Jump to content
Sign in to follow this  
giorgos.boun

Triumph Daytona 675r Gripone s4 - leone [Traction Control]

Recommended Posts

Καλησπερα,

Μιας και πηρα το S4 ειπα να γραψω τις εντυοωσεις μου τις 2-3 μερες συμβιωσης μαζι του... (εβαλα στον τιτλο και το leone ελπιζοντας πως ο @stamatisx θα γραψει και αυτος μιας και ψωνισαμε απο την ιδια εταιρια αλλα διαφορετικο προγραμμα).

Το προγραμματακι ειναι plug and play ως προς την συνδεση με το μπουζι του τελευταιου κυλινδρου. Ανοιγεις τεποζιτο, βγαζεις φιλτροκουτι, φτανεις στον πολλαπλασιαστη, συνδεεεις, τελειωσαμε.

Το δυσκολο μερος στο δικο μου συστημα  ειναι η τοποθετηση των αισθητηρων. Ο μπροστα οκ ηταν. Τοποθετηθηκε σχετικα ευκολα...

2rmkpib.jpg

Ο πισω ομως ηταν ζορικος και δεν ταιριαζε οι universal βασεις που ειχε μεσα το κιτ οποτε αναγκαστηκα επρεπε να κανω κατι δικο μου

ηθελα οπωσδηποτε να το βαλω απο την μερια τις αλυσιδας μιας και εχει 6 βιδες αντι για 4 που εχει το δισκοφρενο.

Το αποτελεσμα απο την βαση που εφτιαξα βγηκε καλυτερο απο αυτο που ειχα στο μυαλο μου....

1zl9iqg.jpg

Η εγκατασταση τις μοναδας εγινε στην ουρα που ηταν γρηγορο και ευκολο.

2i7y77o.jpg

Τωρα για το προγραμμα οι ρυθμισεις που μπορεις να το κανεις ( μαζι με το IMU που δεν το εχω βαλει ακομη γιατι δεν ξερω που) ειναι εκατονταδες. 

Χωρις το λαπτοπ απο το τιμονι μπορεις να το αλλαξεις μεχρι 5 level με βαση τον αρχικο χαρτη που του εχεις βαλει. Σαν πρωτη εντυπωση και σε χαρτη υπερβολικα ευαισθητο κοβει και το παραμικρο γλιστρημα του πισω τροχου. Αρκετα βιαια μπορω να πω αλλα ειναι ολα θεμα ρυθμισης... Ακομη δεν το εχω βρει αλλα υποτιθεται προσαρμοζεται μονο του αναλογα την οδηγηση.

Εδω ειναι το προγραμμα που μπορεις να πειραξεις τα παντα.

2ih5ufl.jpg

ειναι το αρχικο μενου. Στο advanced setup εχει και αλλα....

Αυτα απο μενα. Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και νομιζω πηγαν σε καλη μερια τα 700 και κατι που εδωσα. Ακομη δεν το εχω παει Σερρες να το δω αλλα ειμαι κοντα.....

υ.γ. Αντε να δουμε και απο το leone γιατι δουλευει αλλιως δεν εχει αισθητηρες στους τροχους

Τροποποιήθηκε από τον ksino1100
Edit thread title, add tags

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 3 λεπτά, το μέλος hayabusas έγραψε:

Traction control ειναι? δωσε περισσοτερες πλεροφοριες ωρε....

Ναι ειναι Traction control με αισθητηρες ταχυτητας σε καθε τροχο και ανιχνευση κλισης τις μηχανης.

http://www.gripone.com/products/kit-gripone-s4/

Τροποποιήθηκε από τον giorgos.boun

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίο φαίνεται, και μόνο που δεν θα έχεις το άγχος του highsiding, τα έχει βγάλει τα λεφτά του.

Στην μονάδα ανάφλεξης και τροφοδοσίας της μοοτοσυκλέτας, πως επεμβαίνει; Στέλνει κάποιο σήμα;

Επίσης, άσχετο, αλλά μου έκανε εντύπωση, το κόκκινο τμήμα στην μηχανή, είναι το υποπλαίσιο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 37 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Ωραίο φαίνεται, και μόνο που δεν θα έχεις το άγχος του highsiding, τα έχει βγάλει τα λεφτά του.

Στην μονάδα ανάφλεξης και τροφοδοσίας της μοοτοσυκλέτας, πως επεμβαίνει; Στέλνει κάποιο σήμα;

Επίσης, άσχετο, αλλά μου έκανε εντύπωση, το κόκκινο τμήμα στην μηχανή, είναι το υποπλαίσιο;

Νομίζω πως απλά αν δει διαφορά ταχύτητας εμπρός και πίσω τροχού κόβει το μπουζί του τελευταίου κυλίνδρου....

το κόκκινο είναι το υποπλαίσιο!!!! Βγαίνει έτσι στην έκδοση R.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 λεπτά, το μέλος stamatisx έγραψε:

Ωραίος ρε George. Εσύ το δοκίμασες κι όλας εγώ ακόμα τίποτα....

stamati το μονο που δεν μου καθεται καλα στο leone ειναι αυτο...

NOTE: the anti wheelie control needs an extreme precision of IMU signal. For that reason, every time you start the bike, the system proceed with the measurement of Z axis’s offset. For that reason. when you start the engine, can be helpfull keep the bike most straight as possible.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος giorgos.boun έγραψε:

stamati το μονο που δεν μου καθεται καλα στο leone ειναι αυτο...

NOTE: the anti wheelie control needs an extreme precision of IMU signal. For that reason, every time you start the bike, the system proceed with the measurement of Z axis’s offset. For that reason. when you start the engine, can be helpfull keep the bike most straight as possible.

Ναι είναι μεν αρχικοποιημένη από τον κατασκευαστή αλλά κάθε φορά θέλει προσοχή... Επίσης αυτό που δε ξέρω είναι αν κάνει fail η IMU πως θα λειτουργήσει το traction μιας και δεν έχει άλλους αισθητήρες όπως το S4...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ουτε μια αναφορα στον test rider / κασκαντερ. :dry: Παιζουμε τη ζωη μας κορωνα γραμματα και ποιο ειναι το ευχαριστω; :tooth:

Καλοταξιδο κι απο εδω. Παντως αν αυτη που βλεπω στο πρωτο ποστ ειναι η αρχικη οθονη, για να ρυθμισεις το advanced setup θα χρειαστεις διδακτορικο και τρια χρονια πρακτικη στα moto gp. Πολυ πραμα ρε αδερφακι μου. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος pitapola έγραψε:

Ουτε μια αναφορα στον test rider / κασκαντερ. :dry: Παιζουμε τη ζωη μας κορωνα γραμματα και ποιο ειναι το ευχαριστω; :tooth:

Καλοταξιδο κι απο εδω. Παντως αν αυτη που βλεπω στο πρωτο ποστ ειναι η αρχικη οθονη, για να ρυθμισεις το advanced setup θα χρειαστεις διδακτορικο και τρια χρονια πρακτικη στα moto gp. Πολυ πραμα ρε αδερφακι μου. 

Οκ έχεις δικιο το ξέχασα....

ενα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στον @pitapola γιατί ήταν ο δοκιμαστής μου... (φοβάμαι να το σηκώσω σούζα και επιστρατευσα τον σουζακια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 ώρες, το μέλος giorgos.boun έγραψε:

Νομίζω πως απλά αν δει διαφορά ταχύτητας εμπρός και πίσω τροχού κόβει το μπουζί του τελευταίου κυλίνδρου....

το κόκκινο είναι το υποπλαίσιο!!!! Βγαίνει έτσι στην έκδοση R.

Ναι σωστά, το γράφεις στην αρχή, αλλά διαβάζοντας με ενδιαφέρον παρακάτω, το αμέλησα ή ίσως κατάλαβα ότι από εκεί διαβάζει μόνο, στροφές ανά λεπτό.

Έχουν εξελιχθεί πολύ τα υποπλαίσια. Από την εποχή που ήταν σιδεροσωλήνες ενωμένοι ειδικά, ζηλεύω... Εντυπωσιακό!

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετα απο πολλες αποτυχημενες προσπαθειες να το κανω να δουλεψει τελικα το εστειλα πισω στην ιταλια...

Το προβλημα ηταν πως ενω μεχρι τα 80 το τραξιον δουλευε υποδειγματικα, 80-90 εκοβε την δυναμη με σταθερο γκαζι χωρις να γλυστραει ο πισω τροχος και απο τα 90 και πανω απλα εβγαινε εκτος....

Αλλαξα και τις βιδες μπροστα απο οβαλ allen σε εξαγωνες αλλα και παλι τπτ....

2dtubud.jpg

Τωρα περιμενω το καινουργιο μιας και μου ειπαν οτι θα το αλλαξουν χωρις δευτερη κουβεντα αλλα τερμα οι βιδες... Πιο επαγγελματικη δουλεια...

wmo4ms.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελπιζω να το εψαξες καλα για τις βιδες που εβαλες στους εμπρος δισκους και να μην ειναι οι τυπου "χρωματα-σιδηρικα".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Morx έγραψε:

Ελπιζω να το εψαξες καλα για τις βιδες που εβαλες στους εμπρος δισκους και να μην ειναι οι τυπου "χρωματα-σιδηρικα".

Είναι 10.9 αν θυμάμαι καλα τον κωδικό. Σε σχέση με τις 8.8 που είναι οι κλασικές είναι ένα σκαλί πάνω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανοξείδωτες δεν είναι αυτές;

Οι ανοξείδωτες έχουν πολύ μικρή μαγνητική επίδραση.

Αν είναι ανοξείδωτες, δεν έλκονται καν από τον μαγνήτη, βάλε ένα μαγνήτη να τσεκάρεις αυτές που δείχνεις.

Αν ναι, για αυτό δεν σου δούλευε. Ήθελε ατσάλι, ΟΧΙ ανοξείδωτο.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπα, μαύρες (απλές) φαίνονται.

Να έχεις στο νου σου ότι για να δουλέψουν αυτού του τύπου οι αισθητήρες θέλει μια τρίχα απόσταση από τη βίδα. Σε όσα έχω δει (από abs, όχι τέτοια εξελιγμένα) έτσι ήταν.

Εναλλακτικά φαρδαίνεις την τρύπα και βάζεις 32αρι παξιμάδι από νταλίκα :tongue::tongue::tongue:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι δεν ειναι ανοξειδωτες ουτε απλα γαλβανιζε. Μαυρες και αν δεις προσεκτικα δεν ειναι απλες... Λεει πανω 10.9.

Δεν μπορουσα να βρω γαλβανιζε σε 10.9 οποτε πηρα μαυρες.

οταν θα ερθει το καινουργιο θα μπουν οι ροτορες παραπανω με βιδες τιτανιου.

ο αισθητηρας θα διαβαζει τα 'αυτακια' του καθε ροτορα και οχι πια απο τις βιδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

update

Τελικα ηρθε πισω καινουργιο ολοκληρο το τραξιον. Απο οτι καταλαβα καποιο καλωδιο στους αισθητηρες δεν εκανε καλη επαφη. Εντωμεταξυ οσο ηταν ιταλια πηρα απο κινα απο το ιδιο εργοστασιο με του gripone. (72 ευρω ο ενας + φπα απο ιταλια, 3 ευρω οι δυο απο κινα). Ευτυχως ηρθε ολοκαινουργιο και δεν μπηκα στην διαδικασια...

Οι ροτορες μπηκαν και τωρα δουλευει πραγματικα αψογα....

επι τις ευκαιριας μπηκαν και βιδες τιτανιου.

2iiixs6.jpg

10423v6.jpg

ερωτηση.

Ξερει κανεις που μπορω να βρω τα κλιψακια που κρατανε μαζι το σωληνακι του φρενου και το καλωδιο του abs? ενα μεγαλο και ενα μικρο δηλαδη.

θελω το καλωδιο του αισθητηρα να ακολουθει το σωληνακι των φρενων και να μην το εχω με δεματικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα