estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2019 Ώρα να δω τι θα κάνω. Έχω ήδη 550 χιλιόμετρα στην πλάτη μου και πολλές ώρες οδήγησης λόγω συνόρων και εντουράδας, κοντεύει 5:30. Το διαβολάκι με τσιγκλάει. Ωρε; Λες; Να το πάρω μονοκοπανιά για Αγρίνιο; Το GPS λέει πως είναι άλλα 650+ χιλιόμετρα. -Βέφα πάμε; -Κωλόπαιδο, μόνο από λιθόστρωτα μην με ξαναπάς, τα υπόλοιπα τα έχουμε. Έτερη συνεννόηση μιας και δεν έχω κλειδιά του σπιτιού μαζί μου: -Έλα μάνα, πού είστε; - Στο χωριό παιδί μου, Γρανίτσα. -Α, και εγώ! -ΗΡΘΕΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΚΠΛ… Χμμ ναι, δεν πολυεκτίμησε το αστειάκι μου, δύο στις δύο συνεννοήσεις με αποκαλούν δίκαια κωλόπαιδο. Το βραδάκι θα είναι Αγρίνιο. Δεν θέλω να φτάσω ιδιαίτερα αργά για να μην τους κρατήσω ξύπνιους, από την άλλη πέραν της απόστασης έχω και άλλη μια ώρα να χάσω λόγω της διαφορετικής ζώνης ώρας. Αλλά αν το πάρω αδιάκοπα, σταματώντας μόνο για βενζίνη, κατά το GPS θα είμαι λίγο πριν τα μεσάνυχτα Αγρίνιο. Challenge accepted! Όποιος έχει ποτέ δοκιμάσει να βάλει σε μεγάλη απόσταση κόντρα με το GPS ξέρει για τι πράγμα μιλάω, η παραμικρή πτώση ρυθμού ή στάση σημαίνει μεγάλη πτώση της μέσης ωριαίας, ύπουλο πράγμα οι μουαγιέν. Μίζα και φύγαμε, αντίο θλιβερή Γρανίτσα. (Ούτε στην επιγραφή δεν υπάρχει συνοχή, Granica η μία, Granitsa η άλλη) 12 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2019 Μετράω πρώτο, δεύτερο μπλόκο στα γνωστά σημεία από πριν και ανοίγω προσπερνώντας τα τρακτερ με +150 με την ψευδαίσθηση οτι ο δρόμος είναι 'καθαρός'. Ευτυχώς κάποιος μου παίζει φώτα και κόβω, τρίτο μπλόκο σε αυτό το δευτερεύον κωλοδρομάκι! Μάλλον ο Εσκομπάρ έχει εξοχικό εδώ πάνω; Ο δρόμος για Kulata γνωστός, στο τελευταίο του κομμάτι είναι στενός σχετικά και στριφτερός, θέλει αποφασιστικότητα και εντελώς ανοικτό το γκάζι για να προσπεράσεις ακόμη και με μοτοσυκλέτα. Το έχω πάρει περισσότερο πατριωτικά απ’ ότι θα έπρεπε και πιέζω παραπάνω απ’ ότι είναι… ευγενικό για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, αλλά έχει τόση πλάκα! Άλλες δυο φορές γλιτώνω στο τσακ από την βουλγάρικη αστυνομία, έχει τριτώσει, ίσως θα έπρεπε να κόψω λιγάκι. Πω φίλε, το 2016 μικρότερη διαδρομή της σημερινής έγινε σε τέσσερις ημέρες με τρεις διανυκτερεύσεις (Νις, Σόφια, Καστοριά), σε κάθε τομέα έκτοτε έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Εκεί στα τελευταία χωριά πριν τα σύνορα αρχίζει να εμφανίζεται δειλά ‘ελληνικό’ στοιχείο με τη μορφή μαγαζιών με ελληνόφωνες πινακίδες. Από χρόνια μου είναι γνωστό ότι αρκετοί περνούν τα σύνορα για φθηνές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Ωστόσο οι μπόλικες ταμπέλες ‘κομμωτήριο’ υποδηλώνουν ότι με την κρίση όχι μόνο σφραγίσματα, βενζίνη ή σουπερμάρκετ είναι αιτία να περάσεις από Kulata. Κάτω από δέκα χιλιόμετρα πριν τον συνοριακό σταθμό συναντώ επιτέλους και οχήματα με ελληνικές πινακίδες, μια παρέα από τρια on-off είναι μπροστά μου. Στο βουλγάρικο κομμάτι ο συνοριακός φύλακας στέκει στη μέση του δρόμου, πολύ εκτός του φυλακίου με τα χέρια στη μέση. Μας κάνει νόημα να βγάλουμε τα κράνη και κόβει φάτσες, όντας ο Robocop έχει αποστηθίσει τα βιομετρικά στοιχεία κάθε κακοποιού και έτσι δεν έχει ανάγκη να δει τα χαρτιά μας, γνέφει με το κεφάλι ‘προχωράτε’. 14 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.580 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2019 Στέφανε μην ποστάρεις άλλο γιατί νομίζω οτι χειροτερεύει η κατάσταση με το screenshot. Βρές το πρόβλημα Το λέω γιατί χαλάει την ιστορία σου 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2019 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Canardo 1.294 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 (τροποποιήθηκε) Το ΣΚ που διάβαζα το thread από κινητό, Android, Firefox έβλεπα την άσχετη εικόνα συνέχεια. Σήμερα από desktop όλα εμφανίζονται σωστά, τόσο σε Firefox αλλά και σε Chromium (Chrome). WTF? Αναμένουμε τη συνέχεια με αγωνία. Πολύ ψήνομαι να διαβάσω την περιγραφή σου για Ελλάδα, γάμους και τα συναφή. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 από τον Canardo 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Όντως διορθώθηκαν οι φωτογραφίες. Προχώρα κοντέ 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.580 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Εγω παντως συνεχιζω να βλεπω τους κανιβαλους... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.296 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 κανε ενα σβησιμο αποθηκευμενων δεδομενων, κουκιζ και τα σχετικα, κ μετα επαναφορτωση της σελιδας. Εχει διορθωθει, απλα σου κραταει τοπικα τα παλια δεδομενα νομιζει οτι ειναι τα ιδια και τα ξαναδειχνει. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 (τροποποιήθηκε) Παίδες ευχαριστώ για την ενημέρωση! Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το πιο αστείο bug που έχω πετύχει, αν και δεν κατάφερα με αντίστροφη αναζήτηση να βρω από ποιά ταινια προέρχεται η εικόνα, έτσι από περιέργεια. Απ' ότι φαίνεται το πρόβλημα έφυγε, συνεχίζω μετά την διακοπή για διαφημίσεις Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 από τον estebahn -- 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Και να’μαι. Δεκατέσσερις χώρες μετά. Δεκαοκτώ ημέρες. Εννέα χιλιάδες οκτακόσια χιλιόμετρα. Δυο γαλανόλευκες που ανεμίζουν μπροστά μου. Σπίτι; Σπίτι. Λες και δεν ακούγεται τίποτε γύρω μου, λες και μπορώ να ακούσω το πανί από τις σημαίες στο απογευματινό αεράκι. Από την Ελβετία στην κορυφή του πλανήτη και ‘κάτω’ στην Ελλάδα καβάλα σε μια μηχανή. Όσο και να μην σε αγγίζουν κάποια πράγματα το δέος το νιώθεις σε μια τέτοια στιγμή, μετά από ένα τέτοιο ταξίδι. 13 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 We lcome, do you elcome? Δεν με νοιάζει ούτε η φθορά, ούτε τίποτε, χαμογελάω ως τα’ αυτιά που οι ρόδες μου κυλούν σ’ αυτόν τον χάρτη. Ώρα εβδόμη απογευματινή με την πλάτη φορτωμένη χιλιόμετρα. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να διασχίσεις την χώρα; Κούμπωμα πρώτης και βλέπουμε. Σπάω την σταθερή μου παράδοση να αποζητάω φρέντο με το που πατάω ελληνικό χώμα, ο δρόμος με περιμένει. Η τριάδα με τα ον-οφ έχει φύγει αρκετά μπροστά, τους προφταίνω, οδηγώ λίγο παρέα τους, αλλά ο ρυθμός πρέπει να παραμείνει ψηλά, χαιρετώ με το πόδι και εξαφανίζομαι. Αν υπάρχουν ραντάρ και κάμερες από τις Σέρρες και κάτω τα τσιγκλάω όλα, το VFR γράφει χιλιόμετρα προσπερνώντας αβέρτα. Συντομότερα απ’ ότι θυμόμουν φτάνω έξω από τη Θεσσαλονίκη, με την άκρη του βλέμματος μου βλέπω την πόλη, σταθερά αθετημένη υπόσχεση μου μια βόλτα στη συμπρωτεύουσα. Κάτι σαν νοσταλγία, σαν μικρή ή πικρή χαρά με διακατέχει. Ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης μαζί με μια περίεργη αίσθηση ξεριζωμού, κάτι ανάκατο, αλλά και ευχάριστο, οικείο. Συννεφιασμένο απόγευμα σε ουρανό ελληνικό. Και το κοντέρ να αθροίζει χιλιόμετρα συνεχώς. 12 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.922 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 ok to bug. Γλυτώσαμε απο το πανκιό και τον γραβατωμενο 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Πρώτο σούρουπο στην Ελλάδα για φέτος το καλοκαίρι. Της κουλτούρας δυστυχώς ή ευτυχώς δεν πολυείμαι, από τις Μερκούρη συχνότερα ασχολούμαι με την Ειρήνη παρά με τη Μελίνα και ο Μαζώ είναι σταθερά ψηλά στις playlists μου. Αλλά μερικά ποιήματα που ανά τα χρόνια μου έχουν αρέσει τα κρατάω σ’ ένα αρχείο. Ένα τους που ναι μεν δεν έχω αποστηθίσει αυτολεξεί αλλά μου έρχεται στο μυαλό αυτό το βραδάκι: Η νύχτα μας εχώρισεν από όσους αγαπάμε πριν μας χωρίσει η ξενιτιά. (Να ‘ναι όλοι εκεί στο μόλο; ) Σφύρα, καράβι αργήσαμε. κι αν φτάσουμε όπου πάμε, στάσου λίγο, μα ύστερα σφύρα να φεύγουμε όλο. Όντως στάθηκα λίγο, όντως αργήσαμε, όντως πρέπει να φεύγουμε όλο. Για να συμβεί αυτό όπως προανέφερα πρέπει να κρατηθεί ο ρυθμός. Είναι δεν είναι δέκα οι φορές που έχω βολτάρει την Εγνατία και ξέρω πως ο ανεφοδιασμός είναι θέμα, πρέπει να βγεις εκτός αυτοκινητόδρομου. Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει παρά τα σύνορα και τις ελάχιστες φωτο να μην παρεκκλίνω του χρόνου άφιξης που υπολόγισε το GPS από τη Γρανίτσα ακόμη. Βλέποντας τα εναπομείναντα χιλιόμετρα, υπολογίζω ότι αν εξαντλήσω το ρεζερβουάρ μου, μπορώ να φτάσω Αγρίνιο με έναν ανεφοδιασμό λιγότερο κερδίζοντας κανένα δεκάλεπτο, ούτε ο Jean Todt τέτοιες στρατηγικές pit stop. Αφήνω λοιπόν Βέροια, Κοζάνη πίσω μου και οδηγώ, οδηγώ, οδηγώ. Στις πεδιάδες έξω από την Κοζάνη το φως έχει πια λιγοστέψει. Κάπου εδώ ήταν η πρώτη και τελευταία δικάβαλη βόλτα με το VFR στην Ελλάδα, μια ανάσα πριν μπει ο περασμένος Χειμώνας. 11 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Η τελευταία παύλα στο βενζινόμετρο δεν απέχει πολύ, δεξί φλας στην Σιάτιστα. Κατά το GPS, το βενζινάδικο είναι δίπλα στην έξοδο, το πετυχαίνω κλειστό. Το google λέει ότι έπρεπε να είναι ανοικτό, αλλά τουλάχιστον υπάρχει άλλο ανοικτό σε λίγα χιλιόμετρα, μικρό το κακό. Έλα που αυτό το άλλο δείχνει να είναι κλειστό από χρόνια. Τι κακόγουστο αστείο είναι αυτό; ΟΚ, αναγκαστικά πάμε για το κέντρο της Σιάτιστας, υπάρχουν άλλα δύο εκεί. Τζίφος, το πρώτο κλειστό. Με ζώνουν τα φίδια σιγά – σιγά. Πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσω ελληνικά και από τα καντήλια μου μου φαίνεται πως θα μετατραπούν σε γαλλικά: Ρωτάω έναν περαστικό για το αν είναι ανοικτό το τελευταίο βενζινάδικο στην άλλη άκρη της κωμόπολης το οποίο είναι πια και ύστατη επιλογή. ‘Α μπορεί και να το προλάβεις ανοικτό. Αλλά μην ανησυχείς, ανοίγει πολύ πρωί ο μπαρμπα Σώτος’. Μα είναι απάντηση τώρα αυτή; Βράζω και δεν μπορώ να χαρώ το γεγονός ότι επιτέλους είμαι σε ελληνική πόλη με την όμορφη καλοκαιρινή βραδινή ζωή της. Στα νεύρα μου επάνω κάνω ακούσια και ένα παντιλίκι στην κεντρική πλατεία, λίγο ακόμη και θα είχαμε sequel του Ξουράφη! Για καλή μου τύχη το βενζινάδικο είναι ανοικτό, αν δεν ήταν πραγματικά θα έπρεπε να ψάξω για ξενώνα στο χωριό, η βενζίνη δεν θα επαρκούσε για τίποτε. Άντε πάμε πάλι Εγνατία. Αλλά πού ‘ντη η Εγνατία οέο; Η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο προς Ιωάννινα είναι κλειστή! Όχι απλά κλειστή, οριακά κατεδαφισμένη! Χωρίς κάποια ενημέρωση ή προειδοποίηση. Αν είναι δυνατόν! Τρέμοντας από νεύρα ψάχνω εναλλακτική στον χάρτη, αν πάρω μικρότερους δρόμους μες στη νύχτα μέχρι την επόμενη είσοδο θα χάσω ακόμη περισσότερο χρόνο. Η λύση είναι μια: Να πάρω την Εγνατία προς τα πίσω. Έξαλλος γυρίζω προς Κοζάνη διακοσαρισμένος μες στο σκοτάδι. Η μόνη επαφή που είχα ως τώρα με τη Σιάτιστα ήταν ένα κωλόπαιδο στο στρατό, η δεύτερη επαφή δεν είναι καθόλου καλύτερη, τα καντήλια πάνε σύννεφο μέσα στο κράνος. Με πιάνει το παράπονο μέσα από το θυμό, ρε γαμώτο τη μισή Ευρώπη διέσχισα, γιατί τόσο καψώνι στη χώρα μου; Ήρεμος καθώς τα γράφω τώρα μου φαίνεται τουλάχιστον υπερβολική η αντίδραση μου, αλλά την ώρα που το βιώνω μου κακοφαίνεται πολύ. Το καπέλο που έχω φάει είναι γύρω στα πενήντα χιλιόμετρα και περίπου το ίδιο σε λεπτά της ώρας. Για να γλιτώσω κάτι λεπτά ξεκίνησα και βρίσκομαι με το πλάνο στον κουβά. 11 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.296 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Το ΣΕΑ λίγο μετά τα Γρεβενά, δεν σου έβγαινε με ντεπόζιτο γέμισμα πλησίον Θεσσαλονίκης; Είναι και 24ωρο Όσο για τις Μερκούρη, Δωροθέαααααααα (αυτή η γυναίκα, απορώ πως δεν έγινε παγκόσμια γνωστή, δεν είχε καλό μαρκετινγκ, δεν ξέρω...) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Τη Δωροθέα την αγνοούσα! Είχα γεμίσει έξω από Σόφια και υπολόγιζα να φτάσω Αγρίνιο με έναν (αντί δύο) ανεφοδιασμών, περιττό ρίσκο! Αν ήξερα καλύτερα τα μέρη στο Βορρά θα μπορούσα να είχα πάει Γρεβενά όπως λες, αλλά επαναπαύτηκα στις πινακίδες που λένε ότι το επόμενο βενζινάδικο είναι σε πχ 40km, δεν φαντάστηκα το μπέρδεμα. Στερνή γνώση! ____________________________________ Δε βαριέσαι. Σάμπως αυτά τα άγχη και οι διορίες είναι τίποτε άλλο από περιορισμοί που ο ίδιος αυθαίρετα έβαλα; Με αυτή τη σκέψη ηρεμώ, ξαπλώνω πίσω από τα fairing και ανοίγω τη ζελατίνα να με χτυπήσει βραδινό αεράκι. Τα μέρη αρχίζουν και γίνονται οικεία, όσο και αν το σκοτάδι κρύβει τα βουνά, όλο και κάτι θυμίζουν τα πάντα γύρω μου. Τα τούνελ της Εγνατίας, άλλοτε ότι μεγαλύτερο είχα διασχίσει, πλέον δύσκολα συγκρίσιμα με τα νορβηγικά, σχετικά πάντοτε τα μεγέθη. Παρατηρώ κάτι περίεργο στα διόδια: Παρόλο που υπάρχουν δύο ή τρεις σταθμοί άδειοι, οι νταλίκες διαλέγουν να κάνουν ουρά πίσω από έναν σταθμό ο οποίου δεν είναι ούτε e-pass ούτε καν ακριανός. Κάτι θα ξέρουν σκέφτομαι και στοιχίζομαι μαζί τους, ίσως ο δίπλα σταθμός να δείχνει ανοικτός αλλά να μην είναι. Μα όχι, ξεκάθαρα βλέπω τον υπάλληλο στο κουβούκλιο. Η απορία μου λύνεται όταν έρχεται η ώρα να πληρώσω: Η υπάλληλος είναι μια ξανθούλα πιτσιρίκα και έχει πέσει σύρμα μεταξύ των συναδέλφων! Από το Μέτσοβο και μετά όλα γνωστά, νιώθω πως οι ρόδες μου κυλούν σε ‘δικά μου’ μέρη. Κατηφορίζοντας βλέπω τα φώτα των Ιωαννίνων να καθρεφτίζονται στην Παμβώτιδα. Ο χρόνος δεν μου επιτρέπει να σταματήσω, αλλά διάολε είναι γλυκό το συναίσθημα. Τα χιλιόμετρα της ημέρας έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα χίλια, αλλά πια δεν με νοιάζει. Δεν υπάρχει κούραση, δεν υπάρχει πιάσιμο, δεν υπάρχει αέρας, δεν υπάρχει μοτέρ. Λες και στην απόλυτη ησυχία της νύχτας το VFR έχει κλειδώσει εκεί στα 170 και πλαγιάζει αριστερά – δεξιά στην Ιόνια ρέοντας στο τοπίο. 14 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Ένα πράγμα με χαλούσε με αυτή τη μοτοσυκλέτα, δεν την ένιωθα δικιά μου. Καλή, χρυσή, τεχνικά θαυμαστή, αλλά δεν ήταν ‘μου’. Το CBF ήταν η πρώτη, αυτή με τις ατέλειωτες φοιτητικές παρεïστικες βόλτες, το CBR η πρώτη με την οποία ταξίδεψα εκτός Ελλάδος, η καθημερινή συντροφιά στην Αγγλία, ένα σωρό βιώματα, μαστορέματα, βόλτες με παρέα στην ίδια ή σε διπλανές σέλες. Το VFR; ίσα που πρόλαβα λίγες βδομάδες να το βολτάρω πριν μετακομίσω Ελβετία, έπειτα για μισό χρόνο δεν το είδα και έκτοτε το καβαλάω πάντα μονάχος. Δεν ‘πα να πήγαμε στο Νορντκαπ, στη Βαλτική ή τα Τάτρα, η φορά που το ένιωσα πρώτη φορά δικό μου – δικό μου είναι σ’ αυτόν τον Μαραθώνιο απόψε. Παιδάκι, προ ίντερνετ, λιμπιζόμουν το φρέσκο τότε PlayStation 2 και διάβαζα και ξαναδιάβαζα μανιωδώς ένα περιοδικό με τα παιχνίδια του λανσαρίσματος του. Από τότε θυμάμαι ένα παιχνίδι με σαμουράι και το άρθρο να μιλάει για Jinba ittai ήτοι το δέσιμο μεταξύ αναβάτη και αλόγου, ε ένα τέτοιο πράγμα συνέβη απόψε, διάολε μέχρι και τα αντίβαρα ξέβαψαν από τις άπειρες ώρες που καβαλάω τελευταία το VFR ΜΟΥ. Άρτα, Αμφιλοχία και να η πρώτη πινακίδα που γράφει ‘Αγρίνιο’ . Παίρνω την έξοδο, κομμένα τα αστεία, σε λίγο θα είμαι στην πόλη μου. Αφήνω τις λίμνες πίσω μου, μαζί τους και την τεχνητή του Στράτου. Κάθε στροφή γνωστή από εδώ και πέρα. Στην ίδια είσοδο, στην ίδια ταμπέλα είχα ανεβάσει φωτογραφία από το ταξίδι του ’17 στο Αγγλία – Ελλάδα. Αγρίνιο φίλε, λίγο πριν τη μια το πρωί με 1.300 χιλιόμετρα (συν εντουράδα) μες στην ημέρα και εννιά ακόμη χιλιάδες επιπλέον από το ξεκίνημα. Κάπου εκεί στα αυτιά τελειώνει το χαμόγελο. 20 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.503 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Κι@ρατα Στεφανουκο μας βγήκες πολύ ταξιδιάρης. Και το έχεις και με την συγγραφή βεβαίως βεβαίως 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Ωωωωωω Θωμά! Πολύ χαίρομαι που ξαναβλέπω μήνυμα σου στο mybike, έστω και στην δημοτική! Μια πατουσια εκδρομή έκανα Ελπίζω να 'σαι γερός και να έχεις ακόμη το RST, σε θυμήθηκα όταν πέτυχα ένα στο Ταλίν! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.503 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2019 Δεν θα ημπορούσα να μην το έχω. Ότι αγγίζω με την χέρα μου, μου ανήκει δια βίου. Δεν χωρεί ουδεμία αμφιβολία περί τούτου και διατι να το κρυψωμεν άλλωστε 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Σαν υπνωτισμένος μηχανικά διαλέγω τη διαδρομή μες στην πόλη, το μυαλό μου δεν το πολυχωράει ότι είμαι εδώ, είναι τέτοια η εναλλαγή των εικόνων, σαν ψέμα! Φτάνω σπίτι, ο πατέρας μου χαμογελαστός με περιμένει να μου ανοίξει το parking. Αγκαλιαζόμαστε και παρκάρω, πρέπει να είναι το πιο τελετουργικό γύρισμα κλειδιού έβερ καθώς σβήνω το μοτέρ. Μικρά ‘τσικ τσικ’ της εξάτμισης που κρυώνει καθώς ξεκουμπώνω τις βαλίτσες, στην γωνία το CBR σαν παραπονεμένο να λέει ‘μαζί πότε;’ Χαρές και από την μάνα μου, ρωτούν, θέλουν να μάθουν, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα, ώρα για ύπνο. Ξαπλωμένος στο εφηβικό μου κρεβάτι με τα πόδια κλασσικά κρεμασμένα από το παράθυρο κοιτώ με υπερένταση το ταβάνι. Πόσα δωμάτια, πόσα κρεβάτια, πόσες χώρες, πόσες εικόνες για να βρεθώ εδώ; Μεγάλη η κούραση, αλλά το μάτι γαρίδα. Αγρίνιο! 14 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Ημέρες 19η-21η, 30/07/’19 – 01/08/’19Αγρινιάρα (GR), ελάχιστα km Είναι λίγο αλλόκοτο μετά από τόσες μέρες να μην έχεις να κάνεις τίποτε, να μην έχεις να δεις κάτι νέο, κάπως ανάποδο μετά από κάποιες εβδομάδες συνεχόμενου ταξιδιού! Πίνω το πρώτο καφεδάκι με τους δικούς μου, αν έχεις καιρό να το χαρείς έχει άλλη αξία στο μπαλκόνι μαζί με κουβέντες με δικά σου άτομα. Από τις πρώτες μου έγνοιες να βάλω την μπαταρία στο CBR, την βγάζω από το φορτιστή και κατεβαίνω στο parking. Το άτιμο, με μισή μιζιά παίρνει μπρος. Έχω κατέβει με τις παντόφλες και βερμούδα , σκοπός μου είναι απλά να διαπιστώσω ότι όλα λειτουργούν εντάξει. Αλλά μάταιη προσπάθεια να αντισταθώ σ’ αυτόν τον τετρακύλινδρο ήχο καθώς ξαπλωμένος στο τεπόζιτο αφήνω το μοτέρ να ζεσταθεί. Δεν γαμιούνται όλα, κουμπώνω γλυκά πρώτη και το βγάζω μια βόλτα έτσι χύμα στη γειτονιά. Πόσο μικρότερο δείχνει, πόσο επιθετικότερα τα μαρσπιέ, πόσο ελαφρύτερη αίσθηση ακόμη και στο ξεπαρκάρισμα. Κάνω μια γουργουριστή βόλτα το τετράγωνο, ξαναφτάνω στην πολυκατοικία αλλά αίσθηση να κατέβω δεν μου κάνει. Δεύτερη γύρα. Ε στην τρίτη χουφτώνω το γκάζι με πρώτη, το μοτέρ σελινιάζεται, οι σφυγμοί ανεβαίνουν, ο ήχος με πωρώνει. Το γουστάρω αυτό το μηχανάκι τόσο πολύ. Με στεναχωρεί που κάθεται πια τον περισσότερο καιρό, αλλά το προτιμώ παροπλισμένο, καρδιά να το δώσω δεν μου κάνει. Για στιγμές όπως αυτά τα ακράνωτα χαμόγελα που μου προσφέρει. Το πρωινό το περνάω πηγαίνοντας τις δυο μοτοσυκλέτες διαδοχικά στο βουλκανιζατέρ, η προγραμματισμένη για Χριστούγεννα τράμπα ελαστικών πραγματοποιείται και επίσης η Βέφα αποκτά και νέα λάδια, δυστυχώς αυγουστιάτικα τα ρουλεμάν λαιμού στο Αγρίνιο είναι πιο δυσεύρετα και από μελομακάρονα. 18 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Το επόμενο διήμερο περνά χαλαρά με φίλους, οικογένεια, αθερίνα Τριχωνίδας και βόλτες τριγύρω με το F4, το αγαπώ τόσο αυτό το μηχανάκι! Τόσο δεμένο, τόσο πρόθυμο να στροφάρει, τόσο στα δικά μου μάτια όμορφο. Του γνώρισα και μια μακρινή θειά του πού παρά τα διπλάσια και βάλε κυβικά της δείχνει παρεμεφερούς όγκου. (Το ‘δείχνει’ είναι εμφανέστερο σε φωτό μεγαλύτερες από διαστάσεις γραμματοσήμου, αλλά το σουβενίρ έφαγε crop, ενώ και εγώ δεν πρόλαβα να φτάσω στο CB εντός του χρόνου του timer.) Α, επίσης θα εκπλαγείτε, αλλά δεν ξέρουν όλοι ότι οι πράσινες πινακίδες υποδηλώνουν αυτοκινητόδρομο! Μετά τα μηχανάκια, σενιάρισμα και σ’ εμένα τον ίδιο, κούρεμα γιατί ο γάμος πλησιάζει και είμαι σαν αγροίκος. Και πράγματι, την προπαραμονή η κουμπάρα με καλεί ‘είναι πολύ σημαντικό για τη νύφη αύριο να είσαι από το πρωί εδώ’. Σε τέτοιες προσταγές συνήθως δεν δίνω μεγάλη σημασία, άσε που το πλάνο μου έλεγε χαλαρή αναχώρηση από Αγρίνιο, μπάνιο στον Όρμο του Οδυσσέα και απόγευμα πέρασμα Κέρκυρα. Αλλά παρα-χάλασα χατίρια και παρα-κοίταξα την πάρτη μου τελευταία. Ας όψεται. Διάλειμμα στα πάτρια τέλος, ξυπνητήρι νωρίς αύριο. 15 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Ημέρα 22η, 02/08/’19Αγρίνιο – Φιλιππιάδα – Πάργα – Σύβοτα – Κέρκυρα, 220km Το CBR ξαναπαίρνει αποβραδίς τη θέση του πάνω στο paddock stand, λίγο μετά τις τέσσερις το πρωί έχω φορτώσει και αποχαιρετήσει τους δικούς μου. Σπρώχνω σβηστή τη μηχανή από το πάρκινγκ για να μην ξυπνήσει τους πάντες ο αντίλαλος, άντε να δούμε πότε θα ξαναπατήσουν οι τροχοί αυτό το τσιμέντο. Ε ρε γαμώτο, το ‘χει η μοίρα μου να φεύγω! ‘Κλάκ’ πρώτης και ξανά στο δρόμο, απαθανατίζοντας πρώτα το άψογο γκράφιτι της γειτονιάς, ταιριαστό με την ώρα αναχώρησης μου. 17 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Μια δροσιά την έχει στην Ιόνια, ήλπιζα από ψηλά να δω το χάραμα στον Αμβρακικό, αλλά είναι αφενός πολύ νωρίς, αφετέρου ο δυτικός προσανατολισμός δεν βοηθά ιδιαίτερα. Αφήνω τον αυτοκινητόδρομο στην Φιλιππιάδα, είπαμε, να φύγω νωρίς, αλλά όχι να χάσω και τη βόλτα. Βέβαια με το σκοτάδι και τα πολλά σκυλιά που συναντάω δεν είναι και τα πιο απολαυστικά μου χιλιόμετρα, ευτυχώς μέχρι να βγω στο Κανάλι, στη θάλασσα έχει φέξει λιγάκι. Αγαπημένη διαδρομή από εδώ ως και την Πάργα, μες στο πεύκο με το Ιόνιο δίπλα σου. Πιτσιρίκι με έστελναν κατασκήνωση στη Λούτσα και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτό το κομμάτι της χώρας, χαμογελάω περνώντας δίπλα από την είσοδο. Στις παρυφές τις Πάργας πετυχαίνω είτε ξενύχτηδες που τρεκλίζουν επιστρέφοντας από ολονυκτία, είτε φιτ μεσήλικες που έχουν βγει για τρέξιμο βγάζοντας βόλτα το σκυλί, διαφορετικές όψεις τουρισμού! Δεν έχει πάει έξι και μισή όταν σβήνω στην σχεδόν έρημη Πάργα. Πόσα καλοκαίρια που έλεγε και ο Δάκης. Αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακή η Νορβηγία, αλλά τόσες οι αναμνήσεις σ’ αυτά εδώ τα μέρη, χάραμα στο Ιόνιο! Τη φιδογυριστή διαδρομή ως τα Σύβοτα έχω χρόνια να την κάνω, τον θυμόμουν σε καλύτερη κατάσταση τον δρόμο, αλλά είναι απολαυστική η θέα όπως και να έχει, ειδικά καθώς δειλά ανεβαίνει η θερμοκρασία και αρχίζουν και τα τζιτζίκια. Κάποτε κάποιες πρώτες διακοπές εδώ. Κάποτε. Πες μου πώς να αποφύγεις όλα τα κλισέ περί ‘αθάνατου ελληνικού καλοκαιριού’! 15 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες