Jump to content
koulouris93

Πρωτη μηχανη

Recommended Posts

πριν 7 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Τωρα παιζει μονο ενα εντουρο, κατα καιρους ομως βγαινουν, μεχρι να βγαλεις διπλωμα παρακολουθησε τις αγγελιες και ισως βρεις κατι.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/8303915/

ελα και ενα δευτερο

https://www.car.gr/9748219-suzuki-dr-z-400

το δευτερο φενεται ανθρωπινο το πρωτο εχει τοση σκουρια που δν θα εδινα 3000 ! και ενα σετ ζαντολαστιχα ποσο θα κοστισουν ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 16 λεπτά, το μέλος koulouris93 έγραψε:

το δευτερο φενεται ανθρωπινο το πρωτο εχει τοση σκουρια που δν θα εδινα 3000 ! και ενα σετ ζαντολαστιχα ποσο θα κοστισουν ;

Ανάλογα την ποιότητα και αν είναι καινούρια/μεταχειρισμένα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Ανάλογα την ποιότητα και αν είναι καινούρια/μεταχειρισμένα.

πες μια ενδικτικη τιμη και για καινουργια και μεταχειρισμενα γιατι κανα 300ρι θ το εδινα ανετα παιρνω καινουργια η παλια ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 λεπτά, το μέλος koulouris93 έγραψε:

πες μια ενδικτικη τιμη και για καινουργια και μεταχειρισμενα γιατι κανα 300ρι θ το εδινα ανετα παιρνω καινουργια η παλια ?

Με 300 παίρνεις μέτριας ποιότητας μεταχειρισμένα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οτι και να επιλεξεις θα σου βγει κανενα 500-600 ευρω με καινουρια λαστιχα, ειτε αγορασεις μεταχειρισμενες ζαντες η μονο στεφανια για να τα βαλεις στα δικα σου κεντρα.

Καλυτερα ειναι να παρεις κομπλε ενα σετ μεταχειρισμενα με δισκολακα και αποστατη και να πουλησεις τις δικε σου, ή να τις κανεις τραμπα και να δωσεις και ενα ποσο.

Στα CCM δεν ξερω απο ποιο μηχανακι ταιριαζουν οι ζαντες, επειδη μπροστα φοραει WP λογικα θα μπαινει μπροστα και απο Ktm, για πισω δεν γνωριζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί να το κάνεις αυτό; Φτάσαμε από το αρκετά συνιθησμένο να μιλάμε για το ιδιαίτερα σπάνιο CCM και μάλιστα σε enduro setup;

Δεν θα χρειαστείς μόνο ένα σετ ζάντες/λάστιχα αλλά και αλλαγές στις αναρτήσεις και την γεωμετρία. Και στα φρένα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος skritikos έγραψε:

Γιατί να το κάνεις αυτό; Φτάσαμε από το αρκετά συνιθησμένο να μιλάμε για το ιδιαίτερα σπάνιο CCM και μάλιστα σε enduro setup;

Δεν θα χρειαστείς μόνο ένα σετ ζάντες/λάστιχα αλλά και αλλαγές στις αναρτήσεις και την γεωμετρία. Και στα φρένα.

Ετσι ειναι, θελει να ρυθμιστουν και οι αναρτησεις, το ¨κερδος¨ στο CCM ειναι το μοτερ, ειναι απο το DRZ400E που ειναι πιο δυνατο απο το "S" και ¨SM" μοντελο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το CCM έχει το μοτέρ του DRZ400E (πιο δυνατό, FCR καρμπυρατέρ και αν θυμάμαι καλά έχει και πιο άγριους εκκεντροφόρους), αναρτήσεις WP και φρένα Brembo. Από ανταλλακτικά όσον αφορά το μοτέρ είναι ίδια με του Suzuki, και τα άλλα τα φέρνεις από Αγγλία. Το θέμα είναι ότι δεν πούλησε πολύ Ελλάδα, γι'αυτό και είναι δύσκολο να βρεις ένα προς πώληση, και γενικά είναι μηχανάκι που το "παντρεύεσαι" (όχι ότι άμα θες να το δώσεις δεν θα φύγει, αλλά θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με το DRZ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα για αυτό το είπα, δεν έχω θέμα με τα CCM. Αλλά μιλάμε για πρώτη μηχανή ενός αρχαρίου :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι είναι αυτά τα φλώρικα ρε, να μηχανάκι για αρχάριο:

TM-Racing-SMR-530Fi-LateraleDx.jpg?fit=7

(και γαμώ τα Μπιστόλια πρέπει να είναι παρεμπιπτόντως)

Γνώμη μου ε... Τι του λέτε του παιδιού για ΨΨΜ ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα, θα σιχτιρίσει. Πάρε εκεί ένα οποιοδήποτε 600αρι μονοκύλινδρο στυλ freewind με 19αρα μπροστά, βάλε ένα λαστιχάκι 50/50 ήπιο ή ακόμα καλύτερα κανένα anakee πώς τα λένε αυτά που είναι στην ουσία στρητάδικα αλλά με διαστάσεις να μπαίνουν σε ον-οφφ, κάνε εκεί την πλάκα σου, δες πώς θα σου πάει και αποφασίζεις μετά.

Μόνο που σκέφτομαι τη μανούρα πλέξε ζάντες/ταίριαξε δίσκους-αποστάτες-τρόμπες με πιάνει σύγκρυο

Γνώμη που πάντα ε, φιλικά :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχα δρζ 1 μιση χρονο. Οτι σου ειπαν τα παιδια ισχυει και για 1η μηχανη ειναι οτι πρεπει (γενικα τα περισσοτερα 250-500κυβ) μιας και τα μικροτερα πιο πολυ νομιζω σου δινουν κακες συνηθειες στο γκαζι φρενο κλπ. 

Ενα πραγμα που πραγματικα μισουσα στο δρζ ηταν  το πλαινο κλειδωμα τιμονιου αλλα κυριως ....το ξηρο καρτερ που σημαινει οτι καθε φορα για να δεις τα λαδια πρεπει να κανεις ολοκληρη διαδικασια με ζεσταμα ρελαντι περιμενε σβησε μετρα βαλε ξαναμετρα κλπ. Ξερω οτι ειναι αρκετα απλο και ειναι δικη μου παραξενια ομως δεν προκειται να ξανακοιταξω μηχανη με παρομοιο συστημα λιπανσης.Θελω πριν το οδηγησω να το γερνω λιγο, να κοιταω απο το τζαμακι τη σταθμη και να ξερω μεσα σε 5 δευττερολεπτα αν ειναι ετοιμη προς κινηση...

Στην εργοστασιακη του κατασταση χωρις εξατμιση και χωρις την ρυθμιση/πειραγμα 3χ3 στο φιλτροκουτι + ρυθμιση καρμπιρατερ το δρζ ειναι ενα εντελως ξενερωτο μηχανημα παντελως νωχελικό. Με τα προαναφερθέντα 3 ή και φυσικα φσρ γίνεται ενδιαφέρον μικρό πυραυλάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ μπερδεμα χωρις λογο απλα ρωτησα για το ccm ! με κοβω να παιρνω κανα mt03 που ουτος η αλλος μου αρεσουν πολυ και τα naked και να κανω και κανα ταξιδακι πιο ανετα και να πανε να γαμηθουν τα μοταρντ με εχει πονεσει το κεφαλι :blink:! στο κατω κατω σουζα και μαλακιες μαθαινεις με τα παντα αν θελω οντως να μαλακιστω κιολας λιγο ! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το dorsoduro ειναι παρομοιο με το χτ, απλα λιγο περισσοτερο ογκωδες και βαρυ με +1 κυλινδρο, ο οποιος ειναι σα να μην υπαρχει :biggrin:

η λεξη motard δε ταιριαζει με τις λεξεις xt και dorsoduro. απριλια σου λεει (και σκεφτεσαι, sxv 550), αλλα δεν εχει καμια σχεση. σε στοκ μορφη απλα δε κουνιεται βημα (για μενα).

ειναι πολυ καλο για αρχαριο, δε θα τρομαξει καθολου, περισσοτερο θα φοβηθει καποιος πχ με hornet 600 αν το στροφαρει ψηλα.

αν θες ψηλο για ανετες βολτες παρε καποιο απο αυτα τα 2, διαφορετικα πας σε αλλη κατηγορια.

@koulouris93

300χλμ σε 690smc, drz, 640 κτλ θα ειναι μαρτυριο και για σενα και για το μηχανακι. δεν εχουν σχεδιαστει για βολτες αυτα τα μηχανακια, ειναι για κλειστα στροφιλικια και μικρη πιστα.

με το 690smc θα πας πολυ πιο ανετα απο τα αλλα 2, αλλα και παλι θα εχεις θεματακια.

αν σου αρεσει εμφανησιακα κοιτα το 690 sm prestige. η θεση του ειναι πιο ανετη και το μοτερ πολυ αξιοπιστο. αυτο με τη κακασχημη μουρη λεω, μη το μπερδεψεις με το 690 smc.

αν τη παλευεις να πας πορεια με 130χλμ, δε θα εχεις κανενα προβλημα. δεν εχει κραδασμους, ειναι πολυ ανετο (φτιαχνεις και τζελ σελα η πως τις λενε και γυρνας τη μιση ευρωπη αν γουσταρεις).

11419854_1_b.jpg

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 6 Δεκεμβρίου 2017 at 0:50 ΜΜ, το μέλος koulouris93 έγραψε:

πολυ μπερδεμα χωρις λογο απλα ρωτησα για το ccm ! με κοβω να παιρνω κανα mt03 που ουτος η αλλος μου αρεσουν πολυ και τα naked και να κανω και κανα ταξιδακι πιο ανετα και να πανε να γαμηθουν τα μοταρντ με εχει πονεσει το κεφαλι :blink:! στο κατω κατω σουζα και μαλακιες μαθαινεις με τα παντα αν θελω οντως να μαλακιστω κιολας λιγο ! 

Ποιο mt03 εννοεις? το παλιο με το 660 μοτερ? ή το τωρινο το 300αρι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

το dorsoduro ειναι παρομοιο με το χτ, απλα λιγο περισσοτερο ογκωδες και βαρυ με +1 κυλινδρο, ο οποιος ειναι σα να μην υπαρχει :biggrin:

η λεξη motard δε ταιριαζει με τις λεξεις xt και dorsoduro. απριλια σου λεει (και σκεφτεσαι, sxv 550), αλλα δεν εχει καμια σχεση. σε στοκ μορφη απλα δε κουνιεται βημα (για μενα).

ειναι πολυ καλο για αρχαριο, δε θα τρομαξει καθολου, περισσοτερο θα φοβηθει καποιος πχ με hornet 600 αν το στροφαρει ψηλα.

αν θες ψηλο για ανετες βολτες παρε καποιο απο αυτα τα 2, διαφορετικα πας σε αλλη κατηγορια.

@koulouris93

300χλμ σε 690smc, drz, 640 κτλ θα ειναι μαρτυριο και για σενα και για το μηχανακι. δεν εχουν σχεδιαστει για βολτες αυτα τα μηχανακια, ειναι για κλειστα στροφιλικια και μικρη πιστα.

με το 690smc θα πας πολυ πιο ανετα απο τα αλλα 2, αλλα και παλι θα εχεις θεματακια.

αν σου αρεσει εμφανησιακα κοιτα το 690 sm prestige. η θεση του ειναι πιο ανετη και το μοτερ πολυ αξιοπιστο. αυτο με τη κακασχημη μουρη λεω, μη το μπερδεψεις με το 690 smc.

αν τη παλευεις να πας πορεια με 130χλμ, δε θα εχεις κανενα προβλημα. δεν εχει κραδασμους, ειναι πολυ ανετο (φτιαχνεις και τζελ σελα η πως τις λενε και γυρνας τη μιση ευρωπη αν γουσταρεις).

11419854_1_b.jpg

Είχα γράψει 84000χλμ σε ένα τέτοιο (μαύρο-πορτοκαλί R) και δεν έκανε κιχ, Ακόμη κυκλοφορεί, νομίζω έχοντας περάσει πια τα 100000 χλμ.

Μόνο εμένα μου άρεσε αισθητικά αυτό το μηχανάκι στην Ελλάδα; Έτσι φαίνεται :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Ποιο mt03 εννοεις? το παλιο με το 660 μοτερ? ή το τωρινο το 300αρι?

το 300αρι ειναι το καινουργιο και δν δινω πανω απο 3000 ευρο για πρωτη μηχανη ! :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

Υπάρχει και παραυπάρχει! Έχει ροπάρα και ταξιδεύει άνετα με πολλά χιλιόμετρα! Αυτά θα έπρεπε να περιμένει κάποιος απο ένα τέτοιο δικύλινδρο και αυτά τα δίνει και με το παραπάνω το dorso. Αν περιμένει καποιος φωτιά στην άσφαλτο ή τρελό παιχνίδι motard είπαμε υπάρχουν άλλες μηχανές.
Είναι στην ίδια κατηγορία με το monster, sv, mt07 κλπ. Μετρίων επιδόσεων μηχανές. Απλά το dorso έχει διαφορετικό στήσιμο απο τα υπόλοιπα.
Δεν είναι άμπαλο, δεν είναι δυναμίτης.
Είναι το hypermotard του φτωχού.
Παρόμοιο με το xt είναι μόνο στο οτι είναι σχετικά ψηλόφτερο σε εμφάνιση αλλά δεν είναι motard ούτε on/off. Γιαυτό το ανέφερα και γω σαν αντιπρόταση του xt. Εκεί τελειώνουν όμως οι ομοιότητες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 9/12/2017 at 0:31 ΠΜ, το μέλος skritikos έγραψε:

Είχα γράψει 84000χλμ σε ένα τέτοιο (μαύρο-πορτοκαλί R) και δεν έκανε κιχ, Ακόμη κυκλοφορεί, νομίζω έχοντας περάσει πια τα 100000 χλμ.

Μόνο εμένα μου άρεσε αισθητικά αυτό το μηχανάκι στην Ελλάδα; Έτσι φαίνεται :laugh:

84? χωρις να παθει τιποτα? ουτε καμια μιζα, τρομπα νερου τιποτα τετοιο?

στο εξωτερικο πινουν νερο με τα μοτερακια αυτα, τυποι με το 690 enduro εχουν γυρισει τη μιση ευρωπη χωρις κανενα προβλημα. 

ελλαδα κλασικα, εχουν καταφερει και τα γεννησανε καποιοι, οχι πολλοι βεβαια :biggrin:

το συγκεκριμενο της αγγελιας ειναι ομορφο, κατι αλλα εντελως στοκ ειναι κακασχημα. το μονο αρνητικο για μενα ειναι αυτο το αθλιο φτερακι κατω απο το φαναρι σα πελεκανος

Την 9/12/2017 at 2:08 ΜΜ, το μέλος seatcowl έγραψε:

Υπάρχει και παραυπάρχει! Έχει ροπάρα και ταξιδεύει άνετα με πολλά χιλιόμετρα! Αυτά θα έπρεπε να περιμένει κάποιος απο ένα τέτοιο δικύλινδρο και αυτά τα δίνει και με το παραπάνω το dorso. Αν περιμένει καποιος φωτιά στην άσφαλτο ή τρελό παιχνίδι motard είπαμε υπάρχουν άλλες μηχανές.
Είναι στην ίδια κατηγορία με το monster, sv, mt07 κλπ. Μετρίων επιδόσεων μηχανές. Απλά το dorso έχει διαφορετικό στήσιμο απο τα υπόλοιπα.
Δεν είναι άμπαλο, δεν είναι δυναμίτης.
Είναι το hypermotard του φτωχού.
Παρόμοιο με το xt είναι μόνο στο οτι είναι σχετικά ψηλόφτερο σε εμφάνιση αλλά δεν είναι motard ούτε on/off. Γιαυτό το ανέφερα και γω σαν αντιπρόταση του xt. Εκεί τελειώνουν όμως οι ομοιότητες.

ενα που ειχα οδηγησει μπορω να πω δε με εντυπωσιασε. δυναμη για να ταξιδεψει εχει, δεν εχει αυτο το αποτομο ανοιγμα ομως οπως εχουν τα καλα μονοκυλινδρα. επισης σε κλειστο επαρχιακο στροφιλικι μου φανηκε βαρυ και δυσκινητο (δηλ, δυσκολες αλλαγες κατευθυνσης), δυναμη ομως να με κρατησει ειχε αρκετη. μπορει να ητανε και χρεπι αυτο που ειχα οδηγησει, οποτε δεν εχω ολοκληρωμενη αποψη...

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελλάδα κλασσικά είμαστε ξερόλες, τσίπηδες και τέτοια μηχανάκια πέφτανε συχνά στα χέρια κανίβαλων. Κακός συνδυασμός για ένα μονοκύλινδρο μοτέρ υψηλής συμπίεσης, φροντίδας και καλών λαδιών. Από ότι βλέπω στο αρχείο δεν έκανε τίποτα πέρα από τα προγραμματισμένα ποτέ. Όπως και το Adv, όπως και το SD. Και μετά μιλάνε ακόμη κάποιοι για κακή αξιοπιστία των KTM, πολλές φορές χωρίς καν να είχαν ποτέ ένα σύγχρονο στην κατοχή τους.

Anyway, καταπληκτικό μοτέρ και στήσιμο τα 690.... fun machines για τρελά χαμόγελα, είτε σε Enduro είτε σε street setup.

Τροποποιήθηκε από τον skritikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω τον πωλητή ούτε αν τα χλμ είναι τα αληθινά, αλλά ακόμη το γουστάρω αυτό το μούτρο.

https://www.car.gr/7521541-ktm-690-sm

ΥΓ. τέλος το off-topic από μένα, θα με κυνηγήσουν :)

Τροποποιήθηκε από τον skritikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 6/12/2017 at 0:50 ΜΜ, το μέλος koulouris93 έγραψε:

Αν θες να βγαινεις και πιο έξω να πηγαινεις μικρά ταξιδάκια το MT03 το 660 πιστεύω είναι μια χαρά. Αν βέβαια θες-που θα θες να κάνεις σουζίτσες και τα λοιπά, ναι μεν θα μπορείς να κάνεις και με το 03 αλλά θα σε καίει μέσα σου να το δώσεις για να πάρεις ένα παιχνίδι. Το λέω αυτό διότι σε βλέπω να λες ότι θες να κάνεις..το καταλαβαίνω. 

Αποφάσισε πρώτα τι χρήση θέλεις να κάνεις. Να είσαι σίγουρος για αυτό που θες και συνειδητοποιημένος στο να γνωρίζεις τι μπορεί να κάνει το μηχανάκι που θα πάρεις. 

Για παράδειγμα εμένα ναι μεν μου αρέσουν τα μονοκύλινδρα και το μπραπππ και τα 4κ να ουρλιάζουν. Αλλά σαν την βόλτα σε επαρχιακούς και στροφιλίκια δεν έχει...Έτσι θέλω με το καλό όταν βγάλω το απεριόριστο να πάρω ένα ΜΤ07 που είναι υπέροχο (χωρις να το έχω οδηγήσει αλλά μου αρέσει). 

Από την άλλη μπορείς να πάρεις ένα 250 crfάκι (που εντάξει, δεν είναι και πολύ γκαζιάρικα)  να μάθεις τη σουζίτσα σου. Ή ένα drz που θα το έχεις καθαρά για παιχνίδια. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα