Jump to content
Στέργιος Βήχος

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 3

Recommended Posts

Έχω παραγγείλει μερικά αναλώσιμα και μέσα σε αυτά και σετ μπουζί. Το Manual λέει Uesr-n ( 20-22-24 ) . Από το κατάστημα που επέλεξα είχε προτεινόμενο το 22 ( αυτά που παρήγγειλα ). Μετά από την χθεσινή παρεοσυζήτηση έμαθα πως στην ελλάδα γενικώς χρησιμοποιούμε το 24 γιατί δεν έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εκτός από κάποιες συγκεκριμένες περιοχές.

Εγώ καθώς και τον χειμώνα χρησιμοποιώ το μοτο μέχρι και 0 βαθμούς υπάρχει κάποιο θέμα ? Υπάρχει πρόβλημα αν αυτά είναι φορεμένα και το καλοκαίρι ή απλά αργεί να ανεβάσει θερμοκρασία ?

Στην τελική στο επόμενο service που θα είναι κοντά στο καλοκαίρι απλά αλλάζω τα μπουζί, βάζω ένα set 24αρι και τα αλλάζω πάλι ανά season.

Δεν γνωρίζω την τύφλα μου από μπουζί οπότε .... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θέλω να αλλάξω τα λάδια σε ενα παπι, kaze 115, και πανω στο μοτέρ γραφει το εξής:

lKokC9y.jpg

Manual δικό του δεν έχω βρει πουθενά, στο manual του kriss που υποτίθεται είχαν το ιδιο μοτέρ (πριν το 2012 βεβαια, δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι), γραφει 1.1λ. Και πανω στο μοτέρ οπως δειχνει η φωτο εχει αυτο το ιερογλυφικό.

Εχει κανεις καμια ιδεα για ποσο λαδι θα θελει τελικα?

Και η δεύτερη απορία είναι στο παρακάτω βίντεο. Ο τζόγος αυτός που ειναι ενοχλητικός σε άνοιγμα κλείσιμο γκαζιού διορθώνεται με αλλαγη silent block, σωστα?

https://imgur.com/K9vGBRW

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος seatcowl έγραψε:

Θέλω να αλλάξω τα λάδια σε ενα παπι, kaze 115, και πανω στο μοτέρ γραφει το εξής:

lKokC9y.jpg

Manual δικό του δεν έχω βρει πουθενά, στο manual του kriss που υποτίθεται είχαν το ιδιο μοτέρ (πριν το 2012 βεβαια, δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι), γραφει 1.1λ. Και πανω στο μοτέρ οπως δειχνει η φωτο εχει αυτο το ιερογλυφικό.

Εχει κανεις καμια ιδεα για ποσο λαδι θα θελει τελικα?

Και η δεύτερη απορία είναι στο παρακάτω βίντεο. Ο τζόγος αυτός που ειναι ενοχλητικός σε άνοιγμα κλείσιμο γκαζιού διορθώνεται με αλλαγη silent block, σωστα?

https://imgur.com/K9vGBRW

Το παλιότερο kazer παίρνει (αν αλλάξεις κ φίλτρο λαδιου) 1100ml όντως. Αυτό τώρα δεν ξερω αν έχει φίλτρο λαδιου. 

Αλλάζεις τα σινεμπλοκ της γραναζιερας ναι, είναι πολύ εύκολο 8276053_0_z.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνάδελφοι μπορείτε να με ξεμπερδέψετε λίγο;

Η σχάρα του Africa γράφει πάνω max 10Kg. Πάνω στην σχάρα έχει μπει η βάση για την βαλίτσα της Givi που είναι 52Lt

Επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία με βαλίτσες κλπ, τι ισχύει; Βλέπω και άλλα Africa με την ίδια βαλίτσα, και γενικά και άλλες μηχανές με 52lt μπαγκαζιέρα, και με σχάρες πάνω στην μπαγκαζιέρα και επιπλέον φορτίο με χταπόδια κλπ.

Δεν την έχω ζυγίζει είναι η αλήθεια την μπαγκαζιέρα φορτωμένη, αλλά έχει αρκετό βάρος. Θα έχω πρόβλημα με την σχάρα του Africa?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος seatcowl έγραψε:

lKokC9y.jpg

"OIL 1L 10W40"

Γιατί είμαι ιερογλυφικολόγος.

Αυτό, χωρίς αλλαγή φίλτρου εννοεί, ΑΝ εχει φίλτρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

BMW G310 R.

Το είδα σήμερα στο δρόμο και μου φάνηκε ωραία μηχανούλα. Είδα λίγα πράγματα στο ίντερνετ και ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εδώ δοκιμάσει το συγκεκριμένο μηχάνημα, ώστε να μου πει έτσι περιληπτικά μερικά πράγματα. Σκεφτόμουν μήπως και το δοκίμαζα κιόλας, αν υπήρχε η δυνατότητα πουθενά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 23/10/2019 at 10:40 ΜΜ, το μέλος TheReaper έγραψε:

BMW G310 R.

Το είδα σήμερα στο δρόμο και μου φάνηκε ωραία μηχανούλα. Είδα λίγα πράγματα στο ίντερνετ και ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εδώ δοκιμάσει το συγκεκριμένο μηχάνημα, ώστε να μου πει έτσι περιληπτικά μερικά πράγματα. Σκεφτόμουν μήπως και το δοκίμαζα κιόλας, αν υπήρχε η δυνατότητα πουθενά.

Γιατί δεν πας σε μια αντιπροσωπεία Μπεμβε; Εχω ακούσει οτι η ποιότητα των πλαστικών δεν ειναι καλή και τρίζουν από καινούργια. Μέχρι εκεί ξέρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 25/10/2019 at 10:53 ΠΜ, το μέλος costikos έγραψε:

Γιατί δεν πας σε μια αντιπροσωπεία Μπεμβε; Εχω ακούσει οτι η ποιότητα των πλαστικών δεν ειναι καλή και τρίζουν από καινούργια. Μέχρι εκεί ξέρω.

Θα πάω μια βόλτα σίγουρα. Την είδα και μου άρεσε εμφανισιακά, απλά είπα μήπως κάποιος γνωρίζει πέντε πράγματα πριν περάσω να τη δω από κοντά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος TheReaper έγραψε:

Θα πάω μια βόλτα σίγουρα. Την είδα και μου άρεσε εμφανισιακά, απλά είπα μήπως κάποιος γνωρίζει πέντε πράγματα πριν περάσω να τη δω από κοντά.

Δεν γνωρίζω ως ιδιοκτήτης, ένα τεστ ραιντ της είχα κανει, μου άρεσε, αμα ψάξεις στο mybike θα το βρες 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρηκα αυτη την αγγελια. Τα λεφτα φαινονται καλα, η κατασταση ακομα καλυτερη και μου αρεσει σαν μηχανη. Εμενα ομως το (απειρο) ματι μου δεν βλεπει κατι που θα επρεπε να προσεξω στις εικονες. Θα παω να την δω και απο κοντα απλα ειναι καλο να ειμαι προετοιμασμενος.

https://www.car.gr/24003759-honda-ax-1?lang=el

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορει καποιος να προτεινει καποιο εξουσιοδοτημενο για Daytona εντος Αθηνων. Ας μου στειλει πμ οποιος γνωριζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι απάντηση σε κάτι, απλά μια τυχαία σκέψη της ημέρας:

Έκανα μάθημα γερμανικών σήμερα και ο δάσκαλος ανέφερε πώς το ρεύμα λέγεται Strom. 'Χαχα σαν το DL σκέφτηκα'.

Και εκεί μου έρχεται η αναλαμπή: Αν V = Τάση, τότε VStrom = Τάση x Ρεύμα = Ισχύς.

Έκρυβε η suzuki τέτοιο λογοπαίγνιο κάτω από την μύτη όλων, λέγεται Suzuki Power 650?

Παρακαλούνται οι Νεφελίμ να τοποθετηθούν!

giphy.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 λεπτά, το μέλος estebahn έγραψε:

Έκανα μάθημα γερμανικών σήμερα και ο δάσκαλος ανέφερε πώς το ρεύμα λέγεται Strom. 'Χαχα σαν το DL σκέφτηκα'.

Και εκεί μου έρχεται η αναλαμπή: Αν V = Τάση, τότε VStrom = Τάση x Ρεύμα = Ισχύς.

Έκρυβε η suzuki τέτοιο λογοπαίγνιο κάτω από την μύτη όλων, λέγεται Suzuki Power 650?

Παρακαλούνται οι Νεφελίμ να τοποθετηθούν!

giphy.gif

Θα σου έκανα λάικ ρε κιερατά, αλλά μου τα έχεις φάει όλα στα γ@μησιάτικα :tooth:

Κανονικά είναι Τάση Χ ένταση, όχι ρεύμα

Αλλά ωραίος ο συλλογισμός σου. Γουστάρω γκάζια στρωματέξ!!!

Υ.Γ.1: Και το Transalp υπονοεί στριψίματα και Άλπεις αλλά τελικά περισσότερο σε Trans(exual) μας βγήκε. Άβυσσος η ψυχή του τζαπανέζου!!

Υ.Γ.2: Αγαπημένο luben gifάκι!!! Κλαίω κάθε φορά που το βλέπω :tooth::grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 27/10/2019 at 5:23 ΜΜ, το μέλος TheReaper έγραψε:

Όσον αφορά το πρώτο γράμμα, εγω πάντα νόμιζα ότι έχει να κάνει ότι ειναι V2 

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος estebahn έγραψε:

Είναι πολλά τα Αμπέρ Άρη.

720_ebbefda71732a265d4cce195926288d0.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα. Αποφάσισα να αλλάξω τα λάδια μόνος μου, αγόρασα λαδακι, ροδέλα για την τάπα διαφυγής, ροδέλα για το συρμάτινο φίλτρο, φίλτρο και εργαλείο για το φίλτρο.

Τώρα στα σημαντικά. Έχω μια δύο ερωτήσεις. Μου δημιουργήθηκαν από την εποχή του bmw r9t. Σε εκείνο για να μετρήσεις τα λάδια έπρεπε να είναι καλά ζεστό. Αλλιώς έδειχνε πολύ παραπάνω στο τζαμακι. Απ ότι καταλαβαίνω πρέπει να κρατούσε λάδια στο ψυγείο λαδιού με κάποιον τρόπο - βαλβίδα, δεν έχω ιδέα. Τώρα το ντουλάπι λέει να τα μετράτε κρύο και να τα αφαιρείτε ζεστά. Καλά ως εδώ.

Οι ερωτήσεις:

1) Το ψυγείο λαδιού κρατάει κάποια ποσότητα λαδιού μέσα του όταν κάνεις την αλλαγή?

2) Συμπληρώνω όσα λάδια λέει ο κατασκευαστής, 3,3lit με το φίλτρο ή συμπληρώνω με το τζάμι min- max?

3) Γεμίζω το φίλτρο πριν το βάλω με λάδι? Γιατί?

IMG-20191118-123349.jpg

Τροποποιήθηκε από τον elprimerozen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 34 λεπτά, το μέλος elprimerozen έγραψε:

Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα. Αποφάσισα να αλλάξω τα λάδια μόνος μου, αγόρασα λαδακι, ροδέλα για την τάπα διαφυγής, ροδέλα για το συρμάτινο φίλτρο, φίλτρο και εργαλείο για το φίλτρο.

Τώρα στα σημαντικά. Έχω μια δύο ερωτήσεις. Μου δημιουργήθηκαν από την εποχή του bmw r9t. Σε εκείνο για να μετρήσεις τα λάδια έπρεπε να είναι καλά ζεστό. Αλλιώς έδειχνε πολύ παραπάνω στο τζαμακι. Απ ότι καταλαβαίνω πρέπει να κρατούσε λάδια στο ψυγείο λαδιού με κάποιον τρόπο - βαλβίδα, δεν έχω ιδέα. Τώρα το ντουλάπι λέει να τα μετράτε κρύο και να τα αφαιρείτε ζεστά. Καλά ως εδώ.

Οι ερωτήσεις:

1) Το ψυγείο λαδιού κρατάει κάποια ποσότητα λαδιού μέσα του όταν κάνεις την αλλαγή?

2) Συμπληρώνω όσα λάδια λέει ο κατασκευαστής, 3,3lit με το φίλτρο ή συμπληρώνω με το τζάμι min- max?

IMG-20191118-123349.jpg

Δεν έχω απάντηση στις απορίες σου  , αλλά πρόσεχε μην καείς από την τάπα , όταν την ξεβιδώνεις. Την έχουν πατήσει πολλοί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 54 λεπτά, το μέλος elprimerozen έγραψε:

Αν και ΔΕΝ ΞΕΡΩ από ιταλικά, ΣΥΝΗΘΩΣ ισχύουν τα εξής:

1-ναι, καμιά 150-200ml λάδι. Όταν το βγάλεις το φίλτρο, το περισσότερο λάδι που έχει μέσα του χύνεται έτσι κι αλλοιώς, ένα μέρος όμως μένει παγιδευμένο μέσα στο φίλτρο. Τώρα είδα ρωτάς για το ψυγείο λαδιού κι εγώ σου απαντάω για το φίλτρο :mB_kalo_e:, ναι κρατάει κάτιτις κι αυτό, αν τόσο πολύ σε νοιάζει, λύσε το να τρέξει.

2-Εγώ θα έβαζα όσα λέει ο κατασκευαστής, λειτουργία για 1 λεπτό το μοτέρ, περιμένεις άλλο ένα λεπτό να κατέβουν, και ελέγχεις με την στάθμη.

3-Δες τι λέει το μάνιουλ για καλό και για κακό. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ανούσιο να το γεμίζεις, έτσι κι αλλοιώς θα γεμίσει αμέσως σε 1-2 δευτερόλεπτα, όπως θα γεμίσει και η αντλία λαδιού (που άδειασε με την αλλαγή λαδιού κι αυτή) και ενδεχομένως ένα μικρό μέρος των κυκλωμάτων του λαδιού. Δεν προλαβαίνει σε αυτόν τον χρόνο να στεγνώσει από λάδι κάποιο εξάρτημα. Αλλα δεν χάνεις και τίποτα σπουδαίο να το γεμίσεις, κόπο μόνο, υπολογίζοντας τα ml που του έβαλες στα συνολικά βέβαια.

Μην ξεχάσεις να λαδώσεις με φρέσκο λάδι, με το δάκτυλο, την λαστιχένια τσιμούχα στο νέο φίλτρο, πριν το τοποθετήσεις. Αυτό το κάνεις για να γλυστρίσει το λάστιχο πάνω στην επαφή του με το μοτέρ, και να βιδωθεί-συμπιεστεί σωστά. Το σφίξιμο ΣΥΝΗΘΩΣ τα μάνιουαλ λένε, το κάνουμε ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 45 λεπτά, το μέλος elprimerozen έγραψε:

Ανάλογα με  την θέση του ίσως και να κρατάει. Για να είσαι σίγουρος βγάλε το ρακόρ να τρέξει και από εκεί.

Βάζεις 3,3. Βάζεις λίγο μπρος να δουλέψει και να κυκλοφορήσει το λάδι για να γεμίσει το φίλτρο και το ψυγείο. Ξανά ελέγχεις και πράττεις ανάλογα.

πριν 45 λεπτά, το μέλος elprimerozen έγραψε:

Όχι γιατί δεν μπορείς. Θα χυθεί έξω το λάδι γιατί το φίλτρο βιδωνει οριζόντια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 32 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Tο σφίξιμο ΣΥΝΗΘΩΣ τα μάνιουαλ λένε, το κάνουμε ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.

Αυτό. Επίσης πρόσεξε μη μείνει η παλιά τσιμούχα μέσα στη φωλιά του φίλτρου και καταλήξεις με 2 τσιμούχες απάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 39 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Όχι γιατί δεν μπορείς. Θα χυθεί έξω το λάδι γιατί το φίλτρο βιδωνει οριζόντια.

Σε μένα βιδώνει κάθετα αλλά αφού σε άλλα είναι οριζόντια απαντάει στην ερώτηση αν χρειάζεται λάδι ή όχι.

maxresdefault.jpg

πριν 43 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

2-Εγώ θα έβαζα όσα λέει ο κατασκευαστής, λειτουργία για 1 λεπτό το μοτέρ, περιμένεις άλλο ένα λεπτό να κατέβουν, και ελέγχεις με την στάθμη.

Με βγάζεις από μεγάλο πονοκέφαλο, ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ψυγείο λαδιού, μην το πολυσκαλίζεις.

Τα ρακόρ δεν ειναι φτιαγμένα για πολλά λύσε-δέσε = θα σφίξεις σωστα ΚΑΘΕ φορά/αλλαγή ? 

Επίσης, δεν ειναι και τοσο καλό να στεγνωσει απο λάδι,  διότι στέλνει πρώτα λάδι σε εκκεντροφόρο/ους...

πριν 1 ώρα, το μέλος elprimerozen έγραψε:

IMG-20191118-123349.jpg

το κλειδί του φίλτρου, να το καθαριζεις σχολαστικά μετα την αλλαγή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά, με αυτά που γράψατε έβγαλα άκρη τι θέλει να πει ο Ιταλός στο manual.

Αν λέει γεμίσεις το φίλτρο λαδιού, βάλε συνολικά 3,3 αν δεν το γεμίσεις πρέπει να προσθέσεις τα λάδια με οδηγό το min-max στο τζαμακι με βάση τις οδηγίες του ιπτάμενου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα