Jump to content
Ταξιδευτής

Τα παρτάλια τραγουδάνε ακόμα: Μια ιστορία πάθους και λάθους στους δρόμους της Ευρώπης...

Recommended Posts

Τα καράβια με καλοκαιρινό πρωτόκολλο φτάνουν στης 2.500 θέσεις που είναι μαθηματικά αδύνατο να φτάσουν αυτά τα νούμερα...άρα θέση είχαν άπλα σας ταλαιπώρησαν- η ήθελαν να βάλουν και αυτοί στην ιστορία  του ταξιδιού σας λίγο αλάτι και πιπέρι έτσι  να κλέψουν της εντυπώσεις ....

Όπως και να είναι φίλε ήδη η αφήγηση  σου χριει μπουκάλας καλού αποστάγματος που ήδη προμηθευτικα....

Τροποποιήθηκε από τον mario

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οταν διαβαζα οτι θα πατε να βγαλετε τα εισιτηρια στο λιμανι, ενιωσα καπως περιεργα, αβολα. Ακομα και αν δεν αφορα εμενα, και το ταξιδι εχει γινει και εχετε γυρισει...
Ποτε δεν ημουν ετσι, παντα προσπαθουσα εστω και λιγες ωρες πριν το ταξιδι με καραβι να εχω κλεισμενα τα εισιτηρια γιατι ξερω οτι γινονται μαλ....
Να ναι καλα τα κινητα και τα ιντερντ.

Περιμενουμε την συνεχεια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επος και ακομα το κειμενο δεν εχει περασει απεναντι ..φαντασου τι θα γινει μετα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Day 5
Ankona - Ferrara (IT)
240 km

31721328891_77cfd1fa47.jpg

Ανοιξα τα ματια μου βαρια και απροθυμα. Μηπως τα ειχα κλεισει ομως και καθολου; Η νυχτα περασε μεσα σε μια θολουρα απελπισμενης νυστας και απεγνωσμενης προσπαθειας να βρω μια γωνια να ξεκουρασω λιγο το ταλαιπωρημενο μου κορμι. Θυμαμαι καπου μεσα στη μαυρη νυχτα να περπατω σαν το ζομπι μεσα στους διαδρομους και τα μπαρ του πλοιου ψαχνοντας ματαια καπου να ριξω το sleeping bag μου. Τελικα σωριαστηκα σε μια αβολη ξυλινη πολυθρονα διπλα στο παραθυρο και στραβωμενος σαν τελικο σιγμα περιμενα βασανιστικα καπου αναμεσα στον υπνο και το ξυπνιο να περασουν οι υπολοιπες ωρες.

Τα χρωματα του ηλιου ειχαν παρει να απλωνονται πανω σε θαλασσα και ουρανο σε ενα απεραντο γαλαζοκιτρινο χαλι. Ξημερωνε.
29704872505_b74e40afe1_c.jpg

Σηκωθηκα με δυσκολια και αρχισα να περπατω στα καταστρωματα για να ξετιναξω το πιασιμο της καρεκλας και τη μουργα του υπνου. 
Γυρω μου οπου και αν κοιτουσα ανθρωποι που κοιμοντουσαν η εκαναν φιλοτιμες προσπαθειες γι' αυτο. Νεοι, γεροι, παιδια, γυναικες, αντρες... Κοσμος παντου. Τοσα χρονια σε αυτα τα ρημαδια τα σκαρια, τετοιο πραγμα πρωτη φορα εβλεπα.  

Βγηκα στο καταστρωμα να παρω την απαραιτητη δοση καφεινης μαζι με λιγο φρεσκο θαλασσινο αερα και το θεαμα ηταν απελπιστικο. Το deck εμοιαζε με εμπολεμη ζωνη. 
Το πατωμα ηταν σπαρμενο κορμια παντου. 
Χερια, ποδια και κεφαλια ξεπροβαλλαν απο παντου, πισω απο πλαστικους παγκους, ψαθινες καρεκλες, τραπεζια και βαλιτσες. 
29704868255_8db6283dd7_c.jpg

Για να φτασω στο μπαρ σε καποια σημεια ημουν αναγκασμενος να περασω πανω απο σωματα, κεφαλια και καθε λογης ανθρωπινα εμποδια παρακαλωντας να μην κουνησει αποτομα το πλοιο και βρεθει καποιος ταλαιπωρος με τη 42αρα μποτα μου σφηνωμενη στο ρουθουνι του. 
29704870195_5397ff2de4_c.jpg

Με το απολυτα ταξιδιαρικο Stationary traveller των Camel στα ακουστικα και τα απαραιτητα συνεργα ανα χειρας επιασα ενα τραπεζι σε μιαν ακρη για την επιβεβλημενη πρωινη ιεροτελεστια του ταξιδιου.
Καφες, χαρτες, GPS, διαδρομες και τα κρανη να περιμενουν υπομονετικα να δουν νεες εικονες.
"Που θα με πας παλι σημερα;"
29704874705_351d97b88e_c.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Ταξιδευτής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

8 μερες στην αναμονη , ειπαμε νηστεια αλλα ποσο;; :cry::cry:

Συγγνωμη για την καθυστερηση παιδια, αλλα ετυχαν καποια θεματα εκτος δικου μου ελεγχου που επρεπε να τακτοποιηθουν. 
Υποσχομαι να συνεχιζω τακτικοτερα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγγνωμη για την καθυστερηση παιδια, αλλα ετυχαν καποια θεματα εκτος δικου μου ελεγχου που επρεπε να τακτοποιηθουν. 
Υποσχομαι να συνεχιζω τακτικοτερα. :)

Μ'αρέσει που ζητάς και συγνώμη ........

Εμείς σε εχαριστούμε !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρωτο πασο στο μενου, το Passo Sella και μεσα σε ελαχιστο χρονο ηταν σαφες γιατι δαυτο το περασμα ειναι ενα απο τα διασημοτερα στις Αλπεις.
29078565444_79ce049045_b.jpg

Τωρα, ΤΙ να ελεγα που να μην ακουστει περιττο η επαναλαμβανομενο; Σταθηκα στην ακρη του δρομου, κοιτωντας σαν χαζος τα αποκρημνα μεγαθηρια πανω απ' τα κεφαλια μας και ενοιωθα σαν καρφιτσα μπροστα στον ουρανοξυστη...
29078562684_3c70347f3f_b.jpg

Οι περαστικοι κοιτουσαν με κατανοηση τους δυο μηχανοβιους που χαχανιζαν σαν χαζα παιδια χαρα γεματα μπροστα σε αυτο το μεγαλειο.
Μην σας ξεγελα η φωτογραφια. Για να χωρεσει τουτο δω το πραγμα στο καδρο χρειαστηκαν 4-5 φωτογραφιες στη σειρα.
29078568434_9599af3efe_b.jpg

Οχι ομως οτι απο ψηλα τα πραγματα επαυαν να ειναι εντυπωσιακα. Καθε αλλο.
Οσο ο δρομος ανηφοριζε τοσο η θεα απογειωνοταν στην κυριολεξια.
Πως θα γινοταν ρε γμτ να φτιαξω εδω ενα σπιτακι και να εχω αυτη τη θεα καθημερινα;
29078571394_b7b9b3621b_b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατηφοριζοντας απ' την αλλη πλευρα του πασου η διαδρομη χανοταν μεσα σε ενα ακρως ατμοσφαιρικο σκηνικο: ομιχλη, νοτισμενο χωμα και ασφαλτος και ατελειωτα καταπρασινα δαση...
29080401653_eef4079acb_b.jpg

Ηταν εικονες πραγματικα βγαλμενες απο παραμυθι. Ισως τα ματια ενος ταξιδιωτη να εφταιγαν που ολα μοιαζαν ιδανικα πλασμενα, ομως πως να μεινεις ασυγκινητος μπροστα σε τετοια τοπια διαολε;
Περνωντας μεσα απο τον ΕΘνικο Δρυμο Parco Naturale Tre Cime
29414023000_1539b528bb_b.jpg

Τουλαχιστον αν ημουν τρελος τοτε δεν ημουνα μονος, αν εκρινα απ' το πληθος των μηχανων που ερχονταν να προσκυνησουν τις Αγιες αυτες Διαδρομες.
29078613054_2089d06fc3_b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το φως του ηλιου ομως που πλεον υποχωρουσε για τα καλα ηταν μια σαφεστατη υπενθυμιση οτι συντομα το ταξιδι θα επρεπε σταματησει αν μη τι αλλο για το βραδυ.
Τα μερη αυτα μπορει να ειναι μαγευτικα, ομως οταν πεφτει εδω η νυχτα πιστεψτε με οτι ΔΕΝ θελεις να βρισκεσαι εξω στους δρομους. Εκτος και αν σ' αρεσει να περασεις μια μαγικη βραδυα κουλουριασμενος κατω απο μια σταση λεωφορειου στη μεση του πουθενα.    
29704984215_14695c7cd9_b.jpg

Τωρα ΜΗ με ρωτησετε γιατι δεν ειχαμε ηδη κλεισει διαμονη απο πριν. Με το προγραμμα μας ανω κατω και με το αγχος των προηγουμενων ημερων, ενα δωματιο κλεισμενο 100+ χιλιομετρα πιο περα απο εκει που σε ειχε βρει το βραδυ ηταν η σιγουρη συνταγη για στρες, γκρινια και στεναχωρια. Ενω ετσι ειχαμε ελευθερια κινησεων για το που θα παμε και τι θα κανουμε.
Στη θεωρια αυτο το σχεδιο ηταν καλο. Ετσι και αλλιως του πΟστη! Δεν ειμασταν και στη μεση της Γουαδελουπης. Στη καρδια των Αλπεων βρισκομασταν και οι ξενωνες ηταν περισσοτεροι και απο τα μανιταρια. Ελα ομως που για αλλη μια φορα ειχαμε λογαριασει χωρις τον ατιμο τον ξενοδοχο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηδη απο την ωρα που κατεβαιναμε το βουνο ειχαμε κανει μερικες στασεις σε ξενωνες που βρισκαμε μπροστα μας, αν και κατι μου ελεγε οτι αυτο θα ηταν ματαιος κοπος.
Βλεπετε το ημερολογιο εγραφε 14 Αυγουστου και οποιος εχει ταξιδεψει ειδικα στην Ιταλια/Αυστρια τετοιες ημερες γνωριζει οτι οι Καθολικοι το δεκαπενταυγουστο το γιορταζουν με καθε τιμη και λαμπροτητα, φροντιζοντας να εξαφανιζονται απο τις πολεις και να πατικωνονται ασφυκτικα σε ξενοδοχεια και rooms to let ανα την περιφερεια.

Αποτελεσμα; Οπου και να ρωτουσαμε, δεν επεφτε κυριολεκτικα καρφιτσα. Πληροτητα 110%!
Οσο τα χιλιομετρα περνουσαν και το φως χανοταν, τοσο το αγχος μου για τη διανυκτερευση μας μεγαλωνε. Ειχαμε απο ωρα αφησει πισω τους Δολομιτες και τα συνορα της Αυστριας ηταν πλεον υποθεση μερικων χιλιομετρων. Εκει που ειχα αρχισει να απελπιζομαι, λιγο εξω απ' το Dobbiaco ειδα ενα μικρο πανδοχειο στην ακρη του δρομου. Σταματησα με τη μια στο parking και μπηκα αμεσως μεσα να ρωτησω για δωματιο.
Η νεαρη κοπελιτσα στη ρεσεψιον με κοιταξε με απορια και μου ειπε: "Δωματιο; Μα ειναι το Δεκαπενταυγουστο! Δεν θα βρειτε πουθενα δωματιο εδω στην Ιταλια. Καλυτερα να περασετε τα συνορα και να ρωτησετε στην Αυστρια. Εκει λογικα θα βρειτε."

Βγηκα εξω καταλαβαινοντας οτι πλεον εχουμε προβλημα και καβαλησα τη μηχανη αμιλητος. Τι να ελεγα; Αν το βλεμμα μπορουσε να σκοτωσει, θα ημουν απο ωρα μακαριτης. Ενας απο τους χειροτερους φοβους της Annika ειναι να μην εχει καπου να μεινει το βραδυ και τωρα υπηρχαν σοβαρες πιθανοτητες αυτο να γινει πραγματικοτητα.

Σαν να μην εφτανε αυτο η βροχη που επιασε να πεφτει εκανε το τελειωμα της μερας μας αλησμονητο. Τη τυχη μου μεσα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ανασσα πριν τα συνορα ειδα μια πινακιδα προς ενα συνοικισμο που ειχε μερικα ξενοδοχεια. Ακολουθησα τα βελη με τη βροχη να δυναμωνει ολοενα και περισσοτερο σκεπτομενος οτι οσο και αν κοστιζει, υπο τις συνθηκες αυτες αν βρουμε δωματιο θα το παρουμε.
Οι οδηγιες μας εβγαλαν στη μικρη πλατεια του χωριου, οπου δεσποζε το ξενοδοχειο που ειχαμε δει να διαφημιζεται στη διασταυρωση. Μπηκα μεσα στην μαλλον κυριλε υποδοχη οπως ημουν με τα αδιαβροχα να σταζουν και το κρανος στο κεφαλι.
Η ρεσεψιονιστ αν εβλεπε τον ωξαποδο αγκαζε με την Παρθενο Μαρια θα γουρλωνε λιγοτερο τα ματια της.

- Καλησπερα σας!
- Εεεμμμ, καλησπερα.
- Μηπως εχετε ενα δικλινο για αποψε;
- Εεεεμμμ δεν νομιζω οτι...
- Δειτε το σας παρακαλω, δεν εχουμε καμια προτιμηση. Απλα ψαχνουμε για ενα καταλλυμα για το βραδυ!
- Δεν ξερω, καλυτερα να μιλησετε με την διευθυντρια.

Δεν ειχε προλαβει να ολοκληρωσει τη προταση της και απο μια πλαινη πορτουλα πεταχτηκε μια ξερακιανη μεσηλικας που με εμφανη την δυσαρεσκεια ζωγραφισμενη στο προσωπο της προσπαθησε να με ξεφορτωθει οπως οπως. "Δεν εχουμε τιποτα κυριε εδω! Ειναι ολα πιασμενα. Φυγετε, φυγετε!"

Εκανα προσπαθεια να κρατησω τη ψυχραιμια μου και της εδειξα τη βροχη που εξω συνεχιζε να πεφτει με αμειωτη ενταση.
- Κυρια μου, καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να βρεθει κατι τετοιες μερες, αλλα σας παρακαλω καντε κατι. Εξω ριχνει καρεκλες και εχουμε ψαξει ολους τους ξενωνες της περιοχης χωρις να εχουμε βρει απολυτως τιποτα. Τι να κανουμε; Να μεινουμε στο δρομο;
- Δεν εχουμε τιποτα! Σας παρακαλω, φυγετε. Mi dispiace.
- Εγω να δεις, αλλα εχε χαρη... μουρμουρισα εκνευρισμενος και εφυγα χωρις αλλη κουβεντα.

Βγηκαμε παλι στη διασταυρωση και περασαμε τα συνορα. Η ωρα ειχε παει 7.30 το απογευμα και ακομα πηγαιναμε ψαχνοντας. Η μονη λυση εκεινη την ωρα ηταν το tourist information office στη πρωτη πολη που θα βρισκαμε μπροστα μας.
Οντως, στο κεντρο της μικρης κωμοπολης Sillian αφησαμε τη μηχανη στη πλατεια και πηγαμε καρφι για το κεντρο τουρισμου. Παροτι τετοια ωρα ηξερα οτι θα ηταν κλειστο, στην πορτα ειχε μια λιστα με διαθεσιμα καταλλυματα και τα τηλεφωνα επικοινωνιας τους.

Στο πρωτο τηλεφωνημα, μια ηλικιωμενη κυριουλα προσπαθουσε να καταλαβει τι της ελεγα στα Αγγλικα και εγω τι μου ελεγε στα Γερμανικα.

Στο δευτερο τηλεφωνημα, ενας ευγενεστατος κυριουλης μιλουσε Αγγλικα μεν, αλλα μου εξηγουσε οτι δεν ειχε διαθεσιμα δωματια.

Πανω που ειχα αρχισει να απελπιζομαι, στο τριτο τηλεφωνημα και χωρις να εχω πολλες προσδοκιες ρωτησα τυπικα αν ειχε δωματια. "Μα φυσικα!"
- Συγγνωμη, πως ειπατε παρακαλω;;;
- Ναι, εχουμε δωματια διαθεσιμα. Μονο που ο ξενωνας δεν ειναι μεσα στη πολη αλλα λιγα χιλιομετρα πιο πριν, στη ταδε διευθυνση.

Δεν χρειαζομουν δευτερη κουβεντα. Βγηκαμε απ' την πολη κατευθειαν και αρχισαμε να ψαχνουμε τη διευθυνση μην πιστευοντας την ανελπιστη τυχη μας. Ναι αμε...

Εδω ο ξενωνας, εκει ο ξενωνας, βρε που ειναι ο ξενωνας; Εκει που ΕΔΕΙΧΝΕ να ειναι η οδος δεν ειχε το νουμερο που ψαχναμε, και εκει που ειχε το νουμερο που θελαμε δεν ειχε την οδο!
Καπου εκει βρηκα μερικους αστυνομικους που εκαναν ελεγχο σε δυο μαυρους νεαρους που ειχαν σταματησει στην ακρη του δρομου.

Χωρις να θελω να μπω σε λεπτομερειες γιατι και πως, τους ρωτησα απλα αν γνωριζαν την ταδε διευθυνση. "Α, ψαχνετε τον ξενωνα νεοτητας! ΟΚ, θα πατε ευθεια προς τα πανω στο λοφο, και εκει που βλεπετε το χωραφι στο βαθος θα πατε αριστερα."

Τωρα μαλιστα. Ξενωνα θα βρισκαμε η στανη με προβατα;
Πηγαινοντας ψαχνοντας, τελικα καποια στιγμη βρεθηκαμε στην ακρη ενος χωματοδρομου που κατεληγε σε ενα μεγαλο χορταριασμενο χωραφι. Διπλα ηταν ενα μικρο τετραγωνο κτισμα απο γκριζο τσιμεντο και σοβαδες που ειχαν δει και καλυτερες μερες.

ΑΥΤΟ ηταν ο ξενωνας;
Ειπα στην Annika που με κοιταζε προφανως αγχωμενη να περιμενει διπλα στη μηχανη μεχρι να παω να δω τι γινεται. Πλησιασα την πορτα και χτυπησα το κουδουνι.

Οι δυο μαυροι τυποι που με υποδεχτηκαν με κοιτουσαν συνοφρυομενοι καθως στεκομουν αμηχανος στην εισοδο του σπιτιου με το κρανος στο χερι.
- Τι συμβαινει μεγαλε; Θες κατι;
- Εεεμ, να, βασικα μου ειπαν οτι καπου εδω ειναι ενας ξενωνας που ψαχνω να βρω, αλλα μαλλον εκανα λαθος το μερος...
- Οχι, σωστα σε εστειλαν. Εδω ειναι ο ξενωνας. Γιατι νομιζες οτι εκανες λαθος; Περιμενες κατι διαφορετικο μηπως; Ε;
- Ε οχι δηλαδη, να, αλλα εεεεμμμ... Ειστε οι ιδιοκτητες;
- Iδιοκτητες; Α οχι, ενοικοι ειμαστε και απλα μενουμε εδω.

Μια γρηγορη ματια πανω απο τις πλατες τους προς τον ...ξενωνα αποκαλυπτε μια μεγαλη κοινοχρηστη κουζινα που ομως εδειχνε να ειναι τελειως ερημη απο αλλους ανθρωπους.

- Ρε παιδια, μηπως να φωναζαμε εναν υπευθυνο να συνεννοηθουμε; ειπα περισσοτερο με την ελπιδα μπας και δω κανεναν ακομα ανθρωπο στο ερημο σπιτι παρα για οτιδηποτε αλλο.
- Ααα δεν υπαρχει κανενας τωρα! Τωρα ειμαστε μονο εμεις εδω! Βολευεσαι σε οποιο δωματιο βρεις και ο ιδιοκτητης ερχεται καποια στιγμη την επομενη μερα και τον πληρωνεις. Eλα μεσα να σου δειξουμε τα δωματια. Δεν δαγκωνουμε.

Τωρα για αυτο το τελευταιο δεν θα επαιρνα και ορκο...
Η μικρη πορτα εκλεισε πισω μου και προσπαθουσα να αγνοησω το γεγονος οτι ημουν σε ενα παντελως ερημο σπιτι με δυο αγνωστους μαυρους να με κοιταζουν περιεργα...

Προχωρησαμε προς το βαθος και στην ακρη του μυαλου μου μια επιμονη φωνη δεν με αφηνε να ησυχασω.  
Στο τελος του διαδρομου ξεκλειδωσαν μια μεγαλη πορτα και μπηκαμε σε ενα τεραστιο θαλαμο που θυμιζε στρατιωτικο κοιτωνα. Απο τη μια μερια του δωματιου μεχρι την αλλη βρισκονταν παραταγμενες ενα σωρο μεταλλικες κουκετες.

Ο ενας απ' τους δυο εδειξε το χωρο και ειπε καπως επιτακτικα: "Να! Παρτε αυτο το δωματιο αν θελετε. Πες και στη κοπελα σου να ερθει μεσα!"

Ναι, πως. Η κατασταση παραηταν παραξενη για τα γουστα μου. Οι δυο νεαροι εδειχναν γενικα φιλικοι, ομως δεν μπορουσα να μην σκεφτομαι οτι ηταν δυο και ημουν ενας. Με τετοια ερημια εδω πανω, αν για οποιοδηποτε λογο μου την πεφτανε η κατασταση θα μπορουσε να ζορισει ΠΟΛΥ ασχημα. Μπορει να μην ειχαμε δωματιο για αποψε, ομως εδω δεν θα εμενα ειδικα τωρα που ειχα μαζι μου την Annika.
Ειναι αλλο πραγμα να ρισκαρω τη παρτη μου και τελειως διαφορετικο να θετω σε κινδυνο και καποιον αλλο ανθρωπο που δεν μου φταιει σε τιποτα.

Με μια ανουσια δικαιολογια του στυλ "θα το σκεφτω λιγο και θα ξαναρθω αμα ειναι" κινηθηκα προς τη πορτα και βγηκα εξω. Με συνοπτικες διαδικασιες κινησαμε εκ νεου προς το Sillian συμφωνοντας και οι δυο οτι η διανυκτερευση σε αυτο το μερος ηταν εκτος συζητησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα