Jump to content
Sign in to follow this  
Kostas-MotoLover

Ερώτηση μόνο για γνώστες (χαχα) και.... νοικοκυρόπαιδα!

Recommended Posts

Τα φώτα και την εμπειρία σας χρειάζομαι παίδες. :biggrin:

Προβληματίζομαι για αγορά στεγνωτηρίου. Πολλά τα πλυντήρια και τα ρούχα δε στεγνώνουν με τίποτα μ' αυτόν τον κωλόκαιρο. :mad:Δυστυχώς δε διαθέτω έναν χώρο κλειστό που να μη χρησιμοποιώ, ώστε να τ' αφήνω εκεί μέχρι να στεγνώσουν. Στη βεράντα, όσο ήλιο και να δείχνει ότι έχει το χειμώνα, niente στέγνωμα :lac: (είμαι και στα Β.Π. πανάθεμά με). :wallbash:

Έψαξα στο internet. Διάβασα ΟΛΑ τα σχόλια όσων αγόρασαν και βαθμολόγησαν τα προϊόντα στο skroutz, αλλά κανείς δεν ανέφερε αυτό που μου είπε φίλος πριν λίγο: Ότι πολλά ρούχα τα χαλάει, κυρίως όσα έχουν λάστιχο (αρκετά δηλαδή). Έχει φτάσει λέει να μη βάζει ούτε τα μισά για στέγνωμα. Επίσης, ότι αν δεν είναι ομοειδή ώστε να τους ταιριάζει το επιλεγχθέν πρόγραμμα, κάποια θα χαλάσουν ή θα μπάσουν. Δηλ. πρέπει να βάζεις πχ μόνο μάλλινα, μετά μόνο πετσέτες, μετά μόνο σεντόνια, μετά μόνο μπλούζες κλπ. :wacko:

Οπότε..... τί να το κάνεις το αργαλείο?

(Υ.Γ. Ο φίλος έχει πάρει ένα ακριβό AEG, όχι κανά του πεταματού. Για το αν κάνουν σωστή ή λάθος χρήση του και φταίει αυτό, δεν μπορώ να γνωρίζω εννοείται).

Για πείτε όσοι τυχόν έχετε και χρησιμοποιείτε. Είναι όντως έτσι "μάπα το καρπούζι" η φάση με το στεγνωτήριο? :_unsure:

:smile: :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν εχω γιατι πιστευω πως δεν αξιζει την φασαρια και το ρισκο να χαλασουν καποια ρουχα.

Κατ αρχην, δεν μπαινουν ολα τα ρουχα μεσα, το γραφουν τα ταμπελακια και πρεπει να κανεις διαλογη, μετα ενω το πλυντηριο μετρα ρουχα στεγνα σαν μεγιστο βαρος, το στεγνωτηριο τα μετρα βρεγμενα. Εχεις βαλει 8 κιλα ρουχα για πλυσιμο και το στεγνωτηριο ειναι για 7 κιλα. Αντε κατσε και υπολογιζε ποσο ζυγιζουν τα βρεγμανα σεντονια-πετσετες για να τα βαλεις. Τα υπολοιπα φυσικα στην απλωστρα.

Πρεπει να εισαι απικο ωστε μολις τα στεγνωσει να τα βγαλεις κατευθειαν ωστε να παραμεινουν αφρατα και να μην τσαλακωσουν. Αν τα βγαλεις ωρες μετα, τον ηπιες!

Καταληγεις να βαζεις μισες πλυσεις, με ρουχα που μπορουν να μπουν στο στεγνωτηριο για να μπουν ολα μαζι και τελικα κανεις περισσοτερο χρονο και λιγοτερη οικονομια.

Αυτα απο εμπειριες φιλων οι οποιες με οδηγησαν να μην αγορασω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ 2 φορές έχω βάλει ρούχα σε στεγνωτήριο , και τις δύο πριν απο καμια δεκαριά χρόνια στη συσκευή μιας πρώην μου η οποία έμενε σε χώρο όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα να απλώνει.

Και τις δύο φορές τα ρούχα βγήκαν "διαφορετικά"..όχι χαλασμένα ή σκισμένα αλλά κάπως αλλοιωμένα και σίγουρα διαφορετικά από το κανονικό άπλωμα.

Δε θυμάμαι πολλές  λεπτομέρειες για το υλικό κατασκευής τους αλλά τα περισσότερα ήταν  φούτερ,τζιν και κοντομάνικα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχουμε και το χρησιμοποιουμε (πληθυντικος μεγαλοπρεπειας) χειμωνα καλοκαιρι. Σε μιαμιση ωρα τα ρουχα ειναι μπομπα καιθελουν ελαχιστο σιδερο γιατι βγαινουν αφρατα κι οχι σαν ξυλα, οπως τα κανει ο ηλιος. 

Λεπτομερειες για το πώς το δουλευουμε δεν ξερω, αυτο που εχω δει ειναι οτι τα βγαζει απο το πλυντηρεξ και τα χωνει στο στεγνωτηρεξ, χωρις αλλη διαλογη. Τρια χρονια στο σπιτι μας κι αλλα δεκατοσα πριν στο πατρικο ρουχο δε χαλασε απο το στεγνωτηριο.

βρισκεις με 200€ περιπου (αντιστασεις αρα ενεργοβορο) μεχρι 4ψηφιο που εχει μικρο κλιματιςτικο μεςα. Αν και πηρα απο τα πολυ καλα (η aeg ειναι για χεσιμο να ξερεις) δε νομιζω οτι αξιζε τα επιπλεον λεφτα απο το πολυ 450€. Σου πουλανε την οικονομια στο ρευμα τα αλλα, αλλα απο οτι θυμαμαι εσυ δεν εχεις τετοιο θεμα.

εν κατακλειδι, η γυναικα δεν μπορει να ζησει χωρις αυτο και απορουμε πλεον πώς κανει δουλεια κοσμος χωρις στεγνωτηριο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω ειμαι πιο ασχετος απο σενα στα στεγνωτηρια αλλα σου εχω αλλη λυση,

χωνεις τα φρεσκοπλυμενα ρουχα σε καποιο χωρο μεσα στο σπιτι,ωραια? παιρνεις εναν αφυγραντηρα-ιονιστη και τον χωνεις διπλα στα ρουχα.........και τσουπ τα ρουχα στεγνωσαν,νταξ οχι αμεσως θελει λιγο χρονο αλλα σκεψου οτι και θα σου ρουφηξει την υγρασια γενικα απο τον χωρο και θα σου στεγνωσει τα ρουχα,περιμενε εχει και αλλο,ενας καλος αφυγραντηρας καιει απο 180 εως 200w (σε εφτιαξα?) και οι τιμες ειναι γυρω στα 150 ευρα αναλογα τι θα παρεις φυσικα.

εισαι ετοιμος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσες φορες το έχει φέρει η κουβέντα λέω ότι είναι η καλύτερη αγορά που εχω κάνει όσον αφορα τις ηλεκτρικές συσκευές. Όταν το πρωτοπήρα και το δουλέψαμε με τη σύζυγο ένιωσα σα χαζός. Τι χάναμε τόσα χρόνια και καλά....Αν βοηθάει, είναι μάρκας bosch.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το στέγνωμα στον ήλιο μπορεί να είναι γρήγορο αλλά ποτέ δεν κάνει καλό στα ρούχα. Οι υπεριώδεις κάνουν αρκετή ζημιά σε βάθος χρόνου, σε χρώμα, λάστιχα κλπ.

Το καλύτερο στέγνωμα γίνεται με ρεύμα αέρα. Όσο πιο ξηρός τόσο το καλύτερο.

Ένας λόγος που δεν στεγνώνουν τα ρούχα στην απλώστρα είναι ότι μπαίνουν πυκνά αλλά με τρόπο που δεν επιτρέπουν την ροή αέρα να περάσει ανάμεσα στα ρούχα...

Τα ταμπελάκια στα ρούχα καθορίζουν το πως πρέπει να καθαρίζονται και πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας για να μην χαλάσουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός ο από πάνω μου. Οπότε εφόσον έχεις μπαλκόνι κατ' εμέ δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Απλά φρόντισε να βάζεις λιγότερα ρούχα στην απλώστρα ώστε να είναι πιο αραιά μεταξύ τους. Στην ανάγκη αν είναι πολλά πάρε μια δεύτερη απλώστρα! Θα σου έρθει φθηνότερα από ένα στεγνωτήριο και δεν καταναλώνει και ρεύμα! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξαδέρφη της γυναίκας με δύο μωρά (το ένα 9 μηνών και το άλλο 2,5 χρονών) το χαρακτήρισε ως την καλύτερη αγορά που έκανε. Κερδίζει πολύ χρόνο από το στέγνωμα και έχει τα πιτσιρίκια σε φάση «πλύνε - βάλε».

Αν σε βοηθάει νομίζω έχει ένα bosh.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποια στιγμή που βιαζόμουν (ένδυση μηχανής ήταν) και οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν (υψηλή υγρασία / νοτιάς, και καθόλου αέρας) επιστρατεύτηκε ανεμιστήρας, και μπήκε το κλιματιστικό σε ένα μικρό δωμάτιο στην αφύγρανση! 

Πατέντες... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω στεγνωτηριο το οποιο το χρησιμοποιω καθημερινα εδω και 4 ετη. Δεν μου εχει χαλασει ποτε ρουχο, με εξαιρεση κατι λινα και μαλλινα, τα οποια και θελουν προσοχη (και λιγοτερο στεγνωμα).

Εχω ενα ενεργειακης κλασης Α whirpool. Δεν ειναι με αντιστασεις, αλλα με τεχνολογια inverter εαν δεν κανω λαθως. Ακριβο και καλο (κανα 550 κανει). Σε αλλο χωρο εχω ενα bosch των 400 ευρω, αν θυμαμαι καλα, με αντιστασεις. Δεν τοε χω δουλεψει παρα πολυ, αλλα ειναι αψογο και γρηγορο.

Προχωρα σε αγορα και δεν προκειται να μετανοιωσεις. Και το σιδερο γλιτωνει η γυναικα, καθως μολις τα βγαλεις και ειναι ζεστα, μπαινουν στις κρεμαστες σιδερωμενα και ετοιμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το στεγνωτήριο χαλάει τα ρούχα αν δεν το δουλεύεις σωστά.

--> Αν το παραφορτώσεις, δεν τα στεγνώνει ούτε σε 3 ώρες.

--> Αν βάλεις ρούχα που δεν πρέπει (π.χ. χοντρά πουλόβερ) ΜΠΟΡΕΙ και να στα χαλάσει

--> Αν το δουλεύεις σε υψηλές στροφές (όπως και το πλυντήριο) θα στα ξεχειλώσει.

Το άρωμα και η μαλακότητα των ρούχων μετά από το στεγνωτήριο απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει, ειδικά μετά την έλευση του παιδιού.

Προσοχή όμως: Εδώ ισχύει το "ότι πληρώνεις, παίρνεις" 1000%. Έχω δουλέψει φτηνό, το οποίο ήθελε πολλούς συμβιβασμούς για να πεις ότι δουλεύει. Αντίθετα αυτό που έχω τώρα (LG - αγορά περίπου 800 ευρώ) κάνει παπάδες. Πλένω/στεγνώνω πουκάμισα και φόρμες (με λάστιχο) τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και δεν έχουν πάθει ΤΙΠΟΤΑ! Βέβαια ρόλο παίζει και το πλυντήριο στο οποίο τα πλένεις..

Άντε καλορίζικο!

Υ.Γ.1. Αν θέλει κανείς έχω και καλή πρόταση για σίδερο

Υ.Γ.2 Ρε που καταντήσαμε... Να λέμε "καλορίζικο" για πλυντήρια και στεγνωτήρια και όχι για καινούργια μοτοσακό!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χρησμοποιω στεγνωτηριο στην Γερμανια χειμωνα καλοκαιρι... ενα BEKO γερμανορατσα χωρεις πολλα φρουφρου και αρωματα και μου ειπαν να το παρω γιατι κανει την δουλεια καλα  και τολμω να πω οτι την κανει το ειχα παρει 300ευρω κλαση Α και made in Germany. 
Γενικως μπορεις να το χωσεις πολλα ρουχα......αλλα οσα ποιο πολλα  βαλλεις τοσο ποιο αργα τα στεγνωνει και τοσο ποιο τσαλακομενα τα βγαζει. 

Χρειαζεσε και το αντιστοιχο πληντυριο φυσικα φυσικα να στηβει σε αρκετες rpm  αν πχ εχεις πχ πληντηριο που στιβει στις 400-600 ξεχνα το.. θα θελουν πολυ ωρα να στεγνωσουν. 
Γενικα ειμια λιγο καφρος σε αυτο το θεμα οπως τα πιανω απο το καλαθι τον απλυτων (με εξερεση σεντονια / σοβρακα /καλτσες  )τα χωνω στο πληντηριο και απο το πληντηριο στο στεγνωτηριο απο το στεγνωτηριο σε μια απλοστρα για να "σιδεροθουν-τεντοσουν"  ουτος η αλλος το στεγνωτηριο αν εχει νορμαλ ποσοτητα ρουχων τα βγαζει ατσαλακωτα  και απο την απλοστρα που λες ντουλαπα...  ουτε καρτελακια κοιταω ουτε τιποτα και μια φορα μονο ειχα προβλημα με ενα μαλινο που εγινε για τον μικρο μου ανηψιο....

Νομιζω πως αν ξαναπαρω στεγνωτηριο θα επερνα με τον μεγαλητερο δυνατο καδο οχι για να τα βαζω μεσα ποσοτητες αλλα τις ιδιες ποσοτητες να της βγαζει εντελος ατσαλακοτες 
Ενεργειακη κλαση μην πολυ κοιτας...ουτους η αλλος γλυτωνεις τουλαχιστων το πολυ σιδερομα!!!! 

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω αυτο που εχω το πηρα δωρο στη γυναικα οταν ηταν νοσοκομειο και γεννιοταν ο δευτερος. Αλλοι παιρνουν κοσμηματα με την ελευση παιδιου, εγω της πηρα στεγνωτηριο.

Μακραν απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει, χωρις καθολου συμβιβασμους.

Εγω βεβαια δεν ξερω πως μπαινει στην πριζα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Βασικα δεν ξερω ουτε το πλυντηριο πως δουλευει. Μονο να τα διορθωνω οταν χαλανε. Η να τα φορτωσω και να τα παω στο μαστορα. Δεν θυμαμαι μαρκα αλλα το 2010 το πληρωσα 1100€. Παντως ως τωρα δεν εχει κανει κιχ. Ελπιζω ετσι και να συνεχισει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου φαινεται οτι ολοι βαρυμαγκες το παιζουμε αλλα κατα βαθος τρωμε παντοφλα τρελη.... :bop:

Ο ενας "εγω δεν ξερω απο οτι μου λεει", ο αλλος δεν ξερω τιποτα ακουσα που ελεγε μονο....... :tooth: :tooth: :tooth:

Ε ρε λεπια που ειμαστε!!!!!!!!! :tongue:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εχω γιατι πιστευω πως δεν αξιζει την φασαρια και το ρισκο να χαλασουν καποια ρουχα.

Κατ αρχην, δεν μπαινουν ολα τα ρουχα μεσα, το γραφουν τα ταμπελακια και πρεπει να κανεις διαλογη, μετα ενω το πλυντηριο μετρα ρουχα στεγνα σαν μεγιστο βαρος, το στεγνωτηριο τα μετρα βρεγμενα. Εχεις βαλει 8 κιλα ρουχα για πλυσιμο και το στεγνωτηριο ειναι για 7 κιλα. Αντε κατσε και υπολογιζε ποσο ζυγιζουν τα βρεγμανα σεντονια-πετσετες για να τα βαλεις. Τα υπολοιπα φυσικα στην απλωστρα.

Πρεπει να εισαι απικο ωστε μολις τα στεγνωσει να τα βγαλεις κατευθειαν ωστε να παραμεινουν αφρατα και να μην τσαλακωσουν. Αν τα βγαλεις ωρες μετα, τον ηπιες!

Καταληγεις να βαζεις μισες πλυσεις, με ρουχα που μπορουν να μπουν στο στεγνωτηριο για να μπουν ολα μαζι και τελικα κανεις περισσοτερο χρονο και λιγοτερη οικονομια.

Αυτα απο εμπειριες φιλων οι οποιες με οδηγησαν να μην αγορασω.

Κάτι τέτοια μου είπαν κι εμένα και με φοβίσανε......:sweatdrop:

Εγώ 2 φορές έχω βάλει ρούχα σε στεγνωτήριο , και τις δύο πριν απο καμια δεκαριά χρόνια στη συσκευή μιας πρώην μου η οποία έμενε σε χώρο όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα να απλώνει.

Και τις δύο φορές τα ρούχα βγήκαν "διαφορετικά"..όχι χαλασμένα ή σκισμένα αλλά κάπως αλλοιωμένα και σίγουρα διαφορετικά από το κανονικό άπλωμα.

Δε θυμάμαι πολλές  λεπτομέρειες για το υλικό κατασκευής τους αλλά τα περισσότερα ήταν  φούτερ,τζιν και κοντομάνικα. 

Το αυτό με το αποπάνω.

Εχουμε και το χρησιμοποιουμε (πληθυντικος μεγαλοπρεπειας) χειμωνα καλοκαιρι. Σε μιαμιση ωρα τα ρουχα ειναι μπομπα καιθελουν ελαχιστο σιδερο γιατι βγαινουν αφρατα κι οχι σαν ξυλα, οπως τα κανει ο ηλιος. 

Λεπτομερειες για το πώς το δουλευουμε δεν ξερω, αυτο που εχω δει ειναι οτι τα βγαζει απο το πλυντηρεξ και τα χωνει στο στεγνωτηρεξ, χωρις αλλη διαλογη. Τρια χρονια στο σπιτι μας κι αλλα δεκατοσα πριν στο πατρικο ρουχο δε χαλασε απο το στεγνωτηριο.

βρισκεις με 200€ περιπου (αντιστασεις αρα ενεργοβορο) μεχρι 4ψηφιο που εχει μικρο κλιματιςτικο μεςα. Αν και πηρα απο τα πολυ καλα (η aeg ειναι για χεσιμο να ξερεις) δε νομιζω οτι αξιζε τα επιπλεον λεφτα απο το πολυ 450€. Σου πουλανε την οικονομια στο ρευμα τα αλλα, αλλα απο οτι θυμαμαι εσυ δεν εχεις τετοιο θεμα.

εν κατακλειδι, η γυναικα δεν μπορει να ζησει χωρις αυτο και απορουμε πλεον πώς κανει δουλεια κοσμος χωρις στεγνωτηριο.

Πρέπει Γιώργη να παίζει πολύ ρόλο τελικά ποιά συσκευή είναι η καθεμία, γιατί έχω την αίσθηση απ' αυτά που ακούω / ψάχνω ότι μπορεί να πάρεις ένα και να καεί η γούνα σου και να πάρεις άλλο και να είναι μπόμπα. Και άντε να είσαι σίγουρος πριν αγοράσεις πιο είναι μπόμπα και ποιό...... φλόμπα. :laugh: Εκεί κολλάω.

εγω ειμαι πιο ασχετος απο σενα στα στεγνωτηρια αλλα σου εχω αλλη λυση,

χωνεις τα φρεσκοπλυμενα ρουχα σε καποιο χωρο μεσα στο σπιτι,ωραια? παιρνεις εναν αφυγραντηρα-ιονιστη και τον χωνεις διπλα στα ρουχα.........και τσουπ τα ρουχα στεγνωσαν,νταξ οχι αμεσως θελει λιγο χρονο αλλα σκεψου οτι και θα σου ρουφηξει την υγρασια γενικα απο τον χωρο και θα σου στεγνωσει τα ρουχα,περιμενε εχει και αλλο,ενας καλος αφυγραντηρας καιει απο 180 εως 200w (σε εφτιαξα?) και οι τιμες ειναι γυρω στα 150 ευρα αναλογα τι θα παρεις φυσικα.

εισαι ετοιμος

Ρε μεγάλε! :worshippy: Αυτό μου είπαν κι εμένα χτες και ήδη έχω κάνει την έρευνά μου στον σκρούτζη. :winking:

Υπάρχει μοντέλο και με λειτουργία "Στέγνωμα ρούχων", αλλά το τηλεφωνικό κέντρο της Electrolux είναι μονίμως απασχολημένο. Κάπου θα τους πετύχω να ρωτήσω λεπτομέρειες. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά πάντως. :think:

https://www.skroutz.gr/c/449/afygranthres/f/506850_594767/Ιονιστής-Με-Συμπιεστή.html

Δεν ξέρω ακόμα τί θα κάνω, αλλά προς το παρόν το project "Στεγνωτήριο" έχει παγώσει και δεν αποδεσμεύονται κονδύλια :laugh: αν δε σιγουρευτώ για την αποτελεσματικότητά του ως συσκευή. Η δυσκολία είναι στο να εντοπίσεις / σιγουρευτείς ποιό είναι πραγματικά καλό έναντι άλλων που μπορεί να το φυσάς και να μην κρυώνει στεγνώνει. :tooth:

Το στέγνωμα στον ήλιο μπορεί να είναι γρήγορο αλλά ποτέ δεν κάνει καλό στα ρούχα. Οι υπεριώδεις κάνουν αρκετή ζημιά σε βάθος χρόνου, σε χρώμα, λάστιχα κλπ.

Το καλύτερο στέγνωμα γίνεται με ρεύμα αέρα. Όσο πιο ξηρός τόσο το καλύτερο.

Ένας λόγος που δεν στεγνώνουν τα ρούχα στην απλώστρα είναι ότι μπαίνουν πυκνά αλλά με τρόπο που δεν επιτρέπουν την ροή αέρα να περάσει ανάμεσα στα ρούχα...

Τα ταμπελάκια στα ρούχα καθορίζουν το πως πρέπει να καθαρίζονται και πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας για να μην χαλάσουν...

Άσε. Τα ταμπελάκια τα έχουμε πλέον κόψει απ' όλα τα ρούχα! :blush: Βλέπεις ρε Στέλιο, αυτά δεν είναι ταμπελάκια πλέον, αλλά σημαίες κανονικές. :tooth: Ξέρω, λάθος μας αλλά είναι πολύ ενοχλητικά (και αντιαισθητικά, όλο προς τα έξω βγαίνουν και ανεμίζουν). :tooth:

Σωστός ο από πάνω μου. Οπότε εφόσον έχεις μπαλκόνι κατ' εμέ δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Απλά φρόντισε να βάζεις λιγότερα ρούχα στην απλώστρα ώστε να είναι πιο αραιά μεταξύ τους. Στην ανάγκη αν είναι πολλά πάρε μια δεύτερη απλώστρα! Θα σου έρθει φθηνότερα από ένα στεγνωτήριο και δεν καταναλώνει και ρεύμα! :mB_kalo_e:

Δύο απλώστρες έχω. :blush: Αυτό που λες για το κενό μεταξύ τους έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά είναι πολυτέλεια όταν έχεις ΠΟΛΛΑ ρούχα.

Κάποια στιγμή που βιαζόμουν (ένδυση μηχανής ήταν) και οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν (υψηλή υγρασία / νοτιάς, και καθόλου αέρας) επιστρατεύτηκε ανεμιστήρας, και μπήκε το κλιματιστικό σε ένα μικρό δωμάτιο στην αφύγρανση! 

Πατέντες... :D

Το κλιματιστικό το χρησιμοποιούμε κι εμείς για τέτοιο σκοπό κατευθύνοντας σκόπιμα τον αέρα προς την απλώστρα, αλλά το θέμα είναι ότι η υγρασία χτυπάει κόκκινο στο δωμάτιο. Έχω δει κάτι 75%+ για πλάκα και αφού φυσικά η απλώστρα έκατσε όλη μέρα έξω και είχαν μερικώς στεγνώσει.

με τα λεφτα του στεγνωτηριου, βαλε μια τεντα στο μπαλκόνι..

Μπα. :lac: Απίστευτος μπελάς η τέντα, πίστεψέ με. Είχα στο πατρικό 4 τέντες τεράστιες (2 στη μία βεράντα + 2 στην άλλη) και μού 'χε φύγει το κλαπέτο. Μάζεψέ τες στην καταιγίδα ή τον δυνατό αέρα, ξανάνοιξέ τες για να στεγνώσουν μετά τη βροχή, επισκευασέ τες αν σκίσουν λίγο για να μην τις αλλάζεις γρήγορα. Και μάντεψε ποιός θα πρέπει να τα κάνει αυτά. :_hrm: Γιατί αν νομίζεις Σταμάτη μου ότι θα βγουν οι γυναίκες με το κρύο / βροχή / αέρα να μαζέψουν τις τέντες, κάτι σου έχουν πει ψέμματα....  :laugh: :winking: Άσε, αρκετά κάνω ήδη. Δε θέλω κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι μου....:wacko:

Το στεγνωτήριο χαλάει τα ρούχα αν δεν το δουλεύεις σωστά.

--> Αν το παραφορτώσεις, δεν τα στεγνώνει ούτε σε 3 ώρες.

--> Αν βάλεις ρούχα που δεν πρέπει (π.χ. χοντρά πουλόβερ) ΜΠΟΡΕΙ και να στα χαλάσει

--> Αν το δουλεύεις σε υψηλές στροφές (όπως και το πλυντήριο) θα στα ξεχειλώσει.

Το άρωμα και η μαλακότητα των ρούχων μετά από το στεγνωτήριο απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει, ειδικά μετά την έλευση του παιδιού.

Προσοχή όμως: Εδώ ισχύει το "ότι πληρώνεις, παίρνεις" 1000%. Έχω δουλέψει φτηνό, το οποίο ήθελε πολλούς συμβιβασμούς για να πεις ότι δουλεύει. Αντίθετα αυτό που έχω τώρα (LG - αγορά περίπου 800 ευρώ) κάνει παπάδες. Πλένω/στεγνώνω πουκάμισα και φόρμες (με λάστιχο) τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και δεν έχουν πάθει ΤΙΠΟΤΑ! Βέβαια ρόλο παίζει και το πλυντήριο στο οποίο τα πλένεις..

Άντε καλορίζικο!

Υ.Γ.1. Αν θέλει κανείς έχω και καλή πρόταση για σίδερο

Υ.Γ.2 Ρε που καταντήσαμε... Να λέμε "καλορίζικο" για πλυντήρια και στεγνωτήρια και όχι για καινούργια μοτοσακό!!

Αυτά που γράφεις στην αρχή φοβάμαι κι εγώ. Και δυστυχώς δε λέει να πληρώσω ένα σκασμό λεφτά για συσκευή, συν έξοδα για ειδικό κουτί αλουμινίου (θα έμπαινε στη βεράντα, δεν υπάρχει χώρος για μέσα), συν να τραβήξει ηλεκτρολόγος καλώδιο έξω απ' το πλυντήριο πιάτων και να μην είμαι τελικά σίγουρος και για το αποτέλεσμα.

Όσο για τα Υ.Γ.1+2 : ----> :tooth::rotfl:

Χρησμοποιω στεγνωτηριο στην Γερμανια χειμωνα καλοκαιρι... ενα BEKO γερμανορατσα χωρεις πολλα φρουφρου και αρωματα και μου ειπαν να το παρω γιατι κανει την δουλεια καλα  και τολμω να πω οτι την κανει το ειχα παρει 300ευρω κλαση Α και made in Germany. 
Γενικως μπορεις να το χωσεις πολλα ρουχα......αλλα οσα ποιο πολλα  βαλλεις τοσο ποιο αργα τα στεγνωνει και τοσο ποιο τσαλακομενα τα βγαζει. 

Χρειαζεσε και το αντιστοιχο πληντυριο φυσικα φυσικα να στηβει σε αρκετες rpm  αν πχ εχεις πχ πληντηριο που στιβει στις 400-600 ξεχνα το.. θα θελουν πολυ ωρα να στεγνωσουν. 
Γενικα ειμια λιγο καφρος σε αυτο το θεμα οπως τα πιανω απο το καλαθι τον απλυτων (με εξερεση σεντονια / σοβρακα /καλτσες  )τα χωνω στο πληντηριο και απο το πληντηριο στο στεγνωτηριο απο το στεγνωτηριο σε μια απλοστρα για να "σιδεροθουν-τεντοσουν"  ουτος η αλλος το στεγνωτηριο αν εχει νορμαλ ποσοτητα ρουχων τα βγαζει ατσαλακωτα  και απο την απλοστρα που λες ντουλαπα...  ουτε καρτελακια κοιταω ουτε τιποτα και μια φορα μονο ειχα προβλημα με ενα μαλινο που εγινε για τον μικρο μου ανηψιο....

Νομιζω πως αν ξαναπαρω στεγνωτηριο θα επερνα με τον μεγαλητερο δυνατο καδο οχι για να τα βαζω μεσα ποσοτητες αλλα τις ιδιες ποσοτητες να της βγαζει εντελος ατσαλακοτες 
Ενεργειακη κλαση μην πολυ κοιτας...ουτους η αλλος γλυτωνεις τουλαχιστων το πολυ σιδερομα!!!! 

Το πλυντήριο το βάζουμε σε χαμηλές στροφές για να μη χαλάμε τα ρούχα. Εκεί στις 400-600 (έχει μέχρι 800).

Ευτυχώς σιδέρωμα δεν κάνω. Δεν τό 'χω που λένε. :biggrin:

Εγω αυτο που εχω το πηρα δωρο στη γυναικα οταν ηταν νοσοκομειο και γεννιοταν ο δευτερος. Αλλοι παιρνουν κοσμηματα με την ελευση παιδιου, εγω της πηρα στεγνωτηριο.

Μακραν απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει, χωρις καθολου συμβιβασμους.

Εγω βεβαια δεν ξερω πως μπαινει στην πριζα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Βασικα δεν ξερω ουτε το πλυντηριο πως δουλευει. Μονο να τα διορθωνω οταν χαλανε. Η να τα φορτωσω και να τα παω στο μαστορα. Δεν θυμαμαι μαρκα αλλα το 2010 το πληρωσα 1100€. Παντως ως τωρα δεν εχει κανει κιχ. Ελπιζω ετσι και να συνεχισει.

Ωραίος ο Πέτρος. :worshippy: Λατρεύω κι εγώ τα πρακτικά δώρα. :winking: Η έξυπνη γυναίκα θα εκτιμήσει οτιδήποτε διευκολύνει τη ζωή της.

Εγώ Πέτρο μου και πλυντήριο ξέρω να βάζω, κι όλες τις δουλειές τις κάνω, πλην σιδερώματος. Έζησα από 15 χρονών μόνος και έμαθα να είμαι ανεξάρτητος και να μη στηρίζομαι σε κανέναν. Καλό και συνάμα κακό (για μένα) αυτό......:winking:

Μου φαινεται οτι ολοι βαρυμαγκες το παιζουμε αλλα κατα βαθος τρωμε παντοφλα τρελη.... :bop:

Ο ενας "εγω δεν ξερω απο οτι μου λεει", ο αλλος δεν ξερω τιποτα ακουσα που ελεγε μονο....... :tooth: :tooth: :tooth:

Ε ρε λεπια που ειμαστε!!!!!!!!! :tongue:

Απ' ό τι βλέπεις ακριβώς από πάνω, εγώ κάνω όλες τις δουλειές. Και εσωτερικές και εξωτερικές (ειδικότης μου οι εξωτερικές). Γενικά βοηθάω πάρα πολύ και όσο μπορώ. Καλά, το super market είναι η ειδικότητά μου. :mB_kalo_e: Δε θέλω κανέναν εκεί, "τσακώνομαι" για να πηγαίνω μόνος μου. :laugh: (Στο Στρατό με είχανε βάλει στα Ώνια και απολύθηκα με τιμητική 15 ημερών για το έργο μου). :mB_kalo_e:

Δεν τα κάνω όμως επειδή "τρώω παντόφλα". Θέλω και τα κάνω, έτσι έκανα από μικρό παιδί. Από δικό μου βίτσιο για να γίνονται όπως νομίζω καλύτερα. Ίσα-ίσα που μου λέει συνέχεια η γυναίκα "σταμάτα επιτέλους να τρέχεις και ξεκουράσου λίγο". Έχω το διάολο μέσα μου, δεν μπορώ να κάθομαι άπραγος. :dry:

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γεμίσαμε νοικοκυρές σε ανδροκρατούμενο μοτοφορουμ :P :P :P

3 φορες τα εχωσα σε στεγνωτηριο στο στρατο και οι παράπλευρες απωλειες ηταν 5 καλτσες (ηταν ολες ιδιες οποτε 2 ολοκληρα ζευγαρια και ενα μισο), 2 φανελάκια και 3 σωβρακα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν χρησιμοποιηθεί το κλιματιστικό, προσοχή να είναι στην αφύγρανση, όχι στην θέρμανση. Έτσι δουλεύει στην ψύξη με μικρή ροή αέρα μαζεύοντας την υγρασία απο την ατμόσφαιρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν χρησιμοποιηθεί το κλιματιστικό, προσοχή να είναι στην αφύγρανση, όχι στην θέρμανση. Έτσι δουλεύει στην ψύξη με μικρή ροή αέρα μαζεύοντας την υγρασία απο την ατμόσφαιρα...

Χειμωνιάτικα να το βάζεις ουσιαστικά σε ψύξη? Άντε πείσε τη γυναίκα.......  :plaf::laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το κλιματιστικο υπαρχουν 2 τροποι αφυγρανσης.

Ο πρωτος ειναι η γνωστη λειτουργια της αφυγρανσης. Ριχνει κρυο αερα με μικρη ροη και η υγρασια πεφτει.

Ο δευτερος τροπος ειναι να το βαλεις τερμα στο ζεστο. Η υγρασια θα ανεβει διοτι το υγρο στοιχειο μετατρεπεται σε αεριο. Μολις βεβαια ανοιξουν τα παραθυρα, τοτε ολος ο υγρος αερας φευγει εξω και υγρασια πεφτει πολυ χαμηλα.

Προσωπικα, προτιμω τον αφυγραντηρα. Ριχνει ζεστο αερα και κρατα την υγρασια εκει πρεπει. Εχει και λειτουργια για στεγνωμα ρουχων...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το κλιματιστικο υπαρχουν 2 τροποι αφυγρανσης.

Ο πρωτος ειναι η γνωστη λειτουργια της αφυγρανσης. Ριχνει κρυο αερα με μικρη ροη και η υγρασια πεφτει.

Ο δευτερος τροπος ειναι να το βαλεις τερμα στο ζεστο. Η υγρασια θα ανεβει διοτι το υγρο στοιχειο μετατρεπεται σε αεριο. Μολις βεβαια ανοιξουν τα παραθυρα, τοτε ολος ο υγρος αερας φευγει εξω και υγρασια πεφτει πολυ χαμηλα.

Προσωπικα, προτιμω τον αφυγραντηρα. Ριχνει ζεστο αερα και κρατα την υγρασια εκει πρεπει. Εχει και λειτουργια για στεγνωμα ρουχων...

https://www.tsampas.gr/product/14139/electrolux-exd16dn3w-αφυγραντήρας-με-ιονιστή-16lt

Μάλλον για δω είμαι......:cool:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή πιστεύω στην αξία της ανταπόδοσης του καλού που παίρνουμε απ' τους άλλους, πάντα όταν ζητάω τη γνώμη σας - και αφού καταλήξω κάπου - επιστρέφω για να καταθέσω τα συμπεράσματά μου, ώστε να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου άλλους.:smile:

Λοιπόν, μερικές φορές είμαι ακαριαίος στις αποφάσεις μου.:crazy: :laugh:

Το πήρα ήδη! :mB_kalo_e: Πέρασα το μεσημέρι απ' τον tsampa.gr, το φόρτωσα στο σκούτερ και νά' μαι. :worshippy:

Γνωρίζοντας ότι σήμερα θα είχε μπει πλυντήριο και παρόλο τον ήλιο που είχε όλη μέρα, τα ρούχα μέχρι το απόγευμα ήταν νωπά! Με συνοπτικές διαδικασίες όταν νύχτωσε, βάλαμε την απλώστρα μέσα κι έκανα την πρώτη μου δοκιμή. Αρχικά στο υπνοδωμάτιο, καθώς στο σαλόνι θα είχαμε παρέα. Μικρή λεπτομέρεια (που θα μας χρειαστεί) είναι το ότι τελευταία στιγμή απογεματιάτικα πλύθηκαν και 3 πραγματάκια στο χέρι και τοποθετήθηκαν στην απλώστρα με μόνο ένα στράγγισμα στο χέρι, δηλ. πολύ νωπά στα όρια του να στάξουν.

Πρώτα συμπεράσματα (με επιφύλαξη λόγω πρόωρου):

- Απ' την πρώτη στιγμή που το ενεργοποιείς - χωρίς δηλ. να απαιτείται χρόνος - νοιώθεις την ατμόσφαιρα "καθαρή", χωρίς αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά "μούχλας" και μυρωδιάς των πλυμμένων, αλλά και χωρίς τη γνωστή ενόχληση σε μάτια και λαιμό λόγω της υγρασίας και των απορρυπαντικών. Αυτό πιστοποιείται και από τον ανεξάρτητο μετρητή υγρασίας που έχω και σε ανάλογες περιπτώσεις χτύπαγε 80άρια, ενώ τώρα δεν αυξάνει καθόλου και δε φτάνει ούτε το 60%! Μετά βίας 55%. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το ότι ουσιαστικά μπορείς πλέον να συνυπάρχεις στο ίδιο δωμάτιο με τα πλυμμένα χωρίς πρόβλημα και μάλιστα απ' την πρώτη στιγμή. Και μόνο αυτό είναι πολύ σπουδαίο νομίζω.

- Τα ρούχα που ήταν έξω απ' το πρωί και είχαν φύγει τα περισσότερα νερά αλλά δεν στέγνωναν, σε 2,5 - 3 ώρες τα βγάλαμε. Στεγνά.

- Απ' τα 3 ρούχα που πλύθηκαν τελευταία στο χέρι (ένα κορμάκι με λεπτό ύφασμα, ένα παντελονάκι πετσετέ που κρατάει πολύ νερό κι ένα σελτεδάκι που στεγνώνει γενικά πολύ αργά λόγω της μίας νάϋλον πλευράς), κανένα δεν έχει μεν στεγνώσει, αλλά βλέπω αισθητή διαφορά απ' την ώρα που μπήκαν στην απλώστρα. Μόνο το πετσετέ δείχνει ότι θ' αργήσει αρκετά.

Σχόλια για το μηχάνημα:

- Είναι ομορφούλι, μικρό και διακριτικό και δείχνει στιβαρή κατασκευή.

- Είναι εύκολο στο χειρισμό του με πλήκτρα αφής.

- Τό 'χει το βάρος του. Σε ξεγελάει το στυλάκι του, αλλά δεν είναι αερόθερμο........

- Ο αέρας που βγάζει δεν είναι ζεστός όπως ίσως νομίζουμε ή περιμένουμε. Είπαμε, δεν είναι αερόθερμο.

- Η λειτουργία "στέγνωμα ρούχων" ουσιαστικά ενεργοποιεί το turbo, που με διπλάσια δύναμη κάνει πιο γρήγορα τη δουλειά.

- Ο θόρυβός του είναι πολύ υποφερτός στην κανονική ταχύτητα (σχεδόν δεν ακούγεται και μετά από λίγο τον συνηθίζεις σαν να μην υπάρχει), ενώ στην turbo δυναμώνει αισθητά, χωρίς όμως να είναι σπαστικός. Ως παράδειγμα, απλά δεν μπορείς ν' ακούς τηλεόραση σε πολύ χαμηλή ένταση. Χωρίς τριξίματα πάντως - προς το παρόν - και οι δύο ταχύτητες.

- Γενικά σχημάτισα την άποψη ότι κάνει πολύ καλή δουλειά κυρίως για ν' αποτελειώσει το στέγνωμα, ενώ στα πολύ βρεγμένα ρούχα δυσκολεύεται και θ' αργήσει αρκετά (μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας). Δηλ. τα βγάζουμε απαραιτήτως έξω να φύγουν τα περισσότερα νερά και με τον αφυγραντήρα αποτελειώνουμε το βράδυ αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι καιρικές συνθήκες από μόνες τους (μπορεί να τά 'χεις 2 μέρες μέσα-έξω και να μη στεγνώνουν ποτέ!).

:smile:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα