Jump to content
thanos_siwpis

Yamaha XT600 vs Honda cb400

Recommended Posts

την πλειοψηφία των μοτοσυκλετιστών στη χώρα τους ενδιαφέρει περισσότερο το κόστος (λειτουργικό - συντήρησης) και η χρηστικότητα παρά η καύλα και αυτός είναι ένας λόγος που τα περισσότερα street πλέον τα σκοτώνουν ή τα ανταλλάσσουν με σκουτεράκια..

Στο θέμα μας,προσωπικά όταν μιλάω για "μετακίνηση σε πόλη" βάζω στο μυαλό μου τα χειρότερα σενάρια για ένα μηχανάκι.. πχ "Αθήνα - Κέντρο - Κίνηση - Ζέστη". Πηγαίνεις με 1η - 2α, σταμάτα - ξεκίνα, ποιο μηχανάκι είναι ιδανικότερο σε τέτοιες συνθήκες? ποιο ελίσσεται καλύτερα στην κίνηση? Μένεις από μπαταρία. Και τα δύο είναι μιζάτα. Ποιο θα ανεβάσεις ευκολότερα σε μια ανηφόρα για να το αμολύσεις να βάλεις ταχύτητα και να πάρει μπρος χωρίς να σου φύγει η ψυχή? Σέρβις. Ποιo μηχανάκι θα μου κοστίσει λιγότερο? Ανταλλακτικά. Ποιο έχει φθηνότερα? Κλπ κλπ..

(Οπως ανέφερα και παραπάνω, αυτή είναι μονάχα η γνώμη μου. Αν κάποιος διαφωνεί με κάτι που έγραψα είμαι ανοιχτός σε συζήτηση. Ηταν και μένα λάθος μου να κάνω τη γενίκευση (χαιρομαι που το παραδεχτηκες και δε συνεχιζεις να το υπερασπιζεσαι) πως δεν κάνει για τίποτα αλλά το πιστεύω αυτό όχι μόνο για το cb αλλά γενικά για τα naked) -> δεν είναι ουτε αναγκαιο, ουτε απαραιτητο να καλυπτεσαι πισω απο φερινγκ, πλαστικα και ποδιές για να πας για δουλεια, βολτα ή οτι αλλο. Τα naked, streetfighter κτλ έχουν άλλα προτερήματα σε σχεση με αλλες κατηγοριες, οπως ολα τα 2κυκλα εχουν τα θετικα και αρνητικα τους, και στην τελικη γουστο και καπέλο του καθενος.

Θελω την αποψη σας για αυτες τις δυο μηχανες οπως και τι κανει καλυτερα η καθε μια!

1. δεν ειδα πουθενα να ρωταει ο Θανος ποιο ειναι το πιο οικονομικο.

2. Ειχες στην κατοχή σου ή χρησιμοποιουσες καθημερινα 400αρι cb εντος πόλης;

3. το μονο σωστο που εγραψες σε σχεση με αυτα τα δυο, ειναι το κοστος του σερβις οπου στο ενα θες λιγοτερο λαδι και ενα αντι για τεσσερα μπουζι, 2 σετ τακακια αντι για 3. στα αλλα πανω κατω θεωρω οτι ειναι το ιδιο (λαστιχα, αναρτήσεις, ηλεκτρικα, ψυξης, ή και τα πλαστικα λογω οτι και τα 2 εχουν λιγα κομματια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το ΧΤ το σκεφτηκα λογω του υψους(1.90) και σαν πιο οικονομικο σε αναλωσιμα και βενζινες απλα στο cb ειναι ο ηχος του τετρακυλινδρου και οτι ειναι πιο 'μηχανη' απο το ΧΤ.
Το μηχανακι πιο πολυ για μες την πολη θα ειναι αλλα θα γινονται και μονοημερες εξορμησεις τριγυρω απο την θεσσαλονικη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες