Jump to content
Red1

Θεσσαλονίκη - Montenegro μέσω FYROM ?

Recommended Posts

Kαλησπέρα.

Θα επισκεφτώ Μαυροβούνιο και Κροατία και οι προτεινόμενες διαδρομές (viamichelin/googlemaps) ειναι οι εξής : Α) Μέσω Κοσόβου - τρώει άκυρο λόγω έλλειψης διαβατηρίου και Β) φυσικά μέσω Αλβανίας.

Ο μονος λόγος για την Α διαδρομή θα ήταν για να αποφύγω την Αλβανία (παρόλο που είναι η πιο σύντομη διαδρομή) καθώς καλό λόγο δεν έχω ακούσει απο κανέναν - είτε λόγω ποιότητας δρόμων, είτε λόγω οδηγικής "κουλτούρας" - και αντε να το θέμα της οδήγησης (τους)  ας πούμε "λύνεται"  με αμυντική οδήγηση εκ μερους μου...το θέμα των δρόμων όμως όχι καθώς δεν εχω ADV μαστόδοντο και εκεί που είναι το ψυγείου λαδιού του Monster...δεν θα ήθελα να το πάρω στο χέρι άμα είναι να αρχίσω τα enduro σε άστρωτους δρόμους (ή κομμάτια αυτών). 

Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι : Εχει κάνει κανείς την διαδρομή για Μαυροβούνιο μέσω FYROM με την διαφορά να κόψει/πάει απο τον επαρχιακό τους αντι να διασχίσει το Κόσοβο ? Υπόψιν, θα είμαι 2κάβαλος και η διαδρομή θα πρέπει να βγει σε 1 μέρα, το αναφέρω απο πλευράς ωρών (επαρχιακός γαρ) και κούρασης του συνεπιβάτη μου πρωτίστως.

'Φχαριστώ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οι δρόμοι της Αλβανίας έχουν βελτιωθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και εθνική εφάμιλλη με την δικιά μας έχουν αποκτήσει. Πήγα πέρσυ με cbf (street μηχανή) και ήταν όλα μια χαρά. Θα πάω πάλι φέτος. Όσο για την οδηγική τους συμπεριφορά επειδή η τροχαία κάνει πολλά μπλόκα έχει βελτιωθεί και αυτή αρκετά. Σκέψου ότι όταν βλέπουν πεζό σε διάβαση σταματάνε.

Μην τη φοβάσαι, μια χαρά είναι. Εννοήται ότι πάντα χρειάζεται η δέουσα προσοχή!!!

Τροποποιήθηκε από τον Darios65

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στέλιο πριν 2 χρόνια που διασχίσαμε την Αλβανία από Οχρίδα μέχρι Μαυροβούνιο δεν θυμάμαι να πετύχαμε καθόλου χώμα. Οδηγικά δεν είναι και Γάλλοι αλλά αν πας αμυντικά δεν έχεις κανένα απολύτως θέμα.

Μην σε απασχολεί καθόλου η Αλβανία, βουρ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλη Αλβανια διεσχισα εγω φετος. Δρομους σαν τους δικους μας δεν εχουν ουτε στο 10% και φουλ οδηγηση GTA. Χωμα (εργα) βρηκαμε και μαλιστα σε σημειο που το 675 περνουσε - δεν περνουσε. Εννοειται πως περνας αλλα θελει τερμα αμυντικη οδηγηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 3 ώρες, το μέλος Darios65 έγραψε:

Οι δρόμοι της Αλβανίας έχουν βελτιωθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και εθνική εφάμιλλη με την δικιά μας έχουν αποκτήσει. Πήγα πέρσυ με cbf (street μηχανή) και ήταν όλα μια χαρά. Θα πάω πάλι φέτος. Όσο για την οδηγική τους συμπεριφορά επειδή η τροχαία κάνει πολλά μπλόκα έχει βελτιωθεί και αυτή αρκετά. Σκέψου ότι όταν βλέπουν πεζό σε διάβαση σταματάνε.

Μην τη φοβάσαι, μια χαρά είναι. Εννοήται ότι πάντα χρειάζεται η δέουσα προσοχή!!!

πριν 2 ώρες, το μέλος kpapageo έγραψε:

Στέλιο πριν 2 χρόνια που διασχίσαμε την Αλβανία από Οχρίδα μέχρι Μαυροβούνιο δεν θυμάμαι να πετύχαμε καθόλου χώμα. Οδηγικά δεν είναι και Γάλλοι αλλά αν πας αμυντικά δεν έχεις κανένα απολύτως θέμα.

Μην σε απασχολεί καθόλου η Αλβανία, βουρ!

πριν 1 ώρα, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Αλλη Αλβανια διεσχισα εγω φετος. Δρομους σαν τους δικους μας δεν εχουν ουτε στο 10% και φουλ οδηγηση GTA. Χωμα (εργα) βρηκαμε και μαλιστα σε σημειο που το 675 περνουσε - δεν περνουσε. Εννοειται πως περνας αλλα θελει τερμα αμυντικη οδηγηση.

Σας ευχαριστώ πολύ κύριοι για τις πληροφορίες, το εκτιμώ 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων πάντως καθώς ο γραπτός λόγος είναι περίεργος, μου κάνει εντύπωση η απόκλιση στις απόψεις, βέβαια, ο Γιάνναρος με την παρέα του ήταν άτυχοι απ'οτι φαίνεται και πέσανε πάνω σε έργα, τι να πω, για χωματάδα/χαλικάδα δεν είμαι πάντως, α ρε μανα, καλά μου έλεγες να πάρω Multistrada/GS/Tenere...:grin:

H αστυνομία παίδες τι λέει ? Συμπεριφορά κτλπ εννοώ γιατι και για αυτό έχω ακούσει διάφορα (απο το οτι σε αφήνουν στην ησυχία σου λόγω εντολών που έχουν λάβει μέχρι το οτι μερικοί σε σταματούν γιατι θέλουν τα €ουλάκια τους)...

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αστυνομια ειχε εντονη παρουσια αλλα μου εδωσε την εντυπωση πως δεν ασχολειται με μηχανες. Σε καθε περιπτωση πηγαιναμε σιγα διοτι αν ξεφυγεις λιγο, το ML που ερχεται απο απεναντι YOLO δεν προλαβαινεις να το αποφυγεις και μαντεψε ποιος θα κερδισει. Το αν ενας δρομος ειναι καλος η οχι εξαρταται απο την οπτικη που το εξεταζεις. Για μενα, το εθνικο δικτυο της Αλβανιας ειναι 100 χρονια πισω σε σχεση με το δικο μας. Πουθενα δεν ενιωσα την ασφαλεια (του δρομου) που νιωθεις στην Ελλαδα. Για να το πω κι αλλιως, με αμαξι δυσκολα την διεσχιζα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πότε έχεις σκοπό να πας; Γιατί εγώ θα κάνω αυτό το δρομολόγιο την Τρίτη που μας έρχεται οπότε θα έχεις άμεσα φρέσκες και λεπτομερείς πληροφορίες. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 30 λεπτά, το μέλος Darios65 έγραψε:

Πότε έχεις σκοπό να πας; Γιατί εγώ θα κάνω αυτό το δρομολόγιο την Τρίτη που μας έρχεται οπότε θα έχεις άμεσα φρέσκες και λεπτομερείς πληροφορίες. :winking:

Είσαι ωραίος Darios, 25 του μήνα φίλε οπότε...ρίξε πληροφόρηση αμα δεν σου ειναι κόπος :winking:
Αν επιτρέπεται, προς τα που θα ανηφορίσεις (πλην της Αλβανίας) ?

Mybike.gr ρε μάγκες, σε λίγο θα παίξει και live streaming για να ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας σε real time :tooth:

YΓ : @kpapageo : κρίμα ρε φίλε Κώστα που οι φωτό απο το ταξιδιωτικό σου δεν φαίνονται πλέον, πολύ ωραία στημένο topic...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΚ φιλαράκι φτάνει να το θυμηθώ :doh:

Φέτος το πρόγραμμα λέει Π.Γ.Δ.Μ. διάσχιση Αλβανίας, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία, Σερβία και λίγο Βουλγαρία. Εσύ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μυθος οι ασχημοι δρομοι στην Αλβανια,οπως και η συμπεριφορα κατοικων,αστυνομικων και λοιπων κρατικων υπαλληλων.Καποτε ναι,εδω και πολλα χρονια ομως κανενα προβλημα.

Αν  σε τρωει ο κωλος σου θα βρεις δρομους σπαστηρια,αλλα σε γενικες γραμμες το δικτυο τους ειναι αρκετα καλο.Ταλιμπαν υπαρχουν και εκει,οπως και εδω...θελει φυλαγμα.Οσο για την αστυνομια,ουτε θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα που ασχοληθηκαν μαζι μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεσσαλονίκη - Μαυροβούνιο μέσω Κοσσόβου:

https://www.google.gr/maps/dir/Θεσσαλονίκη/Μπιέλο+Πόλιε,+Μοντενέγκρο/@41.6287307,19.9858778,8z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14a838f41428e0ed:0x9bae715b8d574a9!2m2!1d22.9444191!2d40.6400629!1m5!1m1!1s0x1352a35765740ce9:0x72422c99120bd089!2m2!1d19.7561911!2d43.0369422!3e0?hl=el

Θεσσαλονίκη - Μαυροβούνιο μέσω Αλβανίας:

https://www.google.gr/maps/dir/Θεσσαλονίκη/Μπιέλο+Πόλιε,+Μοντενέγκρο/@41.6287307,19.9858778,8z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x14a838f41428e0ed:0x9bae715b8d574a9!2m2!1d22.9444191!2d40.6400629!1m5!1m1!1s0x1352a35765740ce9:0x72422c99120bd089!2m2!1d19.7561911!2d43.0369422!3e0!5i1?hl=el

Τα έχω κάνει και τα δύο φέτος.  Ο παραπάνω κύριος με το λευκό MTS 1200 είναι φλώρος και μην τον λαμβάνεις υπόψιν, ξέρει μόνο από Αττική οδό.

Μέσω Αλβανίας είναι πολύ μεγάλο ταξίδι για να βγει με τη μία, ειδικά διπλός με το monster.  Εμείς κάναμε διανυκτέρευση Τίρανα και 2η μέρα φτάσαμε Μόσταρ.

Ως τα Τίρανα ο δρόμος είναι καλός, ξεκούραστος (για τα δεδομένα επαρχιακού) ως και ενδιαφέρων σε κάποια σημεία θα έλεγα. 

Τίρανα-Μαυροβούνιο γίνεται χαμός από αυτοκίνητα, φορτηγά, ML κλπ, οπότε είσαι μόνιμα στην τσίτα και κουράζεσαι.

Μέσω Κοσσόβου είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, έχει γίνει και highway στη Πρίστινα οπότε πας αέρα.  Ενδεχομένως να περνάς και με ταυτότητα.  Τα σύνορα Κόσσοβο-Μαυροβούνιο είναι ανέβα-κατέβα ένα βουνό (στα 1800μ νομίζω) και έχει και φυσική ομορφιά.  Το είχα ξανακάνει το 2014 και από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Την αστυνομία μην τη φοβάσαι αν δεν πας γυρεύοντας, δεν ασχολούνται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στελλαρα μου, ο κυριος πιο πανω θα σου πει πως πετυχε στεγνο το Μαυροβουνιο και την Βοσνια Μαη μηνα, απο εκει να καταλαβεις τι να περιμενεις απο τα λεγομενα του:wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν σήμερα έκανα το δρομολόγιο Οχρίδα-Ούλτσιν (Μαυροβούνιο). Από τα σύνορα μέχρι το Ελμπασάν ο δρόμος είναι επαρχιακός καλής ποιότητας και αρκετά στριφτερός και όμορφος, βέβαια είναι ζόρικος για προσπεράσεις. Από το Ελμπασάν μέχρι τα Τίρανα έχει ένα μικρό κομμάτι εθνικής οδού όπου μάλιστα σε ένα σημείο θέλει προσοχή γιατί έχει γίνει κατολίσθηση και έχουν κλείσει το ένα ρεύμα. Το καλό είναι ότι έχουν φτιάξει περιφερειακή στα Τίρανα οπότε αποφεύγεις όλη την κίνηση μέσα από την πόλη. Μετά τα Τίρανα και μέχρι τα Σκόδρα ο δρόμος εναλλάσσεται μεταξύ επαρχιακής και εθνικής. Από τα Σκόδρα και μετά θέλεις καμμία δεκαριά χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα όπου εκεί ο δρόμος είναι αρκετά στενός. Η άσφαλτος σε όλη την διαδρομή είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Από κίνηση είναι μέτρια και χαλάει όταν πλησιάζεις στα Σκόδρα. Αστυνόμευση αρκετή γι ´αυτό οδηγάνε σαν τις κότες. Τέτοια τήρηση των ορίων δεν ξά ´νάδα! (Βέβαια παντού υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Εμένα δεν με σταματήσαμε πουθενά αλλά δεν έκανα και υπερβολές. Στα σύνορα επειδή έχει τρελή ουρά εννοήται ότι δεν περιμένεις και περνάς μπροστά, μερικοί μπορεί να εκνευριστούν αλλά μην μασάς έτσι και αλλιώς σου κάνουν νόημα και οι υπάλληλοι να περάσεις. Όλοι η διάσχιση της χώρας διαρκεί περίπου 3 με 3 1/2 ώρες με συντηρητική οδήγηση. Αυτά! Ελπίζω να βοήθησα και να έχεις ένα καλό ταξίδι. Πάω τώρα να απολαύσω την μπύρα που με κέρασε ο ιδιοκτήτης του χόστελ.:laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 8/20/2018 at 4:12 ΜΜ, το μέλος DimitrisK72 έγραψε:

Θεσσαλονίκη - Μαυροβούνιο μέσω Κοσσόβου:

https://www.google.gr/maps/dir/Θεσσαλονίκη/Μπιέλο+Πόλιε,+Μοντενέγκρο/@41.6287307,19.9858778,8z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14a838f41428e0ed:0x9bae715b8d574a9!2m2!1d22.9444191!2d40.6400629!1m5!1m1!1s0x1352a35765740ce9:0x72422c99120bd089!2m2!1d19.7561911!2d43.0369422!3e0?hl=el

Θεσσαλονίκη - Μαυροβούνιο μέσω Αλβανίας:

https://www.google.gr/maps/dir/Θεσσαλονίκη/Μπιέλο+Πόλιε,+Μοντενέγκρο/@41.6287307,19.9858778,8z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x14a838f41428e0ed:0x9bae715b8d574a9!2m2!1d22.9444191!2d40.6400629!1m5!1m1!1s0x1352a35765740ce9:0x72422c99120bd089!2m2!1d19.7561911!2d43.0369422!3e0!5i1?hl=el

Τα έχω κάνει και τα δύο φέτος.  Ο παραπάνω κύριος με το λευκό MTS 1200 είναι φλώρος και μην τον λαμβάνεις υπόψιν, ξέρει μόνο από Αττική οδό.

Μέσω Αλβανίας είναι πολύ μεγάλο ταξίδι για να βγει με τη μία, ειδικά διπλός με το monster.  Εμείς κάναμε διανυκτέρευση Τίρανα και 2η μέρα φτάσαμε Μόσταρ.

Ως τα Τίρανα ο δρόμος είναι καλός, ξεκούραστος (για τα δεδομένα επαρχιακού) ως και ενδιαφέρων σε κάποια σημεία θα έλεγα. 

Τίρανα-Μαυροβούνιο γίνεται χαμός από αυτοκίνητα, φορτηγά, ML κλπ, οπότε είσαι μόνιμα στην τσίτα και κουράζεσαι.

Μέσω Κοσσόβου είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, έχει γίνει και highway στη Πρίστινα οπότε πας αέρα.  Ενδεχομένως να περνάς και με ταυτότητα.  Τα σύνορα Κόσσοβο-Μαυροβούνιο είναι ανέβα-κατέβα ένα βουνό (στα 1800μ νομίζω) και έχει και φυσική ομορφιά.  Το είχα ξανακάνει το 2014 και από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Την αστυνομία μην τη φοβάσαι αν δεν πας γυρεύοντας, δεν ασχολούνται.

Ευχαριστώ Δημήτρη, το εκτιμώ.
Δυστυχώς μέσω Κοσόβου δεν παίζει γιατί δεν έχω ανανεωμένο διαβατήριο.

Το ταξίδι θα πρέπει να βγει μονοκόμματα μέχρι το Κotor (θέλοντας και μη) φίλε, θα παίξει κούραση, το ξέρουμε και οι 2 αλλα γι'αυτο θα το πάρω το κορίτσι, βλέπε: "σιδερένια οπίσθια" :grin:
9 ώρες και κατι ψιλά λεει το "πρόγραμμα" (βλέπε: googlemaps), ε,  προσθεσε (κλασσικά) αλλες 2 - 2.5 - ώρες για σύνορα/τσιγάρο/ξεμούδιασμα/ανεφοδιασμό/πιπί και είσαι μέσα, 12ωρο στη σέλα καλά είναι, μην την κουράσω κιόλας την γυναίκα...

πριν 1 ώρα, το μέλος Darios65 έγραψε:

Λοιπόν σήμερα έκανα το δρομολόγιο Οχρίδα-Ούλτσιν (Μαυροβούνιο). Από τα σύνορα μέχρι το Ελμπασάν ο δρόμος είναι επαρχιακός καλής ποιότητας και αρκετά στριφτερός και όμορφος, βέβαια είναι ζόρικος για προσπεράσεις. Από το Ελμπασάν μέχρι τα Τίρανα έχει ένα μικρό κομμάτι εθνικής οδού όπου μάλιστα σε ένα σημείο θέλει προσοχή γιατί έχει γίνει κατολίσθηση και έχουν κλείσει το ένα ρεύμα. Το καλό είναι ότι έχουν φτιάξει περιφερειακή στα Τίρανα οπότε αποφεύγεις όλη την κίνηση μέσα από την πόλη. Μετά τα Τίρανα και μέχρι τα Σκόδρα ο δρόμος εναλλάσσεται μεταξύ επαρχιακής και εθνικής. Από τα Σκόδρα και μετά θέλεις καμμία δεκαριά χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα όπου εκεί ο δρόμος είναι αρκετά στενός. Η άσφαλτος σε όλη την διαδρομή είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Από κίνηση είναι μέτρια και χαλάει όταν πλησιάζεις στα Σκόδρα. Αστυνόμευση αρκετή γι ´αυτό οδηγάνε σαν τις κότες. Τέτοια τήρηση των ορίων δεν ξά ´νάδα! (Βέβαια παντού υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Εμένα δεν με σταματήσαμε πουθενά αλλά δεν έκανα και υπερβολές. Στα σύνορα επειδή έχει τρελή ουρά εννοήται ότι δεν περιμένεις και περνάς μπροστά, μερικοί μπορεί να εκνευριστούν αλλά μην μασάς έτσι και αλλιώς σου κάνουν νόημα και οι υπάλληλοι να περάσεις. Όλοι η διάσχιση της χώρας διαρκεί περίπου 3 με 3 1/2 ώρες με συντηρητική οδήγηση. Αυτά! Ελπίζω να βοήθησα και να έχεις ένα καλό ταξίδι. Πάω τώρα να απολαύσω την μπύρα που με κέρασε ο ιδιοκτήτης του χόστελ.:laugh:

Νααααα'το και το Live-stream που λέγαμε, λογαριασμό στο twitch έχεις Δαρείε ? :grin:

Ευχαριστώ πολύ φίλε, κατατοπιστικότατος, κερνάω μπυρίτσα οταν γυρίσεις, ναι ? :cheers:

Δυστυχώς ο καιρός δεν θα είναι με το μέρος μας απ'ότι φαίνεται...κλασσικά εικονογραφημένα/ιστορία της ζωής μου :grin:

ΥΓ : @Gouky7, έτσι και η διαδρομή/πΧοιότητα του δρόμου ειναι (τελικά) καλή ή/και εύκολη, θα κατέβω Αθηνανία να βαλω φωτιά στη Ασπρο-κόκκινη λαδιέρα σου, ναι ? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@kouler @johni41 ας πουν κι αυτοι την γνωμη τους. Εγω δεν ειπα πως δεν εχει ασφαλτο, ειπα πως καναμε ΚΑΙ χωμα οπως επισης πως ειναι ο,τι χειροτερο εχω δει στην ζωη μου ως οδηγοι. Φονιαδες κυριολεκτικα.Επισης το επιπεδο των δρομων τους με το δικο μας ειναι 100 χρονια πισω, αυτα 

Τροποποιήθηκε από τον Gouky7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος Gouky7 έγραψε:

@kouler @johni41 ας πουν κι αυτοι την γνωμη τους. Εγω δεν ειπα πως δεν εχει ασφαλτο, ειπα πως καναμε ΚΑΙ χωμα οπως επισης πως ειναι ο,τι χειροτερο εχω δει στην ζωη μου ως οδηγοι. Φονιαδες κυριολεκτικα.Επισης το επιπεδο των δρομων τους με το δικο μας ειναι 100 χρονια πισω, αυτα 

John, 'σχώρα με ρε φιλαράκιδι, απλά εχει πήξει το μυαλό μου απο το να τσεκάρω 324353456 διαφορετικά site καιρού και Airbnb, δεν κυριολεκτώ οταν λέω οτι θα σου κάψω το μηχανάκι, ωραίο είναι στην τελική (για Multistrada) :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημερα!

η αληθεια ειναι οτι η αλβανια αποτελει ενα αναγκαιο κακο για οποιον θελει να ταξιδεψει προς μαυροβουνιο κλπ αν δε θελει να κανει παρακαμψη απο τις γυρω χωρες. Επισης προφανως και παιζει ρολο απο πιο σημειο της ελλαδας ξεκινας και πως εχεις οργανωσει την πορεια του ταξιδιου σου ή ποσες μερες διαθετεις.

για μενα το εγχειρημα σου απο την αρχη θα ειναι δυσκολο μονο και μονο λογω της μηχανης που εχεις, του συνεπιβατη και των αποσκευων που πιθανον να κουβαλας. δεν μας εχεις πει πιο θα ειναι το ταξιδι που σκοπευεις να κανεις μπας και σου προτεινουμε κατι αλλο απο διαδρομες.

επειδη ξεκινας απο θεσσαλονικη ειναι πιο ευκολο να το κανεις με τη μια. εμεις απο αθηνα αποκλειεται. η διαδρομη που εχεις βαλει μεσω σκοπιων γινεται κοντα στις 9:30 ωρες συμφωνα με το google maps. συνηθως δεν πεφτει εξω εκτος κι αν εχει αλλαξει κατι ριζικα στο δρομο και δεν ειναι ενημερωμενο οπως π.χ. στον SH20 στη βορεια αλβανια που τουλαχιστον μεχρι το μαϊο τον ειχε χωματοδρομο ενω ειναι καινουρια ασφαλτος και τρομερο τοπιο! υπολογισε και τις καθυστερησεις στα συνορα που αλλαζεις 3 χωρες και καμια σταση για βενζινη,ξεκουραση ή φωτο. θα σου πω χαλαρα 12ωρες.  βλεπω οτι εχεις βαλει προορισμο το bar και οχι το kotor. προσθεσε 1-1:30 ωρα ακομα

εγω θα σου προτεινα να περασεις μονο αλβανια. να γλυτωσεις τα σκοπια απο καθυστερησεις στα συνορα και να πας απο κακαβια.https://goo.gl/maps/7QTm9h85fLz ειναι σχεδον 100χλμ παραπανω αλλα και ιδιες ωρες. εμενα αυτη η διαδρομη που την καναμε με αντιθετη φορα μου φανηκε πιο ανεκτη απο αυτη https://goo.gl/maps/Z1hykRbdf6P2 . η δευτερη ειναι με λιγοτερα χλμ και χρονο αλλα στο τελος μαλλον θα κανεις περισσοτερο. μονο οτι σε περναει μεσα απο τιρανα φτανει. θυμαμαι οτι ηταν μαρτυριο μεχρι να βγουμε απο την πολη με τρελη κινηση κυριως αλλα και ζεστη τοτε. πιθανον και να μας την εκανε το gps αφου λενε οτι εχει και δρομο απο εξω να περασεις. επισης η πρωτη διαδρομη περιεχει και κομματια που ειναι σαν αυτοκινητοδρομοι και οχι μονο επαρχιακοι. 

Χωμα ειναι πιθανον να συναντησεις επειδη κανουν εργα σε καποια σημεια. οντως εμεις περασαμε απο μια παρακαμψη με χωμα  που ηταν πολυ χαλια. ελπιζω να εχουν τελειωσει τωρα! σε αλλα παλι σημεια ηταν απλα βατο χωμα. στο μεγαλυτερο μερος (μπορει και σε ολο) να πετυχεις μονο ασφαλτο. το θεμα ειναι οτι εχουν πολλες λακουβες και γενικα προβλημα. θυμαμαι κομματια που ηταν αυτοκινητοδρομος με 2 λωριδες αλλα ολοι πηγαιναν στην αριστερη γιατι η δεξια ηταν σχεδον κατεστραμμενη. εμεις με τη μηχανη μπορουσαμε να κανουμε προσπεραση και να προχωραμε αποφευγοντας τις λακουβες....

οπως και εδω σιγουρα χρειαζεται αμυντικη οδηγηση και να εχεις στο μυαλο σου οτι οποιαδηποτε στιγμη μπορουν να κανουν μαλακια χωρις καμια λογικη. καθρεφτες προφανως δεν κοιτανε ποτε. τον εναν απο εμας 1-2 φορες πηγαν να τον κλεισουν σε προσπεραση που καναμε οταν πηγε και το αμαξι να κανει. προσπερασεις κυριως στα επαρχιακα κομαμτια θα δεις πολλες και αρκετες απο αυτες ειναι οντως φονικες! θα βαρεθεις να βλεπεις τζιπ mercedes,audi,land rover που νομιζουν φυσικα οτι μπορουν να κανουν οτι γουσταρουν. 

το μαϊο οταν περασαμε εμεις ειδαμε αστυνομια αρκετες φορες αλλα δεν θα ελεγα οτι ηταν κοτες οι οδηγοι. μονο σε συγκεκριμενα σημεια πηγαιναν ακριβως στο οριο. το θεμα ομως δεν ειναι αν τρεχουν πανω απο το οριο. και εμεις εδω ποτε δεν τα τηρουμε. εκει ομως το προβλημα ειναι οι συχνες προσπερασεις που κανουν. τωρα δεν ξερω επειδη ειναι καλοκαιρι αν εχουν ακομα περισσοτερα μπλοκα και κυκλοφορουν σαν ανθρωποι. αυτο καλο ειναι για σενα!

σε ολο το ταξιδι που καναμε στα βαλκανια η αστυνομια δεν ασχοληθηκε μαζι μας. και λιγο πανω απο το οριο να σε δει το πολυ να σου κανει καμια χειρονομια να κοψεις ταχυτητα (σε εμας ετσι εγινε). 

καλα να περασετε!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@johni41 πιο πολύ σε έκανα τάγκ για να μας πεις εντυπώσεις από την επιστροφή σου μέσω Αλβανίας τον Ιούλιο. Αν σκεφτείς πως μπήκαμε μαζί τον Μάιο τότε λογικά με το cb κάπου εκεί πρέπει να βγήκες από την χώρα εσύ, σωστά ;:wub::wub::wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ειχα και καλοκαιρινο μπουφαν μαζι και εσκασα ρε...

τουλαχιστον με ενα τεποζιτο με εβγαζε να κανω γυρω γυρω κανα μηνα:laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα