IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2018 (τροποποιήθηκε) Γεια χαρά και πάλι παίδες! Μια δουλίτσα που είχα σχετικά καθυστερήσει, ηταν και αυτη της προληπτικής αλλαγής του ιμάντα του δυναμό. Γνωριζω τη συχνότητα αλλαγης που προτείνει ο κατασκευαστης και ξερω οτι εχω αργησει πολυ αλλα προς υπεράσπιση μου θα αναφέρω οτι σχεδον καθε χρονο άνοιγα και έκανα οπτικο έλεγχο αλλα μεχρι φετος δεν με ειχε πείσει οτι εχουμε θεμα , Αναφερω για τα πρακτικά επισης οτι η πομπίνα μου ειναι μοντελο 2004 δηλαδη σημερα 14 χρονων και εχει πανω , 102 χιλιαδες ασφαλτινα χιλιόμετρα! Φετος παρατήρησα εξωτερικά καποια σημαδια και καθοτι εχω προμηθευτεί τον ιμαντα εδω και κανα 2 χρονια και στέκεται στα ραφια μου ...καθησα και τον αλλαξα . Στο θεμα μας λοιπον . Ο μαμα ιμαντας που ειχε πανω η μοτοσυκλετα ειχε τη κωδική ονομασία Continental Contitech 4PK 592 και ο καινουργιος που εβαλα πανω Continental Contitech 4PK 611 (592) Elast Ο ιμαντας ειναι ελαστικος .... για αυτο ειναι και σχετικα ευκολη η τοτοθετηση του, παρολο που δεν μπορεις να χαλαρωσεις με καποιο τροπο τις τροχαλιες που δένει επανω γιατι ειναι σταθερες! Ειναι μια ευκολη δουλιτσα, που για να γινει ακομα πιο ευκολη και ασφαλής η μαμα BMW εχει για την συγκεκριμενη εργασια ενα ειδικο εργαλείο. Στην ουσια ειναι ενα 34αρι καρυδακι με μια ειδικα διαμορφωμένη πλευρα/οδηγό οπου πανω της, κατα την τοποθετηση , φωλιαζει ομαλά και ομοιόμορφα ο ιμάντας. Γυριζοντας λοιπον το μεγαλο παξιμάδι της τροχαλιας που παίρνει κινηση απ το στροφαλο .... περνάει με απολυτη ασφαλια και χωρις να προκαλεσει καποια μικρη ζημια στον ιμαντα , οποια θα μπορουσε να οδηγησει σε βαθος χρονου σε πρόωρη φθορα! Το ειδικο αυτο εργαλειο δεν μπορεις να το βρεις ευκολα και φυσικα το κοστος απόκτησης ισοδυναμεί σε ευρω με πολλες αλλαγες ιμαντα αν το εκανες σε ενα καλο συνεργειο . Οποιος το χει λοιπον μια χαρα βολευετε ...... για τους υπολοιπους θνητους παντως που δεν το χουν αλλα θα θελαν να το παλεψουν μονοι τους ..... εχουν βρει ο καθενας την δικη του εναλλακτική. στο ζουμι ..... ...πριν ξεκινησεις πρεπει να πω οτι αν βγαλεις τα 2 πρωτεύων μπουζι του κινητηρα θα γινει η κινηση του στροφαλου πολυ πιο ευκολη αλλα ρεαλιστικα που δοκιμασα και χωρις να τα βγαλω δεν το κρινω απαραίτητο καθοτι προσωπικα εγω δεν δυσκολευτικα καθολου! ..... ξεκινας λοπον με 5 τορξ βιδουλες που κραταν το μαυρο προστατευτικο καπακι του ιμαντα ... ....το καπακι ανα χείρας και στην ακρη .... ....πιανεις καστάνια με ενα 34αρι καρυδάκι ....και με ενα μεγαλο κατσαβιδι κόντρα βγαζεις στα γρηγορα τον παλιο ιμαντα ..... γυριζοντας τον κατω τροχαλια του στροφαλου προς τους δεικτες του ρολογιου και βαζοντας κατω απ τη κοντρα σου ενα κομματι λαστιχο για να μην γρατσουνισεις το χρωμα . ...μια φωτο του παλιου και του νεου ιμαντα φυσικα δεν μιλαει αλλα ολο και κατι δειχνει για την αναγκαιότητα της αλλαγης! συνεχιζοντας ....τον φρεσκο ιμαντα ανα χειρας και αφου τον περασεις προσεχτικα στο πανω τροχαλια της γενητριας τον προσαρμοζεις στο μισο τροχαλια του στροφαλου κατω και απ τη δεξια του πλευρα . ...σε αυτο το σημειο ο καθενας αφηνει τη φαντασια του να δουλεψει ... μπρορεις και με ενα κατσαβιδι να εφαρμοσεις καπου κοντρα και γυριζοντας να τον ξαναβαλεις οπως περιπου τον εβγαλες ...εγω το αποφυγα ομως γιατι ειχα την υποψια οτι ισως τον "πληγωσω". Ετσι σκαρφίστηκα κατι ψιλομπακάλικο μεν αλλα με την ιδια φιλοσοφια της λειτουργιας του ειδικου εργαλείου της μαμας ! Μετρησα περιπου την αποσταση απ το εξωτερικο μερος απ τη καστάνια εως την περιμετρο του τροχαλια που θα φωλιασει ο ιμαντας .....και ηταν περιπου 20 χιλιοστα . Εκοψα ενα μικρο κοματακι ξυλου απο ενα χαλασμενο παιχνιδι των παιδιων μου που βρηκα στη γωνια με μια επιφανια χωρις γωνιες , λίμαρα λιγο ακομα τις ακρες ....και το εφαρμοσα ακριβως αναμεσα στο καρυδακι και τον ιμαντα! Πραγματικα με την πρωτη προσπάθεια και απλα με μιση περιστροφη ...κουμπωσε γαντι ! ενας οπτικος ελεγχος ....με το χερι λιγο τσεκαρεις αν οντως κουμπωσε σωστα στα αυλάκια στους 2 τροχαλιες ....και πατας τη μιζα για να σαι εντελως σιγουρος πριν το κλείσεις! μια χαρα! σβυνεις τη μοτοσυκλετα ...βιδωνεις παλι το μαυρο καπακι και σου εύχεσαι αλλα 100 χιλιαδες απροβληματιστα χιλιομετρα ...χεχε! Αυτα λοιπον απο μενα ! Οποιαδήποτε παρεμβαση ,συμβουλη ,κριτική ... ευχαριστως δεχτη συντροχοι ! Παντα ορθιοι! Σαν επιδορπιο θα ριξω και μια φωτο που ισως δινει καλυτερη πληροφορια για την πραγματικη φυσικη κατασταση του παλιου ιμαντα που δεν μπορει να ελεχθει οταν ειναι πανω φορεμένος! Ισως βοηθησει μερικους να μην το καθυστερήσουν τοσο πολυ οσο εγω ... γιατι οπως λεει ο σοφος λαος μας καλυτερα γαιδουρόδενε παρα στη μεση του ταξιδιου ψαχνε ιμαντα! .................. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 26 , 2018 από τον IoannisPanagiotidis 22 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2018 Πολυ ωραια και παστρικη δουλειά!ευγε! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GeorStrat 5.537 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2018 Ωραιος ο Γιαννης! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.259 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2018 Μπράβο Τζον!!!!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2018 Ωραίος Γιάννη. Ο ιμάντας σου έχει αρκετή φθορά μεν, αλλά δεν ήταν κ στα τελευταία του. Καλά έκανες βέβαια και τον άλλαξες, αλλά τσάμπα το άγχος Μια πληροφορία, που βρήκες ότι πρέπει να αλλάξεις τον ιμάντα με ελαστικό; είναι και ο μαμά ιμάντας ελαστικος; Γιατί ο νέος λέει ότι όταν τεντωσει από 592 χιλιοστά γίνεται 611. Δλδ είναι φτιαγμένος να δουλεύει σε περίμετρο 611 χιλιοστών για να έχει το σωστό τεντωμα 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2018 Ωραίος !!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.875 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 Παλετοφόρο Greecus Hellinicus Patent ! Οπως πάντα, άψογες καθαρες φωτό, και εργασία υπερ-επεξηγηματική. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 πριν 7 ώρες, το μέλος Gee έγραψε: Ωραίος Γιάννη. Ο ιμάντας σου έχει αρκετή φθορά μεν, αλλά δεν ήταν κ στα τελευταία του. Καλά έκανες βέβαια και τον άλλαξες, αλλά τσάμπα το άγχος Μια πληροφορία, που βρήκες ότι πρέπει να αλλάξεις τον ιμάντα με ελαστικό; είναι και ο μαμά ιμάντας ελαστικος; Γιατί ο νέος λέει ότι όταν τεντωσει από 592 χιλιοστά γίνεται 611. Δλδ είναι φτιαγμένος να δουλεύει σε περίμετρο 611 χιλιοστών για να έχει το σωστό τεντωμα Χεχε.... ευχομαι να με ψαρώνεις ! Να σου πω φιλε , εκανα την παραγγελία σε μαγαζι με ιμάντες όλων των τύπων ! Αλλα έδωσα το αριθμό πλαισίου και του βγαλε αυτόν . Οπως εγραψα εχει κανα 2 χρονια που το πηρα . Βασικά απο παλιότερη αντικατάσταση ιμάντα που ειχα κανει σε μεγάλο ψηγειο συντήρηση , ειχα διαβάσει περισσότερα για τις διάφορες ανάμεσα στους καουτσούκ ιμάντες . Εννοω οδοντωτούς, αυλοειδης , επίπεδους , τραπεζοειδής κτλ ....αλλα εχω ξεχάσει τα παντα . Αυτο ομως που με καθυσηχαζει ειναι οτι απ τι στιγμη που και οι 2 τροχαλίες ειναι σταθεροί ... εννοω με σταθερό αξονα που δεν παίρνει να τους χαλαρώσεις .... και φυσικα δεν υπάρχει καπου στο σύστημα Τεντοτηρας για να ρυθμίσεις την πίεση του ιμάντα στα ράουλα .... τοτε μόνο ελαστικός θα πρεπε να ναι και ο μαμα ... αλλιως πως θα έμπαινε . Εννοω κατα την τοποθέτηση θα καταστρεφόταν ! Προς το παρων δεν μπορω να γραψω περισσότερα γιατι δεν ειμαι εντελως σίγουρος ! Θα σχολασω ομως και θα μάθω ...Σωστή η παρατήρηση σου παντως ... θα το ψαξω ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 Εισαι πολυ ωραιος Γιαννη! Δεν ειχα ιδεα για τη διαδικασια κι ουτε στα ποσα χιλιομετρα πρεπει να αντικαταστησεις τον ιμαντα. Το εργαλειο απο τη bmw ποσο κανει? Ρωτησες? Ευχαριστουμε για τες πλεροφοριες, τις φωτο και που μας θυμισες οτι υπαρχουν και τεχνικα θεματα......... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 πριν 1 ώρα, το μέλος IoannisPanagiotidis έγραψε: Το λογικο ειναι αυτο που λες, απο την στιγμη που δεν υπαρχει τεντωτηρας, ουτε δυνατοτητα να να τεντωσει καποια απο τις 2 τροχαλιες, τοτε ο ιμαντας συνηθως ειναι ελαστικος. Απλα ξερω αρκετες περιπτωσεις που αλλαξαν ιμαντα και δεν ητανελαστικος. Αν μαθεις ριξε ενα σημα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.145 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 Προφανώς τον μη-ελαστικό τον αλλάζεις βγαζο-βάζοντας και τα ''γρανάζια'' μαζί. Ωραία δουλειά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 (τροποποιήθηκε) Λοιπον παιδες . Καρατσεκαρισμένο πλεον ... ο ιμάντας που μπαινει στα R1200GS μοντελα παραγωγης 04-05 με κινητήρα με κωδικο ονoμα K25 και 4το μεχρι 7μο ψηφιο στον αριθμο πλαισιου 0307 ή 0317 ..... ειναι ελαστικός με 4 κανάλια στο εσωτερικο του .... ..... ονομάζεται απ τη BMW 4PK592 και εχει αριθμο καταλόγου 12 31 7681841 .... εδώ! ενω στη αγορα, εκτος της αντιπροσωπιας τον ονομαζουν 4PK611 ELAST Contitech Φυσικα και θα μπαινει και σε αλλα μοντελα της σειρας αλλα καλα θα κανει οποιος εχει αλλης χρονολογιας GS να δωσει κατα την παραγγελια και τον αριθμο πλαισιου για να ναι σιγουρος!. Oποιος θελει να διαβασει γενικως για τους ιμαντες και τις διαφορες τους ...κλικ ..... εδώ! .... κατεβαινοντας προς τα κατω το PDF ενημερώνεσαι για ολους τους τύπους! . πριν 13 ώρες, το μέλος hayabusas έγραψε: Δεν ειχα ιδεα για τη διαδικασια κι ουτε στα ποσα χιλιομετρα πρεπει να αντικαταστησεις τον ιμαντα. Καθε 40 χιλιαδες γραφει το manual φιλε ή καθε 2 χρόνια ... αλλα ειπαμε .... Quote Το εργαλειο απο τη bmw ποσο κανει? Ρωτησες? ...γυρω στα 100+ ζηταν ... αλλα εχω καβούρια στις τσεπες ! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 27 , 2018 από τον IoannisPanagiotidis 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 Οκ, χρήσιμες πληροφορίες. Μπράβο για την δουλειά και το ψάξιμο. Θα το κοιτάξω να δω αν κυκλοφορεί κ στην ελληνική αγορά ελαστικος σε αυτές τις διαστάσεις. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 (τροποποιήθηκε) Innova 04 .... Παλετοφόρο Greecus Hellinicus Patent ! χεχε!...ναι φιλε καραπατεντα ειναι!. Το χω κανει πριν 4 χρόνια και μου χει λυσει τα χερια ! Ειναι απ ενα χαλασμενο χειροκινητο κλαρκ φιλου που ειχε στη δουλια του ...χαλασε η τρομπα του και δεν περνούσε Κτεο. Το ειχε χρονια για πεταμα . Το ανανεωσα εξωτερικα ...το βαλα μια αυτοσχεδια στρατζαρισμενη βαση απο αλουμίνιο με μεταλικα δοκαρια απο κατω και το στερεωσα στο πιρουνι του ! Στο τελος προσθεσα και 2 ανοιγομενα ποδια στην ακρη του για να γινει πιο σταθερο και το ανεβοκατεβαζω με ενα ποιοτικο μηχανισμο που αγορασα με συρματοσχοινο ..... μεχρι και συρόμενη βαση για να το σηκωνω στον ορθοστατη και να μεταφερω το βαρος οσο μπορω προς τη βαση του πιρουνιου εχω φτιαξει ! χαχα!...ειναι εντελως ποντιακο ! ... αλλα ειναι πολυ καλη λυση και μου βγηκε σχεδον τζαμπαγια να μη γεμισω το θεμα με φωτο ...θα σου ανεβασω ενα μικρο βιντεακι απ τη προσπάθεια μου! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 27 , 2018 από τον IoannisPanagiotidis 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.875 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 The Joshua Tree. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες