Jump to content
Ταξιδευτής

Η Μεγάλη Απόδραση: Σκανδιναβία reloaded...

Recommended Posts

Νικολα σου εύχομαι ολόψυχα καλο ταξίδι, να το απολαύσεις όπως μονο εσυ ξερεις 

...ααααα παρε και καμια μανετα έξτρα μαζι σου :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

πολυ σιδεροκολι ,πολλα τα χιλιομετρα,μια αποφαση ειναι.μπραβο ταξιδευτη,καλους δρομους να εχεις.ποτε με το καλο!!!

Τροποποιήθηκε από τον getsim andreas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 16/04/2018 at 2:53 ΠΜ, το μέλος nikoskallithea έγραψε:

Νικολα σου εύχομαι ολόψυχα καλο ταξίδι, να το απολαύσεις όπως μονο εσυ ξερεις 

...ααααα παρε και καμια μανετα έξτρα μαζι σου :)

Να είσαι καλά συνονόματε!
Φέτος το ταξίδι θα είναι πολύ διαφορετικό, γιατί για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν με κυνηγά ο χρόνος.

Όσο για τις μανέτες, το έμαθα το μάθημα μου! :lol: Τόσο του φρένου όσο και του συμπλέκτη είναι σπαστές πλέον, χαχαχαχα! :lol:

πριν 22 ώρες, το μέλος pan(dvs) έγραψε:

Kερναω το τελευταιο καφεδακι,επι Ελληνικου εδαφους.

Αδερφέ η πρόσκληση σου με τιμά, αλλά κατά τα φαινόμενα θα πρέπει να πάρω το πλοίο απο Πάτρα διότι βολεύει καλύτερα σε χρόνους.
Αν θες να ροβολήσεις προς τα κάτω θα χαρώ να σε δω. Όμως έταιρον εκάτερον. Μπορεί να του δώσει και να πεταχτώ και μια προς Γιάννενα να τα πούμε.

πριν 15 ώρες, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Καλή ζωή Νικόλα.

Να είσαι καλά αδερφέ!

πριν 13 ώρες, το μέλος getsim andreas έγραψε:

πολυ σιδεροκολι ,πολλα τα χιλιομετρα,μια αποφαση ειναι.μπραβο ταξιδευτη,καλους δρομους να εχεις.ποτε με το καλο!!!

Ανδρεα, χωρίς καμία πρόθεση να το παίξω κάποιος, τα χιλιόμετρα δεν είναι και τόσο πολλά. Περίπου 6000 βγαίνουν και αυτά απλωμένα σε μπόλικες ημέρες. Θα μπορούσα να το κάνω νταλικιέρικο και να πάω ευθεία πάνω μέσω Βαλκανίων κλπ, αλλά ψήνω ένα φίλο να ακολουθήσει σ' ένα μέρος της διαδρομής και οι πρώτες μέρες θα είναι με στοργή και προδέρμ για να τον βάλω στο νόημα. Μέτα τη Γερμανία που θα είμαι μόνος, ε... εντάξει... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θελω να νοικιασω διπλα σου, και να μαρσαρω tdm 900 χαχα!! 

Καλη αρχη σου ευχομαι!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νικόλα εχεις σε ολα δίκιο, πιστεύω οτι αυτο που αποφάσισες ειναι στενοχωρο ακόμα και για σένα παρόλο που σε θεωρώ τυχερό που εχεις φίλους, συγγενείς και έτοιμη δουλειά στην Φινλανδία.

Εύχομαι λοιπόν καλή τύχη στην νεα σου ζωη για σένα και την οικογένεια σου.

Ελπίζω τουλάχιστον να μας γράφεις εδω κανένα νεο σου, ετσι για να ξεφεύγουμε και εμείς απο ελληνική μας κακομοιριά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΙμαι σιγουρος οτι ολα θα πανε τελεια!! Η ελλαδα ετσι κ αλλιως αν βαρας 12 ωρο χωρα διακοπων ειναι ακομα κ εδω να μενεις,,,μακρυνη και απροσπελαστη......δηλαδη το να πας 300χμ διακοπες στην ελλαδα το ΠΟΛΥ 10 μερες με το ζορι και με ανχος  , να ξεχυνεσαι σαν φυλακισμενος , δεν νομιζω να ειναι καλυτερο απο το να πας 6000 χιλιομετρα ειτε οδικως η αεροπορικως με καθαρο μυαλο χαλαρος κ ηρεμος.

Το θεμα ειναι αν θα τη παλευεις να ερθεις.. Πιστευω εσυ οπως κ ενα σωρο φιλοι μου (το 90% των ατομων που εκανα παρεα την εχει κανει απο ελλαδα) δεν αντεχουν ουτε μερα στην αθηνα... χα..εδω ο αδερφος μου που εχει μετακομισει ηλεια εχει να πατισει αθηνα χρονια παρα μονο για καμια συναυλια κ αυτο με το ζορι.

Θα λυτρωθεις...

(θα ηθελα αν κανονιστει κανενας καφες να ερθω,,ακομα μετανοινωνω τοτε που δεν ειχα ερθει στη μοτοβολτα αυρας , παρολο τον καιρο που εχει περασει καθε φορα που διαβαζω κατι απο αυτα που γραφεις το μετανοιωνω..) 

Τροποποιήθηκε από τον cloud_constructor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Ταξιδευτής όχι πως δεν θα το ξέρεις αλλά από Γερμανία ( Travemunde ) φεύγει καράβι απευθείας για Ελσίνκι. Η αναχώρηση είναι στις 03:00 τα ξημερώματα και η διάρκεια 29 ώρες. Στο γράφω αν μία στο εκατομμύριο δεν το γνωρίζεις, να το κοιτάξεις αν σε βολεύει.

Τροποποιήθηκε από τον Gouky7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 1 ώρα, το μέλος cloud_constructor έγραψε:

.....Θα λυτρωθεις...

(θα ηθελα αν κανονιστει κανενας καφες να ερθω,,ακομα μετανοινωνω τοτε που δεν ειχα ερθει στη μοτοβολτα αυρας , παρολο τον καιρο που εχει περασει καθε φορα που διαβαζω κατι απο αυτα που γραφεις το μετανοιωνω..) 

Αθήνα (ή οχετός όπως λες) φίλε Cloud ΑΝ θα έρχομαι θα είναι μόνο απ' εξω απ' έξω ίσα για να δω το πατέρα και τον αδερφό μου και μετά όξω απ' το μπρδλο με συνοπτικές διαδικασίες! Τη πόλη αυτή τη ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ σε όλα τα δυνατά και αδύνατα επίπεδα εδώ και χρόνια. Βρώμα, δυσωδία, αγένεια, καφρίλα, τσιμέντο, καύσωνας, μηδέν εποχές, εγκληματικότητα, φόβος, βία, εγκατάλειψη...
Πχ, περνούσα χθες απο τη πλατεία Ομονοίας για δουλειά και έβλεπα παλιές φωτό του πως ήταν τη δεκαετία 50-60 και πως κατάντησε σήμερα... Τι να πω; Κάθε χρόνο και χειρότερα; Αυτό.

πριν 2 ώρες, το μέλος nikoskallithea έγραψε:

Νικόλα εχεις σε ολα δίκιο, πιστεύω οτι αυτο που αποφάσισες ειναι στενοχωρο ακόμα και για σένα παρόλο που σε θεωρώ τυχερό που εχεις φίλους, συγγενείς και έτοιμη δουλειά στην Φινλανδία.

Εύχομαι λοιπόν καλή τύχη στην νεα σου ζωη για σένα και την οικογένεια σου.

Ελπίζω τουλάχιστον να μας γράφεις εδω κανένα νεο σου, ετσι για να ξεφεύγουμε και εμείς απο ελληνική μας κακομοιριά.

Στενάχωρο δεν ξέρω αν θα το έλεγα, αλλά σίγουρα δεν μου αρέσει να βλέπω μια χώρα που αγαπώ να έχει φτάσει σε τέτοια απροχώρητη κατάσταση...
Να είσαι καλά για τις ευχές και εννοείται θα τα λέμε και στη συνέχεια!
Η Αύρα θα έρθει μαζί μου και θα βολτάρει πλέον σε εκείνα τα μέρη, οπότε αν όλα πάνε καλά θα έχουμε ανταποκρίσεις και απο τις εκείθε γυροβολιές. :)

πριν 5 ώρες, το μέλος barimagas έγραψε:

Θελω να νοικιασω διπλα σου, και να μαρσαρω tdm 900 χαχα!! 

Καλη αρχη σου ευχομαι!!

Χαχαχαχα. Μάλλον θα δυσκολευτείς να ρίξεις πάνω απο τρεις γκαζιές πριν εμφανιστούν τα τοπικά στρουμφάκια αδερφέ χαχαχα! :lol:
Να είσαι καλά για τις ευχές!

πριν 1 ώρα, το μέλος Gouky7 έγραψε:

@Ταξιδευτής όχι πως δεν θα το ξέρεις αλλά από Γερμανία ( Travemunde ) φεύγει καράβι απευθείας για Ελσίνκι. Η αναχώρηση είναι στις 03:00 τα ξημερώματα και η διάρκεια 29 ώρες. Στο γράφω αν μία στο εκατομμύριο δεν το γνωρίζεις, να το κοιτάξεις αν σε βολεύει.

Το ξέρω, αλλά σιγά μη χάσω το πέρασμα της Σκανδιναβίας για να σαπίζω 29 ώρες στο καράβι!
Εκεί είναι όλα τα ωράια: Κοπενχάγη, Στοκχόλμη, νήσοι Aland (προφέρεται Ολαντ) κλπ κλπ. Εσκεμμένο το έγκλημα κύριε πρόεδρε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλη τυχη σου ευχομαι!

το νεο ξεκινημα ειναι δυσκολο στην αρχη, αλλα μετα απο καιρο θα καταλαβεις οτι επραξες σωστα (ειμαι και εγω σε σκεψεις για μεταναστευση).

θα ηθελα να ερχομουν σε ενα καφε αλλα δεν ειμαι αθηνα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλη τυχη φιλε!  αν και δεν τα ειπαμε ποτε απο κοντα σε εκτιμώ ως παρουσια και συμπλεω σε πολλες κοινωνικές σου τοποθετήσεις

Κοιτα μπροστα, ευχομαι να προσαρμοστεις ομαλα στην νεα κοινωνία. Πατριδα μας οι χωρες ολου του κόσμου όμως οσο άσχημα και να εχουν διαμορφωθεί στα δρώμενα σαυτή την χωρα (ελέω εξτρεμιστικου πειράματος τοκογλυφίας).Γη της "επαγγελίας" δεν υπάρχει πουθενα. Θα αναγκαστείς να συμπορευτείς με κακώς κείμενα και εκεί. 

Κρατα μας σε επικοινωνία και κατα την προετοιμασια και μετα την εγκατασταση σας εκει με τον δικο σου όμορφο ταξιδιωτικό τρόπο

Καλη τυχη σε οτι νεο ξεκινήσετε με την συντρόφισσα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ από κοντά παίρνω το θάρρος να σου πω ότι καλώς πραττεις..

Οσο κι αν με λυπεί να βλέπω τέτοιας κοινωνικής νοοτροπίας ανθρώπους να φεύγουν, χαίρομαι για αυτούς που διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους.

Ειναι δε από τα ελάχιστα πράγματα που μετανιώνω, ότι δεν έφυγα όταν μπορούσα με καλούς ορους στα 30+ και ίσως το κάνω με χειρότερους στα 45 και με 2 παιδια πλέον.

Γη της επαγγελίας σίγουρα δεν υπάρχει, αλλά ολόψυχα: καλή ζωή φίλε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aδέρφια, για ακόμα μια φορά σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ ειλικρινά και απο τα βάθη της καρδιάς μου!
Μπορεί να ακούγεται κλισέ και χαζό, όμως είναι απόλυτα αληθινό. Όταν σε τέτοιες στιγμές βλέπεις οτι έχεις φίλους (έστω και αν δεν έχετε βρεθεί απο κοντά) που αναπνέουν τον ίδιο αέρα με σένα, που αγναντεύουν τους ίδιους ορίζοντες και κάνουν τα ίδια όνειρα, ε τότε νοιώθεις ΠΟΛΥ τυχερός και καθόλου μόνος...!

Όσο για τη γη της επαγγελίας δεν έχω ΚΑΜΙΑ αυταπάτη οτι θα βρω κάτι τέτοιο. Στη Φινλανδία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σκοτεινή στροφή προς τα ακρός δεξιά και ξέρω καλά οτι απο χρώμα και μόνο (ειδικά σε σχέση με τους ντόπιους) πολλοί θα με αντιμετωπίζουν με κακό μάτι ως μετανάστη.
Όμως κακά τα ψέμματα: με τέτοια σαπίλα, εκφυλισμό και ξεφτυλισμό που επικρατεί στην Ελλάδα τόσα χρόνια, δεν χρειάζεσαι και τίποτα το σπουδαίο για να πεις οτι ανεβαίνεις επίπεδο ζωής... Χώρια που έχω ζήσει πολλά χρόνια έξω μόνος και πάντα έβρισκα θετικά όπου και αν ήμουν. Αγγλία, Ουαλία, Αμερική, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία... Κρατάμε τις ομορφίες της Ελλαδίτσας μας για να τις απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία και παλεύουμε με αισιοδοξία για ένα αξιοπρεπές μέλλον... Αυτό και μόνο αρκεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σου εύχομαι τα καλύτερα.

Εδώ εγώ σκέφτομαι να πάω Γερμανία με την οικογένεια (2 παιδια, 5 και 2 ετών) μπας και ηρεμήσουμε αλλά δεν έχω βρει δουλεία ακόμη για να το κάνω.

και δυστηχώς δεν έχω κανέναν εκεί να με βοηθήσει. Λες να δω για Φινλανδία?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα οι μεγαλουπόλεις να μην έχουν άνετους, όμορφους, ήσυχους και καθαρούς χώρους πρασίνου ώστε να πας να ηρεμήσεις και να περπατήσεις δεν το χώνεψα ποτέ μου.

Σου εύχομαι να σου πάνε όλα δεξιά και να ευχαριστηθείς τον νέο τρόπο ζωής που τόσο πολύ λαχταράς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος stathis78 έγραψε:

Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα οι μεγαλουπόλεις να μην έχουν άνετους, όμορφους, ήσυχους και καθαρούς χώρους πρασίνου ώστε να πας να ηρεμήσεις και να περπατήσεις δεν το χώνεψα ποτέ μου.

Δεν ξέρω αν υπάρχει δόση ειρωνείας ή όχι αλλά η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει αυτό που περιγράφεις πιο πάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νικολα καλη νεα αρχη ρε, οπως τη θες και οπως την ονειρευεσαι φιλε. Για σενα, την Αννι και το μικρο Vale :winking:

Α! Και που σαι, κοιτα να βρεις και κει καλο κωμμωτη, μην παραμελησεις τις μπουκλες ε? :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[59]

Την 17/4/2018 at 7:53 ΠΜ, το μέλος Ταξιδευτής έγραψε:

Να είσαι καλά συνονόματε!
Φέτος το ταξίδι θα είναι πολύ διαφορετικό, γιατί για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν με κυνηγά ο χρόνος.

Όσο για τις μανέτες, το έμαθα το μάθημα μου! :lol: Τόσο του φρένου όσο και του συμπλέκτη είναι σπαστές πλέον, χαχαχαχα! :lol:

Αδερφέ η πρόσκληση σου με τιμά, αλλά κατά τα φαινόμενα θα πρέπει να πάρω το πλοίο απο Πάτρα διότι βολεύει καλύτερα σε χρόνους.
Αν θες να ροβολήσεις προς τα κάτω θα χαρώ να σε δω. Όμως έταιρον εκάτερον. Μπορεί να του δώσει και να πεταχτώ και μια προς Γιάννενα να τα πούμε.

Να είσαι καλά αδερφέ!

Ανδρεα, χωρίς καμία πρόθεση να το παίξω κάποιος, τα χιλιόμετρα δεν είναι και τόσο πολλά. Περίπου 6000 βγαίνουν και αυτά απλωμένα σε μπόλικες ημέρες. Θα μπορούσα να το κάνω νταλικιέρικο και να πάω ευθεία πάνω μέσω Βαλκανίων κλπ, αλλά ψήνω ένα φίλο να ακολουθήσει σ' ένα μέρος της διαδρομής και οι πρώτες μέρες θα είναι με στοργή και προδέρμ για να τον βάλω στο νόημα. Μέτα τη Γερμανία που θα είμαι μόνος, ε... εντάξει... ;)

αν ειχες και επιστροφη φιλε θα σου εκανα παρεα,γιατη ταξιδευω μονος ,οχι απο ιδιοτροποια προς τον συνταξιδευτη μου οποιος και να ειναι αυτος, αλλα μαλλον βλεπουν την ηλικια μου [59]   και αποφευγουν την παρεα .αλλα αν δεν ξερεις τον αλλον δεν μπορεις να κρινεις απο την ηλικια.καθοτι μηχανοβιος 46 χρονια, μηχανικος [επισκευες μοτο μονος] για αυτο και δεν φοβαμαι να ταξιδεψω μονος .παντος σου ευχομαι τα καλητερα στην νεα σου ζωη, εσενα και του αλουσου μισο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα