Jump to content
Gian92

Triumph Tiger sport συναγερμός

Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα!

Είμαι κάτοχος ενός καινούριου tiger sport (μοντ. 2020) στο οποίο θέλω να βάλω συναγερμό. Έχω καταλήξει στους παρακάτω:
i) pandora
ii) scorpio
Το κόλλημα μου είναι ότι, επειδή η μηχανή είναι ολοκαίνουρια, ο συναγερμός θέλω να συνδεθεί μέσω της φίσας που έχει η μηχανή και να μην κοπούν καλώδια.
Έστειλα e-mail και στις 2 εταιρίες, η pandora δεν απάντησε καν και η scorpio (από Αμερική) απάντησε ότι έχουν αντάπτορα και η σύνδεση μπορεί να γίνει έτσι όπως την θέλω.
Εμένα όμως η 1η μου επιλογή είναι ο συναγερμός της pandora, το ερώτημα μου είναι εάν κάποιος έχει βάλει τον συναγερμό αυτόν με σύνδεση στη φίσα, να μου πει 2 κουβέντες και να μου προτείνει μαγαζί για να μιλήσω (περιοχή Αθήνα).

Καλές βόλτες!!!

Τροποποιήθηκε από τον Gian92

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλως ηρθες και με γεια το θηριο!

Πηρες ενα τηλ εδω να ρωτησεις πως γινεται η τοποθετηση?

https://pandora-moto.eu/moto-eu/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς σας βρήκα! Σ ευχαριστώ πολύ, είναι υπέροχο το "θηρίο".

Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα που βρήκα μέσα από την σελίδα αυτή που ασχολείται με τον pandora μόνο.

Ο άνθρωπος εκεί μου είπε ότι με φίσα δεν μπορεί να γίνει η σύνδεση, και μου μίλησε για παράλληλη σύνδεση κάτω από την έτοιμη φίσα που έχει η μηχανή.

Αυτός είναι ο λόγος που ψάχνω κάποιον (εάν υπάρχει) που να έχει συνδέσει τον pandora κατευθείαν στη φίσα σε οποιαδήποτε μηχανή να μου πει κάποια πράγματα.

Καλώς ή κακώς δεν θέλω σε καινούριο μηχανάκι να μπει χέρι σε καλώδια και να γίνει κόψε-ράψε και επίσης δεν ξέρω τι ηλεκτρολογικό μπορεί να "χτυπήσει" σε Χ χρόνια που ΙΣΩΣ θα ευθύνεται σε αυτό το "κόψε-ράψε".

Ίσως ακούγομαι υπερβολικός ή ψείρας αλλά θέλω να το καβαλάω μόνο για βόλτα, όχι για να τρέχω στα συνεργεία να βρω λύσεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 18/10/2020 at 12:50 ΠΜ, το μέλος Gian92 έγραψε:

Ίσως ακούγομαι υπερβολικός ή ψείρας αλλά θέλω να το καβαλάω μόνο για βόλτα, όχι για να τρέχω στα συνεργεία να βρω λύσεις...

Ένα δίκιο το έχεις. 

Αλλά εγώ από όσο καταλαβαίνω με τον όρο παράλληλης συνδεσμολογίας, δεν θα σου κάνει κάτι κακό, απλά αντί για να κουμπώσει την αντίστοιχη φίσα (που δεν έχει ο pandora) θα χρησιμοποιηθούν τα αντίστοιχα καλώδια μόνο.

Με λίγα λόγια θα αφαιρέσει την φίσα μόνο.

Ξαναλέω, κατανοώ το κόλλημα σου , αλλά από την άλλη αυτό δεν θα σου κάνει κάποια ζημιά στα υπόλοιπα ηλεκτρολογικά.

Εγώ θα ξαναμιλουσα με αυτόν και αν έκανε αυτό που σου γράφω, τότε θα προχωρούσαν.

Υ.γ. εγώ πάλι έχω άλλο κόλλημα. Αν μιλάω με κάποιον έμπορο, ή αντιπρόσωπο και δεν απαντάει στις ερωτήσεις που κάνω, τότε δεν αγοράζω καν το προϊόν του, μόνο και μόνο γιατί αν τον χρειαστώ μελλοντικά, ξέρω ότι πάλι δεν θα υποστηρίξει σωστά το προϊόν του.

Το θέμα για μένα δεν είναι το sales, αλλά το after sales...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνα με την αντιπροσωπεία, αν κόψει τη φύσα ή καλώδια, χάνεις την εγγύηση.  Δεν έχω δει το νομικό πλαίσιο αλλά δεν ακουγεται παράλογο να μη σε καλύψουν αν εχεις κόψει καλώδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 ώρες, το μέλος Kalovolos έγραψε:

Συμφωνα με την αντιπροσωπεία, αν κόψει τη φύσα ή καλώδια, χάνεις την εγγύηση.  Δεν έχω δει το νομικό πλαίσιο αλλά δεν ακουγεται παράλογο να μη σε καλύψουν αν εχεις κόψει καλώδια.

Οοοοκ. Πάσο. Σωστός, δεν το σκέφτηκα αυτό.

Αλήθεια. Ρωτώ εγώ τώρα.

Αν πας στην αντιπροσωπεία και ζητήσεις να τοποθετήσει η ίδια αυτόν τον συναγερμό, θα το κάνουν; Και με την εγγύηση τι θα κάνουν;

Το έχεις ρωτήσει αυτό; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα, ναι το ρώτησα. ΔΕΝ κάνουν εγκατάσταση άλλου συναγερμού πλην αυτού που προτείνει το εργοστάσιο ο οποίος κάνει πολύ ακριβότερα από τους κλασικούς της αγοράς (Spyball, meta, cobra κλπ) αλλά έχει τις ίδιες δυνατότηες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 26/11/2020 at 6:15 ΜΜ, το μέλος Kalovolos έγραψε:

Καλησπέρα, έχω ακριβώς την ίδια απορία. Βρήκες τελικά λύση αγαπητέ @Gian92 ??

Φίλε @Kalovolos δεν βρήκα λύση με τον pandora και δεν το πίεσα περισσότερο γιατί το σκέφτηκα και ανάποδα. Αυτοί που κάνουν την εγκατάσταση του pandora υποτίθεται κάνουν σεμινάρια κ επίσης σου χρεώνουν την εγκατάσταση ένα σεβαστό ποσό (70-100€ αν θυμάμαι καλά). Επομένως, το θεωρώ απίθανο να μου πει κάποιος "μπορώ να τον κουμπώσω στη φίσα της μηχανής κατευθείαν  χωρίς κόψε-ράψε με κόστος 30€ πχ"  ακόμα και αν υπάρχει η δυνατότητα εν τέλει.

Mάλλον προς τον scorpio srx 900 θα πάω εγώ. Θα κουβαλάω μαζί μου συνεχώς ένα τηλεχειριστήριο βέβαια και δεν θα έχω gps ΑΛΛΑ από όσο έψαξα ο scorpio θα κουμπώσει κατευθείαν στη φίσα της μηχανής χωρίς κανένα κόψε ράψε.

Την 28/11/2020 at 9:15 ΠΜ, το μέλος HLIAS έγραψε:

Ένα δίκιο το έχεις. 

Αλλά εγώ από όσο καταλαβαίνω με τον όρο παράλληλης συνδεσμολογίας, δεν θα σου κάνει κάτι κακό, απλά αντί για να κουμπώσει την αντίστοιχη φίσα (που δεν έχει ο pandora) θα χρησιμοποιηθούν τα αντίστοιχα καλώδια μόνο.

Με λίγα λόγια θα αφαιρέσει την φίσα μόνο.

Ξαναλέω, κατανοώ το κόλλημα σου , αλλά από την άλλη αυτό δεν θα σου κάνει κάποια ζημιά στα υπόλοιπα ηλεκτρολογικά.

Εγώ θα ξαναμιλουσα με αυτόν και αν έκανε αυτό που σου γράφω, τότε θα προχωρούσαν.

Υ.γ. εγώ πάλι έχω άλλο κόλλημα. Αν μιλάω με κάποιον έμπορο, ή αντιπρόσωπο και δεν απαντάει στις ερωτήσεις που κάνω, τότε δεν αγοράζω καν το προϊόν του, μόνο και μόνο γιατί αν τον χρειαστώ μελλοντικά, ξέρω ότι πάλι δεν θα υποστηρίξει σωστά το προϊόν του.

Το θέμα για μένα δεν είναι το sales, αλλά το after sales...

Θα συμφωνήσω απόλυτα σύντροχε, το after sales είναι πιο σημαντικό. Σχετικά με την εργασία που μου πρότεινε το κατάστημα, δεν πιστεύω ότι θα γίνει ζημιά στη μηχανή εάν γίνει η δουλειά όπως περιγράφεις αλλά σίγουρος δεν μπορώ να είμαι. (Τονίζω ότι μιλάμε για καινούριο μηχανάκι που μυρίζει ακόμα πλαστικίλα ? )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα φιλε μ τελικα τι εκανες γιατι ειμαι ακριβως στην ιδια φαση 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά πήγα σε scorpio με παραγγελία από Αμερική λόγω αντάπτορα (στην Ελλάδα δεν τον πούλαγαν τότε) και ο συναγερμός κούμπωσε κατευθείαν στη μηχανή χωρίς κόψε-ράξε. Είχα θέμα μόνο με τον χώρο στην εγκατάσταση γιατί το tiger sport δεν διαθέτει αρκετό αλλά βρέθηκε λύση.

Δεν έχω εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα απο τον συναγερμό, αλλά εάν γύριζα πίσω και πάλι θα φοβόμουν να γινει εγκατάσταση του pandora σε καινούριο μηχανάκι παρόλο που οτον θεωρώ κλάσεις ανώτερο!!

Ελπίζω να βοήθησα, ό,τι χρειαστείς είμαι εδώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 17/9/2022 at 10:01 ΠΜ, το μέλος Gian92 έγραψε:

Τελικά πήγα σε scorpio με παραγγελία από Αμερική λόγω αντάπτορα (στην Ελλάδα δεν τον πούλαγαν τότε) και ο συναγερμός κούμπωσε κατευθείαν στη μηχανή χωρίς κόψε-ράξε. Είχα θέμα μόνο με τον χώρο στην εγκατάσταση γιατί το tiger sport δεν διαθέτει αρκετό αλλά βρέθηκε λύση.

Δεν έχω εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα απο τον συναγερμό, αλλά εάν γύριζα πίσω και πάλι θα φοβόμουν να γινει εγκατάσταση του pandora σε καινούριο μηχανάκι παρόλο που οτον θεωρώ κλάσεις ανώτερο!!

Ελπίζω να βοήθησα, ό,τι χρειαστείς είμαι εδώ

Καλημέρα @Gian92
Με ενδιαφέρει ακριβώς το ίδιο σύστημα, θα ήθελες να μιλήσουμε τηλεφωνικά να μου πεις μερικές λεπτομέρειες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα