Jump to content
Sign in to follow this  
ΓιωργοςΤΤ

ΤΤ 600Ε 1997

Recommended Posts

Η καλή μου φέτος γίνετε 20 χρονών οπότε ας της αφιερώσω ένα θέμα!

Το ΤΤ 600Ε είναι ένα Ιταλικό Yamaha που κατασκευαζόταν στην Belgarda. Είναι 600 κυβικά αερόψυκτο, με μονό εκκεντροφόρο, 4 βαλβίδες, μίζα,  πεντάρι σασμάν και αποδίδει 34 άλογα στον τροχό.Φοράει usd Kayaba, brembo φρένα αλουμινένιο ψαλίδι και τα πλαστικά είναι acerbis. Έχει ίδιο μοτέρ με το ΧΤ 600, απλά υπήρχε και έκδοση μόνο με μανιβέλα. Είναι αρκετά πιο γρήγορο από το ΧΤ λόγω μεγαλύτερου πίσω γραναζιού και πολύ μικρότερου βάρους. 

Για χρήση εντούρο το βρήκα πολύ βαρύ αλλά για χρήση on/off ιδανικό. Το κράτησα έτσι 2 χρόνια και μετά το έκανα μοταρντ. Σαν μοτάρντ είναι πολύ καλό δεδομένου ότι δεν φτιάχτηκε για αυτή τη χρήση. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι το φοβερό μπροστινό που με 10άρι λάδι αποκτά πολύ καλή συμπεριφορά στο δρόμο.

Στην καθημερινή χρήση η μίζα είναι σωτήρια! Ελίσεται εύκολα στη κίνηση της πόλης και σε πιο γρήγορες συνθήκες επιταχύνει γρήγορα με πολύ ροπή χαμηλά και αρκετό γκάζι στις μεσαίες στροφές. Δεν θα πει όχι σε εκδρομές αλλά η σέλα είναι στενή και λεπτή. Ο συνεπιβάτης με ύψος άνω του 1,75 θα ζοριστεί λίγο γιατί πι μαρσπιέδες είναι σχετικά ψηλά.

Από βλάβες κλασσικό Ιταλικό.Πρόβλημα με ηλεκτρικά πλεξούδες κλπ...Μοτέρικά είναι άσπαστο αρκεί να έχει λάδι και ας καίει 3 λίτρα στα 100 χλμ. Σημαντικό πρόβλημα είναι το ψαλίδι, το οποίο ραγίζει στο σημείο πίσω από την αντλία του πίσω φρένου. Το πρόβλημα προλαμβάνεται με ενίσχυσει του σημείου με ηλεκτροκόλληση.

Για βελτίωση υπάρχει πολύ περιθώριο αρκεί να έχεις όρεξη και λεφτά. Κατά τη γνώμη μου απαραίτητα έιναι τα fcr! 

Το προτείνω σε όποιον ψάχνει κάτι φτηνό , αξιόπιστο με εύκολη συντήρηση και φτηνά ανταλλακτικά. Δεν θα βάλει φωτιά στην άσφαλτο αλλά θα χαρίσει χαμόγελα όταν ψάξεις τη σούζα ή την πλαγιολίσθηση, ή απλά το μπρααααααμπ!

IMG_20150418_133553_zps4uldhk7t.jpg20160524_121839_zpssakavqob.jpg1101%20-_zpsijtoiwvw.jpg

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Ετικέτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

δεν κακο ρε σι, να το χερεσαι!

ενα φτερο lc4 θελει:winking:

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ευχαριστώ φίλε μου! Το φτεράκι είναι στα σχέδια, απλά τώρα πήρα ένα πίσω με φανάρι γιατί τον άλλο μήνα περνάω κτεο και βαρέθηκα τις πατέντες με τα tie wrap  κάθε φορά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραίο το ΤΤ, έρωτας κ αυτός.

Για το ψαλίδι δεν το ήξερα ότι έχουν θέμα, κακό αυτό.

Να το χαίρεσαι το εργαλείο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ιταλικά ηλεκτρικά λοιπόν το ΤΤ και θέμα χρόνου ήταν να φτάσουνε σε κατάσταση που δεν επιδέχονται επισκευής.

Από το καλοκαίρι λοιπόν η μηχανή έσβηνε όταν έστριβα το τιμόνι δεξιά, τα φώτα άναβαν κατά το δοκούν και όταν χρειαζόταν να φρενάρω δυνατά πάλι έσβηνε. 

Το παρκαρα ένα απόγευμα για να φύγω ταξίδι και όταν γύρισα δεν πήρε μπρος ποτέ.

Έτσι λοιπόν ξηλωσα όλη την πλεξούδα για να την φτιάξω. Δυστυχώς η κατάσταση ήταν τραγική. Τα καλώδια έσπαζαν σαν μακαρόνια σπαγγέτι νούμερο 10. Και να τα κολλούσα, ήταν απλά θέμα χρόνου να ξανασπάσουν. Μετά από ένα τηλέφωνο στη Yamaha πληροφορήθηκα ότι το μοντέλο έχει βγει από τον κατάλογο ανταλλακτικών της εταιρίας. Στα μεταχειρισμένα έβρισκα πλεξούδα για όλα τα ΤΤ και TTR ( μιζατα-μανιβελατα) αλλά τίποτα για το μοντέλο 1995-1997.

Η λύση δόθηκε από το ξαδερφάκι ΧΤ 600. Παρόλο που έχουν αρκετές ομοιότητες, τα ηλεκτρικό κύκλωμα είναι τελείως διαφορετικό. Άλλη θέση ηλεκτρονικής, ανόρθωσης, μπαταρίας και διαφορετικός τρόπος να διαβάζει νεκρά, συμπλέκτη και διακόπτη σταντ. Με αρκετό κόψε ραψε κατάφερα να φέρω την μηχανή σε κατάσταση λειτουργίας. Φωτό δεν τράβηξα γιατί δεν ήμουν σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης σημαντικό είναι ότι πέρασα τα καλώδια από εκεί που περνάνε οι ντιζες του γκαζιού και όχι κάτω από τον λαιμό για να μην τσακίζουν στο στρίψιμο.

Επίσης είχα ένα θέμα με την αντλία μπροστινού φρένου. Είχε διαρροή από το έμβολο και σπασμένο διακόπτη στοπ. Όντας brembo, το ανταλλακτικό είναι ακριβό σε σημείο να είναι πιο οικονομικό να αγοράσεις μια καινούργια. 

Αυτό που έκανα τελικά ήταν να την αντικαταστήσω με μια που είχα αγοράσει από το Ali express. Την χρησιμοποιώ από τον Σεπτέμβριο και μπορώ να πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα στο φρενάρισμα, εκτός από την κάπως ξερή αίσθηση, η οποία όμως συνηθίζεται.

Άλλαξα την εντουρολάμπα με μια Η4 και πλέον βλέπω το βράδι. Όχι πάλι τέλεια αλλά σε σχέση με πριν υπάρχει διαφορά.

Κατά τα λοιπά, λάδια-φίλτρα και συνεχίζουμε! 

 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...