Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2019 Καλησπέρα. Όπως γράφω και στον τίτλο του θέματος, μετά από ατύχημα με το παπί (Jetix 50) όπου έφυγα έξω από επαρχιακό δρόμο, καβάλησα βουναλάκι/χωμάτινο εμπόδιο, έσκασα με το παπί στο χώμα κι εν συνεχεία έπεσα στο πλάι (ευτυχώς τη γλύτωσα μόνο με γρατζουνιές, είχα άγιο) η πίσω ανάρτηση στο παπί (μονό αμορτισέρ/ελατήριο, παρόμοιο με του Crypton X της Υamaha), τερμάτισε κι έκατσε τερματισμένη, προφανώς από τη δύναμη της κρούσης στο έδαφος όταν έσκασα κάτω μετά το άλμα (ήμουν μονοκάβαλος όταν το έπαθα). Οπτικά φαίνεται το πίσω ελατήριο να έχει συσπειρωθεί λογικά στο μάξιμουμ που παίρνει. Λειτουργικά το αποτέλεσμα είναι ότι η πίσω ανάρτηση δεν έχει πλέον πρακτικά καμία ενδοτικότητα/διαδρομή, κοινώς είναι κούτσουρο. Το ερώτημα είναι αφενός αν επισκευάζεται (πχ αφαίρεση ελατηρίου κι επιμήκυνσή του, εφόσον δεν έχει χαλάσει και το αμορτισέρ βέβαια που το κόβω μάλλον δύσκολο) κι αφετέρου αν, σε περίπτωση που απαιτείται νέα πίσω ανάρτηση, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποια από αυτές που υπάρχουν στο εμπόριο για το Yamaha Crypton X, μια που με την τιμή που κοστίζει η γνήσια της Kymco κοντά στα 100 ευρώ, βρίσκεις αξιοπρεπείς για το Υamaha με περίπου τα μισά χρήματα. Παρακαλώ τη βοήθειά σας παιδιά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.580 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2019 Για το αν ταιριαζει δεν ξερω, πρεπει να δεις μηκη και τρύπες, κεντρα κλπ αναμεσα στις δυο. Πρέπει να εσπασε το ελατηριο γι'αυτό την βλεπεις ολη μαζεμενη 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2019 Μάλιστα. Πολύ σωστή η σκέψη σου περί σπασμένου ελατηρίου. Λογικά έτσι πρέπει να έγινε. Οπότε σε αυτή την περίπτωση πάμε υποχρεωτικά για αλλαγή πίσω ανάρτησης (σετ αμορτισέρ και ελατήριο). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.925 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2019 πριν 45 λεπτά, το μέλος Mpr έγραψε: Βαλε φωτό. Μπορει να υπάρχει κι αλλη ζημιά πχ. ψαλίδι, βαση αμορτισερ επανω/κατω, μοχλικό, ή κατι άλλο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2019 To πρωί θα βγάλω φωτογραφίες και θα τις ανεβάσω εδώ να δείτε παιδιά. Πάντως ενδεικτικό της σφοοδρότητας της κρούσης είναι ότι η σχάρα που πατάει η μπαγκαζιέρα που έχω (που ήταν άδεια όταν έγινε το ατύχημα) ράγισε στο σημείο που πιάνει στο σκελετό του παπιού. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2019 Ιδού η εικόνα της πίσω ανάρτησης μετά το χτύπημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2019 (τροποποιήθηκε) Μόνο εμένα μου φαίνεται μια χαρά το πίσω αμορτισέρ? Βλέπεις διαφορά στη λειτουργία της πίσω ανάρτησης? (κάνε ένα καλό πλύσιμο να φαίνονται καθαρά όλα, η πιθανότητα να έχεις βλάβη είναι πολύ μικρή. Μάλλον αυθυποβολή είναι) Για του λόγου το αληθές... Βρήκα αγγελία από το 125άρι. Που 99% είναι ίδιο Τροποποιήθηκε Αύγουστος 11 , 2019 από τον ksino1100 Προσθήκη φωτό και αγγελίας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2019 Καλημέρα φίλε μου κι ευχαριστώ για την απάντηση. Οπτικά το κάτω μέρος του αμορτισέρ-ελατηρίου που είναι ορατό όντως δε φαίνεται να έχει κάτι, όπως και η κάτω βάση του πίσω αμορτισέρ που είναι συγκολλητή με το ψαλίδι. Ωστόσο το ότι λειτουργικά η πίσω ανάρτηση δεν λειτουργεί πρακτικά καθόλου (έγινε κούτσουρο) δυστυχώς είναι βέβαιο κι όχι αυθυποβολή μου. Αφού το κατάλαβε μέχρι και η γυναίκα μου να σκεφτείς, όταν την έβαλα συνεπιβάτη. Μου λέει, έγινε πιο σταθερό το παπί, δεν κάνει πια τραμπάλα όπως παλιά...(εννοούσε ότι δεν ταλαντώνεται το πίσω μέρος σε λακκούβες και σαμαράκια). Τώρα, τι μπορεί ακριβώς να συνέβη, προφανώς μόνο με λύσιμο του αμορτισέρ θα φανεί. Να έσπασε το ελατήριο στο άνω τμήμα του, ή κάτι με το αμορτισέρ επίσης στο άνω τμήμα του; (πχ να στράβωσε το βάκτρο του εμβόλου και να το μπλόκαρε στον κύλινδρο συσπειρωμένο, οπότε να κρατά και το ελατήριο συσπειρωμένο εμποδίζοντάς το να εκταθεί). πριν 5 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε: Μόνο εμένα μου φαίνεται μια χαρά το πίσω αμορτισέρ? Βλέπεις διαφορά στη λειτουργία της πίσω ανάρτησης? (κάνε ένα καλό πλύσιμο να φαίνονται καθαρά όλα, η πιθανότητα να έχεις βλάβη είναι πολύ μικρή. Μάλλον αυθυποβολή είναι) Για του λόγου το αληθές... Βρήκα αγγελία από το 125άρι. Που 99% είναι ίδιο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.296 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2019 (τροποποιήθηκε) ΑΝ δεν ειναι κατι εξωφθαλμα φανερο, τυπου εχει στραβωσει π.χ. το μαρσπιε κ εχει εγκλωβισει το ψαλιδι, ΤΟΤΕ εχει φρακαρει το εμβολο του αμορτισερ, μαλλον γιατι εχει στραβωσει κατι στο εσωτερικο. Ενα σπασμενο ελατηριο, δεν εμποδιζει την αναρτηση να κινηθει, το αντιθετο, παιζει ολη την ωρα. Επιπλεον ενα σπασμενο ελατηριο, ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Σταματα να ρωτας στα φορουμ κ πηγαινε το σε ενα μηχανικο να το λυσει και να το στειλει για φτιαξιμο ή βγαλτο κ στειλτο εσυ. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 12 , 2019 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 278 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2019 Ωπα, το παπί το κυκλοφορείς έτσι; Αν είχε κολλήσει τέρμα κάτω το αμορτισέρ δεν θα μπορούσατε να πάτε βήμα. Το παπί θα καθόταν σούζα. Αν επίσης είχε σπάσει το ελατήριο, πάλι ισχύει το ίδιο. Οι φωτογραφίες δεν βοηθούν, πάρε αν μπορείς από πάνω, να φαίνεται ολόκληρο το αμορτισέρ. Βεβαιώσου αν το παπί κάθεται σωστά πίσω ή όχι και θα έχεις την απάντηση αν το αμορτισέρ είναι κολλημένο τέρμα μέσα ή τέρμα έξω ή ακόμα και σε ενδιάμεση θέση. Πάντως να ξέρεις ότι αν την άκουσε έτσι η ανάρτηση πιθανόν να έχει στραβώσει και μέρος από το πλαίσιο / ψαλίδι. Ή ακόμα χειρότερα κάτι να έχει ραγίσει. Μην το κυκλοφορείς μέχρι να ελεγχθεί - επισκευαστεί. Εννοείται ότι προφανώς το υπαρχον αμορτισέρ αν έχει κολλήσει / σπάσει δεν σώζεται. Ψάξε στα μοτομαγαζα και στο Internet για καινούριο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2019 Λοιπόν, το απόγευμα που πήγα να μετακινηθώ με το παπί, ως εκ θαύματος, η πίσω ανάρτηση φάνηκε να λειτουργεί...Τι εννοώ, είχε κινητικότητα όταν πίεζα τη σέλα. Το πήγα και σε έναν μάστορα που έχω πάει και άλλες φορές, με το που το είδε κι έπαιξε πιέζοντας προς τα κάτω, μου λέει, πάρτο και φύγε, είναι φυσιολογική η λειτουργία της ανάρτησης...Τον ρώτησα αν μπορεί να κόλλησε και να επανήλθε και μου είπε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να παίχτηκε κι ότι κάποιες φορές συμβαίνει μετά από απότομες φορτίσεις... Τώρα τι να πω, μου είπε βλακείες ή όχι, πάντως φαίνεται όντως η ανάρτηση να λειτουργεί. Τι λέτε παιδιά; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.886 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2019 Ότι και να είχε πάθει αν η λειτουργεια της τώρα είναι φυσιολογική, την αφήνεις όπως είναι και απλά παρακολουθείς τη συμπεριφορά της. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες