Jump to content
Sign in to follow this  
Neku

typhoon 125 4t

Recommended Posts

Καλησπερα στην παρεα,

θελω να παρω ενα typhoon 125 του 12 , το τετραχρονο οχι το παλιο το διχρονο. Και ηθελα να ρωτησω

καποια πραγματακια. Το εκανα και βολτα, το μηχανακι ειναι μανησιο και εχει λιγα χιλιομετρα. Προχειρα που το οδηγησα, καταλαβα οτι

γενικα εχει γκαζι, τιποτα το τρομερο ομως, επιασε με τη μια τα 60 και με ευκολια τα 80, παραπανω δεν το πηγα αλλα απο οτι καταλαβα

ειχα να δωσει αρκετο ακομα. Αυτο λοιπον το μηχανακι ερχεται απο το εργοστασιο με καποιον κοφτη? Ειτε στις στροφες ειτε στην τελικη?

Επειδη θα ειναι το μονο μου μηχανακι, δηλαδη αυτη τη στιγμη δεν εχω κατι μεγαλυτερο περα απο αμαξι, ηθελα να ρωτησω, πως μπορω

χωρις να το πειραξω το μοτερ του, μιας και ειναι κριμα και εχει λιγα χιλιομετρα, να του δωσω λιγη ακομη δυναμη ειδικα για δικαβαλο, γιατι

σκοπευω να κανω αποστασεις 20 χιλιομετρων περιπου με 2 ατομα (75 και 60 κιλων) και θελω να μη ζοριζεται σε ανηφορες και εκτως πολης.

Δεν γνωριζω πολλα για το συγκεκριμενο μοντελο, ο μονος λογος που το παιρνω ειναι επειδη το χρειαζομαι, ειναι φιλου και ξερω τι χρηση εχει κανει,

και το δινει σε καλη τιμη για μενα.. Αρχικα κοιτουσα για honda pcx, αλλα ειναι ριμαδια τα περισσοτερα απο πακεταδες που τα εχουν λιωσει, και τα καλα

ειναι κοντα 2000 οποτε το αφηνω το συγκεκριμενο, με λιγα ακομα παιρνω κουτα sympohny 200abs που ειναι και κουκλι.. Απο τα ξενα φορουμ που διαβασα

λενε οτι το συγκεκριμενο typhoon ειναι αξιοπιστο μηχανακι, αν και απο οτι καταλαβα δε κυκλοφορησε και τοσο στην ελλαδα. Αρα οτι μπορειτε να μου πειτε

θα με βοηθησει πολυ..

Σας ευχαριστω πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 7 λεπτά, το μέλος Neku έγραψε:

Αυτο λοιπον το μηχανακι ερχεται απο το εργοστασιο με καποιον κοφτη? Ειτε στις στροφες ειτε στην τελικη?

Όχι, δεν έχει κόφτη στις στροφές, όσο ανοίγεις το γκάζι, ανεβάζει στροφές, 2000, 4000, 8000, 16000, 32000, 64000 στροφές, στις 128000 στροφές ανοίγει και μετάκαυση, τύφλα νάχει ο τομ ο κρουζ.

πριν 9 λεπτά, το μέλος Neku έγραψε:

πως μπορω χωρις να το πειραξω το μοτερ του, να του δωσω λιγη ακομη δυναμη

Να μην το πάρεις, και να πάρεις κάτι άλλο πιο δυνατό εξ αρχής. Θα γλυτώσεις και τον τσακωμό με τον φίλο σου, που θα κάνεις αν το πάρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Να μην το πάρεις, και να πάρεις κάτι άλλο πιο δυνατό εξ αρχής. Θα γλυτώσεις και τον τσακωμό με τον φίλο σου, που θα κάνεις αν το πάρεις.

Γιατι να μην το παρω? Υπαρχει λογος η ετσι απλα? Αν δεν γινεται να το κανω πιο δυνατο, δε με πειραζει και δεν ειναι λογος να μην το παρω, εγω ρωτησα εαν γινεται παντως, και δε μου απαντησες ακομα σε αυτο.. Στα λεφτα που θελω να διαθεσω δεν βρισκω αξιοπιστα μηχανακια, ποσο δε πανω απο 125 κυβικα που λες.

Τα 200αρια που βρισκω στις αγγελιες, ειναι παλια, λιωμενα, και ποιος ξερει ποιος το ειχε και τι χρηση του εκανε. Για αυτο επελεξα το συγκεκριμενο επειδη το

εχει κοντινος ανθρωπος και παει σπιτι δουλεια, και εχει και λιγα χιλιομετρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 λεπτά, το μέλος Neku έγραψε:

Γιατι να μην το παρω? Υπαρχει λογος η ετσι απλα?

Ρώτησες τι να κάνεις για κάτι πιο δυνατό χωρίς να πειράξεις μοτέρ. Σου απάντησα ακριβως για αυτό τι μπορείς να κάνεις: Να μην το πάρεις ώστε να πάρεις κάτι πιο δυνατό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Ρώτησες τι να κάνεις για κάτι πιο δυνατό χωρίς να πειράξεις μοτέρ. Σου απάντησα ακριβως για αυτό τι μπορείς να κάνεις: Να μην το πάρεις ώστε να πάρεις κάτι πιο δυνατό.

Οκ, καταλαβα τι εννοεις τωρα. Δυσκολα να παρω κατι πιο δυνατο στα λεφτα που διαθετω, χωρις να χρειαστει να δινω εξτρα λεφτα αργοτερα για τις ζημιες που ισως βγουν μελλοντικα. Δεν εμπιστευομαι τα φθηνα 200αρια στις αγγελιες, εχουν πολλα χιλιομετρα, και αυτα που ειναι νεοτερα με λιγα χιλιομετρα ξεφευγουν σε χρηματα. Παπι δε θελω να παρω, μηχανη με τα λεφτα που εχω δυσκολα, για αυτο ειπα να παω σε σκουτερακι. Δε ξερω ισως χρειαζεται να το κανω αλλη μια βολτα με 2 ατομα αυτη τη φορα να δω μηπως και εχει αρκετη δυναμη να τα καταφερει για τις αποστασεις που το θελω. Δυστυχως δε βρηκα πληροφοριες στα ελληνικα φορουμ για αυτο το μοντελο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδύναμο , με υψηλή κατανάλωση για 125 4τ με κακή οδική συμπεριφορά σε σχέση με σκουτερ με 16αριδες τροχούς και παπιά  εγώ δεν θα το αγόραζα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 26 λεπτά, το μέλος stavros-2stroker έγραψε:

Αδύναμο , με υψηλή κατανάλωση για 125 4τ με κακή οδική συμπεριφορά σε σχέση με σκουτερ με 16αριδες τροχούς και παπιά  εγώ δεν θα το αγόραζα .

Μπορεις να μου πεις για ποση διαφορα μιλαμε σε σχεση με τα 4ε = 100χμ των παπιων; Επισης για τα υπολοιπα ισως, αναλογα παντα πως το βλεπει κανεις, συγκρητικα με παπι παντως ειναι πολυ πιο ανετο.. Οδηγικα μου αρεσε περισσοτερο απ το ατζιλιτι που εχει και μεγαλους τροχους, καπως χειροτερο απ το symphony 200abs που το εχει φιλος. Αυτο που μου αρεσε στο typhoon ειναι το μικρο του μεγεθος και τα λαστιχα που ψιλοκανουν για βουνο μιας και ανεβαινω συχνα πανω στο σειχ σου. Με το παπι μου ηταν αρκετα δυσκολο, νομιζω θα βοηθησει σε αυτο το κομματι το typhoon. Τελικα υπαρχει τροπος να του δωσω λιγη δυναμη η οχι; το βαριατορ της μαλοσσι κανει δουλεια; Το μηχανακι το παιρνω φθηνα αρα μπορω να διαθεσω το 100αρι για το κιτακι της μαλοσσι.

Τροποποιήθηκε από τον Neku

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο θέμα της κατανάλωσης αν θέλεις oπωσδήποτε scooter 125 τότε ότι (low budget) και αν πάρεις θα καίει σίγουρα πάνω από 3λ/100 με τα 4λ/100 να είναι ένα πιο ρεαλιστικό νούμερο . Το συγκεκριμένο typhoon είναι ένα φτηνό μηχανάκι (νομίζω κατασκευασμένο στην κίνα) ,ποιοτικά και σε τιμή στην κατηγορία των sym και kymco . Για ένα διάστημα οδηγούσα σχετικά συχνά typhoon 125 και symphony s/sr 125 & 150 τα sym είναι παντού ανώτερα  και στο γκάζι και στα φρένα και στην οδική συμπεριφορά γενικά.

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος stavros-2stroker έγραψε:

Στο θέμα της κατανάλωσης αν θέλεις oπωσδήποτε scooter 125 τότε ότι (low budget) και αν πάρεις θα καίει σίγουρα πάνω από 3λ/100 με τα 4λ/100 να είναι ένα πιο ρεαλιστικό νούμερο . Το συγκεκριμένο typhoon είναι ένα φτηνό μηχανάκι (νομίζω κατασκευασμένο στην κίνα) ,ποιοτικά και σε τιμή στην κατηγορία των sym και kymco . Για ένα διάστημα οδηγούσα σχετικά συχνά typhoon 125 και symphony s/sr 125 & 150 τα sym είναι παντού ανώτερα  και στο γκάζι και στα φρένα και στην οδική συμπεριφορά γενικά.

Επειδη ειχα symphony 125 sr νομιζω, ηταν φιλου που ειχε φυγει στρατο και μου το ειχε αφησει επειδη ειχα κολλημενο το παπι, εχω να πω τα χειροτερα για αυτο το μηχανακι, γκαζι ενταξει λιγο πιο δυνατο απο παπι, πλαστικα κακα, φρενα μετρια αναρτησεις μετριες, συν οτι κολλησε στις 30000 με καλη χρηση. Το st 200abs του 17 που εχει αλλος φιλος απ την αλλη ειναι καταπληκτικο, φρενα φωτα γκαζι δεν εχω λογια και μονο 2400 τιμη

Ψαχνω κατι το πολυ στο 1000ρικο εγω, το πιατζιο το παιρνω αρκετα πιο κατω

Τροποποιήθηκε από τον Neku

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα