Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2018 Εχω ενα supra x helmin. Εχω κανει 4500km και service σε honda. Γενικά δεν ειχα συνεργείο που να εμπιστεύομαι γιατι μου ειχαν κανει τρελά πράγματα σε παλαιότερα παπιά σε διαφορα συνεργεία ενδεικτικά (ρουλεμαν ανοιχτού τυπου χωρις να βαλει γρασο το οποιο το πηρα στο χερι μετα και με εβριζε οτι δεν ξερω οταν του ειπα γιατι δε βαζει γρασο κτλ, ζιγκλέρ για 250cc σε 120cc παπι με τρυπάνι χωρις να υπάρχει λογος και να εχω ζητησει, να μου εχει γυρίσει πισω βιδες γιατι δε ξερει που πάνε) Στο συγκεκριμένο ειχα παει για τα κλασικά βαλβίδες/λαδια. Δε ξέρω τι έχει κανει με τις βαλβίδες αλλά στο λάδι έβαζε παραπάνω. Τη πρωτη φορα μετα που το ειδα το αφαίρεσα με σύριγγα ωστε να ειναι στο οριο που πρέπει. Οταν ξαναπήγα μου ειπε "βαζω λιγο παραπάνω". Μετα που ειδα τα λάδια είχα 220ml παραπάνω απο ~700 που γράφει το μανουαλι δηλαδη η στάθμη πολυ ψηλά. Γενικα κανω λιγα km τη μερα γυρω στα 15km. Σημερα που ειχα παει δικαβαλο στην αθηνα οταν γυρισα ακουγόταν δυνατά θόρυβος και δε ξέρω αν ειναι βαλβίδες ή αν φταίει κατι αλλο. Οταν εσβησα το παπι και το αναψα μετα απο λιγο ο θορυβος ειχε σχεδον φύγει. Ο θορυβος ακουγοταν μονο στο ρελαντι ενω εαν προχωρουσα ηταν ολα μια χαρά. Δηλαδη το καταλαβα στο φανάρι. Οταν ακουγοταν(δεν ακουγεται στο βιντεο καλά) https://photos.app.goo.gl/rJoiQyDQ6vPXA9Ha7 Μετα απο λιγο(σχεδον οκ) https://photos.app.goo.gl/gh7iIgKUX0Q9cZns2 Δε ξερω αν εφταιγε που ειχε +220ml λάδι ή αν εχει ρυθμίσει λάθος τις βαλβίδες. Αυριο το πρωί μιας και εχω φιλερ θα κανω εναν ελεγχο να δω αλλά δε θέλω να βαλω χερι γιατι δεν ειμαι σιγουρος ποση δυναμη θέλει και δεν εχω δυναμοκλειδο(ειμαι ψειρας γενικά). Ο ηχος οταν ανοιγες γκαζι χανόταν και μετα που πηγα βολτα 10λεπτη μετα απο 2-3 ωρες ολα ακουγοντουσαν κανονικά. Μπορεί να ειναι τίποτα σοβαρό; Ευχαριστώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2018 καινουριο ειναι το παπι? σιγουρα εχει μονο 4.5κ χλμ? αν ναι οι βαλβιδες δε χρειαζονται ρυθμισμα. για καμπανα μου κανει εμενα, αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αρχη αλλαξε μηχανικο οπωςδηποτε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2018 (τροποποιήθηκε) Την 5/3/2018 at 5:24 ΜΜ, το μέλος noodles έγραψε: καινουριο ειναι το παπι? σιγουρα εχει μονο 4.5κ χλμ? αν ναι οι βαλβιδες δε χρειαζονται ρυθμισμα. για καμπανα μου κανει εμενα, αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αρχη αλλαξε μηχανικο οπωςδηποτε! Καινουργιο το πηρα. Αδειασα το λαδι μετρησα βαλβιδες αφου ειχε μεινει κρυο και γενικα η εισαγωγης ηταν οσο λεει το μανουαλ 8 και εξαγωγης ενπαινε λιγο δυσκολα στην αρχη το 18 ισως ηταν 16-17. Γενικα στις μικρες διαδρομες δεν εκανε κατι αλλα σημερα που πηγα αττικη οδο απο ηρακλειο χαλανδρι (χαλαρα 80-90)μολις σταματησα σπιτι ακουγα το θορυβο. Ειτε βαλω ταχυτητα κτλ δεν αλαζει τιποτα. Μηπως φταιει που εχω λαδι 10 30 ; ναι μεν αυτο λεει το μανουαλ αλλα εχει και το ματζαφλαρι με θερμοκρασια και δειχνει 10-40. Πηγα σε αλλο μαστορα honda και μου ειπε οτι καλα εκανα που εβγαλα το λαδι και το οδηγησε κ του φανηκε οκ. Μου ειπε αν το κανει κ τωρα να ξαναπαω. Το αφησα ρελαντι πολυ ωρα και γκαζωνα και δεν ακουγοταν κατι Ηχητικο σημερα https://drive.google.com/file/d/1_2Tg4FRMk6mVChKAjIO61wXDBbU8QfF-/view?usp=drivesdk Τροποποιήθηκε Μάιος 4 , 2018 από τον Parhs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaG3 1.354 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2018 (τροποποιήθηκε) Αλλαξε λάδι βάλε κανενα 15-50 τώρα που αρχισαν οι ζέστες, αν και με 10-40 ειναι κομπλέ πιστευω.. Τώρα απο το ηχητικό τι να καταλάβεις.. Πάρε σβάρνα τους μάστορες και πάρε γνώμες.. Τροποποιήθηκε Μάιος 4 , 2018 από τον VaG3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2018 (τροποποιήθηκε) πριν 3 λεπτά, το μέλος VaG3 έγραψε: Αλλαξε λάδι βάλε κανενα 15-50 τώρα που αρχισαν οι ζέστες, αν και με 10-40 ειναι κομπλέ πιστευω.. Τώρα απο το ηχητικό τι να καταλάβεις.. Πάρε σβάρνα τους μάστορες και πάρε γνώμες.. Εχω εγγυηση ακομα αλλα δε ξερω ποσο ευκολα θα βγαλω ακρη. Θα δοκιμασω 10 40 Τροποποιήθηκε Μάιος 4 , 2018 από τον Parhs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaG3 1.354 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2018 πριν 5 λεπτά, το μέλος Parhs έγραψε: Εχω εγγυηση ακομα αλλα δε ξερω ποσο ευκολα θα βγαλω ακρη. Θα δοκιμασω 10 40 Aφου εχεις εγγυηση πήγαινε να στο ελενξουν.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2018 μη βαλεις αλλο λαδι με 10-30 δουλευει αυτο το μοτερ. πηγαινε σε εξουσιοδοτημενο honda να στο κοιταξουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 (τροποποιήθηκε) Την 5/7/2018 at 4:16 ΜΜ, το μέλος noodles έγραψε: μη βαλεις αλλο λαδι με 10-30 δουλευει αυτο το μοτερ. πηγαινε σε εξουσιοδοτημενο honda να στο κοιταξουν. Ολα τα service εκτος απο λαδια τη πρωτη φορα σε εξουσιοδοτημένο έγιναν. Ρώτησε ο μαστορας απο αλλους μηχανικούς για αυτο το προβλημα της Honda και μου ειπε πως ειναι φλογέρα στο τεντωτήρα οτι οταν γινει πολυ λεπτο το λάδι δεν πάει στην καδενα. Μου ειπε πως θα μου βάλει αλλο ιαπωνικό και οτι δε θα πληρώσω κατι λογω εγγυησης. Το μανουαλ εχει αυτο αλλά προτεινει 10 - 30. Δε ξέρω αν λογω θερμοκρασιών ειναι καλυτερο το 10-40 και δεν εμφάνιζε το προβλημα αυτο. Τροποποιήθηκε Μάιος 14 , 2018 από τον Parhs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 Τι είναι η ''φλογέρα στον τεντωτήρα''; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikos Nikon 1.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 To no20 στο σχεδιάγραμμα Μιχάλη, το ωστήριο του τεντωτήρα, το λένε φλογέρα τα μαστόρια επειδή έχει τρύπες για να περνάει το λάδι...σαν τα ΣΙΝΕμπλοκ ένα πράγμα https://www.hondacengkareng.com/catalogs/katalog-suku-cadang-honda-supra-x-125-fi-k41/e4-cam-chaintensioner/ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 Την 4/28/2018 at 8:04 ΜΜ, το μέλος Parhs έγραψε: Εχω ενα supra x helmin. Εχω κανει 4500km και service σε honda. Γενικά δεν ειχα συνεργείο που να εμπιστεύομαι γιατι μου ειχαν κανει τρελά πράγματα σε παλαιότερα παπιά σε διαφορα συνεργεία ενδεικτικά (ρουλεμαν ανοιχτού τυπου χωρις να βαλει γρασο το οποιο το πηρα στο χερι μετα και με εβριζε οτι δεν ξερω οταν του ειπα γιατι δε βαζει γρασο κτλ, ζιγκλέρ για 250cc σε 120cc παπι με τρυπάνι χωρις να υπάρχει λογος και να εχω ζητησει, να μου εχει γυρίσει πισω βιδες γιατι δε ξερει που πάνε) Στο συγκεκριμένο ειχα παει για τα κλασικά βαλβίδες/λαδια. Δε ξέρω τι έχει κανει με τις βαλβίδες αλλά στο λάδι έβαζε παραπάνω. Τη πρωτη φορα μετα που το ειδα το αφαίρεσα με σύριγγα ωστε να ειναι στο οριο που πρέπει. Οταν ξαναπήγα μου ειπε "βαζω λιγο παραπάνω". Μετα που ειδα τα λάδια είχα 220ml παραπάνω απο ~700 που γράφει το μανουαλι δηλαδη η στάθμη πολυ ψηλά. Πω ρε φίλε, τι πήγε και σου έκανε ο άλλος σε καινούργιο μηχανάκι; Συμφωνώ με τον @noodles, άλλαξε στα σίγουρα μηχανικό, γιατί σε καταλαβαίνω, πάει και σου κάνει ζημιά στην ουσία και χωρίς να σε ρωτήσει... Στο ηχητικό, προς τα που πήγες κοντα στο μοτέρ; Μπροστά ή πλάγια; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 πριν 40 λεπτά, το μέλος GiannisTs έγραψε: Πω ρε φίλε, τι πήγε και σου έκανε ο άλλος σε καινούργιο μηχανάκι; Συμφωνώ με τον @noodles, άλλαξε στα σίγουρα μηχανικό, γιατί σε καταλαβαίνω, πάει και σου κάνει ζημιά στην ουσία και χωρίς να σε ρωτήσει... Στο ηχητικό, προς τα που πήγες κοντα στο μοτέρ; Μπροστά ή πλάγια; Το μονο που εκανε ηταν παραπανω λαδι σε αυτο τουλαχιστον δεν μου εσπασε πλαστικα κτλ οπως σε αλλα παλαιοτερα αλλοι μηχανικοι. Απο μπροστα ειναι το ηχητικο και μου το εχει κανει δυο φορες γενικα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2018 πριν 45 λεπτά, το μέλος Parhs έγραψε: Το μονο που εκανε ηταν παραπανω λαδι σε αυτο τουλαχιστον δεν μου εσπασε πλαστικα κτλ οπως σε αλλα παλαιοτερα αλλοι μηχανικοι. Απο μπροστα ειναι το ηχητικο και μου το εχει κανει δυο φορες γενικα Στο εγχειρίδιο της πάπιας, τα διάκενα που γράφει είναι: 0.10 χιλ. (Βαλβίδα εισαγωγής) - 0.17 (Βαλβίδα εξαγωγής) http://www.honda-motorcycles.gr/images/models/supra-x-125/manual/Supra_X_2015_manual_gr.pdf Τέλος πάντων, μην πειράξεις τίποτα, πάνε σε εναν καλό μάστορα να σου πει, εμείς ότι και να σου γράψουμε, δεν βγάινει χαϊρι... Υ.Γ: Παρεπιπτόντως, το παπί μπορεί να πάρει ΚΑΙ 10-40 όχι μόνο 10-30... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΔημήτρηςΔ 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2019 (τροποποιήθηκε) καλησπέρα, Έχω και εγώ το ίδιο μηχανάκι και αναθεματίζω την ώρα που το πήρα, εχω 4700 χλμ το παω κανονικά με πολύ προσοχή και εκτός απο τα πλαστικά που βαρέθηκα να επισκευάζω για να μην τρίζουν παρατήρησα στα 4000χλμ περίπου ενα θόρυβο τυπου κλακ κλακ απο την πλευρά που μπαίνουν τα λάδια το κάνει οταν ψιλοζεσταθεί στο ρελαντι που οταν προχωράω κανα 2 χλμ σταματάει και λίγο πιο κάτω απο τις μεσαίες στροφές κάθε ταχύτητας, εχω ενα ηχητικό αλλα δεν ξέρω κατα πόσο θα το καταλάβει κάποιος δεν ακουγεται και τοσο καθαρά απο ηχογραφήσεις δυστυχώς αλλα απο κοντά κανει μπαμ.Στα 5000 ειναι να πάω για το μεγάλο σερβις αλλα αν έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να είναι θα ηθελα να μου πεί.. Ευχαριστώ! https://www.dropbox.com/s/v4v7ahh4zdn2mpa/ήχος μηχανάκι .m4a?dl=0 Τροποποιήθηκε Αύγουστος 25 , 2019 από τον ΔημήτρηςΔ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες