Lyricists 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 Καλησπέρα, επειδή αυτόν τον καιρό νιώθω το μηχανάκι και δεν τραβάει, πήρα ένα συμπιεσόμετρο να μετρήσω συμπίεση να δω που βρισκόμαστε. Έβαλα μπροστά το μηχανάκι και το άφησα να ζεσταθεί 5 λεπτά. Έπειτα έβαλα το μπουζί και σύνδεσα το συμπιεσόμετρο. Με το μπουζί γειωμένο στον κύλινδρο, και με το γκάζι τέρμα μιζάροταντας μου έβγαλε 120psi. Ξανά έκανα άλλη μια προσπάθεια και πάλι 120psi. Είναι κομπλέ; Εμένα μου φαίνονται υπερβολικά λίγα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 283 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 Είναι χαμηλή. Μήπως φταίει το όργανο; Δες αν ο αντάπτορας που βιδώνει στην κεφαλή έχει βαλβίδα. Έτσι θα πρέπει να είναι. Αν η βαλβίδα είναι στο μανόμετρο θα δείχνει λιγότερο. Μου έχει τύχει... Αν το όργανο είναι σωστό, guess what.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lyricists 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 πριν 3 λεπτά, το μέλος CRX έγραψε: Είναι χαμηλή. Μήπως φταίει το όργανο; Δες αν ο αντάπτορας που βιδώνει στην κεφαλή έχει βαλβίδα. Έτσι θα πρέπει να είναι. Αν η βαλβίδα είναι στο μανόμετρο θα δείχνει λιγότερο. Μου έχει τύχει... Αν το όργανο είναι σωστό, guess what.... Εάν έχω όντως τόση πιέση τι γίνεται; Τo Compression Ratio είναι 9.0:1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 283 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 Το cr από μόνο του δεν λέει κάτι. Για να βρεις την πίεση συμπίεσης με το cr χρειάζεται να ξέρεις και τον όγκο του χώρου καύσης και να χρησιμοποιηθεί ο τύπος υπολογισμού. Τρέχα γύρευε... Πιο εύκολο είναι να βρεις από ποιο μοτέρ είναι αντίγραφο το δικό σου και να ψάξεις στο νετ. Guess what = φαγωμενη έδρα βαλβίδας ή/και βαλβίδα, ανοχή κυλίνδρου - πιστονιού πέρα από τα όρια, καμμένη φλάντζα κεφαλής. Καίει λάδια; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lyricists 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 πριν 1 ώρα, το μέλος CRX έγραψε: Το cr από μόνο του δεν λέει κάτι. Για να βρεις την πίεση συμπίεσης με το cr χρειάζεται να ξέρεις και τον όγκο του χώρου καύσης και να χρησιμοποιηθεί ο τύπος υπολογισμού. Τρέχα γύρευε... Πιο εύκολο είναι να βρεις από ποιο μοτέρ είναι αντίγραφο το δικό σου και να ψάξεις στο νετ. Guess what = φαγωμενη έδρα βαλβίδας ή/και βαλβίδα, ανοχή κυλίνδρου - πιστονιού πέρα από τα όρια, καμμένη φλάντζα κεφαλής. Καίει λάδια; Τι να σου πω; Το μοτέρ έχει 5000 χλμ με 1000 χλμ στρώσιμο. Λάδια δεν καίει. Ρώτησα 5-6 αντιπροσώπους της Daytona κ όλοι μου είπαν είναι μια χαρά τα 120 psi. Ίσως το συγκεκριμένο μοντέλο να έχει χαμηλή συμπίεση. Το συμπιεσομετρο έχει ανταπτορα και μετά πάει και συνδέεται ο σωλήνας που το συνδέεις στο ρολόι. Εγώ μέτρησα συμπίεση γτ τώρα τελευταία μου φαίνεται λίγο ψοφιο. Εάν κάνω κάτι να βγάλω απλά κεφάλι κ να αλλάξω μία φλάντζα καύσης και βλέπουμε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 283 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 Ο αντάπτορας έχει βαλβίδα; Γιατί υποπτεύομαι ότι είναι λάθος το όργανο. Αν μπορείς βάλε φώτο για να σου πω αν είναι αξιόπιστο. 120 psi μόνο μια χαρά δεν είναι (σκέψου ότι πχ το παλιό supra με 8,8:1 και 100cc δίνει 178psi). Κάτι σε 160 - 180psi θα ήταν αναμενόμενο. Τώρα, το μοτέρ σου με 5000χλμ είναι καινούριο. Είσαι σίγουρος ότι δεν τραβάει; Αυτό ακόμα δεν έχει ανοίξει, καλά καλά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lyricists 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 πριν 3 ώρες, το μέλος CRX έγραψε: Ο αντάπτορας έχει βαλβίδα; Γιατί υποπτεύομαι ότι είναι λάθος το όργανο. Αν μπορείς βάλε φώτο για να σου πω αν είναι αξιόπιστο. 120 psi μόνο μια χαρά δεν είναι (σκέψου ότι πχ το παλιό supra με 8,8:1 και 100cc δίνει 178psi). Κάτι σε 160 - 180psi θα ήταν αναμενόμενο. Τώρα, το μοτέρ σου με 5000χλμ είναι καινούριο. Είσαι σίγουρος ότι δεν τραβάει; Αυτό ακόμα δεν έχει ανοίξει, καλά καλά. Πάντως το δοκιμάσαμε σε ένα Innova 57mm με 1000χλμ και έβγαλε 210psi (Ζεστός κινητήρας πάντα). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lyricists 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 Στο service manual πάντως λέει ότι η πίεση πρέπει να είναι 12±2 kpa. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChrisM 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 Τα 12kpa ειναι 1.74psi. Δεν θα έπρεπε να λέει το manual οπως και στο μανόμετρο x100? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lyricists 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2020 (τροποποιήθηκε) πριν 28 λεπτά, το μέλος ChrisM έγραψε: Τα 12kpa ειναι 1.74psi. Δεν θα έπρεπε να λέει το manual οπως και στο μανόμετρο x100? Θα έπρεπε δηλαδή να βγάζει γύρω στα 174 psi? Τι μπορεί να έχει γίνει? Να αλλάξω μία φλάτζα κεφαλής και να δω εάν χάνουν οι βαλβίδες? Λάδι δεν θέλω να ρίξω στην τρύπα του μπουζιού γιατί θα γίνει χαμός από κάπνα... αλλά δεν νομίζω να είναι κυλινδροπίστονο αφού τα χλμ είναι πολύ λίγα... Θα χρειαστεί να αλλάξω και φλάτζα βάσεως? Τροποποιήθηκε Μάρτιος 21 , 2020 από τον Lyricists Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 283 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2020 Οκ το όργανο, δυστυχώς. Η βαλβίδα είναι κάτω, στο σωλήνα οπότε σωστά μετράει. Τι να σου πω!!! Μοτέρ με 5k χλμ να χάνει τόση συμπίεση.... Εγγύηση έχεις; Πρέπει να ανοιχτεί ο κύλινδρος για να δεις τι συμβαίνει. Κρίμα να το κάνεις εσύ, δεν είναι; Εκτός αν δεν θες να μπλέξεις με τα εξουσιοδοτημενα... Πάντως σε πρώτη φάση κοίτα αν τα μπουζόνια της κεφαλής είναι σφιγμένα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.491 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2020 Για δες τις βαλβίδες και ρυθμισε τις σωστα, μπορεί να είναι καμια τελειως πατημενη και να μην κλεινει καλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lyricists 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2020 πριν 5 ώρες, το μέλος costikos έγραψε: Για δες τις βαλβίδες και ρυθμισε τις σωστα, μπορεί να είναι καμια τελειως πατημενη και να μην κλεινει καλα. 0.05 σφιχτό εισαγωγής 0.05 πιο χαλαρό εξαγωγής Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lyricists 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2020 Επίσης παρατήρησα λάδια από την μεριά του καπακιού εκκεντροφόρου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.901 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2020 Μην ασχοληθείς με την υγρασία λαδιού, δεν χάνει, δεν είναι αυτός λόγος να το ανοίξεις. Αν βγάλεις κεφαλή θα χρειαστεί και αλλαγή η φλάντζα βάσης, μπορεί να έχει βίδα ο κύλινδρος αλλά είναι μόνο μια και πιάνει από τη μια πλευρά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackDiamond 450 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2020 Για την υγρασία λαδιού δες αν είναι και οι τέσσερις βίδες σωστά βιδωμένες ( σφίξιμο σταυρωτά ). Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα από την ίδια πλευρά πριν μερικούς μήνες καθάρισμα, σφίξιμο και δες πάλι μετά από μερικές μέρες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες