Jump to content
Στέργιος Βήχος

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 3

Recommended Posts

πριν 12 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Και με τις καινούργιες ξύστρες ξερνάει έτσι;;; Αν μετά από καθάρισμα επιμένει, κατι δενννν είναι καλα.

Δε γινεται να μην ειναι κατι καλα. Οι τσιμουχες και οι ξυστρες ειναι γνησιες. Kαι η τοποθετηση εγινε σωστα απο οτι ειδα. 

Αν θυμαμαι καλα εβαλε βαζελινη ο μαστορας στις τσιμουχες και λεω μηπως ειναι κατάλοιπα. 

Δε δακρυζει λαδι απλα βλεπω αυτο το πραμα σαν παχνη. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 18 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Ε αν δε γίνεται, τότε ΟΚ

Αν ειχα βαλει imitation θα ελεγα οτι μπορει κατι να μην παταει καλα. Αλλα γι αυτό πηρα γνησια για να μημ εχω θεματα. Θα δειξει.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 58 λεπτά, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Αν ειχα βαλει imitation θα ελεγα οτι μπορει κατι να μην παταει καλα. Αλλα γι αυτό πηρα γνησια για να μημ εχω θεματα. Θα δειξει.. 

Δεν τα καθαρίζεις όπως είπα παραπάνω, και να το δεις στην επόμενη βόλτα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 58 λεπτά, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Τα καθαριζω αλλα ξαναβγάζει. Καποιος μου ειπε οτι εχει να κανει με το λιπαντικο που εχουν πανω οι ξυστρες  οσο ειναι καινουριες. Τι να πω. Θα δουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 35 λεπτά, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Τα καθαριζω αλλα ξαναβγάζει. Καποιος μου ειπε οτι εχει να κανει με το λιπαντικο που εχουν πανω οι ξυστρες  οσο ειναι καινουριες. Τι να πω. Θα δουμε

Οχι έτσι απλά σκούπισμα. Πλύσιμο με σιλικόνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 ώρες, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Ισχύει,το ίδιο έπαθα και εγώ με την διαφορά ότι μου άφηνε'δαχτυλιδι",πιο έντονο δηλαδή.

Πήγα στο συνεργείο που ειχα κάνει την αλλαγή και μου είπε το ίδιο πράγμα.

Μου πήρε περίπου 10 μέρες, ίσως και παραπάνω μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης να πούμε ότι στις τσιμούχες θέλει μια ιδέα βαζελίνη (ή ειδικό γράσο).
Πολλοί το παρακάνουν με αποτέλεσμα το περίσσευμα μαζί με λίγη σκόνη να βγαίνει στο καλάμι.

Καλό θα ήταν επίσης,( ανάλογα με το που κινείται το μηχανάκι), μια στο τόσο να γίνεται και ένας καθαρισμός των τσιμουχών, για να αυξηθεί η μακροζωία τους και για να αποφευχθούν τυχόν διαρροές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλυσίδα στο DT κάνει έναν θόρυβο στην κίνηση πάνω από 20χλμ/ώρα. 

Είναι λαδωμένη, σωστά τεντωμένη, οι ρόδες γυρνάνε ελεύθερα και δεν έχει κόμπους ή κάτι άλλο. 

Γυρνώντας την ρόδα με το χέρι δεν βρίσκει κάπου. Έχει κανένας καμία ιδέα τι μπορεί να είναι;

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΤΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Η αλυσίδα στο DT κάνει έναν θόρυβο στην κίνηση πάνω από 20χλμ/ώρα. 

Είναι λαδωμένη, σωστά τεντωμένη, οι ρόδες γυρνάνε ελεύθερα και δεν έχει κόμπους ή κάτι άλλο. 

Γυρνώντας την ρόδα με το χέρι δεν βρίσκει κάπου. Έχει κανένας καμία ιδέα τι μπορεί να είναι;

πόσα χλμ εχει στην πλάτη της ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσέκαρε αν έχει πάρει τζόγους η αλυσίδα, να έχει ξεχειλώσει δηλαδή.

Τα γρανάζια σε τι κατάσταση είναι;

Έλεγχο Silent blocks (Συνεμπλοκ στα ελληνικά)

Θυμήθηκα άλλα δύο:

Ευθυγράμμιση πίσω τροχού.

Τζόγος σε κάποιο ρουλεμάν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλυσίδα ζήτημα να έχει 5.000 χλμ αλλά δεν γνωρίζω την ποιότητα της. 

Γρανάζια, silent block είχαν αλλαχτεί μαζί με την αλυσίδα. 

Τα ρουλεμάν είναι μηνών, koyo. 

Είδα τους αποστάτες που τεντώνουν την αλυσίδα. Ο ένας είναι ακριβώς στο 6 και ο άλλος στο 6 +1 κλικ. Λέτε να παίζει ρόλο? Η ρόδα γυρνάει ελεύθερα με το χέρι, δεν φρενάρει όταν την περιστρεφω (σταματάει ομαλά δηλαδή) και ακούγεται μόνο το μπροστινό γρανάζι. 

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΤΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλάκα θα χει να έχει φάει καμια σούπα-τράκα και να έχουν στραβώσει τα μπράτσα στο ψαλίδι στο αριστερά-δεξιά. Τα κλίκ να τα φτιάξεις να είναι ίσα, πρώτα απ όλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Η αλυσίδα ζήτημα να έχει 5.000 χλμ αλλά δεν γνωρίζω την ποιότητα της. 

Γρανάζια, silent block είχαν αλλαχτεί μαζί με την αλυσίδα. 

Τα ρουλεμάν είναι μηνών, koyo. 

Είδα τους αποστάτες που τεντώνουν την αλυσίδα. Ο ένας είναι ακριβώς στο 6 και ο άλλος στο 6 +1 κλικ. Λέτε να παίζει ρόλο? Η ρόδα γυρνάει ελεύθερα με το χέρι, δεν φρενάρει όταν την περιστρεφω (σταματάει ομαλά δηλαδή) και ακούγεται μόνο το μπροστινό γρανάζι. 

Μπας κ την εχεις παρατεντωσει; Την μετρας με αναβατη επανω ε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 42 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Πλάκα θα χει να έχει φάει καμια σούπα-τράκα και να έχουν στραβώσει τα μπράτσα στο ψαλίδι στο αριστερά-δεξιά. Τα κλίκ να τα φτιάξεις να είναι ίσα, πρώτα απ όλα.

Δεν έχει φάει, το έχω μια ζωή. 

Ελπίζω να έχω πάρει μαζί μου το μεγάλο κλειδί και να μην είναι σε κούτα με τα υπόλοιπα πράγματα της αποθήκης. 

πριν 2 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Μπας κ την εχεις παρατεντωσει; Την μετρας με αναβατη επανω ε;

Κανονικά ναι αλλά όταν το πήγα για τα ρουλεμάν το πήρα και έφυγα, δεν έκανα έλεγχο. 

Θα την χαλαρώσω λίγο να δω πως θα πάει. Ευχαριστώ! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ελεγξε το εμπρόσθιο γραναζι, ασφάλεια στο καρέ.

Και φυσικα το καπάκι, μην εχει παρει κανα συρμα ή κατι μεσα και βρισκει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Feedback για αλυσίδα:

Ανοίγω την συλλογή με τα εργαλεία και φυσικά το καρυδάκι 24 ήταν μικρό, το γερμανικό 26 είναι στην κούτα με τα υπόλοιπα που φόρτωσα από την αποθήκη μου και.... αναμένεται προσεχώς, αποτέλεσμα να πρέπει να βρω συνεργείο. 

Google, αναζήτηση, βρίσκω ένα κοντά στο σπίτι, πάω, κλειστό. Τέλεια..... Δοκιμάζω άλλο, το ίδιο. Με την τρίτη πέτυχα ένα. 

Κλασσικό συνεργείο σε νησί, φτιάχνω μοτοσυκλέτες και ότι άλλο έχει μοτέρ. Έρχεται ο μάστορας, πολύ ευγενικός, έκανε μια γύρα στην αυλή του και όντος η αλυσίδα ακούγεται. Την χαλαρώσαμε ένα κλικ (ή δύο αναλόγως από πια μεριά μετράς), η αλυσίδα είναι πλέον εντός εργοστασιακών ανοχών προς το χαλαρό. Το φαινόμενο μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό, το ακούω μόνο μεταξύ 20 και 30 χλμ/ώρα με κλειστό γκάζι, μετά χάνεται. 

Λογικά ήθελε λίγο να χαλαρώσει, γιατί θυμήθηκα ότι αφού είχα φύγει από την αλλαγή ρουλεμάν, είχα βάλει περάσει το ράουλο που έλειπε από τον σκελετό, το οποίο τέντωσε την αλυσίδα λίγο παραπάνω. 

Με την ευκαιρία έλεγξα το μπροστά γρανάζι, την ασφάλεια και το καρέ όπως πρότεινε ο @innova 04, πέραν την μπιχλας δεν βρήκα κάτι ανησυχητικό. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω οδηγήσει ποτέ σε παρόμοιες συνθήκες. Στενοί δρόμοι, πολλές λακούβες, ο τροχός μπλοκάρει ακόμα και με ένα δάχτυλο στην μανέτα, κίνηση μέχρι 30χλμ/ώρα μπορεί και για 3χλμ σερί και πάει λέγοντας. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα σας.

Έχουμε καμια πρόταση για σιδερά(;) στην ευρύτερη Αθήνα ο οποίος μπορεί να μου βάλει κάγκελα στο AX-1 ώστε να μπορώ να του φορτώσω πλαινά σαμάρια;

Θέλω να μπεί κάτι στο ύψος της εξάτμισης δεξιά για να μεγαλώσει την απόσταση μεταξύ εξάτμισης και σαμαριού ώστε να μην τρυπήσει/καεί το σαμάρι από την εξάτμιση.

Ευχαριστώ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 24 λεπτά, το μέλος social reject έγραψε:

Καλημέρα σας.

Έχουμε καμια πρόταση για σιδερά(;) στην ευρύτερη Αθήνα ο οποίος μπορεί να μου βάλει κάγκελα στο AX-1 ώστε να μπορώ να του φορτώσω πλαινά σαμάρια;

Κασσίμης στην Μεταμόρφωση κάνει αυτή την δουλειά και αν είσαι τυχερός μπορεί να έχει έτοιμη.

Τηλεφώνησε του να τον ρωτήσεις.

https://atd-kassimis.gr/αξεσουαρ/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ερώτηση για κάτι που ξαναείδα πριν από λίγο και κάθε φορά που βλέπω κάτι αντίστοιχο, αναρωτιέμαι.

Μετά από χαζοπτώσεις στα motogp (κ στις μικρές κατηγορίες) απορώ που οι αναβάτες δε μπορούν να σηκώσουν τα μηχανάκια τους. Και μιλάμε για αγωνιστικά μηχανάκια, κοινώς....πούπουλα. Και οι αναβάτες δεν είναι κ αγύμναστοι. 

Δε το προσπαθούν για να μη πιαστούν πχ ή παίζει κάτι άλλο που μου διαφεύγει?

Τα παραδείγματα άπειρα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, έχω χρόνια να "μπω" στις λεπτομέρειες των motogp.. 

Αλλά θυμάμαι πως για να πάρει μια μότο μπροστά, ήθελε ή σπρώξιμο ή υποβοήθηση με μηχάνημα που γύρναγε τον πίσω τροχό. 

Πιθανολογώ πως για την μείωση βάρους δεν υπήρχε μίζα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την βάλει μπροστά τόσο απλά μόνος του ο αναβάτης. 

Απο την άλλη, όπως είπα, δεν ξέρω πια τι παίζει.... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος originalksd έγραψε:

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, έχω χρόνια να "μπω" στις λεπτομέρειες των motogp.. 

Αλλά θυμάμαι πως για να πάρει μια μότο μπροστά, ήθελε ή σπρώξιμο ή υποβοήθηση με μηχάνημα που γύρναγε τον πίσω τροχό. 

Πιθανολογώ πως για την μείωση βάρους δεν υπήρχε μίζα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την βάλει μπροστά τόσο απλά μόνος του ο αναβάτης. 

Απο την άλλη, όπως είπα, δεν ξέρω πια τι παίζει.... 

Καλό μεσημέρι Αλέξανδρε!

Δεν αναφέρομαι στην εκκίνηση του μοτέρ.

Αλλά στο ότι δε μπορούν να σηκώσουν το μηχανάκι από κάτω!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοώ πως ισως πριν ή κατά την προσπάθεια να το σηκώσουν να σταματά η λειτουργία, οπότε να βλέπουν πως δεν έχει νόημα πια το αν θα σηκωθεί, αφού δεν μπορούν να την ξανά θέσουν σε λειτουργία μόνοι τους, οπότε και εγκαταλειπουν την προσπάθεια ή δεν προσπαθούν καν αντίστοιχα...ενώ όλοι να νομίζουν ότι δεν προσπαθουν ή δεν μπορούν να την σηκώσουν. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα