propapias 787 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2019 Γιατι το μπλε δεν ειχε αδεια διοτι την εδωσε για διαγραφη αλλα το concept ειναι αυτο που περιγραφεις αλλα τι να κανουμε αν δεν γινεται θα κατσω να τα αλλαξω ολα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.296 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2019 Δεν αλλάζεις πλαίσιο έτσι απλά με ένα ανταλλακτικό που βρήκες στο ιδιωτικό εμπόριο. Δώσε βάση τι χρειάζεται για να αλλαχτεί ΝΟΜΙΜΑ πλαίσιο. Τρακάρεις, χαλάει το πλαισιό σου, πας στην ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ και ΜΟΝΟ, και παραγγέλνεις ανταλλακτικό πλαίσιο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. Έρχεται, χτυπάει το κράτος τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής στο ΝΕΟ πλαίσιο και αυτό γίνεται ο νέος αριθμός πλαισίου, που θα περάσει και στην άδεια κυκλοφορίας. Προυπόθεση, το όχημα να μην έχει πάνω από 10 χρόνια που έβγαλε πρώτη άδεια. Στο 11 χρόνο και μετά, δεν γίνεται ούτε το παραπάνω. Αυτός είναι ο νόμιμος τρόπος. Επειδή ο τρόπος αυτός, είναι εντελώς ότινάναι, και ο νομοθέτης έχει φτιάξει ένα νόμο, που δεν εξυπηρετεί, κάποιες αντιπροσωπείες, τον παρακάμπτουν, κάνοντας το εξής: Τρακάρεις, χαλάει το πλαισιό σου, πας αντιπροσωπεία, τους δίνεις το παλιό πλαίσιο, το καταστρέφουν και σου φέρνουν καινούριο πλαίσιο, με τον ίδιο ακριβώς αριθμό με το παλιό. Τα φοράς όλα πάνω, και η αλλαγή πλαισίου και η διαδικασία του κράτους, δεν έγινε ποτέ. Το έχει κάνει η Kymco σε παπί δικό μου, ξέρω ότι το κάνουν και άλλες εταιρίες. Πάλι όμως μιλάμε για καινούριο πλαίσιο από αντιπροσωπεία. Υπάρχει και ο ''παράνομος_αν_σε_βρούνε'' πατροπαράδοτος ελληνικός τρόπος: Βρήσκεις εσύ ένα πλαίσιο όπως βρήκες το μπλε, ξύνεις τα νούμερα που έχει πάνω του, του χτυπάς τα νούμερα της άδειας σου από το μαύρο, περνάς τα πράγματα πάνω, έτοιμο, και πάλι η αλλαγή δεν έγινε ποτέ. Κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
propapias 787 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2019 Ε δεν θα κατσω να χτυπαω νουμερα και τετοια. Θα κατσω απλως να μεταφερω πλαστικα και τετοια μαζι με οτι αλλο χρειαζεται. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mariospapanikolaou 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2019 Μετα απο καθαρισμα καρμπυρατερ (innova) δουλευει στο ρελαντι αλλα μολις τραβαω γκαζι ριχνει στροφες :/ δν αλλαξα ζιγκλερ μονο λαστιχακια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 Κιτ ελατηρίων hypepro που είναι γύρω στα 280 + τα περαστικά από το μαστορα (άρα πάμε στα 400+) η μεταχειρισμένες καλύτερες αναρτήσεις αλλά το μηχανάκι; Θα προτίμουσα να μη το κάνω φρανκεσταιν βέβαια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
PaNick 557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 5 λεπτά, το μέλος GavriilVet έγραψε: Κιτ ελατηρίων hypepro που είναι γύρω στα 280 + τα περαστικά από το μαστορα (άρα πάμε στα 400+) η μεταχειρισμένες καλύτερες αναρτήσεις αλλά το μηχανάκι; Θα προτίμουσα να μη το κάνω φρανκεσταιν βέβαια! Το πρωτο. Υποθετω οτι η τιμη αφορα μπρος και πισω; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 Τώρα δα, το μέλος PaNick έγραψε: Το πρωτο. Υποθετω οτι η τιμη αφορα μπρος και πισω; Ναι ναι! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kalimera8764 1.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 52 λεπτά, το μέλος GavriilVet έγραψε: Ναι ναι! Γαβριήλο, εγώ ξέρω ότι τα ελατήρια τα αλλάζεις είτε γιατί έχουν αλλάξει οι ιδιότητές τους (λόγο χρήσης, καιρού κτλ.) είτε γιατί είναι λάθος για τα κιλά μας και η ρύθμιση της προφόρτισης δεν μας καλύπτει. Ισχύει αυτό για το δικό σου ή τζάμπα αλλάζεις ελατήρια και ένα απλό σέρβις είναι αυτό που χρειάζεσαι? Εμένα πχ στο xr η πίσω δεν άκουγε καθόλου στις ρυθμίσεις και ήταν σαν pogo ότι και να έκανα. Επίσης μπροστά είχα σκάσει σε ένα βράχο και η μία μπουκάλα είχε μείνει με μισό λάδι. Ελατήρια δε χρειάστηκε να αλλάξω, έκανα σέρβις (και έβαλα επί τη ευκαιρία λίγο πιο χοντρό λάδι μπροστά) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 (τροποποιήθηκε) πριν 30 λεπτά, το μέλος kalimera8764 έγραψε: Γαβριήλο, εγώ ξέρω ότι τα ελατήρια τα αλλάζεις είτε γιατί έχουν αλλάξει οι ιδιότητές τους (λόγο χρήσης, καιρού κτλ.) είτε γιατί είναι λάθος για τα κιλά μας και η ρύθμιση της προφόρτισης δεν μας καλύπτει. Ισχύει αυτό για το δικό σου ή τζάμπα αλλάζεις ελατήρια και ένα απλό σέρβις είναι αυτό που χρειάζεσαι? Εμένα πχ στο xr η πίσω δεν άκουγε καθόλου στις ρυθμίσεις και ήταν σαν pogo ότι και να έκανα. Επίσης μπροστά είχα σκάσει σε ένα βράχο και η μία μπουκάλα είχε μείνει με μισό λάδι. Ελατήρια δε χρειάστηκε να αλλάξω, έκανα σέρβις (και έβαλα επί τη ευκαιρία λίγο πιο χοντρό λάδι μπροστά) Κοίτα το μπροστινό σίγουρα θέλει σερβις, αλλα επειδή όλοι παραπονιουνται ότι είναι μαλακό από τη μάνα του, με ένα ελατήριο καλύτερο μπροστά φαντάζομαι θα είναι πολύ καλύτερη μοτο.. Το πισω τώρα που το ψιλό ρύθμισα είναι πολύ καλύτερο ακόμα κ έτσι. Βέβαια με το καλύτερο ελατήριο (αν τα δώσω) θα είναι πιο καλό. Δεν είναι ότι έχει και τις κορυφαίες αναρτήσεις από τη μάνα του, το αντίθετο. Υγ. Η απορία που προκύπτει βέβαια σε αυτά, είναι ότι αν βελτιωθεί πολύ το μπροστινό, μήπως "πρέπει" να βελτιωθεί αντίστοιχα και το πισω (βλ κιτ) ώστε να έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά το μπροστινό με το πισω Υγ2. Όποιος τα έχει αλλάξει από ξένα φόρουμ λέει ότι απλά είναι ότι καλύτερο έχει κάνει και άλλαξε τελείως η συμπεριφορά της μοτο Τροποποιήθηκε Μάιος 31 , 2019 από τον GavriilVet Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 47 λεπτά, το μέλος GavriilVet έγραψε: Κοίτα το μπροστινό σίγουρα θέλει σερβις, αλλα επειδή όλοι παραπονιουνται ότι είναι μαλακό από τη μάνα του, με ένα ελατήριο καλύτερο μπροστά φαντάζομαι θα είναι πολύ καλύτερη μοτο.. Been there, done that. Για αρχή άλλαξε λάδι μπροστά και βάλε λίγο πιο παχύρευστο καθώς είναι φτηνότερη λύση-μετατροπή και αρκετά αποτελεσματική. Σκέψου ότι άλλαξα τα μαμά ελατήρια με WP και ανέβηκα σε ίδιο μηχανάκι που απλά είχε αλλάξει λάδια και μου φαινόταν ίδιο σε συμπεριφορά.. Αν δεν σε καλύψει τότε να σκεφτείς τις αλλαγές. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kalimera8764 1.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 53 λεπτά, το μέλος GavriilVet έγραψε: Κοίτα το μπροστινό σίγουρα θέλει σερβις, αλλα επειδή όλοι παραπονιουνται ότι είναι μαλακό από τη μάνα του, με ένα ελατήριο καλύτερο μπροστά φαντάζομαι θα είναι πολύ καλύτερη μοτο.. Το πισω τώρα που το ψιλό ρύθμισα είναι πολύ καλύτερο ακόμα κ έτσι. Βέβαια με το καλύτερο ελατήριο (αν τα δώσω) θα είναι πιο καλό. Δεν είναι ότι έχει και τις κορυφαίες αναρτήσεις από τη μάνα του, το αντίθετο. Υγ. Η απορία που προκύπτει βέβαια σε αυτά, είναι ότι αν βελτιωθεί πολύ το μπροστινό, μήπως "πρέπει" να βελτιωθεί αντίστοιχα και το πισω (βλ κιτ) ώστε να έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά το μπροστινό με το πισω Υγ2. Όποιος τα έχει αλλάξει από ξένα φόρουμ λέει ότι απλά είναι ότι καλύτερο έχει κάνει και άλλαξε τελείως η συμπεριφορά της μοτο Ας το πάρουμε λίγο από την αρχή εγώ λέω... Τώρα έτσι όπως είναι εσένα τι δε σου αρέσει; Το extreme σενάριο: κάτι είναι χαλασμένο πχ. κοπανάει και τερματίζει σε απλή χρήση ή είναι εμφανές έχουν σκάσει τσιμούχες. Μπροστά πχ. βυθίζεται/τερματίζει στο φρενάρισμα; Όταν στρίβεις με συμπιεσμένη ανάρτηση δε σου αρέσει η συμπίεση/επαναφορά; Πίσω πχ. θα ήθελες να κρατιέται πιο ψηλά σε επιτάχυνση για να είναι πιο ευέλικτο; Το ανάποδο - too much και είναι απρόβλεπτο; Επειδή έχουμε κάνει χιλιόμετρα παρέα εγώ πχ θέλω Μπροστά: Να είναι μαλακό σχετικά τόσο ώστε να συμπιέζεται αρκετά στο φρενάρισμα (αφού δε το ξεφτυλίζω στο φρένο και ποτέ δε μπαίνω πίστα), σε εκείνο το σημείο να δουλεύει σφιχτά γιατί έτσι μπαίνω στη στροφή. Να έχει αργή σχετικά επαναφορά. Πίσω: Συμπίεση μάλλον μαλακή, αφού ποτέ δεν πατάω απότομα φρένο και δε θέλω να κοπανάει χωρίς λόγο. Πίσω δε με νοιάζει ιδιαίτερα, αφού πάντα είμαι φλώρος στις εξόδους και γιατί είμαι ακόμα πιο φλώρος και φοβητσιάρης έχω νορμάλ μάλλον συμπίεση και αργή επαναφορά. Μπορεί να τα σκέφτομαι τελείως λάθος, αν είναι να μας διορθώσει κανένας και την επόμενη φορά που πάμε βόλτα παραέξω, να έχουμε ένα κατσαβίδι, να παίξουμε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 1 ώρα, το μέλος GavriilVet έγραψε: Κοίτα το μπροστινό σίγουρα θέλει σερβις, αλλα επειδή όλοι παραπονιουνται ότι είναι μαλακό από τη μάνα του, με ένα ελατήριο καλύτερο μπροστά φαντάζομαι θα είναι πολύ καλύτερη μοτο.. Άσε τι λένε όλοι ρε συ.Εσύ,με την οδήγηση που κάνεις,την μηχανή πως την νιώθεις; Ταλαντεύεται υπερβολικά η πίσω ανάρτηση πάνω στην στροφή; Βυθίζεται υπερβολικά το μπροστινό όταν φρενάρεις επιθετικά; Αν ναι,τότε σωστά σκέφτεσαι,αν όχι,μήπως απλά ψάχνεσαι χωρίς λόγο; Δεν σ'τα λέω αυτά για να το παίξω έξυπνος,μια βασική ιδέα έχω περί αναρτήσεων οδηγώντας και βλέποντας 10-20 βιντεάκια. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 (τροποποιήθηκε) πριν 10 λεπτά, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε: Άσε τι λένε όλοι ρε συ.Εσύ,με την οδήγηση που κάνεις,την μηχανή πως την νιώθεις; Ταλαντεύεται υπερβολικά η πίσω ανάρτηση πάνω στην στροφή; Βυθίζεται υπερβολικά το μπροστινό όταν φρενάρεις επιθετικά; Αν ναι,τότε σωστά σκέφτεσαι,αν όχι,μήπως απλά ψάχνεσαι χωρίς λόγο; Δεν σ'τα λέω αυτά για να το παίξω έξυπνος,μια βασική ιδέα έχω περί αναρτήσεων οδηγώντας και βλέποντας 10-20 βιντεάκια. Οχι ρε, το μπροστινό είναι πολύ πολύ μαλακό. Εκεί είναι το κυρίως θέμα. Το πισω με πιο σωστή ρύθμιση τώρα που τις βρήκα, είναι μια χαρά Βεβαία παίζει να μην έχει συντηρηθεί το πιρούνι 17 χρόνια τώρα ε; Θα με κάνετε να ανοίξω θέμα Τροποποιήθηκε Μάιος 31 , 2019 από τον GavriilVet Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 2 λεπτά, το μέλος GavriilVet έγραψε: Οχι ρε, το μπροστινό είναι πολύ πολύ μαλακό. Εκεί είναι το κυρίως θέμα. Το πισω με πιο σωστή ρύθμιση τώρα που τις βρήκα, είναι μια χαρά Βεβαία παίζει να μην έχει συντηρηθεί το πιρούνι 17 χρόνια τώρα ε; Θα με κάνετε να ανοίξω θέμα Για αυτό το μηχανάκι δεν νομίζω να σου πει κάποιος να αλλάξεις μπροστινά πραγματικά.Εκτός από σέρβις ίσως θα έπρεπε να βάλεις ένα επίπεδο σκληρότερα ελατήρια.Σκέφτεσαι κάτι παραπάνω; ΥΓ:Μην ξανακάνεις απόχή απ'το mybike,έχεις δώσει πνοή στο forum 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 5 λεπτά, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε: Για αυτό το μηχανάκι δεν νομίζω να σου πει κάποιος να αλλάξεις μπροστινά πραγματικά.Εκτός από σέρβις ίσως θα έπρεπε να βάλεις ένα επίπεδο σκληρότερα ελατήρια.Σκέφτεσαι κάτι παραπάνω; ΥΓ:Μην ξανακάνεις απόχή απ'το mybike,έχεις δώσει πνοή στο forum Ναι συμφωνώ, έτσι κι αλλιώς μιλάω για τα hypepro τα ελατήρια για το μπροστινό και πισω. Τα υπόλοιπα θα είναι υπερβολή νομίζω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.296 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 Το ελατήριο μπροστά, σκληραίνει ανέξοδα και πανεύκολα, με μικρή άνοδο της στάθμης στο υδραυλικό λάδι. Π.χ. εκεί που σου λέει το manual στάθμη 106mm εσύ του βάζεις να πάει 90mm. Η μείωση του χώρου του αέρα, αυξάνει την πίεση του αέρα, καθώς αυτός εκτοπίζεται από το λάδι και συμπιέζεται. Όλο αυτό δρα σαν ένα πρόσθερο ελατήριο ''αερα'' που προστίθεται η δράση του στο κανονικό ελατήριο, και μάλιστα μη-γραμμικά. Οι δε αποσβέσεις, έρχονται εκεί που τις θέλουμε αλλάζοντας ιδώδες στο λάδι. Αν π.χ. είναι τελείως σούστα η ανάρτηση με το 10w που λέει το manual ε βάλτου ένα 15w και θα είναι πάνω-κάτω σαν να έσφιξες 5 κλικ τις ρυθμίσεις απόσβεσεις (αν είχε). Κόστος για όλα αυτά, προσωπική εργασία ΕΥΚΟΛΗ, και 10ευρώ το ένα λιτρο του υδραυλικού λαδιού. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 2 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Το ελατήριο μπροστά, σκληραίνει ανέξοδα και πανεύκολα, με μικρή άνοδο της στάθμης στο υδραυλικό λάδι. Π.χ. εκεί που σου λέει το manual στάθμη 106mm εσύ του βάζεις να πάει 90mm. Η μείωση του χώρου του αέρα, αυξάνει την πίεση του αέρα, καθώς αυτός εκτοπίζεται από το λάδι και συμπιέζεται. Όλο αυτό δρα σαν ένα πρόσθερο ελατήριο ''αερα'' που προστίθεται η δράση του στο κανονικό ελατήριο, και μάλιστα μη-γραμμικά. Οι δε αποσβέσεις, έρχονται εκεί που τις θέλουμε αλλάζοντας ιδώδες στο λάδι. Αν π.χ. είναι τελείως σούστα η ανάρτηση με το 10w που λέει το manual ε βάλτου ένα 15w και θα είναι πάνω-κάτω σαν να έσφιξες 5 κλικ τις ρυθμίσεις απόσβεσεις (αν είχε). Κόστος για όλα αυτά, προσωπική εργασία ΕΥΚΟΛΗ, και 10ευρώ το ένα λιτρο του υδραυλικού λαδιού. Εσένα σε περίμενα να απαντήσεις ωραία. Θα ξαναμιλήσω με μηχανικό Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 6 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Το ελατήριο μπροστά, σκληραίνει ανέξοδα και πανεύκολα, με μικρή άνοδο της στάθμης στο υδραυλικό λάδι. Π.χ. εκεί που σου λέει το manual στάθμη 106mm εσύ του βάζεις να πάει 90mm. Η μείωση του χώρου του αέρα, αυξάνει την πίεση του αέρα, καθώς αυτός εκτοπίζεται από το λάδι και συμπιέζεται. Όλο αυτό δρα σαν ένα πρόσθερο ελατήριο ''αερα'' που προστίθεται η δράση του στο κανονικό ελατήριο, και μάλιστα μη-γραμμικά. Παίζει να μας το κάνεις λίγο λιανά αυτό; Ξέρω ότι είμαστε off topic,αλλά δεν νομίζω να ενοχλείται κανένας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 (τροποποιήθηκε) Θα φτιάξω θέμα το απόγευμα μου φαίνεται, αλλά.... Σε ένα παλιό θέμα εδώ βρήκα ότι ο ALX λέει ότι το πιο παχύ λάδι (1 5ρι πχ) κάνει πιο αργη την απόσβεση Μου φαίνεται λογικο αφού θα έχει περισσότερη τριβή. Τι να ισχύει από τα δύο άραγε; Τροποποιήθηκε Μάιος 31 , 2019 από τον GavriilVet Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.296 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 1 ώρα, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε: Παίζει να μας το κάνεις λίγο λιανά αυτό; Ξέρω ότι είμαστε off topic,αλλά δεν νομίζω να ενοχλείται κανένας. Αριθμητικό παράδειγμα. Ας πούμε ότι το πηρούνι, από την τέρμα εκτεταμένη θέση μέχρι την τέρμα συμπιεσμένη, εκτοπίζει το λάδι κατά π.χ. 100ml όγκου. Αυτά θα 100ml όγκου, θα εκτοπίσουν κάτι για να κινηθεί το πηρούνι, και τι θα εκτοπιστεί, ο αέρας πάνω από το λάδι. Το πηρούνι όμως είναι κλειστό. Δεν μπαινοβγαίνει ο αέρας. Άρα ο αέρας αυτός, εκτοπιζόμενος, θα συμπιεστεί. Ας πούμε ότι ο όγκος του αέρα στην τέρμα εκταταμένη θέση, είναι 200ml. Προφανώς στην τέρμα συμπιεσμένη, θα γίνει 200-100=100ml που σημαίνει ότι θα συμπιεστεί στον μισό όγκο, συμπίεση 2:1. Αυτό θα δημιουργήσει μια πίεση, η οποία θα τείνει να βοηθήσει το ελατήριο, στην προσπάθεια να εκτονωθεί και πάλι το πηρούνι ή ισοδύναμα η συμπίεση του αέρα, θα αντισταθεί μαζί με το ελατήριο στην συμπίεση του πηρουνιού. Ας πούμε τώρα, ότι ότι ο όγκος του αέρα στην τέρμα εκτεταμένη θέση, πάνω από το λάδι, είναι 120ml. Στην τέρμα συμπιεσμένη θέση, θα έχει απομείνει 120-100=20ml χώρου, οπότε η συμπίεση του αέρα σε αυτήν την περίπτωση, θα γίνει 120:20=6:1. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερη δύναμη, για να φτάσει το πηρούνι στην τέρμα θέση. Ο αέρας σε αυτήν την περίπτωση θα αντισταθεί 3 φορές περισσότερο από το προηγούμενο παράδειγμα. Ας πούμε την ακραία περίπτωση, ο όγκος του αέρα πάνω από το λάδι, είναι 100ml. Στην τέρμα συμπιεσμένη θέση, θα έχει απομείνει ΜΗΔΕΝ χώρος, οπότε η συμπίεση θα έχει γίνει άπειρη. Προφανώς δεν θα γίνει αυτό, το πηρούνι πλέον θα θέλει τεράστια δύναμη, για να αρχίσει να πλησιάζει την τελική του θέση. Στην ακόμα πιο ακραία περίπτωση που ο όγκος του αέρα είναι <100ml , προφανώς χάνουμε διαδρομή του πηρουνιού την οποία δεν μπορεί να κάνει, γιατί όχι μόνο ο αέρας συμπιέζεται στο μηδεν, αλλά και το λάδι δεν έχει που να πάει από ένα σημείο και μετά. Με όλες αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις, έχουμε ένα ελατήριο αέρα, που πειράζοντας ΜΟΝΟ την στάθμη του μέσα στο πηρούνι, αλλάζουμε τον χώρο, άρα και την συμπίεση του αέρα κατά την κίνηση του πηρουνιού, άρα και την λειτουγία του σαν βοηθητικό ελατήριο στο κυρίως ελατήριο. Στην πράξη, μπορούμε μόνο με την στάθμη, ένα πηρούνι που το ανεπαρκές ελατήριό του τερματίζει όλη την διαδρομή για πλάκα, να το κάνουμε να μην την τερματίζει σχεδόν ποτέ ή να την ισοφαρίζει ίσα-ίσα. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 1 ώρα, το μέλος FlyingInADream έγραψε: ... Οκ όλα αυτά,ας πούμε ότι με 2-3 αναγνώσεις θεωρητικά τα κατάλαβα.Εξ αρχής δυσκολεύτηκα γιατί μίλησες για στάθμες σε mm και όχι σε ml.Και αν βάλεις μεγαλύτερη στάθμη δεν θα έπρεπε να βάλεις υψηλότερα mm(είπες 106>90 στο αρχικό ποστ σου); Και εκτός αυτού,βάζοντας περισσότερο λάδι δεν κινδυνεύεις να σκάσουν οι τσιμούχες υπό πίεση; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.296 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2019 πριν 18 λεπτά, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε: Οκ όλα αυτά,ας πούμε ότι με 2-3 αναγνώσεις θεωρητικά τα κατάλαβα.Εξ αρχής δυσκολεύτηκα γιατί μίλησες για στάθμες σε mm και όχι σε ml.Και αν βάλεις μεγαλύτερη στάθμη δεν θα έπρεπε να βάλεις υψηλότερα mm(είπες 106>90 στο αρχικό ποστ σου); Και εκτός αυτού,βάζοντας περισσότερο λάδι δεν κινδυνεύεις να σκάσουν οι τσιμούχες υπό πίεση; Ο ορος σταθμη ειναι οντως μπερδευτικος. Σταθμη σε mm στα πηρουνια ειναι απο το τερμα πανω μερος, εκει δλδ που μπαινει η ταπα, μεχρι να συναντησουμε την επιφανεια του λαδιου. Οποτε, ναι, δεν ειναι ακριβως σταθμη λαδιου απο κατω προς την επιφανεια, οπως ειναι ο κλασσικος ορισμος της σταθμης. Ειναι το αναποδο, ειναι mm αερα. Προφανως με αυτην την εξηγηση λιγοτερα mm αερα=περισσοτερα ml λαδιου. Συνηθως οι κατασκευαστες, στα σερβις μανιουαλ οριζουν, οτι αυτη η σταθμη μετριεται με το ελατηριο να εχει αφαιρεθει, κ το πηρουνι τερμα συμπιεσμενο, αλλα υπαρχουν κ κατασκευαστες. Ε ναι , αν του αλλαξεις τα φωτα στην πιεση, θα σκασουν κατα τι πιο νωρις οι τσιμουχες. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
propapias 787 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2019 Ξερετε καποιον καλο σελά γιατι μετα απο 10 χιλιομετρα τα ποδια μου μουδιαζουν και οπου και να κατσω πανω της με σπρωχνει προς τα μπρος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIAMAPA 1.059 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2019 πριν 22 ώρες, το μέλος propapias έγραψε: Ξερετε καποιον καλο σελά γιατι μετα απο 10 χιλιομετρα τα ποδια μου μουδιαζουν και οπου και να κατσω πανω της με σπρωχνει προς τα μπρος. toni batsio Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
propapias 787 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2019 Δυστυχως φιλε μενω Αθηνα αυτη τη στιγμη οποτε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες