Jump to content

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους! Eχω ένα Crypton R 115 του 2006. Δυστυχώς η μίζα δεν λειτουργεί πλέον και θέλω να την αλλάξω. Ειναι κατι εύκολο? Απλά βγάζω την προηγούμενη και βάζω την καινούργια?

Βασικά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που μου συνέβη.Χάλασε η μίζα μου και πήγα στο συνεργείο, πριν έξι μήνες περίπου. Μου την άλλαξε ο άνθρωπος κανονικά, πλήρωσα 130 ευρώ, αλλά μετά από 6 μήνες πάλι η μίζα! Πήγα ξανά στο συνεργείο και μου είπε ότι ήταν από την μπαταρία οπότε να αλλάξω και μπαταρία και ξανά μίζα. Εντάξει του λέω θα σου το φέρω. Πήγα σε άλλο συνεργείο και είδε ότι η μίζα ήταν κινεζική και οχι η γνήσια που πλήρωσα εγώ! Αλλά τώρα δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Οπότε είπα αν γίνεται να την αλλάξω μόνος μου τη μίζα από το να κάτσω να πληρώσω ξανά τόσα λεφτά...

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Ετικέτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

οι μιζεσ στο 99% των περιπτωσεων δεν παθαινουν τιποτα εκτος απο τα καρβουνακια. Σαφως και δε δικαιολογειται να θελουν αλλαγη μετα απο 6 μηνες, αλλα αξιζει να ριξεις μια ματια.

Επισης οι ροτορες απο τις μιζες επισκευαζονται και ευκολα. Δεν εχω κανει σχετικο οδηγο, αλλα δεν ειναι δα και κατι φοβερο αν κοβει το ματι σου και πιανουν τα χερια σου. 

Πριν αγορασεις αλλη, βγαλε την παλια και κανε την μπιλιες. Προσεκτικα. Επισης αδειασε τα λαδια γιατι με το που βγαλεις τη μιζα ειναι πιθανο να αδειασουν. Σε R 105 τουλαχιστον αυτο εγινε. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μιζα ειναι στο πανω μερος του μοτερ αλλα καλου κακου θα αδιασω τα λαδια οπως ειπες! Ρωτησα στην yamaha και ενα παιδι εκει μου ειπε πως ειναι πολυ απλο να την αλλαξω απλα βγαζεις βαζεις...
Απο επισκευη μιζας δεν ξερω τιποτε.... υπαρχει κανενας οδηγος?
Τωρα θελω να ξεκινησω να μαθω καποια πραγματα γιατι δεν παει αλλο με τα συνεργεία ....

Τροποποιήθηκε από τον Nikoszip

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα φίλε! Κι εγώ είχα ακριβώς το ίδιο θέμα αλλά σε Crypton X.
Πήγα και πήρα την κινέζικη μίζα με τα 19€ και βρήκα την ησυχία μου. Κοντεύει ένας χρόνος από τότε που την έβαλα και δουλεύει σαν καινούρια.
Απλά στη δική μου περίπτωση η παλιά είχε καεί τελείως μέσα. Να φανταστείς μόλις την άνοιξα σκόρπισαν όλα από μέσα.
Εγώ που ασχολούμαι με αρκετά πράγματα στο μηχανάκι χρειάστηκα περίπου μισή ώρα για να την αλλάξω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 ώρες, το μέλος Yamahas_1 έγραψε:

Καλησπέρα φίλε! Κι εγώ είχα ακριβώς το ίδιο θέμα αλλά σε Crypton X.
Πήγα και πήρα την κινέζικη μίζα με τα 19€ και βρήκα την ησυχία μου. Κοντεύει ένας χρόνος από τότε που την έβαλα και δουλεύει σαν καινούρια.
Απλά στη δική μου περίπτωση η παλιά είχε καεί τελείως μέσα. Να φανταστείς μόλις την άνοιξα σκόρπισαν όλα από μέσα.
Εγώ που ασχολούμαι με αρκετά πράγματα στο μηχανάκι χρειάστηκα περίπου μισή ώρα για να την αλλάξω.

Ειπα και εγω να παρω μια κινεζικη να σου πω την αλήθεια... απλα το μονο που με φοβίζει ειναι η αλλαγή... μην κανω καμια πατατα! απ'οτι μου ειπαν στην γιαμαχα ενα παλικαρι που ρωτησα απλα βγαζεις την παλια και βαζεις την καινουρια και ισως να θελει αλλαγη και μια φλατζα που εχει.. συνδεεις το ρευμα και ολα οκ.
Εσυ εβαλες και λίπανση στην μιζα πριν την βαλεις?

Κόντεψα να εξαπατηθω από ενα κατάστημα στον Κηφισό...
Χρειάστηκα λοιπόν μία μανέτα για το μηχανάκι μου. Ηρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα και με ενημέρωσαν ότι υπάρχει στο κατάστημα στον Κηφισό διαθέσιμο στην τιμή των 5 ευρώ. Επισκεπτόμενος λοιπόν το κατάστημα με ενημέρωσαν ότι έχει 7 ευρώ. Αλλιώς μπορώ να προβώ σε αγορά μανέτας προηγούμενου μοντέλου της yamaha στα 2 ευρώ και όπου θα ταιριάζει απόλυτα με το μηχανάκι μου... Πήρα λοιπόν αυτήν με τα 2 ευρώ.. τελικά καμία σχέση με το μηχανάκι μου αυτή η μανέτα..
Την γύρισα πίσω εντός 10 λεπτών, γιατί την αλλαγή την έκανα έξω από το κατάστημα...
Ευγενικά ο πωλητής βγήκε έξω να το δει και ο ίδιος και όπως διαπίστωσε δεν ταίριαζε! Του είπα δώσε μου την γνήσια με τα 7 ευρώ όπως και έγινε...
Βγαίνοντας λοιπόν πάλι έξω από το κατάστημα ανοίγω την συσκευασία και συγκρίνω τις δύο μανέτες οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους...
Μπαίνω πάλι στο κατάστημα και ρωτάω τον πωλητή εάν είναι γνήσια η μανέτα μου λέει βεβαίως αλλά δεν έχω άλλη εσώκλειστη να σας δώσω... αν είναι να σας δώσω τα λεφτά σας πίσω... Οπότε εγώ απλά πήρα τα λεφτά μου και πήγα στη yamaha να βρω το ανταλλακτικό...
Επισκεπτόμενος λοιπόν τη yamaha η μανέτα είχε 4,5 ευρώ!! Και με ενημέρωσαν ότι αυτό που έκαναν πρόκειται περί απατεωνιάς δηλαδή έβαλαν μέσα κινεζικό προϊόν και το πούλαγαν ως γνήσιο της yamaha και δεν φτάνει μόνο ότι το πούλαγαν σαν γνήσιο της yamaha αλλά το πούλαγαν και πιο ακριβά και από την αντιπροσωπεία.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος Nikoszip έγραψε:

Ειπα και εγω να παρω μια κινεζικη να σου πω την αλήθεια... απλα το μονο που με φοβίζει ειναι η αλλαγή... μην κανω καμια πατατα! απ'οτι μου ειπαν στην γιαμαχα ενα παλικαρι που ρωτησα απλα βγαζεις την παλια και βαζεις την καινουρια και ισως να θελει αλλαγη και μια φλατζα που εχει.. συνδεεις το ρευμα και ολα οκ.
Εσυ εβαλες και λίπανση στην μιζα πριν την βαλεις?

Κόντεψα να εξαπατηθω από ενα κατάστημα στον Κηφισό...
Χρειάστηκα λοιπόν μία μανέτα για το μηχανάκι μου. Ηρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα και με ενημέρωσαν ότι υπάρχει στο κατάστημα στον Κηφισό διαθέσιμο στην τιμή των 5 ευρώ. Επισκεπτόμενος λοιπόν το κατάστημα με ενημέρωσαν ότι έχει 7 ευρώ. Αλλιώς μπορώ να προβώ σε αγορά μανέτας προηγούμενου μοντέλου της yamaha στα 2 ευρώ και όπου θα ταιριάζει απόλυτα με το μηχανάκι μου... Πήρα λοιπόν αυτήν με τα 2 ευρώ.. τελικά καμία σχέση με το μηχανάκι μου αυτή η μανέτα..
Την γύρισα πίσω εντός 10 λεπτών, γιατί την αλλαγή την έκανα έξω από το κατάστημα...
Ευγενικά ο πωλητής βγήκε έξω να το δει και ο ίδιος και όπως διαπίστωσε δεν ταίριαζε! Του είπα δώσε μου την γνήσια με τα 7 ευρώ όπως και έγινε...
Βγαίνοντας λοιπόν πάλι έξω από το κατάστημα ανοίγω την συσκευασία και συγκρίνω τις δύο μανέτες οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους...
Μπαίνω πάλι στο κατάστημα και ρωτάω τον πωλητή εάν είναι γνήσια η μανέτα μου λέει βεβαίως αλλά δεν έχω άλλη εσώκλειστη να σας δώσω... αν είναι να σας δώσω τα λεφτά σας πίσω... Οπότε εγώ απλά πήρα τα λεφτά μου και πήγα στη yamaha να βρω το ανταλλακτικό...
Επισκεπτόμενος λοιπόν τη yamaha η μανέτα είχε 4,5 ευρώ!! Και με ενημέρωσαν ότι αυτό που έκαναν πρόκειται περί απατεωνιάς δηλαδή έβαλαν μέσα κινεζικό προϊόν και το πούλαγαν ως γνήσιο της yamaha και δεν φτάνει μόνο ότι το πούλαγαν σαν γνήσιο της yamaha αλλά το πούλαγαν και πιο ακριβά και από την αντιπροσωπεία.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εάν κατάλαβα για ποιο κατάστημα λες θα συμφωνήσω απολύτως.
Έτσι πήγαν να μου πουλήσουν κι εμένα γνήσιο ανταλλακτικό 17,50€ ενώ η yamaha το πουλάει γνήσιο 3€.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος Yamahas_1 έγραψε:

Εάν κατάλαβα για ποιο κατάστημα λες θα συμφωνήσω απολύτως.
Έτσι πήγαν να μου πουλήσουν κι εμένα γνήσιο ανταλλακτικό 17,50€ ενώ η yamaha το πουλάει γνήσιο 3€.

Αρα το εχουν σύστημα αυτο? Εγω σημερα πάντως θα παρω τηλεφωνο στα κεντρικα τις yamaha απλα να τους κανω μια ενημέρωση!
Να σε ρωτησω ρε φιλε κατι αν ξερεις.. εσενα το crypton σου καιει λαμπες? Γιατι εμενα τις τρωει ολη την ωρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 27/6/2019 at 7:47 ΠΜ, το μέλος Nikoszip έγραψε:

Αρα το εχουν σύστημα αυτο? Εγω σημερα πάντως θα παρω τηλεφωνο στα κεντρικα τις yamaha απλα να τους κανω μια ενημέρωση!
Να σε ρωτησω ρε φιλε κατι αν ξερεις.. εσενα το crypton σου καιει λαμπες? Γιατι εμενα τις τρωει ολη την ωρα!

Το έχω το μηχανάκι στην κατοχή μου από το 2014 μόνο μια λάμπα μπροστά έχει κάψει και ένα φλας πίσω αριστερά.
Και γενικότερα να σου πω την αλήθεια δεν έχει βγάλει τίποτα το σοβαρό μέχρι σήμερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα