Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 Καλησπέρα κόσμε Λοιπόν, θέλω να κάνω Θεσ/νίκη-Αθήνα και πίσω (με τ'αμάξι) και μετά από ολιγόωρο ψάξιμο στα ίντερνετζ δεν έβγαλα ιδιαίτερη άκρη, οπότε ερωτώ εσάς. Έχει κάνει κανείς πρόσφατα την διαδρομή, και αν ναι, υφίσταται τρόπος να παρακάμψεις, έστω κάποια, αν όχι όλα, διόδια; Σκεφτόμουν για λίγο τη λύση της παλιάς εθνικής, δεδομένης της μικρής ταχύτητας που θα πηγαίνω ούτως ή άλλως αλλά έχω την εντύπωση πως με την ανεβασμένη κατανάλωση θα πάει μία η άλλη και στο τέλος θα κάνω και περισσότερη ώρα και, λιγότερα (αν ό,τι λέει ο γκούγκλης ισχύει) μεν αλλά κουραστικότερα χιλιόμετρα. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
devil's animal 102 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 αν φυγεις απο αυριο μεχρι και το πρωινο της Δευτερας, τα διοδια ειναι δωρεαν λογω εκλογων... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 Αντώνη που χάθηκες ψυχή; Αν ερχόσουν Καλαμάτα θα σου έλεγα πολλα κολπάκια αλλά για βόρεια ντεν ξέρω! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 πριν 15 λεπτά, το μέλος devil's animal έγραψε: αν φυγεις απο αυριο μεχρι και το πρωινο της Δευτερας, τα διοδια ειναι δωρεαν λογω εκλογων... Το γνωρίζω φίλτατε αλλά δεν θα κατέβω για τις εκλογές και δεν βολεύει να το κάνω τότε. πριν 6 λεπτά, το μέλος karellen έγραψε: Αντώνη που χάθηκες ψυχή; Αν ερχόσουν Καλαμάτα θα σου έλεγα πολλα κολπάκια αλλά για βόρεια ντεν ξέρω! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς! :) Θα κατέβω κι απ'τα μέρη σου κάποια στιγμή αλλά θα ρίξω σύρμα πρώτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 Από απόψε μεσάνυχτα είναι δωρεάν τα διόδια. Όλο το 24ωρο του Σαββάτου δλδ και όλο το 24ωρο της Κυριακής. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 πριν 2 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Από απόψε μεσάνυχτα είναι δωρεάν τα διόδια. Όλο το 24ωρο του Σαββάτου δλδ και όλο το 24ωρο της Κυριακής. Το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ αυτές τις μέρες, ψηφίζω άλλωστε κι έχω κλείσει για μετά την Τετάρτη ούτως ή άλλως οπότε δεν βολεύει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
devil's animal 102 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 πριν 5 λεπτά, το μέλος Mr.Slow έγραψε: Το γνωρίζω φίλτατε αλλά δεν θα κατέβω για τις εκλογές και δεν βολεύει να το κάνω τότε. Ok, επειδη το ειχα πραξει παλιοτερα η αληθεια ειναι οτι γινεται και μπορεις να γλιτωσεις ολα τα διοδια απο παραδρομους και παραπλευρες οδους... η αποσταση ειναι η ιδια, μην πω και μικροτερη και η ωρα αυξανει κατα 5-10% σε σχεση με την εθνικη, αναλογως ταχυτητας και κινησης...δλδ. αν κανεις Θεσ/νικη - ΑΘηνα σε 6 ωρες απο εθνικη, αν επιλεξεις παραδρομους θα εισαι μιση με με μια ωρα αργοτερα στον προορισμο σου... επειδη ομως ειναι ολιγον τι μπλεξιμο πρεπει να εχεις οδηγιες εκτυπωμενες και συνοδηγο γιατι μπορεις πανευκολα να χαθεις και να χασεις και χρονο και χρημα (καυσιμα)... βεβαια, για να μην σε παρω στον λαιμο μου αυτο το ειχα κανει παλιοτερα...δλδ πριν κατασκευαστουν τα τουνελ για τα τα τεμπη και τον πλαταμωνα...αλλα δεν νομιζω να εχουν αλλαξει πολλα... λινκς: https://seleo.gr/koinwnia/249971-etsi-tha-kaneis-to-thessaloniki-athina-xoris-na-pliroseis-diodia https://www.motorhomeclub.gr/news-actionss/ενέργειες/187-αποφυγή-διοδίων https://www.fomo.gr/google-maps-apofygi-diodion/ γενικοτερα εχει πολυ πραγμα στο google αν ψαχτεις... ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!! ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ (ΔΛΔ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ 30€ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ) ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΧΡΟΝΟ... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 πριν 1 ώρα, το μέλος Mr.Slow έγραψε: Καλησπέρα κόσμε Λοιπόν, θέλω να κάνω Θεσ/νίκη-Αθήνα και πίσω (με τ'αμάξι) και μετά από ολιγόωρο ψάξιμο στα ίντερνετζ δεν έβγαλα ιδιαίτερη άκρη, οπότε ερωτώ εσάς. Έχει κάνει κανείς πρόσφατα την διαδρομή, και αν ναι, υφίσταται τρόπος να παρακάμψεις, έστω κάποια, αν όχι όλα, διόδια; Σκεφτόμουν για λίγο τη λύση της παλιάς εθνικής, δεδομένης της μικρής ταχύτητας που θα πηγαίνω ούτως ή άλλως αλλά έχω την εντύπωση πως με την ανεβασμένη κατανάλωση θα πάει μία η άλλη και στο τέλος θα κάνω και περισσότερη ώρα και, λιγότερα (αν ό,τι λέει ο γκούγκλης ισχύει) μεν αλλά κουραστικότερα χιλιόμετρα. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Τόσο αναλυτικά τα είχα γράψει στο παρελθόν, γιατί ξαναρωτάς τα ίδια πράγματα; Συνοψίζοντας, μέχρι Κατερίνη πληρώνεις δεν συμφέρουν οι εναλλακτικές. Μετά έχει να πας παραλιακά, Παραλία Λιτόχωρου, από το παλιό πέρασμα των Τεμπών, Λάρσα>Νίκαια>Φάρσαλα>Δομοκός> Λαμία, κι από κεί, Λαμία>Μπράλος>Αμφίκλεια>Λειβαδιά>Θήβα, κι από Θήβα, στην ΔΕΥΤΕΡΗ έξοδο προς Αθήνα (δωρεάν) και έχει μόνο ένα διόδιο λίγο πριν την Αθήνα ή εναλλακτικά από Θήβα>Ελευσίνα>Αθήνα. Στην Κατερίνη έχεις κι άλλη μια εναλλακτική, Κατερίνη>Σβορώνος>Ελασώνα>Λάρσα κι από κει όπως παραπάνω, αλλά είναι λίγο στεναδούρι και με αμάξι τρως το πέρασμα της Λάρσας από μέσα, δεν το συνιστώ. Παραπάνω χιλιόμετρα ΔΕΝ είναι, παραπάνω κατάλωση ΔΕΝ είναι. Αν δεν πας πάνω από 120χμ/ω στην εθνική οδό, δεν έχει κανένα νόημα να πληρώνεις διόδια. Βέβαια το ΣΚ δεν θα έχει διόδια. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 πριν 6 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Μετά έχει να πας παραλιακά, Παραλία Λιτόχωρου, από το παλιό πέρασμα των Τεμπών, Λάρσα>Νίκαια>Φάρσαλα>Δομοκός> Λαμία, κι από κεί, Λαμία>Μπράλος>Αμφίκλεια>Λειβαδιά>Θήβα, κι από Θήβα, στην ΔΕΥΤΕΡΗ έξοδο προς Αθήνα (δωρεάν) και έχει μόνο ένα διόδιο λίγο πριν την Αθήνα ή εναλλακτικά από Θήβα>Ελευσίνα>Αθήνα. Παραπάνω χιλιόμετρα ΔΕΝ είναι, παραπάνω κατάλωση ΔΕΝ είναι. Αν δεν πας πάνω από 120χμ/ω στην εθνική οδό, δεν έχει κανένα νόημα να πληρώνεις διόδια. Βέβαια το ΣΚ δεν θα έχει διόδια. Τα συγκεκριμένα που έβαλα σε bold τα'χω κάνει κι είναι τα σημεία "κλειδιά" που λέω πως θ'ανεβάσουν την κατανάλωση. Νίκαια μέχρι Δομοκό έχω και χωριά και ανέβα-κατέβα, παρομοίως και μέχρι Λειβαδιά ουσιαστικά όπου ο δρόμος όντως γίνεται αεροδρόμιο μέχρι και πολύ πέρα απ'την Θήβα. Σαφέστατα και δεν θα πηγαίνω με παραπάνω από 120 στην Εθνική αλλά το σταμάτα-ξεκίνα κι οι ανηφόρες μου σκοτώνουν την κατανάλωση, δεδομένου πως, με μικρή ταχύτητα έχω χτυπήσει και 5,κάτι ψιλά σε σταθερή πορεία. Ευχαριστώ όπως και να'χει. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 Άδειοι δρόμοι είναι αυτά που έβαλες σε bold και τα περάσματα από Νίκαια-περιφερειακό Φαρσάλων κ.ο.κ. διαρκούν από 60'' μέχρι 3' ανάλογα την κίνηση, σε καμία περίπτωση δεν σε καθυστερούν, ούτε έχει σταμάτα ξεκίνα πουθενά. Μπράλο και Αμφίκλεια δεν τα περνάς από μέσα, απέξω τα περνάς και δεν σταματάς κάπου. Άιντε να ανεβαίνει καμιά νταλίκα από κάμπο προς Δομοκό αργά αργά και να μην μπορείς να περάσεις που είναι στεναδούρι αυτό το κομμάτι, αλλα κι εκεί σιγά θα πηγαίνεις, τι κατανάλωση να έχεις; Φανάρια σε πιάνουν ΜΟΝΟ στον περιφερειακό της Λαμίας, αλλά κι αυτό αν πας από Γοργοπόταμο, πίσω από την Λαμία δλδ, το γλυτώνεις τελείως. Μπας και έχει θέμα το αμάξι σου άμα έχεις αυξημένη κατανάλωση σε όλα αυτά; Οι δρόμοι αυτοί είναι μικρών ταχυτήτων και τα συνήθη οχήματα καίνε ελάχιστα εκεί. Υπόψιν έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές τα έχω περάσει όλα αυτά, δεν γράφω θεωρητικά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 Ρε σεις τωρα σοβαρα... Να το κανατε απο ενδιαφερον προς τις διαδρομες το καταλαβαινω, αλλα μιλαμε για 30 ευρω????? να θυσιασεις δηλαδη χρονο, ασφαλεια και ανεση για 30 ευρω???? Ενταξει δεν ειμαι στη τσεπη του καθενος αλλα μου φαινεται λιγο υπερβολη. Υ. Γ Πριν καιρο εκανα διαδρομη απο Πελοπόννησο προς Εβρο με αμαξι. Μαζι με τη γεφυρα του Ριο πληρωσα συνολικα 44 ευρω. Δεν το σκεφτηκα καν... Το ταξιδι ηταν παιχνιδακι με αυτους τους δρομους. Θυμαμαι παλια προ εγναντιας που ανεβαιναμε και κατεβαιναμε μπραλο, επειτα φαε τεμπη στα μουτρα και μετα αι να πας απο θεσσαλονικη προς εβρο.... Το χτικιο σου εβγαινε.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2019 Καλά εσύ κάνε και γύρο Αλπεων από Εθνική και τούνελ. Τα πάσσα και τα ορεινά, άστα για τους τσιφούτηδες, τέτοιοι είναι, ας πρόσεχαν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
devil's animal 102 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2019 πριν 10 ώρες, το μέλος spiros!!! έγραψε: Ρε σεις τωρα σοβαρα... Να το κανατε απο ενδιαφερον προς τις διαδρομες το καταλαβαινω, αλλα μιλαμε για 30 ευρω????? να θυσιασεις δηλαδη χρονο, ασφαλεια και ανεση για 30 ευρω???? Ενταξει δεν ειμαι στη τσεπη του καθενος αλλα μου φαινεται λιγο υπερβολη. αναλογως πως το βλεπει ο καθενας... δλδ εγω το βλεπω ως εξης: ενα "πηγαινε-ελα" ειναι 60€...αν ανεβοκατεβαινεις (για διαφορους λογους) 5-6 φορες τον χρονο...δλδ ανα διμηνο, παμε στα 360€ τον χρονο μονο σε διοδια..που αν τα γλιτωνες θα καλυπτες μια αλλη αναγκη του σπιτιου π.χ. να βαλεις 400 λιτρα πετρελαιο για τον χειμωνα... προφανως αν το κανεις μια φορα στις τοσες, μπορει να μην συμφερει...αλλα και παλι ο χρονος δεν ειναι τοσο πολυς και μου φαινεται και τελειως σπαστικο να πρεπει να σταματας 10-11 φορες το ταξιδι σου και πολλες φορες να περιμενεις κιολας αν εχει καποια ουρα καποιος σταθμος διοδιων...και φυσικα ειναι και το μονοτονο του πραγματος, που απο την μια βλεπεις διαφορα πραγματα και απο την αλλη ειναι απλα ενας δρομος... πολλοι δεν καταλαβαινουν οτι οταν καποιες καθημερινες/εβδομαδιαιες/μηνιαιες συνηθειες μετατρεπονται σε χρημα, στο τελος του χρονου βγαινει ενα διολου ευκαταφρονητο ποσο... π.χ. καπνισμα...4€χ365=1460€...δλδ ενα ταξιδι στο εξωτερικο για ενα ζευγαρι... απο το κοψιμο του καπνισματος ΕΝΟΣ απο τους 2..και να ειναι και ψιλοχαλαρος καπνιστης...δλδ βαζω ενα πακετο καθε μερα...χωρις να υπολογιζω βραδινες εξοδους που αυξανεται ή γιορτες κλπ...σταθερη βαση ενα πακετακι την ημερα... οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι θεμα οπτικης και τροπου ζωης... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
PaNick 557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2019 (τροποποιήθηκε) Απο την αλλη αν σε ενοχλει να σταματας 10-11 φορες στα διοδια ΔΕΝ πας απο το δευτερευον οδικο δικτυο που εχει φορτηγα, αγροτικα, τρακτερ, λακουβες, φαναρια στις πολεις, ποδηλατες κλπ. Συμφωνω παντως οτι για ανθρωπους που το κανουν συχνα υπαρχει κερδος ειδικα τωρα που το κοστος διοδιων ειναι το 70% του κοστους βενζινης και το 100% αν εχεις ντιζελ. Για μια ομως δεν θα το εκανα. Δεν αλλαζω την ασφαλεια και την σιγουρια του Αυτοκινητοδρομου με την αβεβαιοτητα του "παλιου". Για εμενα που παω 3 φορες τον χρονο Καλαματα ξερω οτι απο σπιτι σε σπιτι θελω 2 ωρες και 10 λεπτα συν 10 λεπτα ακομα αν εχει κινηση. Αυτο απο τον "παλιο" η με παρακαμψεις δεν το ξερεις. ΥΓ. Αυτο μετο καπνισμα δεν ισχυει. Εχω κοψει το τσιγαρο 4 χρονια και δεν εχω 6 χιλιαρικα στην ακρη Ουτε οι φιλοι μου που δεν καπνιζουν ζουν πιο ανετα απο εμενα. Ειναι σαν το ανεκδοτο με την Ferrari αν το ξερεις. Αυτα τα ποσα τα 3-4€ την μερα τα τρως αλλου αν δεν καπνιζεις Τροποποιήθηκε Ιούλιος 6 , 2019 από τον PaNick Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2019 πριν 10 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Καλά εσύ κάνε και γύρο Αλπεων από Εθνική και τούνελ. Τα πάσσα και τα ορεινά, άστα για τους τσιφούτηδες, τέτοιοι είναι, ας πρόσεχαν. Οπως ΔΕΝ θα διαβασες, εγραψα <<αν το κανετε για το ενδιαφερον της διαδρομης τοτε οκ>> Πιστευω να σε καλυψα θιγμενε μου τσιφουτη. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
warez 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2019 Προσοχή πάντως σε παλιά εθνική όδο και τέτοιους δρόμους, ειδικά για βράδυ έχουν χάλια φωτισμό. Επιπλέον είναι χάλια ασφαλτοστρωμένη, χωρίς διαχωριστικό διάζωμα σε πολλά σημεία. Αυτό σημαίνει ότι μια σύγκρουση με αυτοκίνητο του αντίθετου ρεύματος με χαλαρή ταχύτητα, με 70 να πηγαίνει ο καθένας, μιλάμε σαν να σκας από 90 έως 140 σε τοίχο (ανάλογα αν θα γίνει μετωπική ή πλαγιομετωπική η σύγκρουση) + η προσέγγιση του ατυχήματος από ασθενοφόρα κτλπ θα γίνει πολύ πιο αργά και πολύ πιο δύσκολα, σε σύγκριση με τα περισσότερα σημεία της εθνικής οδού. Ενδεικτικά να περιγράψω ότι γυρνούσα με το αμάξι από παλιά εθνική οδό και για να αποφύγω τα διόδια στις Αφίδνες ήταν μια τεράστια παράκαμψη. Χαρακτηριστικά θυμάμαι που κάπου έπρεπε να στρίψεις αριστερά (δλδ να κόψεις το άλλο ρεύμα) πάνω σε μια στροφή που δεν υπάρχει ορατότητα του τι έρχεται. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2019 Όταν γίνεται μετωπική, η ταχύτητα πρόσκρουσης δεν είναι το άθροισμα ταχύτητας των δυο οχημάτων. Είναι πολύ καλύτερα να γίνει μετωπική με 70χλμ μεταξύ δυο αυτοκινήτων, παρά να πέσεις με 140 σε τοίχο. Και ο λόγος είναι οτι ο τοίχος δεν αποροφά σταδιακά τις δυνάμεις σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που έχει πολλαπλές ζώνες παραμόρφωσης. Συγκεκριμένα σε βίντεο/έρευνα που έχω δει, η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν σχεδόν όσο ήταν και του ενός οχήματος, ούτε καν στο 1/4 άθροισης της κίνησης των δυο οχημάτων! Με τη μηχανή σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο, καθώς έχει δραματικά πολύ μικρότερη απορρόφηση δυνάμεων. Βέβαια, το καλύτερο είναι να μην στουκάρεις καθόλου, οπότε η ουσία είναι και σωστά όπως γράφεις, οτι σε τέτοιους δρόμους θέλει πολύ περισσότερη προσοχή! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
warez 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2019 πριν 7 ώρες, το μέλος sorath έγραψε: Όταν γίνεται μετωπική, η ταχύτητα πρόσκρουσης δεν είναι το άθροισμα ταχύτητας των δυο οχημάτων. Είναι πολύ καλύτερα να γίνει μετωπική με 70χλμ μεταξύ δυο αυτοκινήτων, παρά να πέσεις με 140 σε τοίχο. Και ο λόγος είναι οτι ο τοίχος δεν αποροφά σταδιακά τις δυνάμεις σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που έχει πολλαπλές ζώνες παραμόρφωσης. Συγκεκριμένα σε βίντεο/έρευνα που έχω δει, η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν σχεδόν όσο ήταν και του ενός οχήματος, ούτε καν στο 1/4 άθροισης της κίνησης των δυο οχημάτων! Με τη μηχανή σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο, καθώς έχει δραματικά πολύ μικρότερη απορρόφηση δυνάμεων. Βέβαια, το καλύτερο είναι να μην στουκάρεις καθόλου, οπότε η ουσία είναι και σωστά όπως γράφεις, οτι σε τέτοιους δρόμους θέλει πολύ περισσότερη προσοχή! Καλά ναι σίγουρα ισχύει αυτό που λες. Όχι ότι είναι λάθος, όντως είναι σαν να σκας με 140χλμ σε τοίχο, αν πάρεις τον τύπο της απλής πλαστικής κρούσης και εξαιρέσεις την ενέργεια που γίνεται θερμότητα. Απλά στην περίπτωση των δύο αμαξιών ένα μέρος της ενέργειας θα γίνει δυναμική και θα την απορροφήσουν τα πλαστικά. Ένα άλλο μέρος θα γίνει θερμότητα. Και στην περίπτωση του τοίχο θα συμβούν τα παραπάνω απλά το ένα από τα δύο μέρη είναι κάτι, ας υποθέσουμε, εντελώς στατικό οπότε δεν έχει δυνατότητα να αποροφήσει ενέργεια. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
furious99 249 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2019 (τροποποιήθηκε) Την 5/7/2019 at 6:12 ΜΜ, το μέλος devil's animal έγραψε: Ok, επειδη το ειχα πραξει παλιοτερα η αληθεια ειναι οτι γινεται και μπορεις να γλιτωσεις ολα τα διοδια απο παραδρομους και παραπλευρες οδους... η αποσταση ειναι η ιδια, μην πω και μικροτερη και η ωρα αυξανει κατα 5-10% σε σχεση με την εθνικη, αναλογως ταχυτητας και κινησης...δλδ. αν κανεις Θεσ/νικη - ΑΘηνα σε 6 ωρες απο εθνικη, αν επιλεξεις παραδρομους θα εισαι μιση με με μια ωρα αργοτερα στον προορισμο σου... επειδη ομως ειναι ολιγον τι μπλεξιμο πρεπει να εχεις οδηγιες εκτυπωμενες και συνοδηγο γιατι μπορεις πανευκολα να χαθεις και να χασεις και χρονο και χρημα (καυσιμα)... βεβαια, για να μην σε παρω στον λαιμο μου αυτο το ειχα κανει παλιοτερα...δλδ πριν κατασκευαστουν τα τουνελ για τα τα τεμπη και τον πλαταμωνα...αλλα δεν νομιζω να εχουν αλλαξει πολλα... λινκς: https://seleo.gr/koinwnia/249971-etsi-tha-kaneis-to-thessaloniki-athina-xoris-na-pliroseis-diodia https://www.motorhomeclub.gr/news-actionss/ενέργειες/187-αποφυγή-διοδίων https://www.fomo.gr/google-maps-apofygi-diodion/ Την παρακαμψη στο καφε 90 τα λαμογια την κλεισανε! (διοδια θηβων) οποτε δεν ισχυει αυτο που γραφει πιο πανω. Εχει κλεισει και το καφε πλεον... Απανταμε λοιπον στη λαμογια με λαμογια (καλυμμενη πινακιδα). Αι σιχτιρ Τροποποιήθηκε Ιούλιος 11 , 2019 από τον furious99 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
devil's animal 102 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2019 πριν 23 ώρες, το μέλος furious99 έγραψε: Την παρακαμψη στο καφε 90 τα λαμογια την κλεισανε! (διοδια θηβων) οποτε δεν ισχυει αυτο που γραφει πιο πανω. Εχει κλεισει και το καφε πλεον... Απανταμε λοιπον στη λαμογια με λαμογια (καλυμμενη πινακιδα). Αι σιχτιρ επιβεβαιωνω... περασα προχθες κανοντας για αλλη μια φορα το Θεσσαλονικη - ΑΘηνα και τουμπαλιν...και οντως ειναι κλειστα και τα 2 μαγαζια... συμφωνουμε για την καλυμμενη πινακιδα αλλα μονο με μηχανακι...γιατι με αυτοκινητο και την οικογενεια μεσα, παιζεις με την φλογα... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες