Jump to content

Recommended Posts

απο τα κειμενάκια που σε βάζουν στην θέση του οδηγού , πίνω πεπαλαιωμένο τσίπουρο , παίζει λίγη jazz , γιατί έγραψες τόσα λίγα και έβαλες τόσες λίγες φωτογραφίες  :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κοίτα να δεις , κάποιος ταξιδεύει με Diversion παλιό! Το μαύρο ανάμεσα τι είναι; CBR1000F;

Έτσι μια και το ανέφερες: O Βισμαρκ ήταν ο καγκελάριος(=πρωθυπουργός) που ουσιαστικά ένωσε τα γερμανικά έθνη σε ένα εννιαίο κράτος. Όλα αυτά όμως πριν τον 20ο αιώνα, οπότε δεν έχει άμεση σχέση με τους παγκοσμίους πολέμους (είχε πεθάνει άλλωστε πολύ πριν). Ωστόσο το όνομά του δώθηκε στο γνωστό ηρωικό Θωρηκτό Βίσμαρκ του 2ου ΠΠ. που απορώ πως δεν έχει γίνει μια νέα κινηματογραφική ταινία για αυτό (υπάρχει μια παλιά ταινία του 1960).

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια , ει δυνατόν με περισσότερες φωτογραφίες .

Και φυσικά ανάμεσα στις παλιόγριες Transalp πράσινο  :yahoo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Κοίτα να δεις , κάποιος ταξιδεύει με Diversion παλιό! Το μαύρο ανάμεσα τι είναι; CBR1000F;

Έτσι μια και το ανέφερες: O Βισμαρκ ήταν ο καγκελάριος(=πρωθυπουργός) που ουσιαστικά ένωσε τα γερμανικά έθνη σε ένα εννιαίο κράτος. Όλα αυτά όμως πριν τον 20ο αιώνα, οπότε δεν έχει άμεση σχέση με τους παγκοσμίους πολέμους (είχε πεθάνει άλλωστε πολύ πριν). Ωστόσο το όνομά του δώθηκε στο γνωστό ηρωικό Θωρηκτό Βίσμαρκ του 2ου ΠΠ. που απορώ πως δεν έχει γίνει μια νέα κινηματογραφική ταινία για αυτό (υπάρχει μια παλιά ταινία του 1960).

Μιχάλη πράγματι CBR1000F ήταν, το περιεργάστηκα λίγάκι και ήταν τόσο περιποιημένο, λες και άφησε πριν λίγο το εργοστάσιο.

Το σχόλιο το έγραψα για το καμάρι του γερμανικού στόλου, όχι καθ' αυτόν τον Βίσμαρκ, έχει δίκιο ότι δεν το εξήγησα καλά. Κάτι σαν να υπάρχει μπαράκι 'Death Star' και δίπλα να πουλάνε φωτόσπαθα :crazy:

πριν 6 ώρες, το μέλος tre έγραψε:

Περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια , ει δυνατόν με περισσότερες φωτογραφίες .

Και φυσικά ανάμεσα στις παλιόγριες Transalp πράσινο  :yahoo:

Η αλήθεια είναι ότι τα εισαγωγικά και η πρώτη 1.5 μέρα έχουν περισσότερο μπλα-μπλα παρά εικόνες, στη συνέχεια γίνονται πιο ενδιαφέροντα τα τοπία και έχω τραβήξει περισσότερες φωτό. Δεν ήθελα να παραλείψω όμως το ξεκίνημα του ταξιδιού. Είδα και 400αρια Transalp πάντως:ok:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημέρα 2η, 13/07/’19
Göttingen (DE) – Hvide Sande (DK) – Løkken (DK), 884km 

map.jpg

Το φως με ξυπνά νωρίς, το δωμάτιο γύρω μου δείχνει πολύ διαφορετικό σε σχέση με το περασμένο βράδυ. Από το παράθυρο της σοφίτας βλέπω μια συννεφιασμένη μέρα να έχει ξημερώσει. Δεν βαριέσαι, τουλάχιστον δεν βρέχει. Το πρωινό μου είναι μισό kinder bueno που έχει ξεμείνει στο tankbag από βενζινάδικο την προηγούμενη ημέρα. Την γουστάρω τρελά την φάση, το πλουσιότερο πρωινό να μου είχαν, πάλι αυτό το ξύπνημα Σαββάτου θα διάλεγα.

Μεγάλη δουλειά η νέα αυτή (για μένα) ευκολία των βαλιτσών, τις είχα αφημένες την νύχτα στη μηχανή και έτσι το πρωινό φόρτωμα είναι παιχνιδάκι. Αρκετά πριν τις οκτώ αποχαιρετώ το Göttingen, η είσοδος στην Autobahn είναι κοντά.

Έχω να διασχίσω άλλη μισή Γερμανία για τον πρώτο στόχο της ημέρας που είναι τα σύνορα με την Δανία. Διαδικαστικά χιλιόμετρα μέσω Εθνικής, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική για να βγει η απόσταση. Βέβαια, απ΄ ότι φαίνεται λογαριάζω χωρίς τον ξενοδόχο, στην Autobahn με περιμένειξανά ένας συνδυασμός έργων και μποτιλιαρίσματος, οι μουαγιέν είναι γελοία χαμηλές. Τουλάχιστον η βροχή είναι λιγότερη σήμερα, παραμένει σε επίπεδα ψιχάλας μόνο.

Όχι ότι συνηθίζω το αντίθετο, αλλά εκνευρισμένος από το πόσο αργά φεύγουν τα χιλιόμετρα απλά στρώνομαι και οδηγώ ακατάπαυστα σταματώντας μόνο για βενζίνη, άντε και τουαλέτα. Αξιοθέατο που βρήκα να περιγράψω θα σχολιάσει κανείς, αλλά οι τουαλέτες στα αχανή parking της Autobahn… ανακουφίζουν καμιά εικοσαριά άτομα ταυτόχρονα και έχουν το εντυπωσιακό στοιχείο του ότι μόλις κανείς βγει από μια, μπεκάκια από το πάτωμα ψεκάζουν νερό παντού καθαρίζοντας όλον των χώρο, ναι και τους τοίχους!

Πέραν των… απόπατων, άξιο λόγου μόνο το βιομηχανικό Αμβούργο. Στην είσοδο του οι πινακίδες προειδοποιούν για STAU. Τα γερμανικά μου δεν φτάνουν για να καταλάβω τι θέλουν να πουν και δεν έχουν μπει στον κόπο να έχουν αγγλική ενημέρωση, στην πράξη μαθαίνω ότι η λέξη σημαίνει μποτιλιάρισμα. Πράγματι, όλο το Αμβούργο είναι ακίνητο, πηγμένο. Ταυτόχρονα, παρά τις διηγήσεις για το αντίθετο, το κομμάτι του που μπορώ να δω είναι μάλλον η πιο βιομηχανική πόλη που έχω αντικρύσει. Αγωγοί, γερανοί στο λιμάνι, ναυπηγεία, conteiners,τα πάντα σχηματίζουν έναν από τους λιγότερο επιθυμητούς τόπους για να ζει κανείς. Κρατάω μπόλικες πισινές μιας και αρκετοί μου έχουν πει τα καλύτερα, η δική μου εικόνα είναι χείριστη (φωτό από Google)

luftbild-hafen-hhm-lindner-jpg-thumb.jpg

Ευτυχώς πετυχαίνω έναν ντόπιο με R6 και εντελώς ελεύθερη εξάτμιση που δεν κωλώνει στην διήθηση. Χάρη στα ντεσιμπέλ του σωλήνα του, τα περισσότερα αμάξια ανοίγουν δρόμο και ξεμπερδεύουμε κάάάποια στιγμή από την γκρίζα πόλη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που δεν είναι καθόλου όμορφο, είναι η αρχιτεκτονική των σπιτιών, αν απλά μου έδειχναν τον τόπο θα έβαζα στοίχημα ότι βρίσκομαι κάπου στη νότια Αγγλία. Αν το καλοσκεφτείς, σαν απόσταση είναι κάπως κοντά, ωστόσο τα χωριουδάκια στερούνται χαρακτήρα αποτελούμενα από πανομοιότητα σπίτια από τούβλο, μικρά παράθυρα και ένα πρόχειρο βάψιμο σε λερωμένο λευκό. Μπλιαξ!

Ενδιαφέρουσα ιδέα μου φάνηκε η εξής για να βεβαιώνονται ότι στις εισόδους των οικισμών φρενάρεις στο όριο των 50: Μαζί με την πινακίδα με το όνομα του χωριού σε κάθε ρεύμα εισόδου κοτσάρουν και κάτι σαν νησίδα που δημιουργεί… chicane. Ακριβώς όπως στις πίστες της Formula 1 όταν ήθελαν να κάνουν κάποιες ευθείες λιγότερο γρήγορες!

Αναγκάζομαι σε στάση στο χωριουδάκι Nymindegab (ονοματάρα; ) για να χαζέψω το μουσείο του. Σ’ ένα βαθμό το βλέμμα τραβάει αρχικά ο μαύρος ανεμόμυλος, αλλά με μια προσεκτική ματιά βλέπει κανείς ότι πίσω από την τζαμαρία κρύβεται ένας ολόκληρος σκελετός φάλαινας!

DSC00716-2.jpg

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο θηριώδες θηλαστικό ποτέ, μένω να το χαζεύω. Δυστυχώς οι αντανακλάσεις του γυαλιού δεν επιτρέπουν να φανεί όσο εντυπωσιακά το είδαν τα μάτια μου.

DSC00717.jpg

Και φτάνω στον λόγο της παράκαμψης μου από την Δανέζικη (Δανική ακούεται αδόκιμο!) ενδοχώρα: Πίσω από το… σημαιοστολισμένο ανάχωμα βρίσκεται η Βόρεια Θάλασσα, πρώτη μου επαφή με την θάλασσα σ’ αυτό το ταξίδι.

DSC00719.jpg

Τελευταία φορά την αντίκρισα από το μακρινό Essex της Αγγλίας και η εικόνα παραμένει ολόιδια, ο ίδιος δαιμονισμένος αέρας φυσάει αδιάκοπα. Για τους φαν του kite surfing πολύ καλά νέα. Στην Sony μου φάνηκαν αξιότερα εστίασης τα χόρτα βεβαίως!

DSC00720.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τριγύρω στην ακτή συναντώ αρκετές φορές σιδηροκατασκευές σαν την παρακάτω, μοιάζουν με ραντάρ του Β’ΠΠ, αλλά δεν έχω ιδέα ποια είναι η πραγματική τους χρήση, ΑΝ υπάρχει δηλαδή.

DSC00722.jpg

Για τα επόμενα αρκετά χιλιόμετρα κινούμαι παράλληλα με την ακτογραμμή, ωστόσο η θάλασσα δεν είναι ορατή, μεγάλοι αμμόλοφοι με πολύ ελαφριά βλάστηση ορθώνονται ανάμεσα στο δρόμο και το νερό. Στις παρυφές τους δεκάδες camping αλλά και εξοχικά σπίτια, πόσο απαίσια μπορεί να είναι η καθημερινότητα για να έρθεις ΕΔΩ για διακοπές; Βλακωδώς δεν βγάζω καμία φωτογραφία για του λόγου το αληθές και όσο και αν θέλω να μπω σε κάποιον από τους κάθετους δρόμους που οδηγούν στην θάλασσα η ιδέα της βαρυφορτωμένης μοτοσυκλέτας σε αμμώδη δρόμο με αποτρέπει.

Τουλάχιστον οι ντόπιοι καλλιτέχνες δημιουργούν πρωτοφανή για τα μάτια μου κατασκευάσματα με την έντονα κίτρινη άμμο, από το Renault και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι τα στήθη αριστερά είναι κανένα μέτρο σε διάμετρο!

DSC00731.jpg

Κοιτώντας στην οθόνη του GPS το σχήμα αυτής της λωρίδας γης, το μυαλό μου πετάει ξαφνικά στην Γύρα της Λευκάδας και τους σέρφερ εκεί, με πιάνουν τα γέλια στο πόσο διαφορετικά είναι τα δύο μέρη. Διάολε, πρώτο καλοκαίρι της ζωής μου που δεν θα πατήσω στο νησί!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακριά από την θάλασσα, υπάρχουν μόνο ατελείωτα χωράφια με (νομίζω) σιτάρι, ατελείωτα όμως. Μόνο η φωνή του GPS μου κρατά συντροφιά όσο σέρνομαι με 80 στις έρημες πεδιάδες, αυτοκίνητα μηδέν, οι στρατιωτικές βάσεις που συναντώ και αυτές δείχνουν έρημες.

DSC00732.jpg

Και πόσο τυπική εικόνα Δανίας, συστοιχίες ανεμογεννητριών στο Pandrup.

DSC00733.jpg

Τελευταίο φουλάρισμα γι’ απόψε κοντά στο Blokhus,το πρατήριο έχει κάτι σαν βιτρίνα με vintage προϊόντα της Texaco και σχετικών εταιρειών, όπως επίσης και ένα μοτοσυκλετάκι που σύμφωνα με την επιγραφή είναι τοπικό κατασκεύασμα.

DSC00738.jpg

DSC00737.jpg

Ενώ το χαζεύω ένας πιτσιρικάς με μοτοποδήλατο σταματά και κοζάρει το φορτωμένο VFR. Τον πετυχαίνω παρέα με άλλους τρεις- τέσσερις στην έξοδο του χωριού να έχουν στήσει τα μηχανάκια στην άκρη και να τα λένε, πού ‘ναι οι εποχές που βολτάραμε όλη νύχτα το Αγρίνιο με 50αρια TGB;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η φάρμα.....γ@μεί!!!!! :yahoo:

Εύγε παλίκαρέ μου :worshippy: :wub:

Υ.Γ.: εν τω μεταξύ, παλαιόπουστα@, επειδή γουστάρω πολύ τη φάση κ τη περιγραφή σου, διαβάζω κ καπάκι μου κολλάει στο μυαλό το αισχρό άσμα των γαμήλιων πανηγυριών του τίτλου σου. Μου έκαψες τον εγκέφαλο. Και βάζω τραγούδια στο κινητό να ξεκολλήσω. Θα σε κοπανήσω....Αλήτη....Ουστ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γ@μ@το ταξιδιωτικό post!:respekt:

Είναι από τα ελάχιστα που διάβασα με όρεξη, το ξεκίνησα χθες το βράδυ στο κινητό και κάνοντας διάλειμμα στη δουλειά σήμερα το συνέχισα.

off topic alert - words of wisdom!
Και που είσαι συμβουλή από ένα μεγαλύτερο σε ηλικία, αυτοί και αυτές που παντρεύονται σήμερα, είναι οι ίδιοι που θα σου ζαλίζουν τα @ρχίδι@ σε δέκα (ίσως) και λιγότερα χρόνια για το ότι ΔΕΝ περνάν καλά στο γάμο τους. :2funny:It's a fact!
Οπότε μη μασάς συνέχισε να καβαλάς και να βολτάρεις και άσε τους γάμους και τα βαφτίσια.:yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε:

Υ.Γ.: εν τω μεταξύ, παλαιόπουστα@, επειδή γουστάρω πολύ τη φάση κ τη περιγραφή σου, διαβάζω κ καπάκι μου κολλάει στο μυαλό το αισχρό άσμα των γαμήλιων πανηγυριών του τίτλου σου. Μου έκαψες τον εγκέφαλο. Και βάζω τραγούδια στο κινητό να ξεκολλήσω. Θα σε κοπανήσω....Αλήτη....Ουστ

Ελπίζω να έβαλες το 'ωραία που 'ναι η νύφη μας' να παίζει ε; :peep:

πριν 9 ώρες, το μέλος Canardo έγραψε:

off topic alert - words of wisdom!
Και που είσαι συμβουλή από ένα μεγαλύτερο σε ηλικία, αυτοί και αυτές που παντρεύονται σήμερα, είναι οι ίδιοι που θα σου ζαλίζουν τα @ρχίδι@ σε δέκα (ίσως) και λιγότερα χρόνια για το ότι ΔΕΝ περνάν καλά στο γάμο τους. :2funny:It's a fact!
Οπότε μη μασάς συνέχισε να καβαλάς και να βολτάρεις και άσε τους γάμους και τα βαφτίσια.:yes:

Σσσσσσ θα μας ακούσει η νεόνυμφη!:_devil::_devil:

Θέλει μπόλικο χρόνο για να το προχωράω το κειμενάκι καθε μέρα, μου τρώει όλο το απόγευμα και πάλι νιώθω ότι ίσα που γράφω. Θα ξεχειμωνιάσουμε φοβάμαι :_boredom:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα