Jump to content
LefSV650

κρανος για naked Μηχανή

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους
Είμαι αναβάτης τα τελευταία 7 χρόνια και οδηγούσα πάντα γυμνά μηχανάκια. Το κράνος μου είναι το agv k-3 SV (και το τωρινό μου μηχανάκι γυμνό SV650s 06', εχει αφαιρεθεί το fairing). Ειμαι στην αναζήτηση νέου εξοπλισμού (κρανος - μπουφαν) γιατί τα παλιά έχουν λιώσει, και επίσης το κράνος το είχα πάρει στα 18 και δυστυχώς δεν είχα επιλέξει το κατάλληλο μέγεθος οπότε δεν έχω καλή άποψη για τους θορύβους του κτλ. Σκέφτομαι για κράνος να πάρω το ίδιο (αλλά σε σωστό μέγεθος αυτή τη φορά) επειδή είναι φτηνό σχετικά (~150 ευρώ), απλά θέλω να βάλω πάνω και ενδοεπικοινωνία και επειδή είμαι σε γυμνό μηχανάκι ξέρω ότι το κράνος πρέπει να είναι καλό για να μπορώ να συνεννοούμαι. Έχετε μήπως να προτείνεται κάτι καλύτερο που να μην ξεφεύγει σε τιμή? Δεν έχω βρει κάποιο σαιτ που να αξιολογεί τα κράνη για να μπορώ να κάνω την αναζήτηση μόνος μ γι αυτό ρωτάω εδώ, αν ξέρετε κάποιο θα με βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ πολύ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 1 ώρα, το μέλος LefSV650 έγραψε:

καλησπέρα σε όλους
Είμαι αναβάτης τα τελευταία 7 χρόνια και οδηγούσα πάντα γυμνά μηχανάκια. Το κράνος μου είναι το agv k-3 SV (και το τωρινό μου μηχανάκι γυμνό SV650s 06', εχει αφαιρεθεί το fairing). Ειμαι στην αναζήτηση νέου εξοπλισμού (κρανος - μπουφαν) γιατί τα παλιά έχουν λιώσει, και επίσης το κράνος το είχα πάρει στα 18 και δυστυχώς δεν είχα επιλέξει το κατάλληλο μέγεθος οπότε δεν έχω καλή άποψη για τους θορύβους του κτλ. Σκέφτομαι για κράνος να πάρω το ίδιο (αλλά σε σωστό μέγεθος αυτή τη φορά) επειδή είναι φτηνό σχετικά (~150 ευρώ), απλά θέλω να βάλω πάνω και ενδοεπικοινωνία και επειδή είμαι σε γυμνό μηχανάκι ξέρω ότι το κράνος πρέπει να είναι καλό για να μπορώ να συνεννοούμαι. Έχετε μήπως να προτείνεται κάτι καλύτερο που να μην ξεφεύγει σε τιμή? Δεν έχω βρει κάποιο σαιτ που να αξιολογεί τα κράνη για να μπορώ να κάνω την αναζήτηση μόνος μ γι αυτό ρωτάω εδώ, αν ξέρετε κάποιο θα με βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ πολύ

Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος για ήπιες ταχύτητες (μέχρι 120-140) με ένα απο τα τωρινά μου, Bell Qualifier.

Μήπως να δοκίμαζες την εκδοχή του που μπορεί να πάρει και κάποια συστήματα ενδοεπικοινωνίας ?

https://www.skroutz.gr/s/17359078/Bell-Qualifier-DLX-Blackout-Matte-Black.html?from=sku_color_variations

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 λεπτά, το μέλος crussifier έγραψε:

Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος για ήπιες ταχύτητες (μέχρι 120-140) με ένα απο τα τωρινά μου, Bell Qualifier.

Μήπως να δοκίμαζες την εκδοχή του που μπορεί να πάρει και κάποια συστήματα ενδοεπικοινωνίας ?

https://www.skroutz.gr/s/17359078/Bell-Qualifier-DLX-Blackout-Matte-Black.html?from=sku_color_variations

Έχω ενδοεπικοινωνίες και βάσεις που μπορώ να τις προσαρμόσω σε όλα τα κράνη (αδερφός μηχανόβιος επίσης), το κράνος που πρότεινες στην εκδοχή που το έχεις εσύ θα με εξυπηρετούσε μια χαρά αν είσαι ικανοποιημένος από την αεροδυναμική του και τους θορύβους που βγάζει σε αυτά τα χλμ που ανέφερες! Σε ευχαριστώ πολύ θα πάω να το κοιτάξω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρις να το εχω δοκιμασει σε οδηγηση το bell εχει τη φημη του πολυ φασαριοζικου κρανους... Για εμενα δες απο Shark σε d-skwal 2 ισως σε καλυψει και το ridil. Εγω εχω το skwal και ειμαι αρκετα ευχαριστιμενος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος stavrosdm έγραψε:

Χωρις να το εχω δοκιμασει σε οδηγηση το bell εχει τη φημη του πολυ φασαριοζικου κρανους... Για εμενα δες απο Shark σε d-skwal 2 ισως σε καλυψει και το ridil. Εγω εχω το skwal και ειμαι αρκετα ευχαριστιμενος.

Από κριτικές που είδα η αλήθεια είναι ότι για το Bell Qualifier όλοι λένε ότι είναι από τα πιο value for money κράνη. Παρόλα αυτά κ εγώ είδα για τους θορύβους. Το Shark d-skwal 2 φαίνεται καλό κράνος αλλά το βρίσκω μόνο Αθήνα (εγώ μένω Θεσσαλονίκη). Θα μπορούσα ίσως να το παραγγείλω, αν βρω το μέγεθος μου από άλλο κράνος της shark?? Μην καταλήξω πάλι με oversize δε θα το αντέξω :P 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος LefSV650 έγραψε:

Από κριτικές που είδα η αλήθεια είναι ότι για το Bell Qualifier όλοι λένε ότι είναι από τα πιο value for money κράνη. Παρόλα αυτά κ εγώ είδα για τους θορύβους. Το Shark d-skwal 2 φαίνεται καλό κράνος αλλά το βρίσκω μόνο Αθήνα (εγώ μένω Θεσσαλονίκη). Θα μπορούσα ίσως να το παραγγείλω, αν βρω το μέγεθος μου από άλλο κράνος της shark?? Μην καταλήξω πάλι με oversize δε θα το αντέξω :P 

πηγενε στο μπαζαρ οταν ανοιξουν μηπως και το εχουν , δε το συνιστω να δοκιμασεις αλλο κρανος της shark μπορει να ειναι αρκετα διαφορετικο εμενα πχ εγω εχω το vision r της σαρκ σε small ενω το race r pro μου κανει μια χαρα σε small το s600 δε μου κανει , αν δε δοκιμασεις εχεις θεμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γνωμη μου θα ηταν να αποφυγεις τα θερμοπλαστικα και να επιλεξεις ενα επωνυμο κρανος για την μεγιστη δυνατη ασφαλεια σου.

Μπορεις να δεις τι σου ταιριαζει και να το φερεις απο εξωτερικο ωστε να γλυτωσεις σε καποιες περιπτωσεις αρκετα χρηματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος GeorStrat έγραψε:

Η γνωμη μου θα ηταν να αποφυγεις τα θερμοπλαστικα και να επιλεξεις ενα επωνυμο κρανος για την μεγιστη δυνατη ασφαλεια σου.

Μπορεις να δεις τι σου ταιριαζει και να το φερεις απο εξωτερικο ωστε να γλυτωσεις σε καποιες περιπτωσεις αρκετα χρηματα.

Πάντως για επώνυμα κράνη λέμε και πολυκαρβονατα όχι θερμοπλαστικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 ώρες, το μέλος GeorStrat έγραψε:

από την στιγμή που ένα κράνος έχει πάρει έγκριση για να κυκλοφορεί δεν σημαίνει ότι σου παρέχει την κατάλληλη προστασία? η DOT έχει χαμηλότερη ισχύ??  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος LefSV650 έγραψε:

από την στιγμή που ένα κράνος έχει πάρει έγκριση για να κυκλοφορεί δεν σημαίνει ότι σου παρέχει την κατάλληλη προστασία? η DOT έχει χαμηλότερη ισχύ??  

πρωτίστως σε ενδιαφέρει να έχει τη δικιά μας, τη ECE στη πιο πρόσφατη εκδοχή της.

Η DOT , ναι , συνήθως περνιέται για πιο δευτεράτζα.

Σίγουρα καλύτερο απο το τίποτα αλλά είπαμε.

Υγ τις προάλλες είδα και για το σύστημα MIPS που έχουν μερικά κράνη. Φάνηκε καλό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για καθίστε ρε παιδιά. Υπάρχει το bell στα 90€ με double d κλείδωμα και πολυκαρβουνικό υλικό και υπάρχει και το k3 της agv που είναι θερμοπλαστικό και έχει καστάνια κλείδωμα και παίζει στα 200+. Ποιό είναι πιο ασφαλές;

Τροποποιήθηκε από τον strokt up

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

https://sharp.dft.gov.uk

Μια αναζήτηση σε αυτό δίνει πχ καλύτερη βαθμολογία στο AGV από το Bell.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ιστορια μου αμαρτια μου αυτη η sharp....εχουν ακουστει διαφορα κατα καιρους.

Ολα καλα ειναι,θερμοπλαστικο δεν θα επαιρνα παντως κι ας εβγαζε σε οποιοδηποτε τεστ "ανεξαρτητου" φορεα 10 αστερια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 λεπτά, το μέλος GeorStrat έγραψε:

Ιστορια μου αμαρτια μου αυτη η sharp....εχουν ακουστει διαφορα κατα καιρους.

Ολα καλα ειναι,θερμοπλαστικο δεν θα επαιρνα παντως κι ας εβγαζε σε οποιοδηποτε τεστ "ανεξαρτητου" φορεα 10 αστερια.

Δεν έχω άποψη εμπεριστατωμένη οπότε ούτε να διαφωνήσω ούτε να συμφωνήσω μπορώ.

Γενικά γνώμη μου είναι να δίνεις κάτι παραπάνω στο κράνος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 23 ώρες, το μέλος Wolf1138 έγραψε:

Δεν έχω άποψη εμπεριστατωμένη οπότε ούτε να διαφωνήσω ούτε να συμφωνήσω μπορώ.

Γενικά γνώμη μου είναι να δίνεις κάτι παραπάνω στο κράνος.

νομίζω θα συμφωνήσω... γενικά κατέληξα ότι για να πετύχω αυτό που θέλω (χαμηλούς θορύβους για να μπορώ να κουμπώνω ενδοεπικοινωνία και να συνεννοούμαι + ασφάλεια) θα πρέπει να ανεβάσω το μπατζετ. Απλά ρε παιδιά γίνεται πανικός, την προηγούμενη φορά που πήρα κράνος πήγα στο μαγαζί, είπα εκεί στα παιδιά πόσα διαθέτω για κράνος και μ δώσανε κάτι ανάλογο... τώρα που το ψάχνω λίγο μόνος μ έχω ψιλοχαοθεί  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα