Jump to content
TKM

Φτηνά νεορετρό. Πού βρισκόμαστε.

Recommended Posts

Ερώτηση, η ανθηση στην Ευρώπη προκύπτει από κάποια στοιχεία ταξινομήσεων ή είναι δική σου αίσθηση; Διότι η δική μου, από όσο έχω γυρίσει έξω, είναι πως δεν πάνε πουθενά. Δεν θυμάμαι να είδα 1 ( ολογράφως ένα ) τέτοιο πράγμα στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι πως σε μεγάλες πόλεις δεν κινούμαι και στα βουνά σιγά μην σκάσει κανείς με κάτι τέτοιο αλλά από όσες έχω γυρίσει, Sh150 και Tmax βλέπεις μόνο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να πω και εγώ την εικόνα που έχω αποκομίσει ως κάτοικος (κλάψ λυγμ!) εξωτερικού:

Όσο εμένα Αγγλια πράγματι οι αντιπροσωπείες των "καθιερωμενων" ευρωπαικο-ιαπωνικων κατασκευαστών εισήγαγαν μέσα μέσα και κινέζικα νεορετρο όπως τα αποκαλούμε εδώ. Στον δρόμο ωστόσο έβλεπες αποκλειστικά τα 125 είτε από πιτσιρικάδες με μικρό δίπλωμα είτε συχνότερα από χιπστεροειδη όντα που είχαν δίπλωμα αυτοκινήτου και μπορούσαν ευκολότερα να έχουν την νομική ικανότητα να οδηγούν δίκυκλο.

Οι μοτοσυκλετιστες από άποψη και όχι από Instagram στην συντριπτική πλειοψηφία τους για καθημερινή  χρηση προτιμούσαν κάποιο 20ετιας Japan μισοπαρατημενο στο οποίο έβγαζαν πάνω και την κακόγουστιά τους, συνήθη θύματα SV650 και VTR1000.

Στην Ελβετία υπάρχουν αντιπροσωπείες πχ με Mash αλλά στους δρόμους δεν τα συναντάς.

Επομένως ναι μεν θα μιλούσα για παρουσία της κατηγορίας στις αγορές, αλλά όχι για άνθηση. Εκτός και αν πούμε πώς οκ από εκεί που πουλούσαν 5 το χρόνο πουλάνε 100, οπότε ναι αύξησαν πωλήσεις είκοσι φορές.

Σε παρακαλώ να μην θεωρήσεις το μνμ μου μειωτικό για την ωραία δουλειά που έκανες συγκεντρώνοντας τόση πληροφορία για τις μοτο που γουστάρεις, το σέβομαι απόλυτα αυτό. Απλά επιχείρησα να μεταφέρω την εικόνα που αποκομίζω κινούμενος αποκλειστικά και μονο με μοτοσυκλέτα στις χώρες αυτές.

Συνέχισε να ενημερωνεις το θέμα:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχάς κανένα μήνυμα - απάντηση δεν θεωρώ ότι είναι μειωτικό, συζήτηση κάνουμε!

Όταν λέω "όλη η Ευρώπη", δεν εννοώ φυσικά ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων αγοράζουν νεορετρό.

Εννοώ, όμως, ότι τα αγοράζουν ΑΡΚΕΤΟΙ Ευρωπαίοι, τόσοι ώστε να είναι δυνατόν να στηρίξουν την κατηγορία αυτή!

Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα - χωρίς να λέω ότι "φταίει" ο κόσμος.

Αν δεν τα αγόραζαν στην Ευρώπη τόσοι ώστε να είναι δυνατόν να στηριχθεί η κατηγορία, δεν θα υπήρχαν τόσες μάρκες με τέτοια μοντέλα και δεν θα έβγαζαν και κάποιες μάρκες πιο... ευρείας παραγωγής, όπως η Benelli, μοντέλα και σε αυτή την κατηγορία (την Imperiale 400).

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο κέντρο του Παρισιού σε δίκυκλα 125cc παρατηρείται μια αναλογία 40% τουλάχιστο σε νεορετρό  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος doctoras9 έγραψε:

Στο κέντρο του Παρισιού σε δίκυκλα 125cc παρατηρείται μια αναλογία 40% τουλάχιστο σε νεορετρό  

Προέλευσης; 

Τροποποιήθηκε από τον Gouky7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημειωση που πιστευω αξιζει να γινει

Η Mondial στα 125 της φοραει κινητηρα αυτουσιο Piaggio, τον γνωστο τετραβαλβιδο που εχει κινησει και αλλα μοντελα.

Οχι "σαν Piaggio" αλλα κανονικο Piaggio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 02/08/2019 at 6:58 ΜΜ, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Ερώτηση, η ανθηση στην Ευρώπη προκύπτει από κάποια στοιχεία ταξινομήσεων ή είναι δική σου αίσθηση; Διότι η δική μου, από όσο έχω γυρίσει έξω, είναι πως δεν πάνε πουθενά. Δεν θυμάμαι να είδα 1 ( ολογράφως ένα ) τέτοιο πράγμα στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι πως σε μεγάλες πόλεις δεν κινούμαι και στα βουνά σιγά μην σκάσει κανείς με κάτι τέτοιο αλλά από όσες έχω γυρίσει, Sh150 και Tmax βλέπεις μόνο. 

Κεντρο βιεννη εχει αρκετουτσικα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει ρεύμα (άρα κ πωλήσεις) αφού η Brixton βγάζει νέα μοντέλα, νέα μοτέρ  κ παραλλαγές , η Orcal επίσης.

Στην Αγγλία, έχουν Mash , Bullit κ απο τα video που βλέπω στο youtube όπως κ τις αγγελίες, κυκλοφορούν αρκετά

Στη Γαλλία, παίζει κ η σχετική εκπομπή https://www.youtube.com/user/MOTORLIVEdotTV που έχει δώσει πολλά reviews , χρήσιμα για τα μηχανάκια που συζητάμε.

Γενικότερα, τυχαία δεν είναι η επένδυση των Κινέζων, με άδεια αυτοκινήτου ο άλλος οδηγά το 125cc (Γαλλία-Αγγλία νομίζω) , άρχοντας, κάνει κ το κομμάτι του 
δεν κοστίζει κ πολύ , όλα ωραία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρόμοια αίσθηση, έχει και φίλος άρτι αφιχθείς από το Μονάχο.
Παίζει λέει χιπστέρο-μόδα και μαζί με τα μουστάκια, τα πουκάμισα, τις εσπρεσσιέρες και τις παντούφλες στα accessories προστίθεται και μια μοτό.

Διατηρώ βέβαια μια μικρή επιφύλαξη για την έκταση του φαινομένου, γιατί στους επαγγελματικούς χώρους που κινείται αυτός, η "χιπστερίλλα" είναι βαριά και κολλητική ασθένεια. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωπ καλησπέρα στον Fernando Alonso , δεν ήξερα οτι ήταν εδώ , να του δώσεις χαιρετίσματα, πήγε πολύ καλά στο LeMans κ φέτος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 8/2/2019 at 6:10 ΜΜ, το μέλος TKM έγραψε:

Εγώ αγόρασα "αξιοπρεπέστατο μεταχειρισμένο επώνυμο γιαπωνέζικο" πριν από δυο χρόνια... και τώρα δεν έχω μηχανή, διότι έκαιγε πιο πολύ από αυτοκίνητο και άρχισε να μου βγάζει την ψυχή με "μικρά σπαστικά"! Δε θέλω να το ξανακάνω λοιπόν.

Φίλε, αν κατάλαβα καλά έχεις Transalp. Ένα μηχανάκι τόσο αξιόπιστο και απροβλημάτιστο που εδώ στην Κρήτη το έχουν και οι αγρότες για να πηγαίνουν στις ελιές.

Για την κατανάλωση και τα σύντομα διαστήματα service καμμία αντίρηση. Αν το transalp σου έβγαζε μικρά σπαστικά προβλήματα σε σημείο να το παρατήσεις, τί θα πάθεις με το Κινέζικο δηλαδή;;; Θα το δέσεις στο πόδι σου και θα πέσεις στη θάλασσα;;;

Αυτά που σου λέω τα είπα έτσι ακριβώς σε ένα φίλο που έχει κλασσικό Honda και γλυκοκοιτάζει τη RockStar. Και το γελοίο είναι οτι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε Triumph πχ. Αν είναι δυνατόν δηλαδή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω εδώ και ένα χρόνο ΚΑΜΙΑ μηχανή!

Η Transalp πουλήθηκε πέρσι το καλοκαίρι!

Ασφαλώς ήταν όταν κατασκευάστηκε ό,τι καλύτερο υπήρχε στην κατηγορία της -όμως ήταν σχεδόν 20 ετών πλέον!

Πάντως... σήμερα έκλεισα την καινούρια μηχανή!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα σας,

μια ερωτηση να κανω γιατι ειμαι λιγο αμπαλος..

ποια η διαφορα αναμεσα retro - cafe racer - scrambler μηχανες?

εγω τις βλεπω πανω κατω λιγο ιδιες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Retro είναι κάτι που είναι καινούριο φτιαγμένο επίτηδες να μοιάζει ή θυμίζει κάτι παλιό.

Cafe Racer ήταν τα γδυμένα-ελαφρωμένα όσο γίνεται μοτό της δεκαετίας 60 με τα οποία οι εγγλέζοι παράβγαιναν ως την καφετέρια, που μοιάζει να λείπει η μισή μοτό.

Scrable , κανονικά, είναι ''χαλαρή'' κατηγορία αγώνων εκτός δρόμου, που μπορείς να συμμετέχεις με μεγάλο εύρος μοτοσυκλετών, τώρα στις σημερινές μόδες δεν ξέρω τι είναι.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημερα κ μια βοηθεια ακομα παρακαλω..γνωμες θα ηθελα...

Daytona Rockstar 400 μεταχειρισμενο  στα +/- 3.000 €

Benelli '22 IMPERIALE 400  καινουριο στα +/- 4.500 €

αν υπαρχει αλλη προταση μηχανης σε αυτα τα λεφτα (μεταχειρισμενο/καινουριο) ,αδιαφορη η προελευση (ινδια,κινα....)

θα ηθελα να την ακουσω..

σας ευχαριστω..

*scouter sym για πολλα χρονια ,κ θα ηθελα μια μηχανη για βολτες (χωρις να ματωσω οικονομικα)..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος italos1982 έγραψε:

Daytona Rockstar 400

Το φεραν 2 χρονιές, δεν το ξαναφεραν, αβέβαιο για ανταλλακτικά

πριν 3 λεπτά, το μέλος italos1982 έγραψε:

Benelli '22 IMPERIALE 400 

Καλούτσικο φαίνεται, αλλά εχει 20 ίππους (?) πολύ αδύναμο για τα κιλά του.

Για δες μήπως έρθει η Enfield Meteor, ισως σου κάνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος italos1982 έγραψε:

καλημερα κ μια βοηθεια ακομα παρακαλω..γνωμες θα ηθελα...

Daytona Rockstar 400 μεταχειρισμενο  στα +/- 3.000 €

Benelli '22 IMPERIALE 400  καινουριο στα +/- 4.500 €

αν υπαρχει αλλη προταση μηχανης σε αυτα τα λεφτα (μεταχειρισμενο/καινουριο) ,αδιαφορη η προελευση (ινδια,κινα....)

θα ηθελα να την ακουσω..

σας ευχαριστω..

*scouter sym για πολλα χρονια ,κ θα ηθελα μια μηχανη για βολτες (χωρις να ματωσω οικονομικα)..

Voge 300AC / 300ACX  θα πρότεινα ως μοτο με ιδιαίτερη εμφάνιση και αποδεκτή ποιότητα (τουλάχιστον η προσλαμβάνουσα, η πραγματική αξιοπιστία θα φανεί αλλά δείχνει να τα πηγαίνει καλά).

Το Rockstar είναι πολύ μούρικο αλλά δεν έχει καλή ποιότητα κατασκευής. Καλύτερη ποιότητα το Imperiale αλλα πολλά κιλά για πολύ λίγα άλογα.
Αν σου κάνει βέβαια , πάσο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Το φεραν 2 χρονιές, δεν το ξαναφεραν, αβέβαιο για ανταλλακτικά

Καλούτσικο φαίνεται, αλλά εχει 20 ίππους (?) πολύ αδύναμο για τα κιλά του.

Για δες μήπως έρθει η Enfield Meteor, ισως σου κάνει.

ευχαριστω,απλα βλεπω οτι εχει την ιδια δυναμη..εε?

πριν 4 ώρες, το μέλος crussifier έγραψε:

Voge 300AC / 300ACX  θα πρότεινα ως μοτο με ιδιαίτερη εμφάνιση και αποδεκτή ποιότητα (τουλάχιστον η προσλαμβάνουσα, η πραγματική αξιοπιστία θα φανεί αλλά δείχνει να τα πηγαίνει καλά).

Το Rockstar είναι πολύ μούρικο αλλά δεν έχει καλή ποιότητα κατασκευής. Καλύτερη ποιότητα το Imperiale αλλα πολλά κιλά για πολύ λίγα άλογα.
Αν σου κάνει βέβαια , πάσο. 

ευχαριστω,απλα δεν νομιζω οτι εμφανισιακα ειναι απο αυτες τις μηχανες που ψαχνω...βεβαια πολυ καλο μοτερ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος italos1982 έγραψε:

ευχαριστω,απλα βλεπω οτι εχει την ιδια δυναμη..εε?

Την ιδια με το rockstar? Ισως, δεν είμαι διαβασμένος. Είχα δει όμως ενα rock star 1 έτους με σκουριες απαράδεκτες. Πχ τα στεφάνια κι οι ακτίνες. Απο την αλλη , τα μπινελλι τα χουν διαφοροι εδωμέσα, χωρις να χει ακουστεί τιποτα τραγικό. Μπορεί βέβαια και να κρύβουν τυχον θέματα. Στο δρόμο που τα βλέπω παντως μου φαίνονται να κρατάνε.

Ολος αυτος ο προβληματισμός σε θέματα ποιότητας  με τα κινέζικα είναι σχετικός. Δες από κοντά το benelli στην έκθεση , δες μετά κι ένα Triumph  Bonnevile πχ και θα καταλάβεις που βρίσκονται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακάρι να έρθει μπας και τη βάψουνε καναδυο χέρια , εδώ φαίνεται βαμμένο με τέμπερα και κραγιόλα :biggrin:

10 χιλιάρικα διαβάζω για τη Γαλλία , με 235 κιλά , 82 άλογα /6500rpm και 11kgm/3500rpm 

ακολουθεί πονεμένο vid 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπάρχουν και τα Jawa! και πάλι η Euromotors.  Jaws λέμε!

πολλά και διάφορα μοντέλα, από κλιπονς μέχρι Bomber . 
Κυρίως με χρήση ενός ευρέως διαδεδομένου κινητήρα blue print του Honda XR400R, άκρως αξιόπιστου με 4βάλβιδη κεφαλή και ξηρό κάρτερ, κλπκλπ

τιμαί λογικαί! έχετε δει κανένα στη γύρα;

στο Πήλιο οπου ζω, μόνο κάτι πολύ φασαριόζικα παπιά κυκλοφορούν 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

5.600€ για φασον κινεζικό δεν ειναι καθόλου λογική τιμή από την στιγμή που το SV 650 κοστίζει λιγότερο από 2.000€ παραπάνω. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα