Jump to content
johni41

Αγορα μποτας κυριως για εκδρομες-ταξιδακια

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους! 

πρωτη φορα αγοραζω μποτες και δεν εχω ακομα ουτε καν δοκιμασει. απο τις επομενες μερες σκοπευω να ξεκινησω τις επισκεψεις σε καταστηματα. 

η χρηση που θελω να κανω ειναι εκδρομες και ταξιδακια. θα ηθελα να ειναι οσο γινεται αδριαβροχες αλλα κυριως να εχουν καλη προστασια. θα με ευχαριστουσε εαν ηταν και λιγο ανετες για λιγο περπατημα ας πουμε. μαλλον ζηταω πολλα? 

τα λεφτα που διαθετω ειναι μεχρι 200ευρω αντε και μεχρι +50 αν βρω κατι που πραγματικα αξιζει. και φυσικα δεν θα με χαλασει να παρω κατι αν βρω σε καταστημα ή site ελλαδας - εξωτερικου σε προσφορα. 

επειδη ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα, θα ηθελα να μου προτεινετε μαρκες ή μοντελα για να εχω στο νου μου κατι οταν θα ειμαι στα μαγαζια. επισης αν θελετε να πειτε τη γνωμη σας για αυτες που εχετε κανενα προβλημα!

θα προσπαθησω να διαβασω και οσα μπορω απο τα αλλα θεματα.

ευχαριστω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για την χρηση που τις θελεις,θα αποφυγεις τις πολυ σκληρες μποτες.Ακομη και οι ακριβοτερες απο αυτες μετα απο καποιο διαστημα χανουνε την αδιαβροχοποιηση τους.Φυσικα οσο περισσοτερο τις προσεχεις τοσο περισσοτερο θα τις χαρεις.Επισης θα πας να δοκιμασεις με χοντρη καλτσα,μην τις παρεις παρα πολυ εφαρμοστες,γιατι τα ποδια φουσκωνουνε μετα απο πολυωρο ταξιδι και θα ταλαιπωρηθεις.

Εγω εδω και κανα χρονο φοραω τις REVIT BOULDER.Πολυ ανετες,πολυ ζεστες,αδιαβροχες και θα τις βρεις σε λογικοτατες τιμες.

20160128124657_revit_boulder.jpeg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατι dainese gore-tex που της εχω 7ετια+ με παρα πολλες βροχες ακομα και ποταμια και χωρις ουτε ενα βαψιμο η καθαρισμα δεν πηραν ποτε νερο

προτιμησε επωνυμες 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά ακριβώς που ζητάς, ζητούσα και εγώ πριν αποκτήσω το πρώτο μου ζευγάρι!

Πήγαινε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις...είναι σκληρά και ογκώδη υποδήματα με βαριά αίσθηση,πράγμα λογικό διότι κατασκευάζονται για συγκεκριμένο λόγο.

Να προτιμήσεις αδιάβροχες.Με τα χρήματα που διαθέτεις θα μπορούσες ίσως να πάρεις δύο ζευγάρια των 120-130€ το καθένα.

Κάποιες προτάσεις θα μπορούσαν να είναι

TCX X-Ride

Gaerne GHybrid GTX

Sidi Dry Road Rain

Alpinestars Andes

Δες και την touring σειρά της Forma(Nero,Trace,Valley,Latino,Fly Evo) .

Α και να μην ξεχάσω τις Dainese Fulcrum που έχω και είναι από τις πιο άνετες μπότες που έχω φορέσει αν και τις έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημερα σε ολους! ευχαριστω για τις συμβουλες!

εννοειται οτι θα παω να δοκιμασω οσες περισσοτερες μπορω γι'αυτο ρωταω να εχω ηδη αποψη. καποια μοντελα που μου προτεινατε ειναι  χαμηλα μποτακια και καποια αλλα μου φαινονται πολυ light απο θεμα προστασιας αλλα απο θεμα εμφανισης μου αρεσουν και πρεπει να ειναι ανετα αρκετα. θα δοκιμασω και κατι τετοιο αλλα μαλλον θα παω σε κατι λιγο πιο πανω σε ασφαλεια. ισως και να λεω μπουρδες αλλα δεν εχω καθολου γνωμη ακομα. γκετες θα παρω σιγουρα γιατι αυτες τις μερες τα παπουτσια μου ειναι μουσκεμα. το μονο που μου λειπει αυτη τη στιγμη απο το scooter ειναι αυτο!

θα επανελθω με ερωτησεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτά που ζητάς ιδανικές είναι οι GTX Dainese TRQ Tour. Τις είχα πάρει προ διετίας απο το στοκ μπαζάρ στη Π.Ράλλη στα 210€ και είμαι πολύ ικανοποιημένος. 

Πολύ ποιοτικό και δοκιμασμένο προιόν. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιαννη ειμαστε ακριβως στην ιδια φαση. Ψαχνω κι εγω μποτα με οσο το δυνατον καλυτερες προστασιες αλλα να μπορεις και να κανεις 2 βηματα. Ψαχνοντας εχω δει αυτες:
(Δεν εχω δει καμια απο κοντα ουτε τις εχω δοκιμασει. Τα λινκ εντελως ενδεικτικα)

TCX S-SPORTOUR EVO

ALPINESTARS S-MX 5

ALPINESTARS S-MX 6

SIDI FUSION

Ειναι και μερικες ακομα που εχω βρει αλλα δεν τις θυμαμαι τωρα. Θα το κοιταξω οταν μπορω και αν ειναι κατι αξιολογο θα σου στειλω.

Τροποποιήθηκε από τον Χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χθες περασα απο μπαζαρ πετρου ραλλη και stelpet στην πειραιως. την dainese trq που μου αρεσει οπτικα δεν την εχει πλεον εκτος ενως νουμερου και γενικα δεν  την βρηκα σε site. την σταματησαν μου ειπαν στο μαγαζι. γενικα ομως και στα 2 μαγαζια απογοητευτικα αρκετα γιατι ειχαν ελαχιστα κομματια στο νουμερο μου και γενικα η ποικιλια δεν ηταν και οτι καλυτερο. και οι τιμες πανε ευκολα κοντα στα 200 και λιγο παραπανω για μποτες χωρις πολλες προστασιες και σχεδια λιγο πιο νεανικα.

δοκιμασα 3 dainese στο bazaar 

DAINESE FREELAND GORE-TEX  ανετη στο νουμερο μου, δηλαδη κουναγα δαχτυλα χαλαρα αλλα και η φτερνα ανεβοκατεβαινε. απο προστασιες ομως ειναι νορμαλ και ειδικα στο καλαμι ειναι λεπτη η προστασια.

DAINESE LONG RANGE C2 D-WP κι αυτη ανετη λιγο πιο σκληρη με καλυτερη προστασια γενικα την ειδα αλλα απο αδιαβροχοποιηση το dwp ειναι χειροτερο.

DAINESE STIVALE FULCRUM GORE-TEX η πιο ανετη απο τις 3 και μου την προτειναν ανεπιφυλακτα αλλα η εμφανιση της μου φαινεται παλιομοδητικη και απο προστασιες πολυ νορμαλ.   γενικα και οι τρεις δεν με ξετρελαναν αλλα αν ηταν την πρωτη θα επερνα. 

στο στελπετ δοκιμασα 2 εκει μου ειπαν οτι η καλυτερη μαρκα στις μποτες ειναι η sidi. δεν ξερω τη γνωμη σας. προφανως και ειναι καλη εταιρεια και οτι μοντελα εχω δει στο ιντερνετ μου αρεσει. αλλα οτι πουλαει και ο καθενας ειναι ισως και το καλυτερο?

SIDI WAY MEGA RAIN με στενεβαν λιγο μπροστα στα δαχτυλα ενω το υπολοιπο ποδι ηταν ανετο και η φτερνα και εδω κουνιοταν λιγο. μου ειπαν οτι εχει πολυ καλη αδιαβροχοποιηση.

ΜΠΟΤΕΣ TCX AIRTECH GORE-TEX ανετες κι αυτες χωρις να με ενοχλουν καπου. και goretex για αδιαβροχοποιηση. αλλα τιμη νομιζω τσιμπημενη

τις SIDI FUSION RAIN που μου αρεσουν δεν τις ειχε εκει αλλα μαλλον στην καλλιθεα. και απο τιμη μου φαινονται μια χαρα. θελω να δοκιμασω και κατι τετοιο να δω διαφορες σε ανεση για στο ματι μου αρεσουν περισσοτερρο σε αυτο το στυλ και πιστευω εχουν και καλυτερη προστασια.

σημερα το απογευμα ή αυριο πρωι εχει εκδρομη στην καλλιροης! ελπιζων να βρω ποικιλια στα τοσα μαγαζια...

ποια η γνωμη σας για τις μποτες που δοκιμασα και δεν εχουν πλαστικες προστασιες εξωτερικα? αξιζουν απο θεμα προστασιας γενικα? ασχετα με το τι μου αρεσσει στο ματι αφου ακομα δεν εχω δοκιμασει κατι τετοιο.

επισης ειναι φυσιολογικο ολες στο 42 να μου ειναι ανετες? δοκιμασα μια στο 41 και δεν εμπαινε! ανετες εννοω οτι δεν με σφιγγουν να ενοχλουν αλλα γενικα δεν κολυμπαει το ποδι, μονο η φτερνα ανεβαινε λιγο. στο περπατημα μου φανηκε οτι θα μπορω να κανω μεγαλη βολτα. τωρα ισως νε μια πιο σπορτ οπως η sidi fusion να δω διαφορα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και οι 3 εταιρείες που δοκίμασες έχουν ποιοτικά προϊόντα.Η sidi και η tcx βγάζουν κυρίως υποδήματα,αν αυτό σε ενδιαφέρει.

Όσο για το μέγεθος,μην τις πάρεις στενές γιατί δε θα μπορείς εύκολα να τις φορέσεις...είναι σκληρά παπούτσια και θέλουν κανονικό ή και μισό νούμερο παραπάνω για να νιώθεις κάπως άνετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι πολύ φαν της Dainese, έχω δώσει αρκετά χιλιάρικα αλλά στη μπότα φίλοι μου όχι, John δες αυτή σε ψηλή:

http://www.stylmartin.it/en/boots-touring/motorcycle-boots-touring-navigator/

και αυτή σε κοντή για κάθε μέρα:

http://www.stylmartin.it/en/boots-touring/motorcycle-shoes-shiver-low/

Η διαφορά με τη Dainese σε σκληρότητα και εφαρμογή είναι μεγάλη, μετά από 3-4 ώρες στο μηχανάκι το καταλαβαίνεις

Εννοείται θα την πάρεις ένα νούμερο πάνω από το καθημερινό σου παπούτσι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχύει αυτό, δηλαδή εγώ πρέπει να ψάξω για νούμερο  47; :blink:

ναι ισχυει.

http://www.mondodimoto.gr/?~showproduct=656

εγω εχω αυτες

ειναι απλα απαιχτες

νερο εχω φαει 2 φορες 3ωρο+ και δεν περασε τιποτα

εχω μπει και σε ποταμι για κανα 10λεπτο τιποτα

και πολυ καλες στην ασφαλεια

τις εχω απο το 2009 και δεν τις εχω κανει καμια συντηρηση...ουτε καν εξωτερικο καυαρισμα και ειναι ακομα σαν καινουριες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχύει αυτό, δηλαδή εγώ πρέπει να ψάξω για νούμερο 47; :blink:

Τυχερος εισαι. Εχει τρελες προσφορες σε κατι τετοια νουμερα...ψαξτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις βγήκα από ένα μαγαζί στην Καλλιρρόης. Βρήκα τις sidi fusion rain στα 140€! Νομίζω ότι είναι καλή τιμή Ε; 

Το στελπετ τιςείχε 190 . Επίσης να πω ότι χθες οι μαλακες μπότες που δοκίμασα ήταν καλά στο 42 που φοράω κανονικά. Οι fusion που είναι πιο σκληρές δεν έμπαιναν ! Έβαλα 43. 

Γιαπείτε να τις χτυπήσω; ;-) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τζορτζοπουλος. Έκανα και σε άλλα 3 μαγαζιά αλλά τιμή και μπότα δεν βρήκα αντίστοιχη. Πάω να προλάβω πριν κλείσουν! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπον, ενθουσιαστηκα με την αγορα. και το ιδιο το μαγαζι που μπηκα στη σελιδα του τις εχει 190... τι να πω. δεν ρωτησα για αλλα νουμερα γιατι δεν ειδα τα υπολοιπα ποστ σας...

τις ξαναφορεσα τωρα στο σπιτι και δεν νομιζω να με ενοχλησουν. μου φαινονται μια χαρα ανετες για το στυλ και τις προστασιες που εχουν. τωρα μενει να τις κανω και μια βολτα. ευχαριστω ολους σας για τη βοηθεια! καλο σκ!

20170120_213854_HDR_zps0gy5ltou.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α και να μην ξεχάσω τις Dainese Fulcrum που έχω και είναι από τις πιο άνετες μπότες που έχω φορέσει αν και τις έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα. 

έχουν γενικά στενή γραμμή; φοράω 44,5 κανονικά, το 44 θα ειναι στενό;  

απλά το ένα μου πόδι είναι για 44,5 το άλλο για 44 :P

είναι οκ;

Τροποποιήθηκε από τον ChristoforosVer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα