Jump to content
stamatisx

Δύναμη στα μεσαία ή πιο ήπιο στα μεσαία και δυνατό στα ψηλά?

Recommended Posts

καταρχην ευχομαι γρηγορη αναρρωση στα παιδια,

Κατα δευτερον στο θεμα μια ταχυτητα πανω νομιζω δεν ειναι και το ποιο σωστο και εξηγουμε...επειδη και εγω μια ταχυτητα πανω πηγαινα  λογο ροπης τρικιλυνδρου,καποια στιγμη ρωτησα καποιον ποιο εμπειρο απο εμενα στη πιστα με τι ταχυτητα μπαινουν στις στροφες στα μεγαρα και μου απαντησε παντα με 2α,ο λογος ειναι οτι λογο ροπης(ασχετος κιλυνδρων)πανω στη στροφη αν χασει προσφυση ο πισω τροχος κατα την επιταχυνση και αν πχ εχεις 3η σχεη το μοτερ εχει μεγαλητερο φασμα στροφων μεχρι τον κοφτη και το γλιστρημα δεν το γλυτωνεις ενω αντιθετος αν εχεις 2α το φασμα ειναι μικροτερο και ο κοφτης ισως σε σωσει,μου ειπε και αλλους λογους αλλα δεν τους θυμαμαι,συγκρατησα τον ποιο σημαντικο.

Απο την αλλη η λογικη λεει οτι οταν βρισκεσε στο φασμα στροφων που εχει δυναμη ο κινητηρας και αυτο επιτυγχανετε με 2η σχεση στο κιβωτιο λογικα,μιλωντας παντα για τα μεγαρα  θα εχεις και καλητερη εξοδο,(λογικα παντα) γιατι εσυ κανοντας το αντιστροφο καταφερες και εριξες το χρονο σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

@@martin@ ναι έχει μια λογική αυτό πόσο μάλλον για τους αγωνιζόμενους που παίρνουν τη στροφή με περισσότερα χιλιόμετρα και με δευτέρα είναι πιο κοντά στον κόφτη.

Στη δική μου περίπτωση παρατηρώ ότι πχ στην 5η στροφή (πριν την ευθεία) πέφτω στα 76 km/h όπου με 2α θα πρέπει να είμαι γύρω στις 8Κ RPM ενώ με 3η θα ήμουν λίγο πιο κάτω από τις 7Κ. Ο κόφτης είναι στις 15500 άρα στο σενάριο που ο πίσω τροχός αρχίσει να γλιστράει, στην μια περίπτωση με 2α μέχρι τον κόφτη απέχει 7.5Κ RPM ενώ στην άλλη περίπτωση απέχει 8.5Κ RPM και μάλλον δε θα προλάβει να μπει ούτε στη μια περίπτωση ούτε στην άλλη.

Αυτό που πιστεύω ότι έκανε διαφορά είναι ότι με 3η το άνοιγμα του γκαζιού πχ στις 7Κ RPM ήταν πιο ήπιο και προβλέψιμο σε σχέση με το να είχα 2α και 8Κ RPM που είναι πιο κοντά στο μέγιστο της ροπής στις 10400 και αυτό μου έδινε περιθώριο να ανοίξω γκάζι περισσότερο και νωρίτερα χωρίς να φοβάμαι μη γλιστρήσω ή σουζάρω. Με ένα πιο μακρύ γρανάζομα αυτό ίσως να μην ήταν εφικτό και αναγκαστικά να έπρεπε να είμαι με 2α ή και 1η?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άσχετο-σχετικό αλλά Σταμάτη έχεις σκεφτεί ποτέ για traction control; 

Οχι πως το χρειάζεται το Daytona αλλά έτσι για να υπάρχει σε περίπτωση που...

κατι σαν και αυτό:

http://www.gripone.com/en/products/gripone-traction-control/gripone-s4

Το έχεις δει καθολου;

και μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι πιστεύω θα δώσει μια σιγουριά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@giorgos.boun ναι το έχω δει είναι ωραίο αλλά ακριβό... Κάποιος αγωνιζόμενος ή κάποιος που έχει πιο παλιό μηχανάκι χωρίς ηλεκτρονικά και θέλει να πιέζει στο όριο σε κάθε γύρο τότε ναι θα βοηθούσε πολύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν στριψεις με 3η την 5 με τις χαμηλοτερες στροφες δεν ειναι σιγουρο οτι θα γλυστρισεις πιο δυσκολα

Εξαρταται ποσο αποτομη ειναι η καμπυλη στην καθε περιπτωση, με χιλιαρια μηχανακια για παραδειγμα ολοι προσπαθουν να μην πεσουν οι στροφες για να κινδυνευουν λιγοτερο απο την αποτομη δυναμη τους

(παρεπιπτοντως ειμαι καλα, το γονατο εχει χτυπησει ο χιαστος και ποναει αλλα δεν εχει συμπτωματα ριξης οποτε μαλλον φθηνα τη γλυτωσα και το αριστερο ποδι που με πονουσε στην συγκρουση εχει ενα αιματωμα το οποιο σιγα σιγα υποχωρει οποτε ειχα Αγιο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@parisstc άσε τυχερός στην ατυχία σου.... θεωρώ ότι ήταν το ελάχιστο σε μια τόσο επικίνδυνη σύγκρουση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα