Jump to content
spiros!!!

Το Thread των υδραυλικών !

Recommended Posts

πριν 58 λεπτά, το μέλος furious99 έγραψε:

Γιατι να πειραξεις τους συλλεκτες σου? αν δεν εχεις θεμα? Εκει που εχει πιασει σκουρια, τριψτο λιγο και περνα το 2 χερια χρωμα που βαφει πανω στη σκουρια. Ουτε συντηρηση χρειαζονται οι ηλιακοι αν δεν εχουν θεμα. Ο δικος μου δουλευει 30 χρονια χωρις θεμα, γνωστος μου υδραυλικος μου ειπε να μη ασχοληθω αν δεν εχω θεμα.

Ρε συ βγάλαμε την αντίσταση η οποία ήταν 3 ετών, και είχε αρκετά άλατα πάνω. Για ποιο λόγο να την αφήσω 30 χρόνια. 

Ανοδιο δεν θα αλλαξω ποτέ? 

Μέσα το μποιλερ δε θα καθαριστεί από τα κομμάτια από άλατα που έχει? 

Ξέρεις τι μαυρίλα έβγαλαν οι συλλέκτες? Σα πίσσα. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους έκανα συντήρηση. 

Οσο για αυτό που λες για το βαψιμο, το σκέφτηκα κι εγώ αλλά πως θα βγάλω τα τζάμια από τους συλλέκτες? Δεν είναι με βιδες. 

Και δεν έχω σκοπό να τους αλλάξω χωρίς λόγο. Όταν χαλάσουν αυτοί θα τους αλλαξω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σπυρο κακως που αλλαξες μονο μποιλερ και οχι ολο μαζι πακετο σε μηχανημα 17 χρονων, αλλα τελοσπαντων αυτο ειναι μια αλλη συζητηση που δεν ειναι επι του παροντος.

Λες οτι εβαλες 160 λιτρα, αρα πας σε μαξιμουμ συλλεκτικη επιφανεια 3 τετραγωνικα, δηλαδη 2 επιλεκτικους συλλεκτες 1m επι 1,5 m ή σε ενα μονο συλλεκτη 2,2-2,4 m2.

Κοστος περιπου αν πας σε 2, γυρω στα 250-280 ευρω και αντιστοιχα χοντρικα καπου στα 170 για τον μονο, πολυ σχετικο το κοστος αναλογως απο που θα τους αγορασεις και ποιας εταιρειας θα ειναι, συνοπτικα να ξερεις ολοι πανω-κατω το ιδιο ειναι και ολοι σου ταιριαζουν.

Αυτους του κενου με τις λαμπες μην τους κοιτας καθολου γιατι ειναι μεγαλη παπατζα και γι`αυτο δεν προχωρησαν κιολας στην αγορα.

Πολυ καλα επραξες και του εκανες συντηρηση, ολοι πρεπει να κανουν συντηρηση σε ευλογο χρονικο διαστημα οχι οταν φτασουν 30 χρονων οπως λεει ο furius γιατι εκει πλεον ειναι ασκοπο και ανωφελο, μηχανηματα ειναι και χρειαζονται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πείτε ρε μαστόρια ( fasarias ) τη γνώμη σας  . Ο λέβητας του φυσικού αερίου ( Baxi ) στα καλά καθούμενα είτε ανεβάζει το νερό του στα κόκκινα , είτε ( πολύ σπάνια ) χάνει το νερό του.Διαρροή δεν έχω πουθενά , οπότε τι μπορεί να συμβαίνει ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος tre έγραψε:

Για πείτε ρε μαστόρια ( fasarias ) τη γνώμη σας  . Ο λέβητας του φυσικού αερίου ( Baxi ) στα καλά καθούμενα είτε ανεβάζει το νερό του στα κόκκινα , είτε ( πολύ σπάνια ) χάνει το νερό του.Διαρροή δεν έχω πουθενά , οπότε τι μπορεί να συμβαίνει ?

καλησπερα και καλο μηνα.

1ον κοιτάς το δοχειο του αέρα εαν εχει αερα!Στους baxi, οχι στα τελευταια μοντελα,πανω απτο λεβητα πισω απτη καμιναδα,βγαζεις 4 βιδες και εχεις προσβαση στη βαλβιδα του δοχειου.Πρεπει να το μετρησεις και να το συμπληρωσεις.Για να γινει αυτο σωστα,δεν πρεπει να εχει νερο μεσα ο λεβητας οποτε πρεπει να αδειασεις τα νερα του απο το βανακι εκκενωσης που εχει.Αν το κανεις μονος σου,πες το μοντελο για να γραψουμε αναλυτικα.

2ον μπορει να έχεις πληρωτη νερου?  και να δινει συνεχεια (να εχει κολλησει δηλαδη) και γιαυτο να ανεβαζει.

αυτα τα 2 βλεπουμε πρωτα και μετα προχωραμε στα ενδοτερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σας!

Θέλω να κολλήσω ένα σχαράκι αποχέτευσης σε ντουζιέρα, έχει πλακάκια, σιφόνι από κάτω, ξεκολλησα το παλιό αλλά όταν πήγα να βάλω το νέο με ένα τσιμέντο ταχείας (ανοιχτό 3-4 χρόνια...) δεν έπιασε...

Τι να βάλω, κόλλα πλακιδίων/αρμόκολλα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Smias έγραψε:

Καλησπέρα σας!

Θέλω να κολλήσω ένα σχαράκι αποχέτευσης σε ντουζιέρα, έχει πλακάκια, σιφόνι από κάτω, ξεκολλησα το παλιό αλλά όταν πήγα να βάλω το νέο με ένα τσιμέντο ταχείας (ανοιχτό 3-4 χρόνια...) δεν έπιασε...

Τι να βάλω, κόλλα πλακιδίων/αρμόκολλα;

Έβαλα ακρυλικό στόκο craft και δεν ξεκολλάει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίδια βάση το παλιό με το καινούριο Μπιλ? 

Αν ναι, πιάσε με ένα σφυρί και ένα κατσαβίδι χτυπήματος και αφαίρεσε την παλιά κόλλα, τσιμέντο οτιδήποτε στηριζόταν το παλιό. 

Άσε λίγο περιθώριο περιμετρικά για να σου πατήσει το καινούργιο μέχρι να στεγνώσει η νέα κόλλα, κατά προτίμηση η καινούρια βάση να είναι ελάχιστα πιο κάτω από το πλακάκι. 

Ξεπλυνε καλά την σχάρα και ξεβουλωσε αν έχουν πέσει μέσα οι παλιές κόλλες το σιφώνι. 

Κόλλα πλακιδίων θα βάλεις, πάρε λίγη από ένα χρωματοπωλείο της γειτονιάς σου, δεν χρειάζεται να αγοράσεις ολόκληρο τσουβάλι αν δεν σου χρειάζεται για κάτι άλλο. 

Ανακάτεψε με νερό καν'την λίγο σφιχτή όχι νερουλή και άπλωσε γύρω γύρω μέσα στο σιφώνι εκεί που θα πατήσει η σχάρα ψηλά και περιμετρικά στην βάση της σχάρας. Έχε κοντά σου ένα σφουγγαράκι scotch brite και ένα κουβαδακι νερό για να ξεπλυνεις τα υπολείμματα και να στρώσεις όμορφα την κόλλα προτού τελειώσεις. 

Αν το σχαρακι που έχεις αγοράσει είναι ασφαλείας τότε το κολλάς όλο μαζί με την βάση του, αν όχι τότε βάλε την σχάρα αφού στεγνώσει η κόλλα στην βάση για να μπορέσεις να καθαρίσεις τις κόλλες που θα έχουν κάτσει στο πλαίσιο της βάσης. 

Καλή επιτυχία. 

πριν 9 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

πολλή-πολλή σιλικόνη, κατά προτίμηση αντιβακτηριδιακή

Η σιλικόνη αντενδείκνυται για τέτοιες χρήσεις φίλε μου. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος fasarias έγραψε:

ΣΩραίοσσςςς και μετράς!

Ναι, έτσι το ξήλωσα όπως πολύ ωραία περιέγραφες.

Το πέταξα το τσιμέντο, είχε σβολιάσει έτσι κι αλλιώς.

Σε ευχαριστώ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα