Jump to content
Στέργιος Βήχος

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 3

Recommended Posts

πριν 1 ώρα, το μέλος ktm power έγραψε:

Θελω να βγαλω τις βιδες που ενωνουν τα δυο μερη της δαγκανας για να της βουτηξω σε rust remover 

spacer.png 

Το θεμα μου ειναι μπορω να το κανω αυτο χωρις να βγαλω την δαγκανα απο τον δισκο κλπ? Σκεφτηκα να τις βγαλω μια μια και να τις ξεσκουριασω και μετα να τις τοποθετησω ωστε παντα να κρατιεται η δαγκανα  ενωμενη με τις υπολοιπες 3 βιδες.

Το δευτερο μου ζητημα ειναι αυτο που φαινεται στην δευτερη εικονιτσα και συγκεκριμενα αν εκεινο το o-ring στην τεταρτη μετρωντας απο αριστερα προς τα δεξια βιδα μου δημιουργει καποιο προβλημα (και γιατι υπαρχει επισης)

Αν βαριέσαι το λύσιμο, και θες ΜΟΝΟ τις βιδες να βγάλεις για να περιποιηθείς τις βίδες, μπορείς με κάποιο εργαλείο σφιγκτήρα  (όπως αυτά που έχουν οι ξυλουργοί για να κρατάνε τα ξύλα σε θέση μέχρι να κολλήσει η κόλα) να το βάλεις ώστε να κρατάει τα δύο μέρη κολλημένα, γιατί βγάζοντας ΚΑΙ τις 4 βίδες ταυτόχρονα, τα μέρη θα διαχωριστούν, τα υγρά θα τρέξουν και γενικά θα γίνει μια αηδία. Στο ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να φτάσεις με με τύλιγμα πολλές φορές με λωρίδα σαμπρέλας, αλλά με την δαγκάνα στον δίσκο, δύσκολα θα μπορείς να τυλίξεις γύρω-γύρω.

Εναλλακτικά και πολύ πιο εύκολα μπορείς να δουλέψεις δυο-δυο τις βίδες ή να βρεις άλλες με ίδιο σπείρωμα να βάλεις προσωρινά μέχρι να κάνεις δουλειά στις δικές σου, και εννοείται μια βγάζεις, μία βάζεις. Κατά πάσα πιθανότητα στάνταρ Μ8 σπείρωμα έχουν ή 8*1.5, οπότε δεν θα δυσκολευτείς να βρεις ίδιου σπειρώματος βίδες σε κάποιο κατάστημα με είδη σιδερικών. Εννοείται επίσης, ΔΕΝ ΠΑΤΑΣ μανέτα, όσο κάνεις δουλειά.

Το oring στην δεύτερη εικόνα, είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Στον αυλό που σφραγίζει από τον έξω κόσμο, περνάει η πίεση του υγρού από το ένα μισό, στο άλλο μισό της δαγκάνας. Η πίεση του υγρού μπαίνει στο μισό που συνδέεται το σωληνάκι του φρένου, έ κάπως αυτό πρέπει να περάσει και στο άλλο μισό, ε, εκεί περνάει.. Αν αυτό το oring έχει πρόβλημα, θα πατάς φρένο, και θα διαρρέει υγρό εκεί, και φρένο δεν θα έχεις προφανώς.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σε ευχαριστω πολυ @FlyingInADream, αυτο εγραψα και εγω στην αρχη (μαλλον οχι αρκετα ξεκαθαρα) να βγαλω μια-μια ή δυο-δυο τις βιδες και να τις περιοποιηθω μεμονομενα για να γλυτωσω το πολυ λυσε-δεσε

Τροποποιήθηκε από τον ktm power

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα το είδα το ''μια μια'', στραβομάρααααα.  Ναι προχώρα άφοβα.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 28/1/2021 at 11:47 ΠΜ, το μέλος HLIAS έγραψε:

Tie wrap  εννοας;

Το ίδιο είναι!
Tie wraps, zip ties, cable wraps..."δεματικά" στην πλούσια ελληνική γλώσσα.?

Την 28/1/2021 at 12:02 ΜΜ, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Ή μήπως tie 'er up? (if you catch my drift)

Μ' αρέσει πως σκέφτεσαι.

@klab

Εσύ που είσαι εξαφανισμένος, δεν σε "βλέπουμε" συχνά...
Να στοιχηματίσω σε καλό γκομενάκι ή σε καλή ταβέρνα...;;; ?

????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

efood και άγιος ο Θεός ?

Με τον covid -παραδόξως- :_zeppelin: έχουμε χεστεί στην δουλειά 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω αντιολισθητικό κάλυμμα σέλας με το μέτρο; Τέτοια φάση, αντιολισθητικό. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε:

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω αντιολισθητικό κάλυμμα σέλας με το μέτρο; Τέτοια φάση, αντιολισθητικό. 

Ψάξε υλικά ταπετσαρίας αυτοκινήτων, έχει πολλούς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 1/2/2021 at 12:00 ΠΜ, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε:

Είχα πάρει πριν 2-3 χρόνια και είχα φτιάξει τη σέλα το cbf250
Εδώ : https://www.google.gr/maps/place/Decoplast/@37.9799388,23.7262361,73m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x14a1bd24bc17511d:0x5cd13bb63153e3e9!8m2!3d37.9799296!4d23.7263938

https://www.decoplast.gr/prcat/dermatines/antiolisthitiki-dermatini-gia-seles/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος originalksd έγραψε:

Αυτό ακριβώς είχα βρει κι εγώ. Θα κάνω λίγη παραπάνω έρευνα και θα προχωρήσω. Best case scenario γλιτώνω κανά 40άρι, worst case, πετάω κανά 10άρικο. Ευχαριστώ πολύ για το link.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσφατα επισκευασα το ψυγειο στη μηχανη αλλαξαμε παραφλου και καθαρισε με νερο μου ειπε και κυλωμα?? Αν καταλαβα καλα. 

Σημερα μετα απο μια βολτα είδα κατω απο την μηχανη οταν τη σταθμευσα, σε ενα σημειο οπου βρισκονται 2 σωληνακια  στον αερα (κρεμονται) να εχει σταξει νερο. 

Τα νερα στο παγουρι ειναι κομπλε και ουτε μου ανεβαζει θερμοκρασια. 

Ειναι κατι ανησυχητικο? 

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεωρητικα όχι.

Ίσως είχε λίγο παραπάνω νερό το δοχείο σου και λόγω θερμοκρασίας το έκανε υπερχείλιση.

Παρακολούθησε το όμως. Λογικά αυτό ήταν. Δεν θα ξαναβγαλει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά.

Το μηχανάκι σήμερα μου έκανε το εξής θέμα: αν είχα το τιμόνι δεξιά δεν δούλευε το κουμπί της μίζας. Απο την μέση και προς τα αριστερά μια χαρά έπαιρνε μπρος αλλά με το που έβαζα 1η έσβηνε. Οκ σκέφτηκα ίσως έχει θέμα το καλώδιο απο την βαλβίδα που έχει το σχαράκι.

Η βαλβίδα μια χαρά και το καλώδιο 0 σημάδια φθοράς. Ο διακόπτης δουλεύει και η μανιβέλα το έβαζε κανονικά μπρος. Το πήγα στον μάστορα το πρωί και το πήρα κατά τις 7. 

Τα φυσάκια που έχει στην μίζα, στο καλώδιο της βαλβίδας απο το πλαϊνο σταντ σαπίσανε απο νερά, βροχές και πλύσιμο. Το έφτιαξε και τώρα όλα σωστά πάλι.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να πλένω το μηχανάκι μου αλλά παράλληλα να μην προκαλώ και φθορά σε καλώδια/φύσες κλπ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Καλησπέρα παιδιά.

Το μηχανάκι σήμερα μου έκανε το εξής θέμα: αν είχα το τιμόνι δεξιά δεν δούλευε το κουμπί της μίζας. Απο την μέση και προς τα αριστερά μια χαρά έπαιρνε μπρος αλλά με το που έβαζα 1η έσβηνε. Οκ σκέφτηκα ίσως έχει θέμα το καλώδιο απο την βαλβίδα που έχει το σχαράκι.

Η βαλβίδα μια χαρά και το καλώδιο 0 σημάδια φθοράς. Ο διακόπτης δουλεύει και η μανιβέλα το έβαζε κανονικά μπρος. Το πήγα στον μάστορα το πρωί και το πήρα κατά τις 7. 

Τα φυσάκια που έχει στην μίζα, στο καλώδιο της βαλβίδας απο το πλαϊνο σταντ σαπίσανε απο νερά, βροχές και πλύσιμο. Το έφτιαξε και τώρα όλα σωστά πάλι.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να πλένω το μηχανάκι μου αλλά παράλληλα να μην προκαλώ και φθορά σε καλώδια/φύσες κλπ;

Κουβαδάκι-σφουγγαράκι, πιεστικό ΠΟΤΕ.

Πιθανότατα έχουν ψιλοσαπίσει τα καλύματα στις φίσες, επίσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Κουβαδάκι-σφουγγαράκι, πιεστικό ΠΟΤΕ.

Πιθανότατα έχουν ψιλοσαπίσει τα καλύματα στις φίσες, επίσης.

Είναι όλα οκ πλέον στο μηχανάκι.

Άρα κουβάδας, σφουγάρι και σκούπισμα μετά;

Με απλό λάστιχο; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 28 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Είναι όλα οκ πλέον στο μηχανάκι.

Άρα κουβάδας, σφουγάρι και σκούπισμα μετά;

Με απλό λάστιχο; 

Λάστιχο, και όχι με πίεση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος costikos έγραψε:

Λάστιχο, και όχι με πίεση.

Οκ τρεχούμενο νερό απλά τότε. Thanks!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλύσιμο με το χέρι.

Αν έχεις αέρα το φυσάς μετά το πλύσιμο κυρίως τα καλώδια και όπου μπορεί να λιμνάσει νερό.

Αν μπορείς μετά από αυτό να το πας και βόλτα ακόμα καλύτερα, με την ζέστη του κινητήρα και με την ροή του αέρα θα στεγνώσει ότι δεν στέγνωσε το πιεστικό αέρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έγινε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!

Ίσως ακουστεί χαζό, αλλά πιεστικό αέρα δεν έχω....έχω όμως τρόμπα μικρή για λάστιχα που δουλεύει με ρεύμα....ίδια δουλειά δεν κάνει και αυτό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 34 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Έγινε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!

Ίσως ακουστεί χαζό, αλλά πιεστικό αέρα δεν έχω....έχω όμως τρόμπα μικρή για λάστιχα που δουλεύει με ρεύμα....ίδια δουλειά δεν κάνει και αυτό;

Χαχαχα όχι. Μην ασχοληθείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα