Jump to content
moto99

Eπιλογή "extender" για αναμετάδοση σήματος wifi..(help)

Recommended Posts

Mε αφορμή το θέμα του Λιάκου :Καλώδιο απωδικοποιητή.. θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας.

Yπάρχει ρούτερ του ΟΤΕ αυτό: "Speedport W 724v " στο ισόγειο ευρισκόμενο 6-7μ. μακριά απο το κλιμακοστάσιο,το οποίον δουλεύει χωρίς πρόβλημα το wi-fi του.Θέλω να φτάσει το σήμα του (με κάποιον αναμεταδότη) στον 2ον όροφο.

Ανεβαίνοντας τις σκάλες και φτάνοντας στο πλατύσκαλο του πρώτου ορόφου υπάρχει σήμα απο το ρούτερ ικανοποιητικό περίπου στην μέση της κλίμακας του κινητού.

Οταν λοιπόν αρχίζω και ανεβαίνω προς τον πάνω όροφο 2ο και μέχρι την πόρτα του σπιτιού και δη μέσα στο σπίτι-εκεί που είναι το ζητούμενο δλδ.-...πάπαλα,μηδέν σήμα.:blush:

Σκέφτομαι λοιπόν.....στο σημείο που έχω το σήμα στον πρώτο-στο πλατύσκαλο-και απο το κουτί διακλαδώσεως ρεύματος του κλιμακοστασίου να κλέψω ρεύμα (220v)vα τοποθετήσω μια εξωτερική μπρίζα και να τοποθετήσω εκεί τον αναμεταδότη.Aρα...έχω και ρεύμα και σήμα απο το ρούτερ.

Ερώτηση? Θέλω μόνο αναμετάδοση του wi-fi,ποιόν αναμεταδότη επώνυμο (δεν ξέρω και ακριβώς πως ονομάζονται) να βάλω? Πολλές τιμές στη ίδια εταιρεία π.χ.TP-LINK,πολλά μοντέλα,δεν ξέρω να τα κρίνω,και μιας ΔΕΝ το κατέχω το άθλημα η οποιαδήποτε βοήθεια σας δεκτή.:wub:

Εννοείτε,όχι μόνο για την αγορά του αλλά και ως προς την τοποθέτηση που περιέγραψα.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά..:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εχω βαλει αυτο για να στελνω σημα απο ισογειο σε 1ο οροφο.
Δεν ξερω γιατι δεν εχω καλο σημα στον 1ο (ισως φταιει οτι μεσολαβουν κουφωματα με τριπλεξ και το πατωμα), αλλά οταν ειμαι εξω (στο ιδιο επιπεδο με το ισογειο δηλαδη) πιανω και 50 μετρα μακρυα. 
http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/access-points-routers-wi-fi-extenders/tp-link-tl-wa850re-umiversal-wi-fi-range-extender-asyrmato-router-300mbps/prod4350290pp/?gclid=CIqI-eGY0M0CFcsp0wodCAIDQw

Καποιες φορες λογω διακοπης ρευματος ισως χρειαστει ρυθμιση, η οποία γινεται σε 2 λεπτα το πολυ.
Δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα να μην βρισκει το ρουτερ.

Για τη δικη σου περιπτωση ειτε με δανεικο να δεις αν φτανει το σημα, ειτε θα αγορασεις και μετα θα δοκιμασεις να δεις τα αποτελεσματα.

Παραπανω δε μπορω να σε βοηθησω.

εδιτ το εχουν και σε προσφορα 
http://www.public.gr/product/tp-link-tl-wa854re-universal-wi-fi-range-extender-asyrmato-router-300mbps/prod7220069pp/

Τροποποιήθηκε από τον zentakias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω βαλει αυτο για να στελνω σημα απο ισογειο σε 1ο οροφο.
....................................................................

εδιτ το εχουν και σε προσφορα 
http://www.public.gr/product/tp-link-tl-wa854re-universal-wi-fi-range-extender-asyrmato-router-300mbps/prod7220069pp/

Eυχαριστώ.:biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το χρησιμοποιω ηδη http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/access-points-repeaters-extenders/TP-Link-Wireless-N-300Mbps-Range-Extender-Passthrough-TL-WA860RE.htm

και λειτουργει απροβληματιστα. Το πηρα με εξωτερικες κεραιες για καλυτερη διαχειριση σήματος (είχα διαβασει ότι παίζει ρόλο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mε αφορμή το θέμα του Λιάκου :Καλώδιο απωδικοποιητή.. θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας.

Yπάρχει ρούτερ του ΟΤΕ αυτό: "Speedport W 724v " στο ισόγειο ευρισκόμενο 6-7μ. μακριά απο το κλιμακοστάσιο,το οποίον δουλεύει χωρίς πρόβλημα το wi-fi του.

Γιαννη, το ρουτερ ειναι σε ανοιχτό δωματιο ? Αν ναι, δοκίμασε να το βάλεις σε κλειστό χώρο / δωμάτιο. Να ειναι κλειστη η πόρτα μόνιμα.

Και δοκίμασε παλι να δεις τι σημα πιανει στον 2ο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιαννη, το ρουτερ ειναι σε ανοιχτό δωματιο ? Αν ναι, δοκίμασε να το βάλεις σε κλειστό χώρο / δωμάτιο. Να ειναι κλειστη η πόρτα μόνιμα.

Και δοκίμασε παλι να δεις τι σημα πιανει στον 2ο.

Λίγο άτοπο αυτό που λές Θανάση....η εμβέλεια του σήματος είναι φιξ. Αν κλείσεις την πόρτα δεν θα ενισχύθει το σήμα προς την κατεύθυνση που θα υπάρχει ελεύθερος χώρος. Απλά δεν θα πίάνει το ίδιο καλά πέρα από την κλειστή πόρτα. 

Γιάννη αν έχεις τριφασικό ρεύμα πάρε Powerlines με Wifi. Έρχονται σε ζευγάρια (κόστος κοντά στο 70άρι) , Βάζεις σε μια πρίζα (εκεί που είναι το router)το ένα, το συνδέειις με καλώδιο ethernet στο router, και το 2ο powerline το βάζεις σε όποια μπρίζα του σπιτιού θες στο σπίτι. Θα σου δώσει και wifi και μια εξτρά πρίζα ethernet για να συνδέσεις ότι θες πάνω. 

ΥΓ. Οι πρίζες θα πρέπει να παίζουν στην ίδια συχνότητα αλλιώς το όλο πράμα δεν λειτουργεί.

Διαφορερικά για wifi extenter, οτιδήποτε επώνυμο σου κάνει .....

----------------------------------Πρόσεξε την εμβέλεια του και τα DB που "Βγάζει" η κεραία (όσο πιο πολλά τόσο μεγαλύτερο το εύρως του σήματος...αλλά τόσο αυξάνει και η ακτινοβολία που εμπέμπει). Μην είναι κάνα 45άρι και ψήνεται όλοι στο σπίτι εγκέφαλους. (τα router-laptops παίζουν 2,5-5) --------------------------------------------

Συμπτώματα όπως ανακατωσούρα...κομμάρες...πονοκεφάλοι.....ζαλάδες........εχω φύγει από διάφορα σπίτια/εταιρίες κοτόπουλος από αυτές τις παπαρίτσες

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας πω και γω κατι ακυρο κατα το ημισι.. εχω παρει μια ip καμερα που κανει και αναμεταδωση σηματος, tp link NC200. αυτα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eυχαριστώ όλους σας για την βοήθεια σας. 

Πήρα,αυτό που πρότεινε ο zentakias.

O λόγος...λόγω προσφοράς τιμής & εάν δεν μου αποδίδει,το public με την απόδειξη αγοράς το παίρνει πίσω βάζω διαφορά και παίρνω επόμενο μοντ. με εξωτερικές κεραίες και διπλάσιας δύναμης της ίδιας εταιρείας.Εννοείτε βέβαια εδώ,καλά μου ψησίματα...:laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eυχαριστώ όλους σας για την βοήθεια σας.

Πριν το εγκαταστησεις, κανε μια δοκιμη οπως σου'πα άνωθεν. Δε χανεις τίποτα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλε κι εναν ανεμιστηρα να φυσαει προς τα εκει που καθεσαι Γιαννη. 

Θαναση η ΗΛΜ δεν αντανακλατε στις ξυλινες επιφανεις παρα μονος στες μεταλλικες. Η πορτα δεν μπορει να "καθρεπτισει" το σημα προς αλλη κατευθυνση.

Γιαννη πολλα ρουτερ μεσα στο σεταπ τους εχουν τρεις επιλογες ισχυος εξοδου του wifi. Low, medium & high. Το εχεις δει μηπως εχεις αυτην την επιλογη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα