borgiriadis1 202 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2016 Εγώ όταν είμαι σπίτι το 20βαθμοι είναι ιδανικό. Όταν δεν είμαι αναρωτιέμαι άν πρέπει να ΄μένει στους 18 ή αν πρέπει να το κατεβάζω στους 16 ξερω γω. Θα καίει περισσότερο λιγότερο τι? Προφανώς κ θα κάνω μια τέτοια συγκριση απλά επειδή το έχω ξανακούσει αυτο το να μην κλείνει τελείως λέω μπα κ υπάρχει κανένας που το έχει δοκιμάσει και συγκρίνει τα αποτελέσματα ήδη.Άλλη λύση βολική και τσαμπέ είναι να το ρίξεις πάλι στο ανελέητο σεξ, ώστε να θερμαίνεσαι μόνος σου και να μην έχεις ανάγκη καλοριφέρ κλπ...... Αυτό δεν το σταμάτησα . Γτ νομίζεις οτι στο 20 ζεστενόμαστε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2016 Το τι ειναι οικονομικοτερο και τι όχι, δεν μπορείς να το εξάγεις από παρακολούθηση ενός μήνα. Μέχρι τώρα οι θερμοκρασίες ήσαντε από μέτριες έως και υψηλές για την εποχή και αν εσύ είχες ξεκινήσει αυτή σου τη μέτρηση (δεδομένου ότι έχει ένα ψωλόκρυο τώρα) θα έλεγες ότι σαφώς δε συμφέρει να κλείνεις τη θέρμανση καθόλου. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αλλά η πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι το "δεν κλεινουμε ποτές τη θέρμανση" έχει προκύψει ΜΟΝΟ για την ενδοδαπέδια θέρμανση όπου α) το νερό που κυκλοφορεί είναι μαξ 40°C και β) μέχρι να ζεστάνει το πάτωμα/υπόστρωμα/τσιμέντο και ισορροπήσει το σύστημα πάλι, θες κοντά στις 48 ώρες. Άρα κρυώνεις σήμερα, ζεσταίνεσαι παραμεθαύριο. Σχετικά με την απλή συμβατική θέρμανση και τι ισχύει για το αν "πρέπει" ή οχι να την αφήνεις ανοιχτή. Η μετρήσιμη ποσότητα για τη θέρμανση ενός διαμερίσματος είναι οι θερμίδες και αυτό που θα πρέπει να βρεις είναι το σημείιο ισορροπίας για το σπίτι σου (θερμοκρασία εξωτερικού χώρου, επιθυμητή θερμοκρασία εσωτερικού χώρου, μόνωση σπιτίυο (συνυπολογίζοντας τα όλα, ανοίγματα, όροφος, προσανατολισμός κλπ)) όπου δεν καις τα κέρατα σου αλλά και δεν κρυώνεις. Αυτό που ισχύει ΓΕΝΙΚΑ είναι ότι σε συμφέρει να κλείνεις τη θέρμανση παρά να την αφήνεις μονίμως αναμμένη.Αυτό που σε συμφέρει2 είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος αντιστάθμισης. Αυτό που σε γαμάει στην κατανάλωση είναι η υψηλή θερμοκρασία νερού (είναι διαφορετκό τελείως να πας το νερό από του 20 στους 30 και διαφορετικό (πιο κοστοβόρο) από τους 75 στους 85) που απαιτείται για να αποδώσουν σωστά τα σώματα. Η αντιστάθμιση αυτό που κάνει είναι να μετράει την εξωτερική θερμοκρασία και να προσαρμόζει τη θερμοκρασία του νερού στα σώματα ανάλογα. Τα έγραψα λίγο βιαστικά, δεν έχω πολύ χρόνο αλλά ελπίζω ότι το γενικό νόημα είναι κατανοητό 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
borgiriadis1 202 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2016 Hayabusa ευχαριστώ για την απάντηση. Πιστεύω οτι ξεκαθάρισα μερικά πράγματα στη σκέψη μου. Τώρα για το σύστημα αντιστάθμισης που λες ακούγεται απόλυτα λογικό μόνο που δεν νομίζω να είναι διατεθειμένος ο ιδιοκτήτης να το ΄βάλει (ειδικά αν είναι μεγάλη η δαπάνη). Anyway άρα το κλείνω κ απλά βρίσκω μια θερμοκρασία που να με καλύπτει όταν είμαι μέσα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2016 Το τι ειναι οικονομικοτερο και τι όχι, δεν μπορείς να το εξάγεις από παρακολούθηση ενός μήνα. Μέχρι τώρα οι θερμοκρασίες ήσαντε από μέτριες έως και υψηλές για την εποχή και αν εσύ είχες ξεκινήσει αυτή σου τη μέτρηση (δεδομένου ότι έχει ένα ψωλόκρυο τώρα) θα έλεγες ότι σαφώς δε συμφέρει να κλείνεις τη θέρμανση καθόλου. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αλλά η πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι το "δεν κλεινουμε ποτές τη θέρμανση" έχει προκύψει ΜΟΝΟ για την ενδοδαπέδια θέρμανση όπου α) το νερό που κυκλοφορεί είναι μαξ 40°C και β) μέχρι να ζεστάνει το πάτωμα/υπόστρωμα/τσιμέντο και ισορροπήσει το σύστημα πάλι, θες κοντά στις 48 ώρες. Άρα κρυώνεις σήμερα, ζεσταίνεσαι παραμεθαύριο. Επειδή το είχα ψάξει τότε που έψαχνα για αγορά σπιτιού, επιβεβαιώνω κι εγώ αυτό που γράφει ο Γιώργος. ΜΟΝΟ στην ενδοδαπέδια θέρμανση ΠΡΕΠΕΙ να την αφήνεις ανοιχτή απ' την αρχή της χειμερινής περιόδου και να την κλείνεις στο τέλος. Σχετικά με την απλή συμβατική θέρμανση και τι ισχύει για το αν "πρέπει" ή οχι να την αφήνεις ανοιχτή. Η μετρήσιμη ποσότητα για τη θέρμανση ενός διαμερίσματος είναι οι θερμίδες και αυτό που θα πρέπει να βρεις είναι το σημείιο ισορροπίας για το σπίτι σου (θερμοκρασία εξωτερικού χώρου, επιθυμητή θερμοκρασία εσωτερικού χώρου, μόνωση σπιτίυο (συνυπολογίζοντας τα όλα, ανοίγματα, όροφος, προσανατολισμός κλπ)) όπου δεν καις τα κέρατα σου αλλά και δεν κρυώνεις. Αυτό που ισχύει ΓΕΝΙΚΑ είναι ότι σε συμφέρει να κλείνεις τη θέρμανση παρά να την αφήνεις μονίμως αναμμένη. Κι εδώ, και μετά από πρόχειρες (αλλά σαφείς) "αποδείξεις" που έχω από δικό μου "πείραμα", θεωρώ βλακεία να λείπεις πχ και ν' αφήνεις ανοιχτά τα καλοριφέρ να δουλεύουν (για ποιόν οεο?). Αφού μόλις μπεις και ΑΝ τυχόν νοιώσεις κρύο, γυρνάς το θερμοστάτη (σε αυτόνομο σύστημα θέρμανσης πάντα) και ζεσταίνει από σχετικά γρήγορα έως και ακαριαία αν το έχουν ήδη ανάψει και άλλοι και έχει ζεσταθεί το νερό στο λέβητα. Προσωπικά όταν το άφηνα συνεχώς αναμμένο πχ στους 20 βαθμούς, πλήρωνα τα κέρατά μου για μια "περιττή" πολυτέλεια. Οι παράμετροι του κάθε σπιτιού (προσανατολισμός, όροφος, κατασκευή, μόνωση, υλικά) παίζουν τον σπουδαιότερο ρόλο για μένα και είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. πχ εχτές βράδυ που είχε τσουτσόκρυο, σε άλλα διαμερίσματα στην πολυκατοικία μου (βορεινά και ρετιρέ ή 1ου ορόφου) δεν χόρταιναν πετρέλαιο από νωρίς το απόγευμα, ενώ εγώ δεν είχα ανάψει ΤΙΠΟΤΑ σε όλο το σπίτι μέχρι τα μεσάνυχτα, και τότε μόνο άναψα το air-condition σε σαλόνι-κουζίνα και ζέστανε το χώρο σε 10' χωρίς να έχω ανάγκη να κάψω σταγόνα πετρέλαιο! Αυτό που σε συμφέρει2 είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος αντιστάθμισης. Αυτό που σε γαμάει στην κατανάλωση είναι η υψηλή θερμοκρασία νερού (είναι διαφορετκό τελείως να πας το νερό από του 20 στους 30 και διαφορετικό (πιο κοστοβόρο) από τους 75 στους 85) που απαιτείται για να αποδώσουν σωστά τα σώματα. Η αντιστάθμιση αυτό που κάνει είναι να μετράει την εξωτερική θερμοκρασία και να προσαρμόζει τη θερμοκρασία του νερού στα σώματα ανάλογα. Ωραίο αυτό, δεν το γνώριζα...... δεν ξέρω σε πολυκατοικίες πόσο βολική εφαρμογή έχει. Τα έγραψα λίγο βιαστικά, δεν έχω πολύ χρόνο αλλά ελπίζω ότι το γενικό νόημα είναι κατανοητό. Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2016 Ωραίο αυτό, δεν το γνώριζα...... δεν ξέρω σε πολυκατοικίες πόσο βολική εφαρμογή έχει.Κώστα η αντιστάθμιση είναι ας πούμε ένας μεταβαλλόμενος θερμοστάτης. Διαβάζει την εξωτερική θερμοκρασία κι έχει ψοφόκρυο: ζέστανε πολύ το νερό για τα καλοριφέρ. Ξαναδιαβάζει την εξωτερική θερμοκρασία κι έχει πχ 12-14 βαθμούς. Ζέστανε λιγότερο το νερό.... (στην πραγματικότητα έχει πολλά περισσότερα προγράμαμτα (και δυνατότητα για custom προγραμματισμό οι ψηφιακοί) από 2 σενάρια αλλά σκοπός είναι να καταλάβετε τη λογική) Κι επειδής εδω τα λένε καλύτεαρ από μένα, διαβάστε. Μπαίνει παντού (είτε σε μονοκατοικία είτε σε πολυκατοικία) και το κόστος (ειδικά στη β περίπτωση) είναι της πλάκας. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
minas 47 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2016 Μπορεί να ρυθμίσεις και με τους θερμοστάτες του κυκλοφορητή και του καυστήρα νομίζω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
borgiriadis1 202 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2016 Για το λέβητα φυσικού αερίου δεν βρίσκω κτ όσον αφορά αντισταθμιστής. Όσες πληροφορίες βρίσκω είναι οτι το κλείνεις το αέριο όταν φεύγεις πάντως. Όταν λέμε το κλείνεις εννοούμε το βάζεις στην πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει ο θερμοστάτης για να μην ανάψει ή λέω μλκιες τώρα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2016 Δεν υπαρχει αντισταθμιση αλλη για αεριο κι αλλη γα πετρελαιο, ιδιο μαραφετι ειναι. Εν παση περιπτωσει, οποιος ενδιαφερεται πραγματικα, ας κανει μια επισκεψησε μια σχετικη εταιρεια για πληρη μελετη και κοστολογηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gliout 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2016 Η αντιστάθμιση για να δουλεύει σωστά θα πρέπει να τοποθετηθεί και να ρυθμιστεί και σωστά. Και επίσης σε παλιες εγκαταστάσεις θα χρειαστούν και άλλες αλλαγές... Αλλα όπως πολυ σωστά λέει ο hayabusas, για την καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να τοποθετηθεί.Επίσης ένα πολύ σημαντικό είναι και ο θερμοστάτης, που θα πρέπει να λειτουργεί σωστά. Συνήθως οι παλιοί με το έλασμα, με τον χρόνο χάνουν την ευαισθησία τους.Οσον αφορά το αν θα πρέπει να έχουμε συνέχεια ανοικτή την θέρμανση, στην περίπτωση του διαμερίσματος σε πολυκατοικία σίγουρα δεν συμφέρει.Σε μονοκατοικία γενικά είναι καλύτερα αλλά και πάλι εξαρτάται απο τις συνθήκες και τις συνήθειες του ιδιοκτήτη.Και αυτό που πιστεύω είναι οτι η καλύτερη θέρμανση είναι η σωστή μόνωση! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες