GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2020 Καλησπέρα στην παρέα, έχω το εξής ερώτημα.. Γιατί το μηχανάκι κάποιες φορές τραβάει καλά και κάποιες άλλες δεν τραβάει καθόλου; Επίσης αλλάζει και ο ήχος της εξάτμισης... Τι παίζεται; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.956 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2020 Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και τις υψομετρικές διαφορες. Το καλοκαίρι του 19 έκανα μια διαδρομή με 37 βαθμούς και το αμαξι δεν πήγαινε βήμα, το βράδυ όμως που έπεσε η θερμοκρασία επανηλθε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2020 Απο βενζινη πως εισαι ; Βάζεις παντα απο τον ιδιο; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2020 πριν 55 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και τις υψομετρικές διαφορες. Το καλοκαίρι του 19 έκανα μια διαδρομή με 37 βαθμούς και το αμαξι δεν πήγαινε βήμα, το βράδυ όμως που έπεσε η θερμοκρασία επανηλθε. Δεν ξερω. Παντως το μεσημερι δεν πολυ παει και το βραδυ παει γ@μ@τ@. πριν 1 λεπτό, το μέλος HLIAS έγραψε: Απο βενζινη πως εισαι ; Βάζεις παντα απο τον ιδιο; Βαζω Shell V-Power Racing 100αρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2020 Αρχικα σταματα την 100αρα. Χαλας τσαμπα χρήματα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2020 πριν 3 ώρες, το μέλος HLIAS έγραψε: Αρχικα σταματα την 100αρα. Χαλας τσαμπα χρήματα. Εγω βαζω 100αρα για να μην βρωμιζει τοσο ο κινητηρας αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 (τροποποιήθηκε) Καλησπερα παιδια, το τελευταιο διμηνο αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το παπι. Δεν νιωθεις το τραβηγμα οποτε θες. Δλδ οταν παω μια βολτα μπορει να μην νιωθεις το τραβηγμα, τη ροπη και ο ηχος της εξατμισης να ειναι πιο "χαμηλος" αλλα σε λιγες ωρες εαν ξανα πας βολτα το μηχανακι τραβαει, νιωθεις οτι φευγει και κανει περισσοτερο φασαρια. Ειχα αλλαξει δισκους με γνησιους Honda αλλα δεν εφτιαξε. Τι μπορει να ειναι; Καποιος αισθητηρας; Καμια φλατζα κεφαλης; Να χανει βαλβιδα; Ο μηχανικος μου, μου ειπε οτι το κυλινδροπιστονο με τα ελατηρια θελουν αλλαγμα. Δεν καιει λαδια. Το μοτερ εχει 7000 χλμ. Πως γινεται τοσο γρηγορα; Τροποποιήθηκε Απρίλιος 30 , 2020 από τον GreekLover Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros-2stroker 1.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 (τροποποιήθηκε) Το αν έχει δύναμη ή όχι έχει να κάνει με το αν είναι ζεστό ή κρύο ; Πχ το ξεκινάς έχει δύναμη και μετά από 10 λεπτά λειτουργεί όχι ; Τροποποιήθηκε Απρίλιος 30 , 2020 από τον stavros-2stroker Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.956 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 (τροποποιήθηκε) Αν δεν μετρησε συμπιεση πως ξερει οτι θελει αλλαγη κυλινδρο-πιστονι απο τη στιγμη που ΔΕΝ καιει λαδια? Χαρτια ριχνει ο τυπος ή διαβαζει μονο παλαμη? Τροποποιήθηκε Απρίλιος 30 , 2020 από τον Tasos Meli 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros-2stroker 1.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 έχει το κληρονομικό χάρισμα 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.956 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 Τώρα δα, το μέλος stavros-2stroker έγραψε: έχει το κληρονομικό χάρισμα Και αφου το αλλαξει και το προβλημα παραμεινει θα πει.. "αυτα ειναι κινεζικα, αν χαλασουν δε μπορεις να τα φτιαξεις" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.347 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 πριν 25 λεπτά, το μέλος GreekLover έγραψε: Καλησπερα παιδια, το τελευταιο διμηνο αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το παπι. Δεν νιωθεις το τραβηγμα οποτε θες. Δλδ οταν παω μια βολτα μπορει να μην νιωθεις το τραβηγμα, τη ροπη και ο ηχος της εξατμισης να ειναι πιο "χαμηλος" αλλα σε λιγες ωρες εαν ξανα πας βολτα το μηχανακι τραβαει, νιωθεις οτι φευγει και κανει περισσοτερο φασαρια. Ειχα αλλαξει δισκους με γνησιους Honda αλλα δεν εφτιαξε. Τι μπορει να ειναι; Καποιος αισθητηρας; Καμια φλατζα κεφαλης; Να χανει βαλβιδα; Ο μηχανικος μου, μου ειπε οτι το κυλινδροπιστονο με τα ελατηρια θελουν αλλαγμα. Δεν καιει λαδια. Το μοτερ εχει 7000 χλμ. Πως γινεται τοσο γρηγορα; Το ότι το παπί μια πάει, μια δεν πάει, δεν μπορεί να εξαρτάται από φθορά σε κύλινδρο-ελατήρια, δεν φτιάχνουν-χαλάνε-φτιάχνουν-χαλάνε κάθε τόσο οι κύλινδροι-ελατήρια, και σίγουρα όχι από μόνοι τους. Πιθανόν έχεις κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα. 1-Αν θεωρείς ότι ο μηχανικός σου, δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα, δεν σε εξυπηρετεί, δεν σου δίνει λύση, τι πιο απλό; Αλλαξε μηχανικό. 2-Ανοίγοντας το ίδιο θέμα ξανά και ξανά στο ίντερνετ, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει περισσότερο. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 πριν 14 λεπτά, το μέλος stavros-2stroker έγραψε: Το αν έχει δύναμη ή όχι έχει να κάνει με το αν είναι ζεστό ή κρύο ; Πχ το ξεκινάς έχει δύναμη και μετά από 10 λεπτά λειτουργεί όχι ; Το νιωθω με το παραμικρο αγγιγμα του γκαζιου. Τη μια δεν νιωθεις τπτ την αλλη νιωθεις ενα τραβηγμα. πριν 2 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Το ότι το παπί μια πάει, μια δεν πάει, δεν μπορεί να εξαρτάται από φθορά σε κύλινδρο-ελατήρια, δεν φτιάχνουν-χαλάνε-φτιάχνουν-χαλάνε κάθε τόσο οι κύλινδροι-ελατήρια, και σίγουρα όχι από μόνοι τους. Πιθανόν έχεις κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα. 1-Αν θεωρείς ότι ο μηχανικός σου, δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα, δεν σε εξυπηρετεί, δεν σου δίνει λύση, τι πιο απλό; Αλλαξε μηχανικό. 2-Ανοίγοντας το ίδιο θέμα ξανά και ξανά στο ίντερνετ, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει περισσότερο. Τι θα μπορουσε να ειναι; Πολλαπλασιαστης; Αισθητήρας; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.347 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 (τροποποιήθηκε) Ίσως έχεις κάποιο πρόβλημα φόρτισης-πηνίων-μπαταρίας, και για αυτό κάποιες φορές δεν δουλεύει καλά. Ίσως από την άλλη, να έχεις κάποιο θέμα τροφοδοσίας, κάτι να μην είναι σωστό στον ψεκασμό σου. Θέλει ψάξιμο από άνθρωπο που ξέρει τι κάνει, δυστυχώς από εδώ, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Εσύ έχεις παρατηρήσει κάποια συσχέτιση, κάποιο φαινόμενο, κάποια ''συμπτωση'' που όποτε γίνεται αυτό, τότε σου παρουσιάζει το πρόβλημα; Παράδειγμα τι εννοώ ''εχω παρατηρήσει ότι κάνει πρόβλημα, όταν έβρεξε το προηγούμενο βράδυ'' ή ''οταν λιγοστεύει προς το τέλος η βενζίνη'' ή ''οταν πάω στο τάδε πρατήριο'' ή ''οταν φάω σουβλάκια για βράδυ'' κ.ο.κ. Γενικά, έχεις παρατηρήσει κάποια συσχέτιση; Τροποποιήθηκε Απρίλιος 30 , 2020 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 πριν 11 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Ίσως έχεις κάποιο πρόβλημα φόρτισης-πηνίων-μπαταρίας, και για αυτό κάποιες φορές δεν δουλεύει καλά. Ίσως από την άλλη, να έχεις κάποιο θέμα τροφοδοσίας, κάτι να μην είναι σωστό στον ψεκασμό σου. Θέλει ψάξιμο από άνθρωπο που ξέρει τι κάνει, δυστυχώς από εδώ, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Εσύ έχεις παρατηρήσει κάποια συσχέτιση, κάποιο φαινόμενο, κάποια ''συμπτωση'' που όποτε γίνεται αυτό, τότε σου παρουσιάζει το πρόβλημα; Παράδειγμα τι εννοώ ''εχω παρατηρήσει ότι κάνει πρόβλημα, όταν έβρεξε το προηγούμενο βράδυ'' ή ''οταν λιγοστεύει προς το τέλος η βενζίνη'' ή ''οταν πάω στο τάδε πρατήριο'' ή ''οταν φάω σουβλάκια για βράδυ'' κ.ο.κ. Γενικά, έχεις παρατηρήσει κάποια συσχέτιση; Όχι, τόσο καιρό κάνω διάφορα τεστ αλλά τίποτα. Εγώ έχω καταγράψει μέσω του obd 2 scanner τους αισθητήρες όταν τραβάει και όταν δεν τραβάει και δεν υπάρχει κάποια διάφορα στα στοιχεία... Πάντως το μπουζί είναι κατασπρο σαν καινούργιο (έχει 300χλμ), φοράει φίλτροκουτι με μαμά φίλτρο και μία εξάτμιση vpr. Θέλω σαν ένα ακόμα τεστ να βγάλω τον αισθητήρα λάμδα και να δω από εκεί και πέρα... Δεν ξέρω πραγματικά τι στο καλό έχει πάθει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.347 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 Εγώ, θα προσάρμοζα για αρχή ένα βολτόμετρο, να μετράει τους πόλους της μπαταρίας. Να βλέπω τι τάση έχουν όταν οδηγάω και πάει καλά, και τι τάση έχουν όταν οδηγάω και δεν πάει καλά. Αν π.χ. έβλεπα πέσιμο της τάσης όταν δεν πάει, ιδού, θα είχα επιβεβαιώσει ότι έχει πρόβλημα φόρτισης. Αν από την άλλη, έβλεπα σε κάθε περίπτωση μια υγιέστατη τιμή χωρίς διαφορά, θα ήξερα ότι δεν είναι από αυτό, ώστε να πάω στο επόμενο στάδιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 πριν 30 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Εγώ, θα προσάρμοζα για αρχή ένα βολτόμετρο, να μετράει τους πόλους της μπαταρίας. Να βλέπω τι τάση έχουν όταν οδηγάω και πάει καλά, και τι τάση έχουν όταν οδηγάω και δεν πάει καλά. Αν π.χ. έβλεπα πέσιμο της τάσης όταν δεν πάει, ιδού, θα είχα επιβεβαιώσει ότι έχει πρόβλημα φόρτισης. Αν από την άλλη, έβλεπα σε κάθε περίπτωση μια υγιέστατη τιμή χωρίς διαφορά, θα ήξερα ότι δεν είναι από αυτό, ώστε να πάω στο επόμενο στάδιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.956 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 Αυτό δείχνει την τάση του ηλεκτρικού κυκλώματος? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.347 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2020 Στο ''δεν νοιώθεις ροπή'', γίνεται της κακομοίρας στο διάγραμμα. Δεν ξέρω πόση ακρίβεια έχει το διάγραμμα, γιατί στέλνει δεδομένα με ταχύτητες RS232 ουσιαστικά, οπότε στον άξονα του χρόνου, ενδέχεται να έχει πολύ αραιή δειγματοληψία μετρήσεων, που να απέχουν από την πραγματική εικόνα. Και πάλι όμως, είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά στο διάγραμμα του ΄΄δεν νοιώθεις ροπή''. Εγώ θα έψαχνα πηνία, καλωδιώσεις από πηνία προς ανόρθωση αλλα και από ανόρθωση μέχρι μπαταρία, ενδιάμεσα φις για ορατα καψαλίσματα, και θα έβαζα και ένα βολτόμετρο στα όργανα, να μου δώσει μια πιο ''συνεχή'' εικόνα τι γίνεται στους πόλους της μπαταρίας. Μάλλον κάτι γίνεται ηλεκτρικό και σου μπερδεύει. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2020 πριν 6 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Στο ''δεν νοιώθεις ροπή'', γίνεται της κακομοίρας στο διάγραμμα. Δεν ξέρω πόση ακρίβεια έχει το διάγραμμα, γιατί στέλνει δεδομένα με ταχύτητες RS232 ουσιαστικά, οπότε στον άξονα του χρόνου, ενδέχεται να έχει πολύ αραιή δειγματοληψία μετρήσεων, που να απέχουν από την πραγματική εικόνα. Και πάλι όμως, είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά στο διάγραμμα του ΄΄δεν νοιώθεις ροπή''. Εγώ θα έψαχνα πηνία, καλωδιώσεις από πηνία προς ανόρθωση αλλα και από ανόρθωση μέχρι μπαταρία, ενδιάμεσα φις για ορατα καψαλίσματα, και θα έβαζα και ένα βολτόμετρο στα όργανα, να μου δώσει μια πιο ''συνεχή'' εικόνα τι γίνεται στους πόλους της μπαταρίας. Μάλλον κάτι γίνεται ηλεκτρικό και σου μπερδεύει. Μήπως φταίει η ECU? Πως θα μπορούσα να την τεσταρω? Το να πάρω καινούργια έχει 50€ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.938 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2020 Την 6/3/2020 at 11:29 ΜΜ, το μέλος GreekLover έγραψε: Δεν ξερω. Παντως το μεσημερι δεν πολυ παει και το βραδυ παει γ@μ@τ@. έλεγξε-φόρτισε την μπαταρία ή βάλε νέα. Το βάζεις κανονικα με μιζα ή μόνο με μανιβελα ? Μπορει να εχει πεθανει, και απλά να μην μπορει να δωσει την ενεργεια που ζητα ο ψεκασμος/αντλία. Το βραδυ, ΙΣΩΣ να εχει προλάβει να τη φορτισει λιγο η κινηση του μεσημεριου, και να δειχνει αυτη τη συμπεριφορά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2020 (τροποποιήθηκε) πριν 42 λεπτά, το μέλος innova 04 έγραψε: έλεγξε-φόρτισε την μπαταρία ή βάλε νέα. Το βάζεις κανονικα με μιζα ή μόνο με μανιβελα ? Μπορει να εχει πεθανει, και απλά να μην μπορει να δωσει την ενεργεια που ζητα ο ψεκασμος/αντλία. Το βραδυ, ΙΣΩΣ να εχει προλάβει να τη φορτισει λιγο η κινηση του μεσημεριου, και να δειχνει αυτη τη συμπεριφορά. Με μιζα. Μετρησα πριν λιγο συμπιεση μετα απο 10λεπτη βολτα και το μοτερ στους 100°C και μου εβγαλε με τερμα ανοιχτο γκαζι 160psi. Αρα κυλινδροπιστονο απλα δεν... Με δουλευει ο μαστορας... Παντως εμενα μου φαινεται περιεργο γιατι αλλαζει τοσο πολυ ο θορυβος της εξατμισης... Θα φορτισω την μπαταρια και βλεπουμε απο κει και περα... Το μπουζι... (NGK CPR8EA-9 το οποιο το διακενο του ειναι κλεισμενο στα 0.6-0.7 χιλιοστά απο 0.9 χιλιοστα) Τροποποιήθηκε Μάιος 1 , 2020 από τον GreekLover Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChrisM 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2020 Γιατί κλεισμένο το διάκενο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GreekLover 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2020 Την 5/3/2020 at 6:32 ΠΜ, το μέλος ChrisM έγραψε: Γιατί κλεισμένο το διάκενο? Στο service manual λεει 0.6 με 0.7 χιλιοστα και το μαμα ηταν τοσο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GRR 41 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 Την 30/4/2020 at 9:04 ΜΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Αν δεν μετρησε συμπιεση πως ξερει οτι θελει αλλαγη κυλινδρο-πιστονι απο τη στιγμη που ΔΕΝ καιει λαδια? Χαρτια ριχνει ο τυπος ή διαβαζει μονο παλαμη? Δυστυχώς τα περισσότερα συνεργεία μοτοσυκλετών δεν το κάνουν αυτό.Όταν πας το μηχανάκι στον μάστορα και του λες "μάστορα, το μηχανάκι μου καίει λάδια" αυτός σου λέει κατευθείαν "θέλει καινούργιο πιστόνι-κυλινδρό, τσιμουχάκια βαλβίδων" χωρίς να μετρήσει συμπίεση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες