Jump to content
jorge.ant

scooter Vs naked

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,
Νέος στο φόρουμ (αν και σας διαβάζω καιρό τώρα) και στον χώρο των μηχανών. Είμαι σε διαδικασία επέκτασης του διπλώματος και ψαχνομαι για την πρώτη μου μηχανή. Θέλω να αποφύγω τις μεταχειρισμένες (καθότι ασχετος) αλλά δυστυχώς το μπάτζετ μου είναι αυστηρά χαμηλό με ταβανι τα 2.000-2.400€., οπότε έχω καταλήξει σε 2 οικονομικές επιλογές: sym nh-x 125 ή sym symphony st 200i abs.

Ξέρω ότι είναι εντελώς διαφορετικές αλλά βρίσκω θετικά και αρνητικά και στις 2 με μια ελαφριά προτίμηση στην nh-x. Ο βασικός μου προβληματισμός είναι αν θα "τραβάει" με δεδομενο ότι εχει125cc, 10 αλογα αλλά και 142 κιλά βάρος. Η χρήση που θα κάνω είναι κυρίως για να πηγαίνω ως το κέντρο της Αθήνας όπου και δουλεύω. Λογικά κάποιες φορές θα χρειαστεί να βγω και σε πιο γρήγορους δρόμους (πχ Κηφισό και παραλιακή) και φυσικά κάποιες φορές θα με συνοδεύει η σύντροφος μου. Το δεύτερο που με προβληματίζει είναι η έλλειψη χώρων. Αν έχω καταλάβει καλά στη συγκεκριμένη μηχανή δεν μπαίνει κάποια βαλίτσα.

Ποια είναι η γνώμη σας και η εμπειρία σας με 125cc στην Αθήνα; Αξίζει μια naked μηχανή με αυτά τα specs ή να προτιμήσω το λίγο πιο δυνατό σκουτερ;

Τροποποιήθηκε από τον jorge.ant

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

MIA  naked μηχανή  σιγουρα εχει λιγοτερα εξοδα, και απο συντηρηση και απο servise, ενω το σκουτερ  εχει περισσοτερα  εξοδα για  servise , και σε ενα απλο πεσιμο εστω και απο σταματιμενο θα μετρας πλαστικα, η για βαψιμο, η για αλλαγη. €€€€€€ 

+++++naked μηχανή .απο εμενα.

Τροποποιήθηκε από τον getsim andreas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα διαφωνήσω στα κειμενα όσο αφορά την συντήρηση, αν και δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά σε αυτό με τα πλαστικά.

Άρα δηλαδή να μην πάρει κανείς ένα super sport γιατί ακόμα και σε μια στατική Τούμπα  θα μετράς πλαστικά.

Δεν είναι κάπως υπερβολικό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος HLIAS έγραψε:

Δεν θα διαφωνήσω στα κειμενα όσο αφορά την συντήρηση, αν και δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά σε αυτό με τα πλαστικά.

Άρα δηλαδή να μην πάρει κανείς ένα super sport γιατί ακόμα και σε μια στατική Τούμπα  θα μετράς πλαστικά.

Απο τη στιγμη που μιλαμε για πρωτη μηχανη και χρηση κυριως στην πολη, τοτε ναι εχουν σημασια τα πλαστικα.
Το supersport εχει χιλια κακα για οποιαδηποτε χρηση περα απο πιστα anyway και ειναι επιλογη κ@υλας οχι λογικης.

Τροποποιήθηκε από τον CptAngel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σ αυτά τα λεφτά μόνο μεταχειρισμένο , για να αποφύγεις τα ψόφια 125, μια και είσαι Αθηνα. Απο τα 2 που λες, πιο κατάλληλο είναι τα σκούτερ, όπως καταλαβαίνεις κι εσύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος HLIAS έγραψε:

για ρωτα τι κλαμα εχουν κανει μερικη απο στατικο πεσιμο. Αλλα το θεμα ειναι αλλο, το παλικαρι το θελει για μεσα στην αθηνα, δουλεια, σπιτι, εκτος και ειναι στα αρχ@δ@α του τα πλαστικα και τα δενει με συρμα .Ποσα  σκουτερ  βλεπουμε Αθηνα  με  διαλυμενα  πλαστικα και ραμμενα με οτι εχουν βρει . Και δεν ειναι απαραιτητο να πεσει για να σπασουν, θα του το τραβηξουν απο οπου βρουν για να κανουν χωρο να στριμωξουν και το δικο τους. Και στα σκουτερ τα πρωτα που εξεχουν ειναι τα πλαστικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

SYM NH-T 200   [ 18  αλογακια ] κανενα 500αρικο ποιο πανω απο το ,           nh-x.125

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα, το ότι το σκούτερ έχει πλαστικά τα οποία Θααααα σπάσουν Ααααααν πέσει, αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας αγοράς σκούτερ, δηλαδή ααααν πέσει με ένα οποιοδήποτε άλλο μηχανάκι και τσαλακωθεί το μεταλλικό ντεπόζιτο και σπάσουν και σε εκεινο τα πλαστικά θα βγει πιο φθηνά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος getsim andreas έγραψε:

SYM NH-T 200   [ 18  αλογακια ] κανενα 500αρικο ποιο πανω απο το ,           nh-x.125

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Για να προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα, το ότι το σκούτερ έχει πλαστικά τα οποία Θααααα σπάσουν Ααααααν πέσει, αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας αγοράς σκούτερ, δηλαδή ααααν πέσει με ένα οποιοδήποτε άλλο μηχανάκι και τσαλακωθεί το μεταλλικό ντεπόζιτο και σπάσουν και σε εκεινο τα πλαστικά θα βγει πιο φθηνά?

Να παρετε σκουτερ παιδια ,τα μαγαζια κλεφτες θα γινουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 51 λεπτά, το μέλος getsim andreas έγραψε:

Να παρετε σκουτερ παιδια ,τα μαγαζια κλεφτες θα γινουν.

Ευτυχώς που υπάρχετε και σεις οι χεράδες μηχανόβιοι γιατί αν ο μοτοσικλετισμος βασιζόταν σε μας τους σκουτεραδες θα είχε καταστραφεί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 57 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Ευτυχώς που υπάρχετε και σεις οι χεράδες μηχανόβιοι γιατί αν ο μοτοσικλετισμος βασιζόταν σε μας τους σκουτεραδες θα είχε καταστραφεί...

Αν δεν υπήρχαν τα σκούτερ θα είχαν κλείσει τα μισά συνεργεία και αντιπροσωπείες. Και λίγα βασικά λέω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κάτι τούμπες που έχει φάει το bws125 μου αν ήταν  παπί μπορεί να είχε κόψει στην μέση...  (και ούτε τριγμός)

α και μεγάλο σέρβις με ιμάντες μπιλιες φιλτρα κλπ 60-65ε

Τροποποιήθηκε από τον mitsakhs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειπε κανεις μην παρεις scooter επειδη εχει πλαστικα.
Ειπαμε οτι τα πλαστικα ειναι ενας παραγοντας ειδικα για νεο οδηγο.

Προφανως εχει πολλα αλλα καλα και αξιζει αναλογα τον αναβατη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ντε και καλά όλοι οι νέοι αναβάτες θα πέσουν ή θα ρίξουν το μηχανάκι τους...

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να  κάνουμε γκάλοπ, "Ποιος έχει πέσει με το πρώτο του μηχανάκι".

Όποιος δεν έχει πέσει, αποκλεισμός από το myBike για ένα μήνα.

Όποιος κατάφερε να το ρίξει, χωρίς να πέσει ο ίδιος, να γίνει "επίτιμος administrator" άμεσα.

Εγώ πάλι πέφτω με όλα και παντού, φυσικά με τη σωστή τεχνική πάντα. ?

Τροποποιήθηκε από τον Canardo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 55 λεπτά, το μέλος HLIAS έγραψε:

Κάνε νέο θέμα και βάλε ψηφοφορία για την πλάκα?

Ναι και θα το βάλω στην κατηγορία, "Οδήγηση-Τεχνικές". ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν νέος αναβάτης καλύτερα να προτιμήσεις naked ώστε να μάθεις τον συμπλέκτη.

Αν πας σε scooter και στο μέλλον αποφάσισεις να αγοράσεις μηχανή θα δυσκολευτείς αρκετά να την συνηθίσεις, ενώ το αντίστροφο είναι πιο εύκολο.

Τροποποιήθηκε από τον warhol

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Canardo έγραψε:

Ναι και θα το βάλω στην κατηγορία, "Οδήγηση-Τεχνικές". ?

Όχι σοβαρά το λέω εγώ ρε συ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ντε και καλά όλοι οι νέοι αναβάτες θα πέσουν ή θα ρίξουν το μηχανάκι τους...

Γιατι αυτος που δεν εχει πεσει σαν νεος οδηγος, ειναι αυτος που το εβαλε στο σαλονι , και αυτος που το παει με τα ποδια στην γειτονια για να δουν οτι πηρε μηχανακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 ώρες, το μέλος CptAngel έγραψε:

Δεν ειπε κανεις μην παρεις scooter επειδη εχει πλαστικα.
Ειπαμε οτι τα πλαστικα ειναι ενας παραγοντας ειδικα για νεο οδηγο.

Προφανως εχει πολλα αλλα καλα και αξιζει αναλογα τον αναβατη..

Αυτο δεν μπορει να καταλάβει. Και ποσο μαλλον για καποιον που θα το δουλευη Αθηνα, και οχι επαρχια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος getsim andreas έγραψε:

Γιατι αυτος που δεν εχει πεσει σαν νεος οδηγος, ειναι αυτος που το εβαλε στο σαλονι , και αυτος που το παει με τα ποδια στην γειτονια για να δουν οτι πηρε μηχανακι.

Τωρα μας κανεις πλακα.. εγω σαν νεος αναβατης δεν επεσα, οταν αρχισα να κανω σουζες ναι, αλλα σαν νεος οχι, τοσο απλο, αν καποιος ειναι τοσο αμπαλος και πεφτει με τη μια τοτε ασ το αφησει το αθλημα.

πριν 1 ώρα, το μέλος getsim andreas έγραψε:

Αυτο δεν μπορει να καταλάβει. Και ποσο μαλλον για καποιον που θα το δουλευη Αθηνα, και οχι επαρχια.

Προβληματα κατανοησης εχεις εσυ μαλλον και οχι εγω, απλα θελεις να επιβαλεις την αποψη σου υποστιρίζοντάς την χωρις καν τεκμιριωση, πετας απλα οτι τα πλαστικά ειναι ακριβά και τελος.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Tasos Meli

Με πληγώνεις τώρα...αλλά μάλλον έχεις δίκιο!?

Δεν φτάνει που είμαι "κουλάδι", είμαι και "τάπας" και μου αρέσουν αποκλειστικά τα "ψηλόφτερα", δεν έχω καμιά ελπίδα...?
Αυτό ήταν τα παρατάω! Μηχανάκια τέλος!?

Παίδες πλάκα κάνω, μην αρπαχτείτε γιατί σας βλέπω λίγο "αγριεμένους".

spacer.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα