Jump to content
Sign in to follow this  
AbyssD

Πρώτη μηχανή μηδενική εμπειρία.

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά παρακολουθούσα παλαιότερα το Forum τότε που μου είχε κολλήσει να πάρω Ninja 250, αλλά το όνειρο ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε και ξεχάστηκε. Πλέον έχω φτάσει 25 χρονών και θέλω να ολοκληρώσω τον στόχο μου και να πάρω μηχανή πρίν μεγαλώσω περισσότερο και μου φύγει η όρεξη. μέσα στους επόμενους μήνες θα πάω για το δίπλωμα είτε ανεξάρτητο είτε Α2 κατηγορία. Αυτό που θέλω από δικές σας εμπειρίες είναι να με βοηθήσετε να επιλέξω μηχανή. 

Ολοι μου λένε να ξεκινήσω με παπί 125-135 κυβικά πράγμα που δεν με ευχαριστεί τουλάχιστον στην όψη και στην σκέψη διότι τα θεωρώ κακάσχημα και σκοτώστρες, καθώς έψαχνα στο internet για προτάσεις για πρώτη μηχανή έπεσα πάνω στις KTM Duke, με τις οποιές και κόλλησα, έλεγα να πάρω 200-250cc Duke αλλά θεωρώ πολύ υψηλές τις τιμές τους σε σύγκριση με την Duke 390 που είναι μεγαλύτερη σε κυβικά προσφέρει και περισσότερα σαν μηχανή και δεν πρόκειται ποτέ να την αξιοποιήσω πλήρως αλλα και να την βαρεθώ. Το ερώτημα λοιπόν για να μην σας κουράζω άδικα είναι: είναι η σωστή μηχανή για πρωτάρη με μηδενική εμπειρία? 

Να σημειώσω πως δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι σούζες, ούτε τα έντο, ούτε οι υψηλές ταχύτητες και οι καγκουρίες, απλα θεωρώ την μηχανή πανέμορφη και ιδανική για τα γούστα μου. Εχω σκοπό να μάθω πολύ άργα να οδηγώ και βήμα βήμα και οχι να το παίξω ο μάγκας της ασφάλτου μέσα σε λίγους μήνες. 

Επίσης θα εκτιμόυσα πόλυ αν μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο Forum με links με τα Must read topics.. Ώστε να μάθω οτι χρειάζεται να ξέρει ένας νέος αναβάτης.

Τροποποιήθηκε από τον AbyssD

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλώς ήρθες! Ότι και αν κάνεις μην βγάλεις το Α2 σε αυτή την ηλικία. Πήγαινε κατευθείαν για το Α και δεν θα το μετανιώσεις. Το ίδιο έκανα και εγώ και πολύς άλλος κόσμος εδώ. Στο λέω γιατί σε περίπτωση που σε λίγο καιρό θα θες κάτι μεγαλύτερο δεν θα σε καλύπτει το δίπλωμα και θα χρειαστεί να ξαναβάλεις το χέρι στην τσέπη για το Α.

Επίσης, κάνοντας τα μαθήματα με τα 600άρια θα δεις κατά πόσο δυσκολεύεσαι ή όχι, και μπορεί να αποφασίσεις ότι θες να πας κατευθείαν σε κάτι μεγαλύτερο.

Συνοψίζοντας, βγάλε πρώτα το δίπλωμα και μετά συζητάμε ξανά για το τι μοτο να πάρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος AbyssD έγραψε:

Το ερώτημα λοιπόν για να μην σας κουράζω άδικα είναι: είναι η σωστή μηχανή για πρωτάρη με μηδενική εμπειρία?

Ό,τι σου είπε ο Κωστής από πάνω. Να ξέρεις όμως πως το ερώτημά σου στερείται άθελά σου περιεχομένου. Αν δεν προσδιορίσεις εσύ ο ίδιος το τι ζητάς από τους δύο τροχούς τότε ό,τι και να σου πούμε εμείς λάθος θα είναι. Το 390 μπορεί να είναι η πιο σωστή και ταυτόχρονα η πιο λάθος επιλογή για έναν άνθρωπο αν αυτός δεν ξεκαθαρίσει πρώτα το τι θέλει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγαινε κατευθειαν στο μεγαλο διπλωμα.

Δεν θα δυσκολευτεις με συμπλεκτη και μικρομεσαια κυβικα, αρκει να εχεις κανει μαθηματα προσφατα και να το εχεις και λιγακι με την ισορροπια και την αντιληψη του χωροχρονου.

Εισαι καλη ηλικια.

Προσοχη μεγαλη στην επιλογη της μοτοσυκλετας. Μην παρεις αυτη που σε κ@υλ@νει οπτικα. Παρε αυτη που εξυπηρετει τις αναγκες σου και απλα σου αρεσει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπάρχουν και τα "μοτοσυκλετάκια" στα 125 με συμπλέκτη που είναι καλή εισαγωγή στις τεχνικές οδήγησης δικύκλου και καλύτερο στήσιμο από τα παπιά, γιατί μόνο "μοτοσυκλετάκια" δεν είναι ( cbf/cbr 125, ybr 125, ktm duke 125, suzuki dr125, varadero 125 κλπ.) δεν είναι μόνο η ιδέα της εκτόνωσης και του ονείρου πριν σου φύγει με την ηλικία είναι πολλά περισσότερα μία μηχανή..εξάσκηση, αυτοβελτίωση, τρόπος μετακίνησης και ταξιδιού και και..κάνε έρευνα αγοράς γιατί ναι στα 125 βρίσκεις και ακριβότερα από ότι σε μεγαλύτερα κυβικά και μπορεί να δυσκολευτείς και στη μεταπώληση μιας και στη κατηγορία αυτή τα σκούτερ και τα παπιά είναι οι βασιλιάδες..δες και τα 250..στη σχολή που θα πας θα καταλάβεις καλύτερα οδηγώντας διάφορους τύπους και κυβικά τί σου ταιριάζει περισσότερο να ξεκινήσεις..και σιγά σιγά το πας εκεί που θες εσύ. η προσωπική μου γνώμη είναι όχι δεν είναι για αρχάριο γιατί είναι και σπιρτόζικα τα ktm, αλλά άλλοι πιο έμπειροι ίσως να έχουν άλλη γνώμη. σημασία έχει στην πράξη πώς θα κάτσεις και θα αντιδράσεις εσύ στην όποια μηχανή κάτσεις..

υπάρχει τομέας εδώ " οδήγηση / τεχνικές" με βίντεο,συζητήσεις..λινκς κλπ. δες χούντρα βίντεο, twist of the wrist, βίντεο με ατυχήματα να έχεις γνώση τί σημαίνει οδηγώ δίκυκλο για να λάβεις τα μέτρα σου ( προστασία, αλλαγή αντίληψης στο δρόμο κλπ.) κλπ..το youtube έχει άπειρα βίντεο στα αγγλικά..

καλή αναζήτηση!

Τροποποιήθηκε από τον aleile

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια χαρα ειναι ο δουκας 390 αρκει να εχεις λιγο μυαλο για αρχη που πιθστευω λογο ηλικιας το εχεις...Υπολογισε 180-200 για κρανος κανα 35 για γαντια και γυρω στα 120-150 για ενα μπουφαν 4 εποχων για αρχη

Τροποποιήθηκε από τον Antreasss

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διπλωμα->κρανος->γαντια->μπουφαν->μηχανη.

με αυτη τη σειρα αδερφε

κρανος μη τα τσιγκουνευτείς, τουλαχιστον 150€ για κρανος (MT-HJC εχουν καλα κρανη σε καλες τιμες), γαντια παρε κανα χειμερινο με προστασιες παντου, μπουφανακι βρισκεις πολλα μεταχειρισμενα με 100€, ειτε δερματινα ειτε κορντουρες, εγω επιμενω δερματινο λογω προστασιας (dainese-alpinestars-spyke-colori). το 390 μαρεσει, και για βολτα, και για γουστα και για να μαθεις. απλα υποψιν τα τα μεταξωτα βρακια θελουν και μεταξωτους κωλους. τα ευρωπαικα εχουν ακριβοτερη συντηρηση, ειτε χρειαστεις δισκακια, ειτε σερβις αναρτησεις ειτε τακακια ειτε οτιδηποτε σχεδον.

τωρα αν δεν εχεις προβληαμ ρευστοτητας ειναι αλλο κεφαλαιο

Υ.Γ. για την προστασια θα επιμείνω γιατι το θεμα δεν ειναι να εισαι προστατευμενος ΑΝ θα πεσεις αλλα ΟΤΑΝ πεσεις (η τουμπα ειανι σιγουρα και στο προγραμμα ολων των μοτοσυκλετιστων, οποτε φροντιζουμε να φυλαμε τα ρουχα μας). ο αδερφος μου επεσε προσφατα και αν φοραγε μπουφαν θα σηκωνωταν και θα εφευγε, φοραγε μονο κρανος-γαντια, αυτη τη στιγμη εχει ενα χερι παραλυτο σχεδον για αρκετους μηνες ακομα. εγω εχω απειρες πτωσεις στο χωμα με το YZ και 2 γερες με το R1 στην ασφαλτο και ουτε γρατζουνια (λογω προστασιας που φοραω παντα). να επισημανω πως οι προστασιες δεν σε προστατευουν απο το θανατο, απλα μειωνουν κατα πολυ την πιθανοτητα. αυτα.

Τροποποιήθηκε από τον pavlosR1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος AbyssD έγραψε:

Καλησπέρα παιδιά παρακολουθούσα παλαιότερα το Forum τότε που μου είχε κολλήσει να πάρω Ninja 250, αλλά το όνειρο ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε και ξεχάστηκε. Πλέον έχω φτάσει 25 χρονών και θέλω να ολοκληρώσω τον στόχο μου και να πάρω μηχανή πρίν μεγαλώσω περισσότερο και μου φύγει η όρεξη. μέσα στους επόμενους μήνες θα πάω για το δίπλωμα είτε ανεξάρτητο είτε Α2 κατηγορία. Αυτό που θέλω από δικές σας εμπειρίες είναι να με βοηθήσετε να επιλέξω μηχανή. 

Ολοι μου λένε να ξεκινήσω με παπί 125-135 κυβικά πράγμα που δεν με ευχαριστεί τουλάχιστον στην όψη και στην σκέψη διότι τα θεωρώ κακάσχημα και σκοτώστρες, καθώς έψαχνα στο internet για προτάσεις για πρώτη μηχανή έπεσα πάνω στις KTM Duke, με τις οποιές και κόλλησα, έλεγα να πάρω 200-250cc Duke αλλά θεωρώ πολύ υψηλές τις τιμές τους σε σύγκριση με την Duke 390 που είναι μεγαλύτερη σε κυβικά προσφέρει και περισσότερα σαν μηχανή και δεν πρόκειται ποτέ να την αξιοποιήσω πλήρως αλλα και να την βαρεθώ. Το ερώτημα λοιπόν για να μην σας κουράζω άδικα είναι: είναι η σωστή μηχανή για πρωτάρη με μηδενική εμπειρία? 

Να σημειώσω πως δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι σούζες, ούτε τα έντο, ούτε οι υψηλές ταχύτητες και οι καγκουρίες, απλα θεωρώ την μηχανή πανέμορφη και ιδανική για τα γούστα μου. Εχω σκοπό να μάθω πολύ άργα να οδηγώ και βήμα βήμα και οχι να το παίξω ο μάγκας της ασφάλτου μέσα σε λίγους μήνες. 

Επίσης θα εκτιμόυσα πόλυ αν μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο Forum με links με τα Must read topics.. Ώστε να μάθω οτι χρειάζεται να ξέρει ένας νέος αναβάτης.

Καλωσόρισες στο forum!

Μια χαρά είναι η ηλικία σου,μην κολλάς σε τέτοιες λεπτομέρειες!Με το Α2 θα κάνεις πρόσκαιρα τη δουλειά σου αλλά σε βάθος χρόνου σε περιορίζει αρκετά στην επιλογή μοτοσυκλέτας.Καλό θα ήταν λοιπόν να κινηθείς απευθείας για το Α.

Το 390, δεν είναι καθόλου κακή επιλογή για πρώτο μηχάνημα,αρκεί να είσαι σίγουρος ότι σε καλύπτει και πρακτικά και αισθητικά.Για το ''δεν πρόκειται ποτέ να την αξιοποιήσω πλήρως αλλά και να τη βαρεθώ'' μην είσαι και πολύ σίγουρος...έλα να τα ξανασυζητήσουμε μετά από 2 χρονάκια συμβίωσης με το 390!

Όσο για τα links που ζητάς, προτείνω να παρακολουθήσεις αυτό το video και να δηλώσεις συμμετοχή σε ένα πρώτο επίπεδο σε κάποιο από τα σχολεία που υπάρχουν.Κατά τα άλλα, κράνος πρωτίστως, εξοπλισμός και αμυντική οδήγηση είναι τρία ''μυστικά'' που θα μπορούσαν να σε βγάλουν από αρκετές δύσκολες καταστάσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 λεπτά, το μέλος efkola έγραψε:

.Για το ''δεν πρόκειται ποτέ να την αξιοποιήσω πλήρως αλλά και να τη βαρεθώ'' μην είσαι και πολύ σίγουρος...έλα να τα ξανασυζητήσουμε μετά από 2 χρονάκια συμβίωσης με το 390!

Εγώ συμφωνώ με το πρώτο σκέλος να ξέρεις. Πλήρως το 390 δεν το αξιοποιείς καθόλου εύκολα. Αν δεις τι χρόνους γράφουν στην πίστα σε στοκ μορφή θα σου φύγουν τα σφραγίσματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βγαλε το Α οπως λενε και τα παιδια πιο πανω ωστε να εισαι καλυμμενος σε μελλοντικη αλλαγη μοτοσυκλετας για κατι μεγαλυτερο και να μην εχεις το επιπλεον κοστος του διπλωματος.

Η γνωμη μου ειναι να ΜΗΝ ΠΑΣ σε 125 για κανενα λογο.....κατανοω οτι δεν εχεις εμπειρια αλλα εισαι αρκετα μεγαλος και ωριμος πιστευω ωστε να σεβαστεις αυτο που καβαλας.

Παρε το 390 αφου σου αρεσει κιολας και καλες βολτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας.

Εγώ αυτό που ψάχνω σε μια μηχανή είναι καλή αισθητική ώστε να γουστάρω να το καβαλήσω και όχι απλά να κάνω την δουλειά μου, αξιοπιστία και στιβαροτητα όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να είμαι ασφαλής όσο ασφαλής μπορεί να είναι κάποιος στους δρόμους της Ελλάδας και τους οδηγούς της.. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα  να ζητήσω λόγο απειρίας  ίσως μετα την duke να έχω και αλλες απαιτήσεις. Ειμαι 100 κιλά και 177 σε ύψος νομίζω δεν θα έχω θέμα με την συγκεκριμένη..

Τώρα όσον αφορά τα έξοδα συντήρησης είναι όντως πολύ ακριβά? Ο μισθός μου είναι 500 ευρώ το μήνα δεν είναι πολλά οπότε αν είναι απαγορευτική για την τσέπη μου καλύτερα ας ψάξω για κάτι άλλο..

Τροποποιήθηκε από τον AbyssD

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 37 λεπτά, το μέλος AbyssD έγραψε:

Εγώ αυτό που ψάχνω σε μια μηχανή είναι καλή αισθητική ώστε να γουστάρω να το καβαλήσω και όχι απλά να κάνω την δουλειά μου, αξιοπιστία και στιβαροτητα όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να είμαι ασφαλής όσο ασφαλής μπορεί να είναι κάποιος στους δρόμους της Ελλάδας και τους οδηγούς της.. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα  να ζητήσω λόγο απειρίας  ίσως μετα την duke να έχω και αλλες απαιτήσεις. Ειμαι 100 κιλά και 177 σε ύψος νομίζω δεν θα έχω θέμα με την συγκεκριμένη..

Τώρα όσον αφορά τα έξοδα συντήρησης είναι όντως πολύ ακριβά? Ο μισθός μου είναι 500 ευρώ το μήνα δεν είναι πολλά οπότε αν είναι απαγορευτική για την τσέπη μου καλύτερα ας ψάξω για κάτι άλλο..

γνώμη μου αν δεν πήγες στην έκθεση μοτοσυκλέτας να δεις τα μοντέλα από κοντά και εφόσον θα κάνεις καιρό μέχρι να πάρεις δίπλωμα και τη μηχανή..πήγαινε αρχικά σε κατάστημα με ktm και ανέβα, νοιώσε, την εργονομία, δες τα χαρ/κα της κάθε μηχανής ( κατανάλωση, φρένα, κόστος συντήρησης κλπ.) ..από κει και πέρα κάνε έρευνα με ότι γνώμες πάρεις από τους πιο έμπειρους και δες και άλλα μοντέλα από κοντά που σου χτυπάνε ωραία στο μάτι και θα θες να τα οδηγείς, ανέβα πάνω και δες τα. τέλος ότι και αν σου πει ο καθένας η μηχανή σου θα είναι προσωπική σου υπόθεση :) καλή τύχη!

Τροποποιήθηκε από τον aleile

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος AbyssD έγραψε:

500 για τη παρτυ σου??? η 500 με νοικια και διατροφη κλπ μεσα σ αυτα ??αν ειναι το δευτερο ψαξου για ενα 125 αλλιως αν βγαλει μια βλανη εστω και 200 ευρω θα σε γονατισει(οχι οτι το 125 δε μπορει να σου βγαλει)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα