Jump to content
Sign in to follow this  
Stelios smrt

Θέλω μια βοήθεια σχετικά με ένα ταξίδι που θέλω να κανω.

Recommended Posts

Καλησπέρα καλημέρα η οτιδήποτε ανάλογα την ώρα που το διαβάζετε, θέλω μια μικρή βοήθεια όσο αφορά την προετοιμασία για ένα μικρό ταξίδι στην Κρήτη, μένω Ηράκλειο και έχω σκοπό να ξεκινήσω νωρίς το πρωί για Χανιά με στάση στο Ρέθυμνο και πίσω μετά προς Σητεία με στάση άγιο Νικόλαο Ιεράπετρα Σητεία.

Έχω ακούσει από πάρα πολλούς ότι τα παπιά δεν μπορούν να κάνουν μεγάλες αποστάσεις γτ μπορεί να βγάλουν μπιέλα η να κάψουν μπουζια και άλλα πολλά, θα ήθελα λοιπόν από γνωστές που έχουν επιχειρήσει μεγάλες διαδρομές με ανάλογα κυβικά να μου πουν την γνώμη τους και μερικά τιπς. 

Πχ κάθε πότε πρέπει να σταματάω ώστε να "ξεκουραστεί" το μηχανάκι, μήπως πρέπει να κοιτάω την στάθμη τον λαδιού ανά κάποια χιλιόμετρα ?.

ΥΓ: το παπί μου καίει λάδια και κάνεις από τους μηχανικούς μου δεν ξέρει τι μπορώ να κάνω γι'αυτό θα με βοηθούσε μια γνώμη.

Το παπί μου είναι dayang DY 125. 

Με 34.000χιλμ μοντέλο του 10'

Τροποποιήθηκε από τον Stelios smrt

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αρχικά καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Αυτό που λες δεν είναι ταξίδι, είναι μια μεγάλη εκδρομή. 

Το παπάκι μια χαρά αντέχει. Το θέμα είναι πόσο αντέχεις εσύ. Τις θα τις κάνεις όποτε νιώσεις ότι κουράστηκες. 

Δεν θα οδηγάς με τέρμα γκάζι. Θα έχεις ανοιχτό το γκάζι στα 3/4 της διαδρομής του. Πριν ξεκινήσεις έλεγξε- συμπλήρωσε τα λάδια. Καλού κακού πάρε μαζί σου ένα μπουκάλι και στην μέση της διαδρομής κάνε ξανά έλεγχο. 

Προσωπικά που να με πλήρωνες δεν έβγαινα στον ΒΟΑΚ με παπάκι. Βασικά δεν θα έβγαινα ούτε με με LEO2A6. Οι οδηγοί τρέχουν σαν να μην υπάρχει αύριο, χωριά το μεγάλο ποσοστό που οδηγάει υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι ταχύτητες της πάπιας είναι μικρές και όλοι θα σε προσπερνάν. 

Καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις!

Υγ. Να φανταστώ ότι οι μηχανικοί σου δούλευαν σε στροβιλοκινητηρες και δεν γνωρίζουν τα βασικά από τις εμβολοφόρες μηχανές, ώστε να βρούνε από πού καίει λάδια......

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΤΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να αποφύγεις το ΒΟΑΚ, και επικύνδυνο είναι για σενα που πας αργά, και θα βαρεθείς τη ζωή σου μέεεεχρι να φτάσεις. Ολο απο Παλαιά Εθνική.

Τώρα, γιατί θέλεις να το κάνεις όλο αυτό σε μια μέρα, εσύ ξέρεις. Σίγουρα θα βαρεθείς τόσες ώρες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Αρχικά καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Αυτό που λες δεν είναι ταξίδι, είναι μια μεγάλη εκδρομή. 

Το παπάκι μια χαρά αντέχει. Το θέμα είναι πόσο αντέχεις εσύ. Τις θα τις κάνεις όποτε νιώσεις ότι κουράστηκες. 

Δεν θα οδηγάς με τέρμα γκάζι. Θα έχεις ανοιχτό το γκάζι στα 3/4 της διαδρομής του. Πριν ξεκινήσεις έλεγξε- συμπλήρωσε τα λάδια. Καλού κακού πάρε μαζί σου ένα μπουκάλι και στην μέση της διαδρομής κάνε ξανά έλεγχο. 

Προσωπικά που να με πλήρωνες δεν έβγαινα στον ΒΟΑΚ με παπάκι. Βασικά δεν θα έβγαινα ούτε με με LEO2A6. Οι οδηγοί τρέχουν σαν να μην υπάρχει αύριο, χωριά το μεγάλο ποσοστό που οδηγάει υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι ταχύτητες της πάπιας είναι μικρές και όλοι θα σε προσπερνάν. 

Καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις!

Υγ. Να φανταστώ ότι οι μηχανικοί σου δούλευαν σε στροβιλοκινητηρες και δεν γνωρίζουν τα βασικά από τις εμβολοφόρες μηχανές, ώστε να βρούνε από πού καίει λάδια......

Ευχαριστώ πολύ για της συμβουλές κάτι θα καταφέρω, όσο για την εθνική έχεις δίκιο 2 φορές με έχουν ρίξει από προσπέραση αλλά δεν βαριέσαι... 

πριν 1 ώρα, το μέλος costikos έγραψε:

Να αποφύγεις το ΒΟΑΚ, και επικύνδυνο είναι για σενα που πας αργά, και θα βαρεθείς τη ζωή σου μέεεεχρι να φτάσεις. Ολο απο Παλαιά Εθνική.

Τώρα, γιατί θέλεις να το κάνεις όλο αυτό σε μια μέρα, εσύ ξέρεις. Σίγουρα θα βαρεθείς τόσες ώρες.

Βόλτα, σίγουρα δεν βαριέσαι να κάνεις κάτι που σου αρέσει πολύ, εγώ παίρνω και σπαστά καφεδάκια και αράζω σε όσα προσβάσιμα σημεία βρω στον δρόμο μου, θα δω και τους δύο δρόμους γτ από παλαιά εθνική δεν έχω πάει ποτέ θα κάνω ένα αναγνωριστικό. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην σταματήσεις στα Χανιά, πήγαινε μεχρρι τα Φαλάσαρνα να δεις και τη δυτική ακτή. Ανηφόρα δεν έχει,εχει ωραίο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος costikos έγραψε:

Μην σταματήσεις στα Χανιά, πήγαινε μεχρρι τα Φαλάσαρνα να δεις και τη δυτική ακτή. Ανηφόρα δεν έχει,εχει ωραίο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα..

Θα το κοιτάξω σίγουρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και δεν πας στον Κομμο , σιγουρα πραγματα ......

Σταματα και στον Αγιο Ιωαννη για φαγητο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα