Jump to content
psychoboy

Λάστιχα Aprilia RSV 1000R

Recommended Posts

Χαιρετώ το φορουμ.Κάτοχος της όμορφης κυρίας εδω και ένα χρονο περίπου.Οταν την πήρα είχε Dunlop d211 φρέσκα πανω και το πίσω μας "άφησε" στα 5.500-6κ χιλιόμετρα,άλλαξα μονο το πίσω και έβαλα d212 που και αυτό το κλαίω τωρα στα 5.000..Να σημειωθεί οτι λογο λάστιχου αλλα και προσπάθειας να το στρίψω κάποια στιγμή το μηχανάκι αποφευγω την εθνική αλλα λόγο υποχρεώσεων κάνω και αρκετά χιλιόμετρα εκει.
Το λοιπόν ψάχνω λάστιχο να  εχει μεγαλύτερη ζωη αλλα να μην χάσω πολυ σε κράτημα,το κρατημα στο βρεγμένο μου ειναι αδιάφορο.Εχω στο μυαλό μου michelin power RS, το εχει κανείς εδω να μου πει την εμπειρία του?Ευχαριστώ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλημέρα. Τα 6κ για d211 νομίζω πως είναι αρκετά καλός αριθμός. Στην ερώτησή σου τώρα, έχω δοκιμάσει s20 evo και s21. Το 21 ήταν πραγματικά εκπληκτικό σαν λάστιχο και νομίζω πως θα σου βγάλει εύκολα 8-9κ το πίσω με ορθολογική χρήση στην εθνική. Εναλλακτικά, μπορείς να δεις και τα bt 016 τα οποία και βρίσκεις σε τιμή χώμα και ίσως αξίζει ως σκέψη. Γνώμη μου είναι να βάλεις τα power rs πάντως γιατί ακούω καλά λόγια για το λάστιχο αλλά δεν υπάρχει γνωστός να δώσει feedback :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 6κ βγήκαν με το προηγούμενο λάστιχο.Τωρα στα 5κ ειναι στα όρια,να με βγάλουν μια βόλτα ακόμα και πέταμα..Αυτό το πράγμα με τα RS όλοι ακούνε καλά λόγια αλλα δεν τα εχει κανείς:D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα φίλε μου.. Όλα τα λαστιχα που αναφέρεις έχουν πάνω κάτω την ίδια ζωή.. λίγο παραπάνω ίσως σου δώσουν τα pirelli αλλα αν θυμάμαι καλά  είναι και πιο ακριβά..τα michellin θα τύχει να τα δοκιμάδω το μάρτη οπότε και θα έχω άποψη!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή είμαι στο ψάξιμο και εγώ, από όσα έχω δει-διαβάσει-ακούσει, τα S21 είναι πολύ καλά στο κράτημα με καλή διάρκεια ζωής.

Αν βάλεις λίιιγο πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη, πάς σε Pirelli Diablo Corsa. Μάλιστα έχουν βγει και τα Corsa II τα οποία έχουν 2 γόμες μπροστά και 3 πίσω. Αυτά έχω αποφασίσει να βάλω εγώ.

Τα μιτσελίν έχουν πολύ καλά τουριστάδικα λάστιχα αλλά τα σπορ τους είναι απλά απαράδεκτα. Καμία αίσθηση, καμία πληροφόρηση, δεν σε εμπνέουν να τα πιέσεις ούτε στο γκάζι ούτε στο φρένο. Μιλάω για τα pilot power 2ct. Γενικά τα βλέπω και μου γυρίζει το μάτι. Ο μόνος λόγος που δεν τα ξήλωσα μόλις πήρα τη μηχανή είναι ότι το μπροστινό ήταν ολοκαίνουργιο 2 μηνών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Επειδή είμαι στο ψάξιμο και εγώ, από όσα έχω δει-διαβάσει-ακούσει, τα S21 είναι πολύ καλά στο κράτημα με καλή διάρκεια ζωής.

Αν βάλεις λίιιγο πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη, πάς σε Pirelli Diablo Corsa. Μάλιστα έχουν βγει και τα Corsa II τα οποία έχουν 2 γόμες μπροστά και 3 πίσω. Αυτά έχω αποφασίσει να βάλω εγώ.

Τα μιτσελίν έχουν πολύ καλά τουριστάδικα λάστιχα αλλά τα σπορ τους είναι απλά απαράδεκτα. Καμία αίσθηση, καμία πληροφόρηση, δεν σε εμπνέουν να τα πιέσεις ούτε στο γκάζι ούτε στο φρένο. Μιλάω για τα pilot power 2ct. Γενικά τα βλέπω και μου γυρίζει το μάτι. Ο μόνος λόγος που δεν τα ξήλωσα μόλις πήρα τη μηχανή είναι ότι το μπροστινό ήταν ολοκαίνουργιο 2 μηνών.

Δεν νομίζω οτι τα rosso corsa θα αντέξουν περισσότερο απ τα D212 που φοράω τώρα.Και τα dunlop είναι και φτηνότερα.Τα corsa 2 πρέπει να βγαίνουν αυτές τις μέρες και σαν καινούργιο λάστιχο θα εχουν τιμή στο θεό..Επίσης το power 2ct είναι παλιό λάστιχο οπότε πιστεύω η σύγκριση με λάστιχα κατηγοριας D212,Rosso Corsa ειναι άδικη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλλον ο @ΓιωργοςΤΤ αναφέρεται στα Pirelli Diablo Rosso III τα οποια ειναι ακριβως στην ιδια κατηγορια με τα S21, με την διαφορα οτι τα πρωτα ειναι πιο ακριβα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Τα Corsa του πρότεινα όχι τα Rosso III. Είπε θέλει πιο ανθεκτικό στα χλμ.:winking:

@mythic37

Τα Corsa δεν είναι κάτι ανάμεσα σε Rosso και Supercorsa; Δε νομίζω ότι έχουν μεγαλύτερη χιλιομετρική αντοχή από τα Rosso.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα Rosso III ειναι στην ιδια κατηγορια με τα S21 και οχι τα Corsa.... Ακομα και η Pirelli στο site της τα Corsa τα δινει σε συγκριτικό, για λιγοτερα χιλιομετρα εναντι του Rosso.. Τα Corsa εναντι του Rosso II εχουν καλυτερο dry grip και καλυτερο Track Perfomance...

http://prntscr.com/i1r5z5

Τροποποιήθηκε από τον mythic37

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος mythic37 έγραψε:

Τα Rosso III ειναι στην ιδια κατηγορια με τα S21 και οχι τα Corsa.... 

Σωστός! Έτσι είναι.

πριν 14 λεπτά, το μέλος mythic37 έγραψε:

Ακομα και η Pirelli στο site της τα Corsa τα δινει σε συγκριτικό, για λιγοτερα χιλιομετρα εναντι του Rosso.. Τα Corsa εναντι του Rosso II εχουν καλυτερο dry grip και καλυτερο Track Perfomance...

Θεωρητικά τα corsa έχουν πιο σκληρό μεσαίο τμήμα σε σχέση με τα Rosso. Από τα γραφόμενα της Pirelli αυτό έχω καταλάβει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αντιθετο ειναι. Τα Rosso εχουν πιο σκληρο μεσαιο τμημα για περισσοτερα χιλιομετρα εναντι του Corsa. Αυτο ειναι μεταξυ του Rosso 2 και των Corsa. Απο περυσι που βγηκαν τα Rosso 3 εχουν αλλαξει τα πραγματα. Τα Rosso 3 ειναι λιγο καλυτερα απο τα Corsa τοσο σε διαρκεια χιλιομετρων, σε κρατημα σε βρεγμενο με την ιδια αποδοση σε πιστα σε σχεση με τα Corsa.

Το προβλημα ειναι οτι τα Rosso 3 ειναι πιο ακριβα σε σχεση με τα S21, με τα ιδια χαρακτηριστικα και αυτο παιζει μεγαλο ρολο στις προτιμησεις των καταναλωτων.

Αποψη μου ειναι να παει να βαλει τα S21 ή ακομα τα S20evo, θα δει πιστευω μεγαλη διαφορα στην αντοχη χιλιομετρων με ενα λαστιχο οπως το D211 ή το D212 το οποιο προοριζεται περισσοτερο για track days.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@mythic37

Mάλιστα! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, με γλίτωσες από το να ανοίγω θέμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@psychoboy μεγαλυτερη ζωη και να μη χασεις σε κρατημα μαλλον δε γινεται. ενα hypersport λαστιχο θα βγαλει 10κ (αν αλλαζεις πιεσεις εθνικη, πας σταθερα με 130-40, ξεκινας ηρεμα στην πολη κτλ), αλλα δε θα ειναι τοσο καλο οταν στριβεις στο οριο. εμενα με ικανοποιουνε παντως (ειμαι και ελαφρυς βεβαια). τετοια λαστιχα ειναι rosso iii, s21, pilot power 3.

τα d211 δε βγαινουν πλεων. 

pilot power rs ειναι σα τα d212, εγωνιστικες γομες, το πισω στο κεντρο θα εξαφανιστει γρηγορα.

μια πολυ καλη και ενδιαμεση λυση για μενα ειναι το rosso corsa :wub: ιδια χλμ με τα d211 θα βγαλεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 17/1/2018 at 1:37 ΜΜ, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Οταν βαλεις τα Corsa II γραψε μας εντυπωσεις γιατι και γω προς τα κει προσανατολιζομαι.. Εχω τα Μ7 RR αυτη τη στιγμη και εχουν βγαλει τα χρηματα τους συν οτι εμεινα ευχαριστημενος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναλόγως του καιρού, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνει η  δουλειά. Είμαι μεταξύ Corsa II και Rosso III. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά φορέθηκαν τα Rosso III. Η επιλογή έγινε με γνώμονα την συμπεριφορά στο βρεγμένο και την  αντοχή στα χλμ, όπου τα Rosso πλεονεκτούν σε σχέση με τα Corsa. 

TnhLXo.jpg

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΤΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ΓιωργοςΤΤ ευχαριστώ για την βοήθεια σου στο θέμα George :laugh: τουλάχιστον ας βγάλει άκρη κανένας άλλος..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 3/8/2018 at 8:03 ΜΜ, το μέλος psychoboy έγραψε:

@ΓιωργοςΤΤ ευχαριστώ για την βοήθεια σου στο θέμα George :laugh: τουλάχιστον ας βγάλει άκρη κανένας άλλος..

τελικα εσυ τι λαστιχα εβαλες, αν αλλαξες :p

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 3/22/2018 at 2:59 ΜΜ, το μέλος manolisyz έγραψε:

τελικα εσυ τι λαστιχα εβαλες, αν αλλαξες :p

Δεν έβαλα ακομα.για τα sportsmart TT με βλεπω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα