Jump to content
Mr.Slow

Θέμα με ηλεκτρικά

Recommended Posts

Λοιπόν, έχω το εξής θεματάκι με την transalp (600 '97). Μια ωραία πρωία, την πήρα κανονικά, όλα οκ. Την αφήνω σπίτι, παίρνω τ'αμάξι, γυρνάω, πάω να την βάλω μπρος, τίποτα. Αλλάζω με συνοπτικές την 30άρα που μου την είχε κάψει άπαξ στο παρελθόν μπας και σταθώ τυχερός (λέμε τώρα) αλλά καμία τύχη. Μετράω την μπαταρία, 12.κάτι σβηστή, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο με τον διακόπτη στο on, αν πατήσω όμως το starter πέφτει κατακόρυφα και ξανανεβαίνει αργά και σταδιακά βία μέχρι τα 8V. Το επίσης περίεργο είναι ότι, λόγω του χαλαρού ανεβάσματος τα φώτα στο καντράν ανάβουν κι αυτά σιγά-σιγά (fade in φανταστείτε). Πήγα να την βάλω μπρος σκαστή αλλά καμία τύχη μετά από καμιά δεκαριά ανεβοκατεβάσματα στην κοντινότερη ανηφόρα. 

Προφανώς μέχρι στιγμής μυρίζομαι απλά κλασμένη μπαταρία αλλά μήπως να περιμένω και τίποτα έξτρα ομορφιές; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η μπαταρία σου δεν έχει μέσα της ηλεκτρικό φορτίο.

Χάλασε η ίδια και δεν το κρατάει παρόλο που της δίνει το σύστημα ηλεκτρικό φορτίο;

Ή

Σταμάτησε να την τροφοδοτεί όσο χρειάζεται το σύστημα γεννήτρια-ανόρθωση και κάποια στιγμή μοιραία άδειασε η μπαταρία;

Η έρευνα με όργανα και μετρήσεις, θα δείξει. Τετριμένα πράγματα πια.

πριν 6 ώρες, το μέλος Mr.Slow έγραψε:

δεκαριά ανεβοκατεβάσματα στην κοντινότερη ανηφόρα. 

Αυτό μάλιστα είναι φιτ :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμ για να ερευνήσω περαιτέρω πρέπει να πάρει και κάπως μπρος, και για να πάρει μπρος θέλει άλλη μπαταρία οπότε όοοοταν πάρω θα φανεί το μπουγιουρντί! Απλά μου φάνηκε περίεργο το σταδιακό άναμμα των ενδείξεων στο καντράν και το γεγονός πως δεν έπαιρνε ούτε σκαστή. Πρώτη φορά μου συμβαίνουν και τα δύο.

πριν 18 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Αυτό μάλιστα είναι φιτ :laugh:

Είναι που'κοψα το τσιγάρο! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν εχεις φορτιστη μπορεις να την φορτισεις , για ψοφια μπαταρια μου φαινετε παντως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και να την φορτισει.....  Άμα έχει κλαταρει  τελείως η μπαταρια δεν θα πάρει. 

Καλώδια μπαταρίας στο αυτοκίνητο έχεις;  αν ναι πάρε ρεύμα αυτό το αυτοκίνητο και βάλε το μοτέρ. 

πριν 12 λεπτά, το μέλος nikolai έγραψε:

αν εχεις φορτιστη μπορεις να την φορτισεις , για ψοφια μπαταρια μου φαινετε παντως

Τα πρώτα δείγματα  είναι ότι θέλει μπαταρία. Γιατί έχει ξαφνικά μεγάλες βυθισεις,  Αλλά όπως είπε ο flying  πιθανόν η μπαταρια να μην φορτιζεται  οπότε και αδειασε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να μη παρει ουτε σκαστη????μακαρι αν ειναι η μπαταρια αλλα εμενα μου μυριζει πηνια πανε σε ενα ηλεκτρολογο να δει μπαταρια-ανορθωτη-πηνια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαταρία θέλει έτσι και αλλοιώς. Οπότε οοοοοοοταν θα πάρεις και την συνδέσεις θα δεις αν έχει πάθει και ζημιά ο ανορθωτής και τα πηνία.

Το να ρωτάς αν "πρέπει να περιμένεις και τίποτα έξτρα ομορφιές" είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιγραφεις Αντωνη ακριβώς την ίδια κατάσταση που παρουσίασε το δικό μου πριν ένα μήνα. 

Πήρε κανονικά, διαδρομή 10λεπτου και έπειτα τιποτα. 

Την μείωση της τασης την έβλεπα στο βολτομετρο εκείνη την στιγμη, οποτε πατούσα μίζα. 

Διάγνωση η μπαταρία βραχυκύκλωσε (σε μέτρηση οταν βγήκε εδινε 11, 5 v ) και μαζι την ακουσε κ ο ανορθωτης αφου οταν ανέβαιναν οι στροφές εδινε περιπου 13.6 (σύμφωνα με το service manual είχε πεθάνει). 

Ξεκινά με μπαταρία, μέτρα την ταση του κυκλώματος (σε θερμοκρασία λειτουργίας ) και βλέπεις αν χρειάζεται κάτι ακόμα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού το πρωί η μηχανή πήρε σημαίνει ότι μετά απο ώρες που καθόταν το βράδυ , δεν είχε χάσει ρεύμα,
με μια βόλτα δύσκολα να πέθανε η μπαταρία, πιο πιθανό είναι dimitris_nik ο ανορθωτής να σου χάλασε την μπαταρια η να στην ξεφόρτησε παρά το αντίθετο.
έτσι και εδώ και σε συνδυασμό με καμμένη ασφάλεια στο παρελθόν, μήπως έχεις κάπου βραχυκύκλωμα η διαρροή ή ετοιμοθάνατο ανορθωτή,
πάντως σε honda bros που είχα , με μπαταρία καινούρια ούτε έτους, δυο φορές τα είχε κλάσει χωρίς λόγο η μπαταρία,
τη μια ήμουν στη σχολή, (φοιτητής τότε ) και είχε βρέξει καρέκλες και όταν λέω τα έκλασε ούτε μιζιά..
και άλλη μια πρωι έξω απο το σπίτι.. και τις δυο φορές τη φόρτισα και την κράτησα δυο χρόνια τη μπαταρία.. μετά έδωσα τη μηχανη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα