαφορετική τιμή πώλησης έχει ένα μεταχειρισμένο με 48000 χλμ που τα έχει κάνει ΕΝΑΣ ιδιοκτήτης, από το αντίστοιχο με τα ίδια χιλιόμετρα, αλλά με επτά διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Τα δεδομένα του ερωτήματος είναι ανεπαρκή αν δεν μας πεις πόσο το πήρες.

Γράψε νουμεράκι, βάλε φωτό, και θα σου πούμε αν θα τα δίναμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πήγα σήμερα στο τοπικό γραφείο του Υπ. Συγκοινωνιών και μίλησα σχετικά με τον προϊστάμενo. Δέν μπορεί να γίνει η μεταβίβαση του παπιού, γιατί το χαρτί του ΚΤΕΟ που έχει βγεί δεν είναι σωστό. Κανονικά σύμφωνα με τον νόμο, θα έπρεπε το ΚΤΕΟ με το που έβλεπε τα γυρισμένα χιλιόμετρα, να εκδώσει ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ και παραπεμπτικό επανελέγχου, και με βάση αυτό να πήγαινε ο  ιδιοκτήτης του σε αδειοδοτημένο συνεργείο επισκευής οργάνων (κοντέρ, ταχογράφοι, ταξίμετρα κλπ) και να διορθώσει τα χιλιόμετρα στο κοντέρ, δίνοντας του βεβαίωση οτι πραγματοποίησε την συγκεκριμένη εργασία. Με βάση αυτή την βεβαίωση, θα πέρναγε πάλι ΚΤΕΟ όπου θα αναγράφονταν τα πραγματικά χιλιόμετρα και τα τεκμαρτά, τα οποία θα περιλάμβαναν και την 2ετία 2014-2016, κατά την οποία ο μετρητής ήταν εκτός λειτουργίας. Τα τεκμαρτά χιλιόμετρα για τις μοτοσυκλέτες είναι 500 ανά μήνα, άρα θα πρέπει να προστεθούν 48 Χ 500 = 24.000 χλμ. στο κοντέρ. Το νέο χαρτί του ΚΤΕΟ δεν θα πρέπει να αναγράφει τις παρατηρήσεις που αναφέρονται στο κάτω αριστερό μέρος, πάνω από την υπογραφή του προσκομίζοντα το όχημα, για να μπορέσει να γίνει η μεταβίβαση. 

Αρα όλα τα υπόλοιπα, αν είναι καλό ή όχι το μηχανάκι, πόσα λεφτά το αγόρασα κλπ είναι δευτερεύουσας σημασίας. Επειδή το θέμα έχει γίνει αρκετά περίπλοκο, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα σχόλια από άτομα που έχουν αντίστοιχη εμπειρία στα διαδικαστικά θέματα που έχουν προκύψει, και όχι τόσο στο αν το μηχανάκι αξίζει ή όχι τα λεφτά του.  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος SV1BDO έγραψε:
Πήγα σήμερα στο τοπικό γραφείο του Υπ. Συγκοινωνιών και μίλησα σχετικά με τον προϊστάμενo. Δέν μπορεί να γίνει η μεταβίβαση του παπιού, γιατί το χαρτί του ΚΤΕΟ που έχει βγεί δεν είναι σωστό. Κανονικά σύμφωνα με τον νόμο, θα έπρεπε το ΚΤΕΟ με το που έβλεπε τα γυρισμένα χιλιόμετρα, να εκδώσει ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ και παραπεμπτικό επανελέγχου, και με βάση αυτό να πήγαινε ο  ιδιοκτήτης του σε αδειοδοτημένο συνεργείο επισκευής οργάνων (κοντέρ, ταχογράφοι, ταξίμετρα κλπ) και να διορθώσει τα χιλιόμετρα στο κοντέρ, δίνοντας του βεβαίωση οτι πραγματοποίησε την συγκεκριμένη εργασία. Με βάση αυτή την βεβαίωση, θα πέρναγε πάλι ΚΤΕΟ όπου θα αναγράφονταν τα πραγματικά χιλιόμετρα και τα τεκμαρτά, τα οποία θα περιλάμβαναν και την 2ετία 2014-2016, κατά την οποία ο μετρητής ήταν εκτός λειτουργίας. Τα τεκμαρτά χιλιόμετρα για τις μοτοσυκλέτες είναι 500 ανά μήνα, άρα θα πρέπει να προστεθούν 48 Χ 500 = 24.000 χλμ. στο κοντέρ. Το νέο χαρτί του ΚΤΕΟ δεν θα πρέπει να αναγράφει τις παρατηρήσεις που αναφέρονται στο κάτω αριστερό μέρος, πάνω από την υπογραφή του προσκομίζοντα το όχημα, για να μπορέσει να γίνει η μεταβίβαση. 

Αρα όλα τα υπόλοιπα, αν είναι καλό ή όχι το μηχανάκι, πόσα λεφτά το αγόρασα κλπ είναι δευτερεύουσας σημασίας. Επειδή το θέμα έχει γίνει αρκετά περίπλοκο, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα σχόλια από άτομα που έχουν αντίστοιχη εμπειρία στα διαδικαστικά θέματα που έχουν προκύψει, και όχι τόσο στο αν το μηχανάκι αξίζει ή όχι τα λεφτά του.  

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι τοσο τραγικο μυστικο το αν ειναι καλο ή ποσο το πηρες, αλλα οκ εσυ ξερεις καλυτερα.

Δυστυχως μετα το λαθος που εκανες δεν εχεις να κανεις και πολλα

1. πας κανεις το απαραιτητο χαρτι. Αν και δεν νομιζω να χρειαζεται. Δεν βλεπει κανενας το μηχανακι οταν το μεταβιβαζεις. Θα περασεις εσυ κτεο οταν πρεπει και θα γραψουν τα πραγματικα. Φτανει να μην ειναι λιγοτερα απο τον προηγουμενο. Αλλιως πας και τα κανεις παραπανω. Αρα κρατας το μηχανακι.

2. πας δικαστικα 

ψαχνεις εδω καποια τριτη επιλογη? Δεν καταλαβαινω. Σου τα ειπαν ολοι. Απλα ολοι καταλαβαινουμε πιο ειναι το πιο συμφερον για σενα. Απορω γιατι δεν το καταλαβαινεις.

Και εδω ειναι που σε ρωταν σε τι κατασταση ειναι το παπακι.

Αν ειναι καλο κρατα το, αλλιως θα μπλεξεις για 400-500-1000 ευρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος SV1BDO έγραψε:

θα εκτιμούσα ιδιαίτερα σχόλια από άτομα που έχουν αντίστοιχη εμπειρία στα διαδικαστικά θέματα που έχουν προκύψει,

Κατανοητα όσα αναφερεις, και λιγο πολυ γνωστα σε αγοραπωλησίες αυτοκινητων όπου γινεται το σωσε με μάντρες κλπ. Ο ειδικος τυπος βοά απο τετοιες περιπτωσεις, και απαιτειται να ειμαστε πονηρεμενοι 1000% πριν προβουμε σε αγορά.

Δε ξερω αν υπάρχουν άτομα που έχουν αντίστοιχη εμπειρία στα διαδικαστικά θέματα που έχουν προκύψει εδω μεσα (μακάρι, ωστε να μας διαφωτίσουν περισσοτερο), αλλά φοβαμαι οτι θα μπλέξεις σε κυκεώνα χαρτούρας, χρηματων, και χάσιμο χρόνου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος giorgos.boun έγραψε:

Και εδω ειναι που σε ρωταν σε τι κατασταση ειναι το παπακι.

Για να λέμε τα πράγματα με την σωστή ροή των νοημάτων, Ο ΙΔΙΟΣ ρώτησε

Την 27/12/2020 at 8:46 ΜΜ, το μέλος SV1BDO έγραψε:

θέλω να μου πείτε, με το χέρι στην καρδιά, πόσο θα αγοράζατε το συγκεκριμένο παπάκι, αν ξέρατε οτι τα τεκμαρτά χιλιόμετρα (24000) είναι περίπου ίδια με τα πραγματικά (24300), δηλαδή το μηχανάκι θα έχει περίπου 48300 χλμ, (μετά την υποχρεωτική προσθήκη χιλιομέτρων) ενώ θα είσαστε ο ΟΓΔΟΟΣ ιδιοκτήτης.

και στην συνέχεια όταν τον ρωτούν διευκρινίσεις για απαντήσουν στο ερώτημά του (τιμή-κατάσταση), δεν απαντάει σε αυτό που του ζητάνε και πάει σε άλλο θέμα.

......

Αρχίζω και υποψιάζομαι, ότι επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λένε οι Αμερικάνοι ''it takes two'' , που λέει ότι για κακή συνεννόηση, μπλεξίματα, φασαρία κ.ο.κ. χρειάζονται δύο.

Αυτό για το ''εχει παρατηρήσεις το δελτίο Κτεο -> δεν γίνεται μεταβίβαση'' είναι από τις μεγαλύτερες ΜΠΟΥΡΔΕΣ που έχω διαβάσει. Ποιός προιστάμενος σε ποιό τμήμα το είπε αυτό; Ονοματεπώνυμο και θέση-υπηρεσία παρακαλώ, αλλοιώς δεν ειπώθηκε ποτέ και διαβάζουμε φαντασίες. Για την ιστορία, έχω μεταβιβάσει οχήματα με παρατηρήσεις, μέχρι παρατήρηση ''αριθμός κινητήρα γραμμένος με ελληνικούς χαρακτήρες στην άδεια'', χωρίς ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ να ασχοληθεί στην μεταβίβαση. Το δε θέμα με τα χιλιόμετρα στα οδόμετρα, επειδή δημιούργησε πάρα πολλές φασαρίες και μπλεξίματα στα ΚΤΕΟ και στους ιδιοκτήτες με την εφαρμογή του, έχει σιωπηρά ανακληθεί, και κανείς πια δεν το εφαρμόζει με κάποια συνέπεια, ούτε τα ΚΤΕΟ ούτε άλλες υπηρεσίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να καταλάβω..

1)το τελευταίο χαρτί ΚΤΕΟ ποσά χιλιόμετρα γράφει?

2)το κοντέρ ποσά χιλιόμετρα γράφει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν εχω καταλαβει καλα, το παπι ειναι σε καλη κατασταση, το αγορασεις σε καλη-λογικη τιμη, αλλα εχει στο χιλιομετρητη λιγοτερα χιλιομετρα απο οτι σου ειπαν και απο οτι εσυ θα αισθανωσουν καλα.

it's just a number... 

με το κτεο απλα σου ειπανε μια βλακεια να σε ξεφορτωθουνε. 

κανεις δεν ασχολειται με αυτο, κανεις. υπαρχει δεν υπαρχει, οτι να γραφει σωστο η λαθος, σοβαρα. 

εχω πουλησει αγορασει διαφορα moto-auto τα τελευται χρονια και βοηθησα για αλλα τοσα, το κτεο δε ζητηθηκε πουθενα.

το μονο που ζητανε ειναι βεβαιαωση τελων κυκλοφοριας, αν και αυτο κοντευει να εξαφανιστει πλεων.

ολα αυτα εχουν πολυ δουλεια για τους Δ.Υ. των δημων. αν εχεις σωστο παραβολο, υπευθυνες δηλωσεις και σωστους αριθμους ταυτοτητων

μπορεις ευκολα να μεταβιβασεις το "Theodore Roosevelt", no1cares. ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα