Jump to content
cineboy

Ευχάριστος πονοκέφαλος επιλογής ON-OFF!!

Recommended Posts

Μετά από προηγούμενες συμβιώσεις μου με 10 συνολικά Moto διαφόρων κατηγοριών, και μετά την πώληση της Busa ύστερα από 14 χρόνια μαζί της…(δεν με εξυπηρετούσε πλέον επειδή μένω μόνιμα επαρχία),βρίσκομαι σε αναζήτηση της ενδέκατης δίτροχης κυρίας,μεταχειρισμένης αυτή την φορά ,αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, με την οποία και θα επιστρέψω στην κατηγορία On-Off ,όσο On η Off μπορούν να θεωρηθούν οι τελικές επιλογές μου.

Η χρήση της δεν θα είναι καθημερινή, αλλά συχνή, σε ταξίδια, σε επαρχιακή πόλη και σε κάποιους λίγους βατούς χωματόδρομους, όταν χρειαστεί. Δεν ζητάω φυσικά επιδόσεις Busa, αλλά η δύναμη και κυρίως η ροπή μετά την μετάβαση, είναι βασικό ζητούμενο για αυτονόητους λόγους, και για αυτό οι παρακάτω τρείς επιλογές μου. Επίσης βασικό ρόλο στην επιλογή θα παίξει η άνεση θέσης οδήγησης, καθώς επίσης και συνεπιβάτη.Αυτονόπητο μετά από αυτό είναι και η δυνατότητα φόρτωσης για κάποια ταξίδια.

Προηγούμενες μεγάλες On-Off που έχω ζήσει μαζί τους από αρκετά έως πολύ ήταν, Yamaha Tenere 750 – Honda Africa Twin 750 – Honda Varadero 1000

Εχω λοιπόν καταλήξει μετά από αρκετό ψάξιμο και με σειρά προτεραιότητας κατά την δική μου άποψη σε σχέση με τα χρήματα και την κατάσταση που βρίσκω τις Moto, στις εξής επιλογές:

1)      ΚΤΜ 1290 T

2)      KTM 1190

3)      Ducati 1200 Multi Strada DVT

Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας, και ιδιαίτερα όσων έχουν οδηγήσει κάποια η κάποιες από αυτές.

Ευχαριστώ πολύ…   

https://ibb.co/RTs3vNk

https://ibb.co/Stqzzfj

https://ibb.co/DtF3pgX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχεις αφήσει το πιο ολοκληρωμένο για μένα τουριστικό εκτός των επιλογών σου αλλά θα έχεις τους λόγους σου. Εγώ έχω το DVT αλλά νομίζω δεν θα σου αρέσει ως τρόπος λειτουργίας. Πιο πολύ θυμίζει 4κ παρά 2κ έχοντας σημαντικό σκαλοπάτι απόδοσης μέχρι περίπου τις 6κ στροφές. Επίσης φορτώνεται αλλά στο φωναζει πως δεν φτιάχθηκε γι αυτό. Η θέση οδήγησης είναι σουπερ άνετη, δεν έχει κραδασμούς ενώ και ο πίσω κάθεται άνετα μεν αλλά είναι μεγάλος ο χώρος με αποτέλεσμα να αφήνει περιθώρια κίνησης του συνεπιβάτη κατά την επιτάχυνση / επιβράδυνση. Τέλος, έχει εξωφρενικά καλή κατανάλωση γι αυτό που είναι. Από τις τρεις επιλογές σου θεωρώ το 1290 ως την ορθότερη για σένα. 

Τροποποιήθηκε από τον Gouky7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Έχεις αφήσει το πιο ολοκληρωμένο για μένα τουριστικό εκτός των επιλογών σου αλλά θα έχεις τους λόγους σου. Εγώ έχω το DVT αλλά νομίζω δεν θα σου αρέσει ως τρόπος λειτουργίας. Πιο πολύ θυμίζει 4κ παρά 2κ έχοντας σημαντικό σκαλοπάτι απόδοσης μέχρι περίπου τις 6κ στροφές. Επίσης φορτώνεται αλλά στο φωναζει πως δεν φτιάχθηκε γι αυτό. Η θέση οδήγησης είναι σουπερ άνετη, δεν έχει κραδασμούς ενώ και ο πίσω κάθεται άνετα μεν αλλά είναι μεγάλος ο χώρος με αποτέλεσμα να αφήνει περιθώρια κίνησης του συνεπιβάτη κατά την επιτάχυνση / επιβράδυνση. Τέλος, έχει εξωφρενικά καλή κατανάλωση γι αυτό που είναι. Από τις τρεις επιλογές σου θεωρώ το 1290 ως την ορθότερη για σένα. 

Προφανώς εννοείς από Γερμανία μεριά...εάν ναι....σωστά....το έχω αφήσει έξω γιά πολλούς και διάφορους λόγους......σε ευχαριστώ πολύ γιά την απάντηση και την γνώμη σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχα το Multistrada 1200 S Touring 2013 και τωρα ετοιμαζομαι να αγορασω την 3η γενια με το DVT.

Αυτο που αγαπησα στο Multistrada ειναι η ευελιξια του (στα αγγλικα agility), που ερχεται σε συνδιασμο με τις εξαιρετικες του επιδοσεις, τα υπεροχα του κρατηματα αλλα και την χαμηλη του καταναλωση. Για χωμα δεν κανει και το λεει, οχι βεβαια οτι θα σου πει οχι σε εναν ψιλομετριας δυσκολιας χωματοδρομο. Αν το χωμα ειναι στο ρεπερτοριο σου η σκοπευει να μπει, ισως το ΚΤΜ να ειναι καλυερη επιλογη. Αν ομως εισαι streetας και θες να παραμεινεις και σου αρεσει η σπορ οδηγηση, δες το Multistrada.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος steven_04 έγραψε:

Ειχα το Multistrada 1200 S Touring 2013 και τωρα ετοιμαζομαι να αγορασω την 3η γενια με το DVT.

Αυτο που αγαπησα στο Multistrada ειναι η ευελιξια του (στα αγγλικα agility), που ερχεται σε συνδιασμο με τις εξαιρετικες του επιδοσεις, τα υπεροχα του κρατηματα αλλα και την χαμηλη του καταναλωση. Για χωμα δεν κανει και το λεει, οχι βεβαια οτι θα σου πει οχι σε εναν ψιλομετριας δυσκολιας χωματοδρομο. Αν το χωμα ειναι στο ρεπερτοριο σου η σκοπευει να μπει, ισως το ΚΤΜ να ειναι καλυερη επιλογη. Αν ομως εισαι streetας και θες να παραμεινεις και σου αρεσει η σπορ οδηγηση, δες το Multistrada.

Σε ευχαριστώ πολύ γιά την συμμετοχή σου στο θέμα.....Επαρχία είμαι, και άρα χώμα σίγουρα θα χρειαστεί να μπεί από λίγο έως πολύ.Πάντως και το MS DVT παίζει δυνατά στην σκέψη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο ιδιο μηκος κυμματος με το multi (17ριδες τροχοι) υπαρχει κι αλλη μια επιλογη απο Γερμανια μερια....με επιδοσεις και streetαδικη συμπεροφορα πολυ πιο κοντα στο busa που ειχες :winking:,βεβαια για να μην το εχεις συμπεριλαβει στις υποψηφιες θα εχεις τους λογους σου και σιγουρα ΔΕΝ κανει για χωμα περα απο καποιον βατο χωματοδρομο που θα εκανες με οποιοδηποτε street μηχανακι.

Εχω οδηγησει το 1190 και μου ειχε αφησει πολυ καλες εντυπωσεις οσον αφορα την κατευθυντικοτητα  και το στριψιμο του,για δυναμη και ροπη ουτε λογος.

Multi enduro η καποιο απ τα ΚΤΜ θα ηταν οι επιλογες μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος GeorStrat έγραψε:

Στο ιδιο μηκος κυμματος με το multi (17ριδες τροχοι) υπαρχει κι αλλη μια επιλογη απο Γερμανια μερια....με επιδοσεις και streetαδικη συμπεροφορα πολυ πιο κοντα στο busa που ειχες :winking:,βεβαια για να μην το εχεις συμπεριλαβει στις υποψηφιες θα εχεις τους λογους σου και σιγουρα ΔΕΝ κανει για χωμα περα απο καποιον βατο χωματοδρομο που θα εκανες με οποιοδηποτε street μηχανακι.

Εχω οδηγησει το 1190 και μου ειχε αφησει πολυ καλες εντυπωσεις οσον αφορα την κατευθυντικοτητα  και το στριψιμο του,για δυναμη και ροπη ουτε λογος.

Multi enduro η καποιο απ τα ΚΤΜ θα ηταν οι επιλογες μου.

Καταλαβαίνω φίλε μου γιά ποιά Γερμανίδα μιλάς, αλλά δεν θέλω τόσο πολύ On δίτροχο ....Οσο γιά το Multi Enduro σίγουρα θα ήταν στις επιλογές μου, εάν δεν ξέφευγε τόσο πολύ οικονομικά.......

Γιά το 1190  μιά που το έχεις οδηγήσει...ισχύει η τόση πολύ ζέστη κάτω απο την σέλα όπως λένε;

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γιά την γνώμη και συμβουλή σου...   

Τροποποιήθηκε από τον cineboy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ενδιαφέροντα μηχανάκια.

Αφήνω έξω το 1190 γιατί παίζει στο τραπέζι το 1290

Το multi φανταστικό μηχανάκι, σούπερ άνετο και ΠΆΡΑ πολύ ευκινητο με πολύ σπορ χαρακτήρα. Πολύ καλές επιδόσεις αλλά δύναμη ψηλά, όπως πολύ καλά τα είπε ο gooky. Όπως είπε ο Γιώργος πιο πάνω πολύ ωραία επιλογή και το multi enduro, ίσως λόγω εμφάνισης, ίσως μεγαλύτερου ρεζερβουάρ, ίσως πιο all around λόγω 19αρη μπροστά...

Επιλογή δική μου το 1190 S A T, πολύ επιβλητική εμφάνιση, 30αρι τεποζιτο, θερμαινόμενα γκριπ και σελες συνθέτουν ένα ταξιδιάρικο πακέτο. Από κει και πέρα είναι ένα πολύ δυνατό μηχανάκι που παταει στον δρόμο πολύ καλύτερα αποτι περιμένει κανείς βλέποντας το, οπότε και ο σπορ χαρακτήρας καλύπτεται τηρουμένων των αναλογιών.

Το σίγουρο είναι πως οποίο και να επιλέξεις θα έχεις ένα πάρα πολύ αξιόλογο μηχανάκι για την χρήση που θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 40 λεπτά, το μέλος Gee έγραψε:

Πολύ ενδιαφέροντα μηχανάκια.

Αφήνω έξω το 1190 γιατί παίζει στο τραπέζι το 1290

Το multi φανταστικό μηχανάκι, σούπερ άνετο και ΠΆΡΑ πολύ ευκινητο με πολύ σπορ χαρακτήρα. Πολύ καλές επιδόσεις αλλά δύναμη ψηλά, όπως πολύ καλά τα είπε ο gooky. Όπως είπε ο Γιώργος πιο πάνω πολύ ωραία επιλογή και το multi enduro, ίσως λόγω εμφάνισης, ίσως μεγαλύτερου ρεζερβουάρ, ίσως πιο all around λόγω 19αρη μπροστά...

Επιλογή δική μου το 1190 S A T, πολύ επιβλητική εμφάνιση, 30αρι τεποζιτο, θερμαινόμενα γκριπ και σελες συνθέτουν ένα ταξιδιάρικο πακέτο. Από κει και πέρα είναι ένα πολύ δυνατό μηχανάκι που παταει στον δρόμο πολύ καλύτερα αποτι περιμένει κανείς βλέποντας το, οπότε και ο σπορ χαρακτήρας καλύπτεται τηρουμένων των αναλογιών.

Το σίγουρο είναι πως οποίο και να επιλέξεις θα έχεις ένα πάρα πολύ αξιόλογο μηχανάκι για την χρήση που θες.

Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ......ο μόνος λόγος που αφήνω έξω το Multi Enduro είναι ο οικονομικός.....όμως όπως είπες αφού αφήνεις έξω το 1190 πως καταλήγεις σε αυτό σε σχέση με το 1290;.....εννοείς ότι θα ήταν αυτή η δική σου επιλογή άσχετα με το 1290;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεωρω πως ειναι τυπογραφικο λαθος το 1190 του Γιωργου,προφανως εννοει 1290 super adventure T

ktm-1290-super-adventure-2015-08.jpg

πριν 1 ώρα, το μέλος cineboy έγραψε:

Δυστυχως δεν ειχα τον χρονο για να καταλαβω αν ισχυει αυτο με την θερμοκρασια του 1190 καθως το οδηγησα μονο για 3 γυρους  στην πιστα αλλα θυμαμαι οτι μου αρεσε πολυ!

Για το multi enduro,επειδη το εχει φιλος και εχουμε κανει πολλες εκδρομες και ταξιδια μαζι μπορω να σου πω οτι ειναι ενα πολυ ανετο,γρηγορο και οικονομικο στην καταναλωση μηχανακι που πραγματικα μπορει και τα κανει ολα.

Αν το οριο σου ειναι στα 15k πιστυω μπορεις να βρεις καποιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος GeorStrat έγραψε:

Θεωρω πως ειναι τυπογραφικο λαθος το 1190 του Γιωργου,προφανως εννοει 1290 super adventure T

ktm-1290-super-adventure-2015-08.jpg

Δυστυχως δεν ειχα τον χρονο για να καταλαβω αν ισχυει αυτο με την θερμοκρασια του 1190 καθως το οδηγησα μονο για 3 γυρους  στην πιστα αλλα θυμαμαι οτι μου αρεσε πολυ!

Για το multi enduro,επειδη το εχει φιλος και εχουμε κανει πολλες εκδρομες και ταξιδια μαζι μπορω να σου πω οτι ειναι ενα πολυ ανετο,γρηγορο και οικονομικο στην καταναλωση μηχανακι που πραγματικα μπορει και τα κανει ολα.

Αν το οριο σου ειναι στα 15k πιστυω μπορεις να βρεις καποιο.

Nαι....και εγω νομίζω πως λάθος πληκτρολογίου ήταν το 1190 απο τον Γιώργο.

Πάντως όχι, δεν μπορώ να φτάσω στα 15κ....είναι πολλά τα χρήματα....12-15 είναι το ανώτατο όριο,και γιά αυτό δεν υπάρχει το Multi Enduro στην λίστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Gee έγραψε:

Παιδιά όντως μπερδεύτηκα εχθές.

1290 super Adventure t  ήθελα να γράψω

Καλησπέρα Γιώργο......σε ευχαριστούμε γιά την διόρθωση.

πριν 6 ώρες, το μέλος cineboy έγραψε:

Nαι....και εγω νομίζω πως λάθος πληκτρολογίου ήταν το 1190 απο τον Γιώργο.

Πάντως όχι, δεν μπορώ να φτάσω στα 15κ....είναι πολλά τα χρήματα....12-15 είναι το ανώτατο όριο,και γιά αυτό δεν υπάρχει το Multi Enduro στην λίστα.

12 12.5 ήθελα να γράψω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και επειδή επειδή φυσικά αυτές τις ημέρες λόγω πανδημίας, μένουμε σπίτι και η αγορά είναι νεκρή, το ψάξιμο συνεχίζεται.Πλέον στο παιχνίδι έχει μπεί και τέταρτη επιλογή και παίζει πολύ σοβαρά....Ducati Mulistrata 1200 enduro.

Η επιλογή KTM 1190, μάλλον εγκαταλείπεται,και προσανατολίζομαι ανάμεσα και 1290 και Multi enduro, το οποίο νομίζω ότι θα ταιριάξει καλύτερα εδω στην επαρχία και τον τρόπο ζωής σε σχέση με το street multi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος GeorStrat έγραψε:

Go for it !!

:winking:

Προς τα εκεί καταλήγω Γιώργο....σε ευχαριστώ πολύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τελικά έχω καταλήξει στις εξής 2 επιλογές, με την ίδια σχεδόν τιμή και σε άριστη κατάσταση (Τριβάλιτσα και τα δύο) με 9 και 6 χιλιάδες χιλιόμετρα αντίστοιχα.Η επιλογή πραγματικά δύσκολη.

1) ΚΤΜ 1290 SE (T) -2016 

2) DUCATI 1200 ENDURO -2016

Και τώρα τι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποιο ονειρευεσαι οταν κλεινεις τα ματια?

Ποιο θα ηθελες να χαζευεις ανοιγοντας το γκαραζ?

Ποιο θες να κοιτας ξανα και ξανα και να μην πιστευεις οτι πλεον ειναι δικο σου?

Την απαντηση την εχεις εσυ,μιας και τα δυο ειναι εξαιρετικα μηχανηματα.

Με το καλο οτι κι αν επιλεξεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα Γιώργο......η πιό σωστή απάντηση η δική σου,αλλά και τα δύο τα ονειρεύομαι διαφορετικές ημέρες...και τα δύο θα τα χάζευα στο γκαράζ γιά διαφορετικούς λόγους,αλλά η αλήθεια είναι ότι πρώτη στα όνειρα μου, ήρθε η ΚΤΜ και μετά η DUCATI,απλά γιατί τότε αυτή δεν υπήρχε!! 

Ελπίζω τουλάχιστον σε αυτό το "νεκρό" διάστημα,να ξεκαθαρίσουν κάπως τα όνειρα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 12/04/2020 at 0:22 ΜΜ, το μέλος cineboy έγραψε:

Μου είπε ο Φιλιππάκης πως έχει ένα Εντουρο με 6κ χλμ έτοιμο με μεταλλική ορίτζιναλ τριπλέτα στα 15 χιλιάρικα. Αν σε ενδιαφέρει πάρε τηλέφωνο 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Μου είπε ο Φιλιππάκης πως έχει ένα Εντουρο με 6κ χλμ έτοιμο με μεταλλική ορίτζιναλ τριπλέτα στα 15 χιλιάρικα. Αν σε ενδιαφέρει πάρε τηλέφωνο 

Βρε κοίτα να δείς πως μαθαίνονται τα νέα τόσο γρήγορα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος cineboy έγραψε:

Βρε κοίτα να δείς πως μαθαίνονται τα νέα τόσο γρήγορα!!

Δεν σε κατάλαβα. Το ξέρεις το Μουλτι που μου είπε ; Αν ισχύει ο,τι μου είπε είναι καλή τιμή νομίζω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Δεν σε κατάλαβα. Το ξέρεις το Μουλτι που μου είπε ; Αν ισχύει ο,τι μου είπε είναι καλή τιμή νομίζω 

Σε πείραξα λιγάκι...ναι το ξέρω,και ισχύει ότι έμαθες.Σε ευχαριστώ πολύ πάντως γιά την πληροφορία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλησπέρα .....η εκτεταμένη έρευνα τελείωσε....η οριστική επιλογή πάρθηκε και η αγορά έγινε πριν λίγο από Αγγλία...νομίζω ότι κατάφερα ότι καλύτερο με τα δικά μου δεδομένα αλά και της αγοράς αυτη την εποχή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 35 λεπτά, το μέλος cineboy έγραψε:

Καλησπέρα .....η εκτεταμένη έρευνα τελείωσε....η οριστική επιλογή πάρθηκε και η αγορά έγινε πριν λίγο από Αγγλία...νομίζω ότι κατάφερα ότι καλύτερο με τα δικά μου δεδομένα αλά και της αγοράς αυτη την εποχή...

Με το καλό και καλοτάξιδο! Ποιο τελικά;

Τροποποιήθηκε από τον Osprio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα