pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2016 (τροποποιήθηκε) @ΚουρσάροςΣτο αρχικό σου σχόλιο μου λες ότι θα πάρω τα πιστόνια στο χέρι και μετά κάνεις τρεις ερωτήσεις στη σειρά. Αν αυτό είναι χρήσιμο για εμένα και αν απαντάει σε αυτό που ζήτησα στο original post (εμπειρίες κατόχων) θα αφήσω να το κρίνεις εσύ. Παρ'όλα αυτά πολλοί άλλοι στη συνέχεια αν και δεν ήταν κάτοχοι όντως με βοήθησαν να μάθω κάποια πράγματα. Το αν είσαι όντως γνώστης δεν το γνωρίζω αλλά και σίγουρα δε μου το έδειξες Στο αρχικό σου σχόλιο. Και ειλικρινά συγγνώμη αν φανηκα αγενής, δεν το ήθελα. Edit: η αναφορα στον στο noodles δεν ξέρω γιατί βγήκε, το σάιτ κάνει τα δικά του πάλι. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 1 , 2016 από τον pitapola Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
elprimerozen 4.153 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2016 Αυτό το κουτάκι βοηθάει αν γνωρίζεις ότι με τις μετατροπές που έχεις κάνει η μηχανή σου δουλεύει επικίνδυνα φτωχή και κινδυνεύει το μοτέρ. Είναι μία λύση ανάγκης ουσιαστικά. Ανάγκης οικονομικής, έλλειψης δυναμομετρου και προγραμματιστή στην περιοχή σου, ποιος κάθετε να ασχολείται με pc autotune κτλ.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Να ενημερωσω το ποστ για να βοηθησω οποιον μπορει μελλοντικα να ψαχνει κατι σχετικα με το συγκεκριμενο εργαλειο... Τελικα το πατηγγειλα μεσω του εδω αντιπροσωπου και εχει ηδη μπει πανω στη μηχανη. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος, εχω δει μεγαλη αλλαγη στο πώς ανοιγει η μηχανη και στη συνολικη συμπεριφορα της. Δυστυχως ακομα δεν εχω μπορεσει να συγκρινω καταναλωσεις γιατι ετυχε να κανω αρκετη οδηγηση εκτος πολης αφου το εβαλα, με αποτελεσμα να μην εχω συγκρισιμα δεδομενα με πριν. Λογικα περιμενω μια μικρη αυξηση, αλλα δεν το εχω διαπιστωσει ακομα. Για να εξηγησω λιγο το λογο που κατεληξα στο EJK: εχω φορεσει την εξατμιση της SC Project για την οποια η Power Commander δεν εχει βγαλει προγραμμα κονσερβα. Οποτε οι επιλογες μου ηταν PCV+dyno (υπερβολικο κοστος για αυτο που ηθελα), φλασαρισμα εγκεφαλου (δυσκολια λογω ελλειψης ειδικου στην πολη μου αλλα και απωλεια ολης της επενδυσης σε περιπτωση μεταπωλησης της μηχανης) ή το EJK, του οποιου ο κατασκευαστης ειχε ηδη δυναμομετρησει το ΜΤ07 με τη συγκεκριμενη εξατμιση και εδινε σεταρισμα ρυθμισεων. Ουσιαστικα λοιπον ηθελα κατι που θα βοηθησει τη μηχανη μου να δουλευει πιο σωστα σε συνδιασμο με την εξατμιση, χωρις απαραιτητα να παιρνω το 100% αλλα και χωρις να επενδυσω πολλα λεφτα. Με βαση λοιπον τις αναγκες μου ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα. Η μηχανη δουλευει πολυ πιο σωστα και ειναι πιο γεματη παντου (ειδικα στα χαμηλα που ειχα παρατηρησει και την μεγαλυτερη αλλαγη με την τοποθετηση της εξατμισης). Το κοστος ηταν στα 335€ μεσω αντιπροσωπου. Μπορουσα να κανω και παραγγελια απευθειας απο ΗΠΑ αλλα η διαφορα ηταν μικρη και εκρινα πως δεν αξιζε το ρισκο να μπλεξω με τελωνεια. Η εγκατασταση ειναι πανομοιοτυπη με αυτην του PC ενω η ρυθμιση του εγκεφαλου ειναι πανευκολη (μου πηρε περιπου 2' για να περασω το σεταρισμα που εδινε η Dοbeck στο site της) και ειναι αναστρεψιμη ανα πασα στιγμη. Αν πχ χρειαστω να περασω ΚΤΕΟ και θελω τα καυσαερια μου να ειναι πιο καθαρα θα χρειαστω απλα αλλα 2' για να ξαναπερασω τις μαμα ρυθμισεις, χωρις να αλλαξω τπτ αλλο στη μηχανη. Επισης αν ερθει η ωρα να πουλησω τη μηχανη και ο επομενος ιδιοκτητης δε θελει εξατμιση και προγραμμα, πολυ απλα τα αφαιρω και τα πουλαω (κατι που στην περιπτωση του φλασαρισματος δε θα ηταν εφικτο). Δεν εχω οδηγησει τη μηχανη μου φλασαρισμενη ή με PCV για να μπορω να κανω συγκριση αλλα για να το πω πολυ απλα, αν σημερα καποιος ανοιγε το συγκεκριμενο thread ζητωντας τη γνωμη καποιου κατοχου θα του ελεγα να το παρει χωρις δευτερη σκεψη. 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2016 Ενημερωση Νο2: Σχετικα με την καταναλωση για την οποια δεν ειχα σχηματισει πληρη γνωμη. Τελικα η αυξηση ειναι της ταξης του 0,5λτ/100χλμ. Η οδηγηση εκτος χονδρικα πηγε απο τα 4,5 στα 5 και εντος απο 5 στα 5,5 (βασει ενδειξης καταναλωσης της μηχανης, δεν την υπολογιζω στο βενζιναδικο). Αναμενομενο αφου το ολο νοημα του εγχειρηματος ειναι ουσιαστικα να κανω τη μηχανη να καιει περισσοτερο καυσιμο. Προσωπικα περιμενα να ειναι και λιγο πιο ανεβασμενη, αρα ολα καλα. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alex_cbr 130 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2017 Ενημερωση Νο2: Σχετικα με την καταναλωση για την οποια δεν ειχα σχηματισει πληρη γνωμη. Τελικα η αυξηση ειναι της ταξης του 0,5λτ/100χλμ. Η οδηγηση εκτος χονδρικα πηγε απο τα 4,5 στα 5 και εντος απο 5 στα 5,5 (βασει ενδειξης καταναλωσης της μηχανης, δεν την υπολογιζω στο βενζιναδικο). Αναμενομενο αφου το ολο νοημα του εγχειρηματος ειναι ουσιαστικα να κανω τη μηχανη να καιει περισσοτερο καυσιμο. Προσωπικα περιμενα να ειναι και λιγο πιο ανεβασμενη, αρα ολα καλα.Η ένδειξη της μηχανής είναι κατά πάσα πιθανότητα λάθος, καθώς ο παράλληλος μεταβάλλει μετά την ecu το καύσιμο κτλ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2017 Η ένδειξη της μηχανής είναι κατά πάσα πιθανότητα λάθος, καθώς ο παράλληλος μεταβάλλει μετά την ecu το καύσιμο κτλ. Δεν το γνωριζα αυτο. Παντως και εμπειρικα, με βαση τα χιλιομετρα που κανω (παντα μηδενιζω στο γεμισμα), η διαφορα που εχω δει δεν απεχει απο αυτο που εγραψα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
duke 640 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2017 Καλησπερα παιδια και καλη χρονιαΛοιπον το συγκεκριμενο ανταλλακτικο το ειχα δοκιμασει σσε παπι και τα αποτελεσματα δεν ηταν τοσο καλα.Εκαιγε πολυ περισσοτερο βενζινη και καποιες φορες σαν να μπουκωνε και μετα εσβηνε..Η διαφορα που ειδα σε θεμα αποδοσης ηταν ελαχιστη, βεβαια δεν ξερω τι παιζει αν το βαλεις σε μηχανη παντως στην δικη μου περιπτωση εφαγε ακυρο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
The Dread Rider 4.303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2017 Τι διαστημικό παπί ήταν και πήγες και πήρες EJK για αυτό::::: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2017 (τροποποιήθηκε) Καλησπερα παιδια και καλη χρονιαΛοιπον το συγκεκριμενο ανταλλακτικο το ειχα δοκιμασει σσε παπι και τα αποτελεσματα δεν ηταν τοσο καλα.Εκαιγε πολυ περισσοτερο βενζινη και καποιες φορες σαν να μπουκωνε και μετα εσβηνε..Η διαφορα που ειδα σε θεμα αποδοσης ηταν ελαχιστη, βεβαια δεν ξερω τι παιζει αν το βαλεις σε μηχανη παντως στην δικη μου περιπτωση εφαγε ακυρο Καθως το EJK φτιαχνεται στις ΗΠΑ (οπου τα παπια ειναι εξωτικο ειδος) το βρισκω πολυ δυσκολο να βρηκες ρυθμισεις απο δυναμομετρηση της εταιρειας. Αρα λογικα εβαλες νουμερα στην τυχη/κατα εκτιμηση. Παντως για να σου μπουκωνε (σε βαθμο που να σβηνει μαλιστα) προφανως ειχες βαλει πολυ υψηλες ρυθμισεις στο καυσιμο και ειχες πολυ χαμηλο AFR (δλδ μιγμα υπερβολικα πλουσιο σε καυσιμο). Καλυτερα που το εριξες το ακυρο λοιπον γιατι θα εκανες και καμια ζημια. Αν δεν υπαρχουν δεδομενα απο την εταιρεια χρειαζεται ειδικος για να σου το ρυθμισει.Απο περιεργεια, τι mods ειχες κανει στο παπι και εκρινες πως χρειαζοταν εγκεφαλο; Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 18 , 2017 από τον pitapola Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
duke 640 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2017 Καθως το EJK φτιαχνεται στις ΗΠΑ (οπου τα παπια ειναι εξωτικο ειδος) το βρισκω πολυ δυσκολο να βρηκες ρυθμισεις απο δυναμομετρηση της εταιρειας. Αρα λογικα εβαλες νουμερα στην τυχη/κατα εκτιμηση. Παντως για να σου μπουκωνε (σε βαθμο που να σβηνει μαλιστα) προφανως ειχες βαλει πολυ υψηλες ρυθμισεις στο καυσιμο και ειχες πολυ χαμηλο AFR (δλδ μιγμα υπερβολικα πλουσιο σε καυσιμο). Καλυτερα που το εριξες το ακυρο λοιπον γιατι θα εκανες και καμια ζημια. Αν δεν υπαρχουν δεδομενα απο την εταιρεια χρειαζεται ειδικος για να σου το ρυθμισει.Απο περιεργεια, τι mods ειχες κανει στο παπι και εκρινες πως χρειαζοταν εγκεφαλοΝαι φιλε στην τυχη ηταν και ειχε και υπερβολικο μιγμα και γι αυτο πρεπει να εκαιγε και τοσοΤο παπι ειχε μεγαλυτερο κυλινδρο και πιστονι,ροικη εξελιξη στην κεφαλη με αλλαγμενες βαλβιδες μεγαλυτερες, εξατμιση,γραναζωμα και πιστευα οτι με τον ρυθμιστη καυσιμου θα δουλεψει καλυτερα 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2017 Ναι φιλε στην τυχη ηταν και ειχε και υπερβολικο μιγμα και γι αυτο πρεπει να εκαιγε και τοσοΤο παπι ειχε μεγαλυτερο κυλινδρο και πιστονι,ροικη εξελιξη στην κεφαλη με αλλαγμενες βαλβιδες μεγαλυτερες, εξατμιση,γραναζωμα και πιστευα οτι με τον ρυθμιστη καυσιμου θα δουλεψει καλυτερα Θα δούλευε καλύτερα με το ρυθμιστή καυσίμου αν του είχες βάλει τη σωστή ρύθμιση. Σκέψου το σαν τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Δεν είναι από μόνες τους καλύτερες από τις απλές, απλά σου δίνουν τη δυνατότητα να βρεις τη σωστή ρύθμιση που θα δουλεύει καλύτερα για την περίπτωση σου. Αν τις ρυθμίσεις λάθος το μηχανάκι θα πηγαίνει χειρότερα από ένα με απλές. Όταν πήρα την προηγούμενη μηχανή μου (ZX-6R) στην αρχή μου είχαν κάνει πολύ αρνητική εντύπωση οι αναρτήσεις του. Το μηχανάκι πατούσε χάλια. Πολύ απλά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν μικροκαμωμένος (64kg) οπότε οι ρυθμίσεις του ήταν εντελώς λάθος για μένα. Όταν ασχολήθηκα με τη ρύθμιση τους κατάλαβα γιατί λένε πως το 636 έχει καλές αναρτήσεις. Αν έμενα στην πρώτη εντύπωση όμως θα είχα σχηματίσει λάθος γνώμη και θα έλεγα δεξιά κι αριστερά "Παιδιά, μην το πάρετε το ninja, χάλια είναι". 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
duke 640 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2017 Θα δούλευε καλύτερα με το ρυθμιστή καυσίμου αν του είχες βάλει τη σωστή ρύθμιση. Σκέψου το σαν τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Δεν είναι από μόνες τους καλύτερες από τις απλές, απλά σου δίνουν τη δυνατότητα να βρεις τη σωστή ρύθμιση που θα δουλεύει καλύτερα για την περίπτωση σου. Αν τις ρυθμίσεις λάθος το μηχανάκι θα πηγαίνει χειρότερα από ένα με απλές. Όταν πήρα την προηγούμενη μηχανή μου (ZX-6R) στην αρχή μου είχαν κάνει πολύ αρνητική εντύπωση οι αναρτήσεις του. Το μηχανάκι πατούσε χάλια. Πολύ απλά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν μικροκαμωμένος (64kg) οπότε οι ρυθμίσεις του ήταν εντελώς λάθος για μένα. Όταν ασχολήθηκα με τη ρύθμιση τους κατάλαβα γιατί λένε πως το 636 έχει καλές αναρτήσεις. Αν έμενα στην πρώτη εντύπωση όμως θα είχα σχηματίσει λάθος γνώμη και θα έλεγα δεξιά κι αριστερά "Παιδιά, μην το πάρετε το ninja, χάλια είναι".ναι εχεις δικιο.. απλα δν ηθελα να ασχοληθω αλλο και απλα το εβγαλα..Και σε σχεση με τις αναρτησεις που λες εχεις παλι δικιο γτ και γω προσφατα πηρα ενα κτμ και ο προηγουμενος ηταν λιγο μικροκαμωμενος οποτε το ειχε χαμηλωσει αρκετα.Εγω παλι το πηγα στο σημειο που πρεπει.Ο καθενας το ρυθμιζει αναλογα με τις απαιτησεις του 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες