Jump to content
John RR

Ξεφτιλισαν τα τσιγαρα

Recommended Posts

Σε μερικα θεματα δεν υπαρχουν ΠΡΕΠΕΙ. Με την ιδια λογικη δεν πρεπει να οδηγαμε μηχανη, δεν πρεπει να τρωνε σουβλακια, δεν πρεπει να περναμε καλα. Θες να συνεχισω?

ΟΧΙ.

Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ η ίδια λογική.

Τα άλλα πράγματα και δραστηριότητες που αναφέρεις, σε κάτι σε μειώνουν, αλλά και σε κάτι σου προσφέρουν. Αποδέχεσαι την ζημειά που σου κάνουν, προκειμένου να έχεις κάποιο όφελος σε κάτι άλλο.

Π.χ. η μηχανή είναι επικίνδυνη και μπορεί να σκοτωθείς, αλλά σου προσφέρει λύση στο θέμα μετακίνηση. Τα σουβλάκια δεν είναι υγιεινά 100%, αλλά σου προσφέρουν θερμίδες να κινείται για κάποιες ώρες το σώμα σου. κ.ο.κ. τα υπόλοιπα.

Το βρωμοτσίγαρο, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ η ίδια λογική, διότι μόνο στερεί και προσφέρει τίποτα καλό. Είναι μόνο κακό.

Να σας λείπουνε εσάς των καπνιστών τέτοιες μη-ορθολογικές επιχειρηματολογίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εστω ότι εργαζεσαι σε εναν τέτοιο ελεγκτικό μηχανισμό, με τι καρδιά θα πας Τσικνοπέμπτη η Κυριακή που έχει ντέρμπι, και περιμενουν τα μαγαζιά να δουλέψουν, να τους πεις να μην καπνίζουν οι πελάτες τους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εστω ότι εργαζεσαι σε εναν τέτοιο ελεγκτικό μηχανισμό, με τι καρδιά θα πας Τσικνοπέμπτη η Κυριακή που έχει ντέρμπι, και περιμενουν τα μαγαζιά να δουλέψουν, να τους πεις να μην καπνίζουν οι πελάτες τους

Ρε παιδια μην ξεφτιλιζομαστε αλλο. Δεν υπαρχουν δικαιολογιες. Εδω μιλαμε για θεμα υγειας vs ντερμπυ μπαλας; Ειμαστε σοβαροι; Να τουμπεκιαστουμε, τιποτα αλλο

Τροποποιήθηκε από τον Gouky7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τέτοιες αντιλήψεις πως να αλλάξουν τα δεδομένα ρε παιδιά.... Σας κατανοώ απόλυτα (έχω τον πατέρα μου, ο οποίος τουλάχιστον περιορίστηκε στα 2 την ημέρα) και μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι να το κόψεις, αλλά να μη λέτε ότι έχετε και δίκιο από πάνω. Με τα πολλά "μα μου" φτάσαμε εδώ που είμαστε και ακόμα δεν λέμε να βάλουμε μυαλό σε ΠΟΛΛΟΥΣ τομείς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λυπάμαι αλλά διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν καν τη στοιχειώδη παιδεία για να καταλάβουν τα αυτονόητα. Με ποιο δικαίωμα ρε καραγκιόζη ελληναρα πας και καπνίζεις όπου γουστάρεις? Είσαι τόσο πολύ στα π@π@ρια σου και γράφεις όλους τους άλλους γύρω σου? Και να επιτρεπεται, που πλέον δεν επιτρεπεται, λίγο γ@μημενο σεβασμό στο νομο, στο διπλανό σου, στο παιδί σου, στο συνάδελφο σου δεν μπορείς να δείξεις? Πρέπει να ρουφάει ο καθένας τον κωλοκαρκινο σου? Τόσο παρτακιας εισαι ρε ξεφτιλισμενε Έλληνα? Αν προσβληθηκατε μερικοι, χαίρομαι. Έτσι κι αλλιώς στα τέτοια σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης όσοι πάμε ταξιδάκια στο εξωτερικό με την μοτο η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο καπνίζουμε σε κλειστούς χώρους ????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι ρε συ,εκει εχει προγκυγμα και βουτηγμα αμα ζοριστεις και λιγο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και στην τελικη οποιος ενοχλειται, να παει παραδιπλα.

Sorry που σε ενοχλουμε κι' ολας εμεις και το οξυγονο μας που εχουμε βιτσιο να αναπνεουμε.
Ναι εμεις οι περιεργοι ας παμε παραδιπλα.

Εσυ που πληρωνεις απλετο χρημα για να σου δινουν αποξηραμενο χορτο με καρκινογονα χημικα τυλιγμενο μεσα σε καρκινογονο χαρτι και του βαζεις φωτια για να ρουφας τον καπνο που βγαζει :_zeppelin:, που σου δινει 0-10% ιχνος ευχαριστης μαστουρας και 90-100% προβληματα απο υγειας μεχρι υγιεινης, εχεις καθε δικιο να ενοχλεισαι απο τις παραλογες συμπεριφορες μας :meeting:

Νταξι μλκια παντως που εχει πεσει η ποιοτητα τους τωρα. Ουτε λιγο ποιοτικη ποιοτικη πισσα και καρκινο δε μπορει να ρουφηξει ο κοσμος πλεον :what:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλιά με το που άναβα τσιγάρο, ερχόταν αμέσως το λεωφορείο. Οπότε βοηθάει στις αστικές συγκοινωνίες. :laugh:

:tooth::2funny::respekt:

Αυτό υπάρχει ως Νόμος του Μέρφυ. :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηξερα οτι θα πεσετε να με φατε, δεν τρεχει και τιποτα. Απλα ηρεμηστε ολοι οι νομοταγεις, υγιεινιστες που σας ενοχλει τοοοοσο πολυ το τσιγαρο, ενω ζουμε μεσα στη μολυνση και τη μπιχλα. Και πριν ξεκινησετε παλι να ακονιζετε σπαθια για να μου παρετε το κεφαλι, αφηστε με να εξηγηθω. Δυστηχως ζουμε στην ελλαδαρα οπου και οι νομοι ειναι σχετικοι και ελαστικοι. Εχω ταξιδεψει σχεδον σε ολη την ευρωπη και δεν θυμαμαι ουτε ενα κρατος που να επιτρεπεται το καπνισμα σε δημοσιους χωρους. Λογικο και , φυσικα, το δεχομαι. Πριν απο μερικα χρονια, αν θυμαστε, ισχυσε και στο ελλαδα αυτο για λιγο καιρο. Προσαρμοστηκα. Ξαναλεω, γιατι μαλλον μερικοι απ την κ@υλα να κραξουν, με αποτελεσμα να με πουν γαιδουρι, ελληναρα, ανθρωπο χωρις παιδεια και οτι αλλο βαρυγδουπο ειχαν απωθημενο, λες και με ηξεραν κι απ τον στρατο, δεν διαβασαν σωστα τα οσα εγραψα: Οσο δεν ενοχλω τον διπλα μου και το επιτρεπει το μαγαζι, θα καπνισω. Εχει τυχει σε καφετερια να ενοχλησω με το παφα-πουφα μου, και μολις μου ειπαν ΕΥΓΕΝΙΚΑ οτι ενοχλω, το εσβησα ζητησα συγνωμη και δεν αναψα αλλο. Μπορουμε να συνεχισουμε αυτη τη κουβεντα για παντα, αλλα δεν εχει κανενα νοημα και ειμαστε και οφφ τοπικ. Αλλωστε, νομιζω οτι το θεμα απευθυνοταν σε καπνιστες, για το ποσο εχουν χαλασει τα τσιγαρα.

ΥΓ. Ξερετε μερικες φορες με την ευγενια, κερδιζεις περισσοτερα, απ οτι με τον τσαμπουκα (γιατι ολοι ελληναραδες ειμαστε).

ΥΓ2. Αν νομιζετε οτι μονο το τσιγαρο ειναι η αιτια για ολα τα ειδη καρκινου που εχετε ακουστα, σας προκαλω να ψαξετε λιγο στο διαδυκτιο και να ανακαλυψετε, ποσο καθαρος ειναι ο αερας που αναπνεετε, ποσο καθαρα αυτα που τρωτε, ποσο καθαρα αυτα που πινετε.

ΥΓ3. Δεν περιμενω απο κανεναν που δεν εχει καπνισει ποτε, να καταλαβει ποσο δυσκολο ειναι για μερικους να το κοψουν.

ΥΓ4. Πραγματικα θελω να απαντησω σε 2-3 μ@λακιες που διαβασα, αλλα εχω κι αλλα πραγματα να κανω, απ το να καθομαι να τσακωνομαι με αγνωστους για το τσιγαρο.

Τροποποιήθηκε από τον NinZas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάπνισμα: ένα μεγάλο ελληνικό-παγκόσμιο ζήτημα...

:tooth:

201508302033p.jpg?itok=-dtuuJr6

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παμε για καφε και καθομαστε εξω, καλοκαιρι, στο διπλα τραπεζακι καθεται ο αλλος με την πουρακλα του και καπνιζει, ο νομος λεει οτι αφου ειμαστε σε ανοιχτο χωρο μπορει να καπνιζει, το βρωμοντούμανο ερχεται ομως πανω μου και μου κοβει την αναπνοη, εγω γιατι να υποστω κατι τετοιο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παμε για καφε και καθομαστε εξω, καλοκαιρι, στο διπλα τραπεζακι καθεται ο αλλος με την πουρακλα του και καπνιζει, ο νομος λεει οτι αφου ειμαστε σε ανοιχτο χωρο μπορει να καπνιζει, το βρωμοντούμανο ερχεται ομως πανω μου και μου κοβει την αναπνοη, εγω γιατι να υποστω κατι τετοιο?

Τι γιατι. Γιατι πρεπει. Στην Ελλαδα εισαι.
Πρωτοι σε καπνισμα στην Ευρωπη.

Και αμα πεις και καμια κουβεντα εισαι αντικοινωνικος και αγενης.
Lose-Lose δηλαδη. Ειτε γινεσαι και 'συ καπνιστης(οπως εκαναν οι περισσοτεροι), ειτε πρεπει να υποφερεις σιωπιλα.

Μην αναπαραγεις κλασσικες καραμελες.
Ξερεις ποια ειναι η διαφορα μεταξυ πχ. της ατμοσφαιρικης μολυνσης και του τσιγαρου?

Το ενα σε μεγαλο βαθμο δεν το επιλεγεις, αλλα ακομα και να το κανεις ειναι επειδη προσφερει τρομερες ανεσεις και διασκεδασεις, που χωρις αυτες δε θα ειχαμε το συγχρονο κοσμο.
Tο αλλο οχι μονο ειναι καθαρα ατομικη επιλογη, αλλα δινεις και λεφτα γι' αυτο και ενοχλεις/βλαπτεις και τους γυρω σου και εχει αποκλειστικα ή σχεδον αποκλειστικα αρνητικες συνεπειες.

Δες ποσο παραλογο ειναι αυτο και μην προσπαθεις να το εκλογικευσεις.
Εγω μπορω να δεχτω τις αδυναμιες και τα ατυχη σημεια του χαρακτηρα του καθενως. Ολοι τα εχουμε.
Αλλα αμα πας να βγεις και απο πανω, εκει γινεσαι προκλητικος και πανω απ' ολα παντελως παραλογος.

Εκτος αυτου και σε εξωτερικους χωρους που επιτρεπεται το καπνισμα δημιουργει πολυ συχνα θεματα.
Το ιδιο και σε σπιτια ή αυτοκινητα.

Ειναι μεγαλο το προβλημα γενικα και αναγκαζομαστε ολοι να το καταπινουμε για να μη δημιουργουμε διαμαχες.
Οποτε οταν καποιος ξεσπαει καμια φορα σε κανα forum, ας υπαρχει εστω κατανοηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

......... καθεται ο αλλος με την πουρακλα του και καπνιζει........

ksinoooooooooooooooooooooo  :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδης ολοι εσεις οι μη καπινιστες, δεν εχετε φιλους καπνιστες; οταν πατε για καφε καθεστε χωρια;

η αμα κατσει γκομενακι που το αναβει, λετε οχι;  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ελευθερία ενός ατόμου πρέπει να φτάνει ως το σημείο που δεν παραβιάζει την ελευθερία των άλλων.

John Stuart Mill, 1806-1873, Άγγλος φιλόσοφος

Καπνίστε άμα γουστάρετε... αλλα κάλό είναι να σκεφτόμαστε και τους γύρω μας. (καπνιστής speaking)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδης ολοι εσεις οι μη καπινιστες, δεν εχετε φιλους καπνιστες; οταν πατε για καφε καθεστε χωρια;

η αμα κατσει γκομενακι που το αναβει, λετε οχι;  

Ειπαμε. Κανεις μοκο και υποφερεις σιωπιλα.

Και μια στο τοσο τσακωνεσαι αν κανουν καφριλες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...................

Εκτος αυτου και σε εξωτερικους χωρους που επιτρεπεται το καπνισμα δημιουργει πολυ συχνα θεματα.
Το ιδιο και σε σπιτια ή αυτοκινητα.

...................

Τί μου θύμισες τώρα.:biggrin: Δύο εκ διαμέτρου αντίθετα γεγονότα.

1) Έχω πριν αρκετά χρόνια στο αμάξι τον πρωτοξάδερφο, μανιώδη καπνιστή μέχρι λύσσας. Είμαστε Πασαλιμάνι και κατευθυνόμαστε για σπίτι του σύνορα Τζιτζιφιές-Καλλιθέα. Έχουμε φτάσει αρχή Πειραιώς κι στρίβουμε δεξιά για στάδιο Καραϊσκάκη προς παραλιακή. Μιλάμε για υπόθεση 3-4χλμ ακόμα, σύνολο από Πασαλιμάνι 7χλμ. Τον βλέπω νευρικό ν' αραδιάζει το πακέτο πάνω στο ταμπλώ. Τον κοιτάω λοξά :dry: και του λέω: "Δεν πιστεύω ν' ανάψεις τσιγάρο εδώ μέσα". Απάντηση: "Γιατί?" "Διότι εδώ μέσα ΔΕΝ καπνίζει ΚΑΝΕΙΣ, ούτε ο Θεός ο ίδιος". "Είσαι σοβαρός ρε? Δεν μπορώ να κάνω ένα τσιγάρο?" "Στο αμάξι ΜΟΥ όχι". "Πάρε δικό σου και κάντο μέσα καμινάδα". "Είσαι υπερβολικός". "Είναι πολύ κλειστός και μικρός ο χώρος ρε συ, δεν αντέχεται η βρώμα στο αμάξι και δεν φεύγει μετά. Άλλωστε σε λίγο φτάνουμε". "Εγώ θ' ανάψω". :surrender: "Αν με αγνοήσεις και ανάψεις, σε κατέβασα και πήγαινε με τα πόδια ή όπως αλλιώς γουστάρεις". Με κοιτάει με δυσπιστία, σιγά μην το εννοώ. Με δοκιμάζει και πιάνει το πακέτο και τον αναπτήρα. Ανάβω ακαριαία φλας στάθμευσης και σταματάω σ' ένα άπλωμα λίγο πριν το Στάδιο και του ανοίγω την πόρτα. "Κατέβα". Με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια "Το εννοούσες, ε?" "Γιατί, σου φάνηκα ν' αστειεύομαι?" Έκλεισε την πόρτα, ΔΕΝ άναψε τσιγάρο και σε 4'-5' φτάσαμε.

2) Ξεκινάω με (απλή) φίλη για λίμνη Πλαστήρα (μονοήμερη) με το ίδιο αμάξι. 350 χλμ απόσταση αυτή τη φορά. Μου λέει: "Να καπνίσω στο αμάξι?". "Sorry φιλενάδα, δεν καπνίζει κανένας εδώ μέσα". "ΟΚ, αλλά είναι μακριά ρε συ μέχρι να φτάσουμε, δε θ' αντέξω". "Το καταλαβαίνω. Λέγε μου πότε θα έχεις ανάγκη να καπνίσεις κι εγώ θα σταματάω για όσο θες". Το έκανε σεβαστό και πράξη, σταματήσαμε 3-4 φορές όλες κι όλες, δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ, ούτε κι εκείνη, ίσα-ίσα που έβγαινα μαζί της για παρέα και κους-κους, εκείνη απολάμβανε τον καπνό μέσα της κι εγώ την πρωινή αύρα και μυρωδιά της φύσης.

(Με τη φίλη αυτή ΔΕΝ τσακωθήκαμε ΠΟΤΕ και για τίποτα αν και ήμασταν πάρα πολύ συχνά μαζί κι ας είχαμε διαφορετικές συνήθειες ή απόψεις σε πολλά. Με τον ξάδερφο ΔΕΝ μπόρεσα ΠΟΤΕ να συνεννοηθώ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μακριά κι "αγαπημένοι").

Ηθικόν δίδαγμα: Όταν σέβεσαι τα αυτονόητα δικαιώματα του άλλου, κι εκείνος θα σε σεβαστεί και θα σε βοηθήσει να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου. Η αντίδραση ξεκινάει όταν προσπαθείς να επιβάλλεις με τον τσαμπουκά το δικό σου άδικο.

:smile:

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λυπάμαι αλλά διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν καν τη στοιχειώδη παιδεία για να καταλάβουν τα αυτονόητα. Με ποιο δικαίωμα ρε καραγκιόζη ελληναρα πας και καπνίζεις όπου γουστάρεις? Είσαι τόσο πολύ στα π@π@ρια σου και γράφεις όλους τους άλλους γύρω σου? Και να επιτρεπεται, που πλέον δεν επιτρεπεται, λίγο γ@μημενο σεβασμό στο νομο, στο διπλανό σου, στο παιδί σου, στο συνάδελφο σου δεν μπορείς να δείξεις? Πρέπει να ρουφάει ο καθένας τον κωλοκαρκινο σου? Τόσο παρτακιας εισαι ρε ξεφτιλισμενε Έλληνα? Αν προσβληθηκατε μερικοι, χαίρομαι. Έτσι κι αλλιώς στα τέτοια σας.

Φιλε μου εμεις είμαστε λαος που δεν τον νοιαζει και κοιταζει να καταστρέφει την ξενη περιουσία του αλλου ελληνα. πχ θα καπνίσουμε μεσα στο ξενοδοχειο και ας υπαρχει ταμπελακι στο δωματιο κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε γαμω το κερατο μου δηλαδη!!

1 γαμ^$&^ thread ανοιξε για να πουμε και εμεις οι μαλακες οι καπνιστες τον πονο μας μεταξυ μας, και βουτηξατε ολοι οι υπερμαχοι της υγειας να το κανετε ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!!!

Γιατι ρε παιδια??

Τοσο αχτι ειχατε να πειτε τον καημο σας απο την εκμεταλλευση του καραγκιοζη διπλα σας που αναβει τσιγαρο χωρις να σας σκεφτει????

τοσο απωθημενο πια?? 

Και αντε το ειπατε το παραπαπονο σας!

Γιατι συνεχιζετε τις διαμαχες με μας τους αμεταννοητους ηλιθιους που εξακολουθουμε να θελουμε να καπνιζουμε?? Μηπως θα μας βαλετε μυαλο μεσα απο μια οθονη?

Ενταξει το καταλαβαμε , το τσιγαρο σκοτώνει τους παντες!!! Αφηστε το γαμωthread  ησυχο!!!!!

Υμαρτον πια!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ImageHandler.ashx?m=Fit&f=Ly8xMC4yMDEuMT

:laugh: :tongue:

Σε πειράζω, μη στραβώσεις.:tomato: :peep:  :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι και στα σκληρα ρε συ κατευθειαν!!

Υπαρχουν και πιο φυσικοι τροποι!!!:winking:

mpafos.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το εχω κομμενο εδω και 4.5 χρονια (καπνιστης 7 χρονια) και εχω βρει την υγεια μου... κοιμαμαι χωρις προβληματα, τρωω και νιωθω γευση κτλ (η διαφορα τον πρωτο καιρο ηταν απιστευτη. αρκετες φορες σε φαγητα ελεγα "ρε γαμωτο, αυτο τελικα ειναι πιο νοστιμο απο οτι νομιζα"):biggrin:

με ενοχλει απιστευτα το καπνισμα σε κλειστους χορους. τα κλαμπ και τα μπαρ τεκεδες ειναι κομμενα εδω και καιρο. η γυναικα παει με τις φιλες και οι φιλοι με τους φιλους (νταξ, δε την παλευω και απο την ορθοστασια πλεων αλλα οκ:winking:).

μου τη δινει επισης το καπνισμα στα αυτοκινητα, ειδικα το χειμωνα που δεν ανοιγουν και παραθυρα, αστα. δικο μου δεν εχω δυστυχως και ο πατερας το εχει κανει κατι παρομοιο ε σκυλαδικο στην εθνικη οδο.

το χειροτερο ειναι οταν καπνιζουν σε ταβερνες-εστιατορια κτλ. εχω τσακωθει με τυπο στην παρεα ο οποιος αναψε τσιγαρο ενω ετρωγα. η χειροτερη αγενια ever. τις καφετεριες λες παει στο διαολο (οχι οτι εκει ειναι καλα βεβαια), αλλα οταν τρως δε παλευεται ρε σεις. 

στις πολιτισμενες χωρες εχουν βρει λυσεις, αλλα στη μπανανια τιποτα. "ελα μωρε, μαγκια μου που καπνιζω", "αν το απαγορευσω δε θα εχω κοσμο" και αλλα τετοια χαζα...

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νταξι νομιζω το βγαλαμε το αχτι μας.

Ας αφησουμε οποιους ειναι να συζητησουν ανενοχλητοι για τα του τσιγαρου τωρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα