mike_4 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Καλησπέρα λεβέντες.Ξεκινάμε από την αρχή λοιπόν... Πρώτο κράνος μιας και βγαίνει σιγά σιγά το δίπλωμα.Απαιτήσεις:1) Να είναι πολύ ασφαλές (άρα full face). Που σημαίνει ότι θα ήθελα να έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και να έχει πάει καλά στα τέστ της SHARP (έχω δεί τις διαφωνίες σχετικά με την αξιοπιστία τους αλλά για να είμαι ειλικρινής για αρχή θα προτιμήσω να πάρω στα σοβαρά τη βαθμολογία SHARP)2) Να είναι άσπρο. Θέλω να φαίνομαι και δεν θέλω να βράζει η κεφάλα.3) Τιμή με όριο τα 500 ευρώ (χωρίς να σημαίνει ότι αυτό το όριο πρέπει να το πιάσω απαραίτητα)4) Να παίζει σε μοτομάγαζο στην Αθήνα. Απειρος γαρ, δεν ψήνομαι να παραγγείλω γουρούνι στο σακί χωρίς να το φορέσω.5) Να είναι όσο πιο ποιοτικό γίνεται. Με ενοχλεί να παίρνω καινούριο πράγμα και στο εξάμηνο να ξεφτίζουν οι κλωστές-χαλάνε τα μαξιλαράκια και τα λοιπά και τα λοιπά.6) Χρήση 40% πόλη 40% κοντινές βόλτες (100-200 χλμ) και 20% μακρινές βόλτες (>200 χλμ)Μέχρι στιγμής και με μία γρήγορη ματιά έχω τσεκάρει το X-lite X603 που παίζει στα 250 και έχει πολύ ψηλή βαθμολογία στη Sharp.Κάποια άλλα μοντέλα που είδα της BELL (Μ6 κλπ) και της Shark με μία λοξή ματιά δεν παίζανε σε μαγαζί στην Ελλάδα.Τέλος παίζει πολύ δυνατά και Arai Shoei αλλά δεν έχω προς το παρόν κάποιο συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Θα ήθελα να διαβάσω την πρότασή σας και τη γνώμη σας.Σύντομα θα χρειαστώ και τη βοήθειά σας στα υπόλοιπα κομμάτια του εξοπλισμού.Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
PaNick 557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Θα σου προτεινα το Shoei GT Air το οποιο θα ειναι το επομενο μου κρανος, αλλα θα πρεπει να το δοκιμασεις να δεις αν σου κανει σωστα στο κεφαλι.Πολυ καλος αερισμος, σχετικα αθορυβο, πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης. Στο λινκ εχει καταστηματα που θα το βρεις και να ξερεις οτι παιρνει παζαρι.http://www.skroutz.gr/s/3179908/Shoei-GT-Air-White.html 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hraklis 494 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Η γνώμη μου είναι ότι είτε δόσεις 50 είτε 100 είτε 1000 την ίδια προστασία έχεις. Ναι το κράνος με τα 500 ευρώ σε σχέση με το άλλο με τα 50 μπορεί να έχει ποιο ελαφρι κράμα, ποιο καλό αφρολεκς, ποιο το ένα ποιο το άλλο αλλά είναι όλα στην θεωρία φίλε μου.... πρακτικά και αυτο με τα 50 και αυτό με τα 500 όταν πέσεις και χτυπάει το κράνος κάτω πιστεύω ότι το ίδιο είναι μη νομίζεις ότι αυτό με τα 1000 θα βγει με 2 γρατζουνιες και το άλλο με τα 50 θα γίνει σκόνη στον άνεμο και το κεφάλι σου μπριζόλες .... τα περισσότερα κράνοι πλέον στην αγορά τιρουν ολες τις προδιαγραφές και όλα τα iso. Και μιλάμε για κάτι σχετικά επώνυμο έτσι όχι κάναν κουβά από το παζάρι στο σχηστο. Εφόσον πλέον όλα τα φουλ φεις κράνοι επονιμα από σοβαρά μαγαζιά τηρούν τις προδιαγραφές προστασίας και ποιότητας υλικού, τα έξτρα λευτα τα δίνεις για 1.για την αεροδυναμικη, πολύ σημαντικό αν πας πάνω από 180, 2.το βάρος, παρά πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους δεν μπορώ να το αναλύσω θα τελειώσω αύριο αλλά προχηρα θα πω για την αδράνεια και την γρήγοραδα στο να στριβεις το κεφάλι και το ποσο θα σε κουράζει, για λίγα γραμμάρια ελαφρύτερο ένα κράνος ανεβαίνει και 100 ευρο έτσι για πλάκα 4. Αντιβακτιριδιακα υλικά, αφαιρουμενα, υφάσματα, τεχνολογίες αναπνοής του κράνους, έξτρα όπως εσωτερικά γυαλιά ηλίου ποιότητα ζελατίνας και άλλα 5.μόνωση από τον ήχο και τον αέρα ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ εδώ να δώσεις προσοχή ιδικά αν Καβάλας μηχανή χωρίς φερινγκ 6. Μάρκα Η γνώμη μου είναι να πας σε μια επιλογή των 150 ευρώ . Να πάρεις ένα κράνος με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας όλα τα αιζο και ότι συνεπάγεται που δεν παίζει να βρεις κράνος που να μην έχει εκτός αν πάρεις κάποιο τελείως αμφηβολου ποιότητας, να κοιτάξεις τα σφουγγάρια να είναι αφαιρουμενα να τα πλενεις όταν πιάνουν λεπρα.... πολλλλλλυυυυ σημαντικό φίλε μου . ΝΑ ΤΟ ΠΆΡΕΙ ΑΣΠΡΟ γιατί το καλοκαίρι στα φανάρια θα μαρτυράς. Επίσης να πάρεις ότι ποιο ελαφρι βρεις , να είναι στο νούμερο σου να είναι Αντινακτιριδιακα και αντιαλεργικα τα υλικά. Μην σε γοητεβουν κρανοι με φανταχτερα ονόματα τύπου τούρμπο παπαρια εξ 2089 και σχεδιακια. Αν έχει σχεδιακια βέβαια ακόμα καλύτερα αλλά προτιμά κάτι έστω και μονόχρωμο στην περίπτωση σου άσπρο όπως θες αλλά θα σου πω τα βασικά 1. Να είναι στο νούμερο σου φορά το και δες. Το σωστό κράνος πιέζει ελάχιστα το κεφάλι καθόλου το μέτωπο και είναι τελείως εφαρμοστο. Γυρνάς το κεφάλι αριστερά δεξιά και το κράνος δεν κουνιεται και δεν φέρνει αντίσταση λόγο αδράνειας.... σιγά σιγά το κράνος περνει το σχήμα του κεφαλιού σου και θα είσαι κομπλε. Αν πάρεις εξαρχής άνετο κράνος μεγαλύτερο νούμερο αργότερα θα επιπλέει και σε μια σύγκρουση χτυπά ξύλο πρώτα θα φύγει το κράνος και μετά εσύ. Και πάντα με το λουράκι του δεμένο αλλιώς είναι σαν να μην φοράς κράνος . Η καλύτερη λύση να πάρεις τα μέτρα του κεφαλιού σου και με αυτά να πορεφθεις στο ίντερνετ μπορείς να βρεις το τρόπο μέτρησης για αγορά κράνους2.να είναι ελαφρι γιατί σε πάροδο χρόνου θα σε κουράζει και να είναι αεροδυναμικο. Κάνε οπτικό έλεγχο το αεροδυναμικη κράνος φαίνεται. 3. Να είναι εμπορική μάρκα για λόγους ποιότητας και για ανταλλακτικά μιας και πάνω σε ένα κράνος πολλα είναι τα αναλώσιμα....4. Να βρεις κάποιο με αφαιρουμενα εσωτερικά για να το πλενεις εύκολα γιατί το κράνος βρομιζει άσχημα και δεν ειπαρχει χειρότερο πράμα για τον αναβάτη να βρωμάει το κράνος του .... θα το συχαθεις και εσύ στην τελική. Εν τέλει η γνώμη μου αν θες να τα σκασεις σκάσε τα . Για εμένα πάνω από 250 δεν πρέπει να δώσεις γιατί από κάποιο σειμειο και μετά πληρώνεις άχρηστες πολυτελειες . Τώρα αν είχες 1000000 ευρώ θα μιλουσαμε αλλιώς . Απλά κοίτα στα λευτα που θα δόσεις να πάρεις κάτι με αυτά που σου είπα. Ιδικά το μέγεθος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Πολύ σωστά πράττεις και προνοείς για το σημαντικότερο κομμάτι του εξοπλισμού σου πριν πάρεις δίτροχο.Θα πρότεινα να αφιερώσεις ένα πρωινό κάνοντας μια καλή βόλτα στα μοτομάγαζα της Καλλιρρόης μιλώντας με τους εμπόρους εκεί και φυσικά δοκιμάζοντας full face κράνη.Το κράνος πρέπει να είναι οριακά ''άνετο'' στο κεφάλι μας..να μην είναι χαλαρό αλλά και να μη μας ενοχλεί ή να μας ζαλίζει.Μη βιαστείς να αποφασίσεις..κάνε μια λίστα με τα 4-5 που σου φάνηκαν πιο ποιοτικά και ταίριαξαν καλύτερα στο κεφάλι σου και επίλεξε αυτό που σου έκανε το κλικ. Μην έχεις στο μυαλό σου κάποια συγκεκριμένο μοντέλο διότι είναι πιθανό να μη σου κάθεται καλά.Πηγαίνοντας εκεί θα σε κατευθύνουν και οι υπάλληλοι για το καταλληλότερο κράνος για τη χρήση που προορίζεται.Αν θέλεις όμως την άποψή μου,μη δώσεις αναφορά για το budget σου διότι είναι υψηλό και ίσως κάποιοι να θελήσουν να σου πλασάρουν τα ακριβά μοντέλα τους.Υπάρχουν και φτηνότερα κράνη-πάντα μιλώντας για επώνυμες και σοβαρές εταιρείες- τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν μια χαρά στα standards ασφαλείας και αεροδυναμικής.Τα χρώματα και τα γραφικά είναι θέμα αισθητικής επομένως αν κάποιο κράνος σου αρέσει και δε σε χαλάει να πληρώσεις κάποια ευρώ παραπάνω για τα χ γραφικά αντί για το μονόχρωμο,είναι θέμα δικό σου και της τσέπης σου...δεν είναι παράλογο διότι θα το φοράς καθημερινά για τουλάχιστον μία πενταετία οπότε εκτός από ασφαλές,θα ήθελες και να σου αρέσει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos 650 858 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Όπως πρότειναν και οι σύντροχοι και εγώ θα σου έλεγα να δεις shoei [κράνος από σόι που λέμε ] και bell που ανέφερες. Ειδικά το m6 είναι φοβερό κράνος. Αυτό το διάστημα έχω το Μ4 και έχοντας δοκιμάσει το Μ6 είναι η επόμενη επιλογή μου. Επίσης υπάρχει μια μικρή διαφορά στο σουλούπι αυτών των δύο εταιρειών. Σε ίδιο νούμερα το bell μου ήταν λίγο πιο σφηχτό αλλά με τον καιρό έστρωσε άψογα. Ποιοτικά τα shoei έχουν πιο καλή βαφή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 καλως ηρθες στο φορουμ και στον κοσμο της μοτοσυκλετας.για να τα παρουμε απο την αρχη, τι μηχανακι εχεις-σκεφτεσαι να αγορασεις (παιζει ρολο το μηχανακι στο κρανος που να παρεις, μικρο μεν αλλα παιζει)?πηγαινε σε ενα μοτομαγαζο και δοκιμασε κρανη, διαφορων εταιριων και μοντελων... οταν καταληξεις σε 2-3-4 μοντελα σου λεμε τα υπερ και τα κατα αυτων. το συμαντικοτερο ειναι να καθεται σωστα στο κεφαλι σου... αν παρεις γυμνο μηχανακι θα σου προτεινα το avg gt veloce white (387ευρω) και κατι ποιο φθηνο agv k5 solid white (282ευρω), αλλα αν δε σου καθονται καλα στο κεφαλι τι να τα κανεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mike_4 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Γεια σας και πάλι και ευχαριστώ για τα χρήσιμα tips!Σκέφτομαι να ξεκινήσω ή με το cb 500x ή με το nc 700-750x. Γυμνό όχι αυτή τη στιγμή, δεν μου κάνει γι αυτό που το χρειάζομαι :)Stratos 650, έχεις βρεί σε ελληνικό μαγαζί το Μ6? Μπορείς να ενημερώσεις σχετικά?Αύριο με βλέπω να εκδράμω προς Καλιρόης-Μιχαλακοπούλου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos 650 858 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Τα bell τα έχει το motomarket. Πριν δύο χρόνια αν θυμάμαι καλά λέγανε ότι σαν εταιρεία αποχωρεί από Ευρώπη και ίσως κάποια μοντέλα να έχουν αλλάξει ονομασία. Μπες στο σάιτ τους να δεις τον κατάλογο και τις τιμές ανά μοντέλο. Από όσο θυμάμαι σχεδόν όλα τα καλά μοντέλα είναι στο 500αρικο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.591 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 1. Εφαρμογή2. Αεραγωγοί2,5. Βάρος3. Ευκολία αλλαγής ζελατίνας από φιμέ σε διάφανηΣτα λεφτά που παίζεις μπάλα να κοιτάξεις να καλύπτονται αυτά τα τέσσερα απαραιτήτως κατά την ταπεινή μου άποψη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 Άμα θες ποιότητα άσε το x603 άμα το κακόμετάχειρίζεσαι στον χρόνο θα έχεις διαφορά κατά τα άλλα πολύ πολύ καλό Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2016 (τροποποιήθηκε) Ηρακλη, το ζητημα δεν ειναι εαν κατα την κρουση, το κρανος των 50 ευρω προστατευει το ιδιο με ενα των 500 ευρω, αλλα και τι γινεται σε επαναλαμβανομενες κρουσεις.Αληθεια πιστευεις οτι η ασφαλεια που προσφερει ειναι το ιδιο. Τοση τεχνολογια και εξελιξη σε ενα κορυφαιο κρανος και θα μπορει να αποδωσει οπως ενα θερμοπλαστικο των 50 ευρω? Ειναι λιγο αφελες να το πιστευει καποιος αυτο, ασχετως βαθμολογιας. Και στο ncap παιρνουν 5 αστερια για παθητικη ασφαλεια πολλα αυτοκινητα, πολλων κατηγοριων. Αυτο σημαινει οτι ενα 5αστερο renault μικρης κατηγοριας θα προσφερει την ιδια παθητικη ασφαλεια με μια 5αστερη bmw λιμουζινα (οι μαρκες ειναι τυχαιες)? Οσο και να πληρωνει καποιος "καλουδια" για χρυσο, δεν σημαινει οτι η διαφορα ειναι μονο αυτα τα καλουδια (aka αεροδυναμικη, ανεση, εξαερισμος, μαρκα, βαρος κλπ). Βεβαια υπαρχουν περιπτωσεις οπου ενα κρανος των 150 μπορει να αποδιδει καλυτερα απο ενα των 300, αλλα ας μην ημαστε υπερβολικοι και αφοριστικοι. Πολυ σωστα οσα λες. Ξεκινα να δοκιμαζεις κρανη και μετα να βρισκεις feedback για αυτα. Θα ξερεις ποιο να αγορασεις οταν ερθει η ωρα.Επισης, οσο εμπειρος και να εισαι δεν μπορεις να αγορασεις κρανος εαν δεν το εχεις δοκιμασει. Και εμπειροτερος να εισαι μπορεις να πεσεις εξω και ας το εχεις δοκιμασει. Εχει συμβει σε πολλους....Πανε δοκιμασε τα ολα που σου αρεσουν και κανε την παραγγελια σου εκει που θα βρεις την καλυτερη τιμη.Απο μενα arai. Αλλα θα βρεις και πολλα αλλα εξισου αξιολογα και σε καλυτερες τιμες. Αλλα η arai ειναι παντα arai.... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 10 , 2016 από τον gkourmoul1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hraklis 494 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2016 (τροποποιήθηκε) πιστεύω βαθύτατα, πως παρά τα τόσα συγκριτικά μεταξύ του των ακριβότερων με φθηνότερα κράνη, παρά τα πόσα αστέρια έχει ένα κράνος και κριτικές έναντι ενός φθηνότερου , και όλα αυτά , πραγματικά πιστεύω ότι , από την στιγμή που το κράνος είναι εντός προδιαγραφών και τηρεί τα στάνταρ και έχει περάσει από τα βασικά τεστ καταπόνησης και έχει πάρει τις κατάλληλες εγκρίσεις CE και λοιπά (όλα τα γνωστά κράνη των 100 ευρώ είναι καλιμένα ) , πιστεύω λοιπών ότι σε πραγματικές συνθήκες και στον αληθηνό κόσμο καθαρά και μόνο προστασίας κατά την κρούση με άλλο αντικείμενο ή την άσφαλτο θα είναι ίδια κατά τόσο πολύ ανάμεσα σε φθηνά και ακριβά, με τόσο μικρές αποκλίσεις πού μάλλον θα είναι σημαντικότερες στα νούμερα και τα χαρτιά των εταιριών παρά στην πράξη . με λίγα λόγια πιστεύω, για να το πω ποιο βατά και χοντροκομμένα ότι αν τρακάρεις και χτυπήσεις με το κεφάλι ΕΦΌΣΟΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΠΑΡΆΓΩΝΤΕΣ (καλή κατάσταση κράνους, παρθένο από χτυπήματα, λογική ταχύτητα κρούσης κ.α) είναι σε νορμάλ επίπεδα ένα κράνος πιστοποιημένο με 100 ευρώ και ένα κράνος πιστοποιημένο με 1000 θα σου σώσει το κεφάλι.... δεν ξέρω αν με το ένα την ακούσεις περισσότερο από ότι το άλλο ή αν το ένα, με το πρώτο καλό χτύπημα, θα πάει στα σκουπίδια ενώ το άλλο το παίρνει και μία δεύτερη τράκα . Πάντως είμαι σίγουρος ότι το κράνος είτε 100 είτε 1000 την πρώτη φορά που θα πέσεις θα σε σώσει με μεγάλη επιτυχία. Άλωστε το κράνος για αυτήν την μία και πρώτη καταραμένη φορά, το φοράμε, αχρείαστο να είναι ( δεν σκας και με το κεφάλι κάθε μέρα) ....συμφωνώ ότι δεν ξέρω αν η διαφορά χρημάτων μετράει και στις πόσες φορές αντέχει το κράνος να χτυπήσει χωρίς σοβαρό αντίκτυπο στην ακεραιότητά του ..... η γνώμη μου είναι ότι ένα ακριβότερο κράνος πάρε το όχι μόνο για την καλύτερη προστασία αλλά περισσότερο για το μικρότερο βάρος του, την αεροδυναμικότητά του, και τα καλύτερα υλικά κατασκευής .... ούτε μάρκες ούτε σχεδιάκια ούτε τίποτα...πιστέψτε με ο χάρος θα πάρει και αυτόν με το κράνος ''nitro'' με τα 100 ευρώ και αυτόν με το ''shark'' των 500 ευρώ αν έτσι θέλει...βέβαια αν έχεις τα λεφτά και δεν σε νοιάζει, τότε πάρε ότι καλύτερο και ακριβότερο μόνο και μόνο επειδή μπορείς, για θέμα ψυχικής ηρεμίας....... και γιατί όχι? Τροποποιήθηκε Ιούνιος 11 , 2016 από τον hraklis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Konstantinos! 69 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2016 Το τι πιστεύουμε Ηρακλή από το τι πραγματικά ισχύει έχει μεγάλη διαφορά. Είναι τουλάχιστον αφελές να προτρέπεις κάποιον να αγοράσει το οτιδήποτε καθαρά επειδή εσύ ως Ηρακλής, εγώ και ο κάθε φορουμίστας χωρίς κατάρτιση, χωρίς να έχουμε την παραμικρή επιστημονική ιδέα (απόδειξε με λάθος) θεωρούμε πως ένα κράνος των 100 ευρώ είναι το ίδιο με των 300-400+ . Και για να προλάβω θέμα με decals, αναφέρομαι σε μονόχρωμα κράνη που η τιμή είναι η κατώτερη ανά κράνος. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BabisStinson 928 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2016 Στο budget που λες θα κοιτούσα:- Shoei NXR (ίσως το καλύτερο all-around κράνος)- X-Lite X-661 Extreme Titantech, αν θέλει να έχεις και εσωτερική ζελατίνα. - Arai QV-Pro (μόλις κυκλοφόρησε)Γιατο χρώμα του κράνους δεν μπορώ να κρίνω ακόμα γτ δεν έχουν πιάσει ζέστες δυνατές, αλλά το μαύρο NXR μου σε σχέση με το λευκό Shark μου δεν το νιώθω πιο ζεστό σε καμία περίπτωση.Πριν αποφασίσεις φόρεσέ τα όσο περισσότερο μπορείς, να δεις ποιο ταιριάζει περισσότερο στο κεφάλι σου. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
venzinas 375 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2016 Φιλε μου πηρα πριν ενα μηνα το x-lite 603 red effect! Πολυ τιμιο για τα λεφτα του! Στα συν να πω οτι εχει μαζι pinlock κ την φιμε ζελατινα! Μεχρι τα 120 χλμ που μπορει να παει το βαραντερακι δεν εχει σχεδον καθολου θορυβο κ σε στριψιματα του κεφαλιου αριστερα δεξια σε αυτα τα χλμ δεν κουναει καθολου! λες και πας με 20χλμ νιωθεις! Βεβαια πριν ειχα ενα κρανος του κατοσταρικου γιαυτο κ το νιωθω τοσο καλο! Αν τωρα δοκιμασω κανα shoei μπορει να πω οτι το x-lite ειναι κουβας! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GeorStrat 5.541 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2016 http://www.bikerspoint.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=1&view=productdetails&virtuemart_product_id=399&virtuemart_category_id=38 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2016 Ο, τι και να αγορασεις, προσεξε τα εξης:1. Να ειναι σφικτο στο κεφαλι σου. Να μην προκαλει δυσφορια, αλλα να μην μπαινοβγαιβει και ευκολα. Μετα απο λιγες ωρες χρησης "ανοιγει" και παιρνει τη φορμα του κεφαλιου.2. Να μην σε πιεζει στο μετωπο, στα αυτια και στο πηγουνι. Ειναι κατι που δεν φτιαχνει με την παροδο του χρονου.3. Να εχει επαρκη εξοπλισμο, οπως υποσιαγωνο (για να μη μπαινει αερας απο κατω τον χειμωνα) και pinlock.4. Η ζελατινα να μπορει να "κλειδωσει" ενα κλικ πριν κλεισει, ωστε να μπορεις να οδηγας με μια μικρη χαραμαδα.5. Να ειναι μαρκα που εχει υποστηριξη σε ανταλλακτικα αμεσα. Ειναι σημαντικο εαν κατι σου χαλασει ή σπασει, να μπορεις να βρεις αμεσα υποστηριξη. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ama 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2016 πιστεύω βαθύτατα, πως παρά τα τόσα συγκριτικά μεταξύ του των ακριβότερων με φθηνότερα κράνη, παρά τα πόσα αστέρια έχει ένα κράνος και κριτικές έναντι ενός φθηνότερου , και όλα αυτά , πραγματικά πιστεύω ότι , από την στιγμή που το κράνος είναι εντός προδιαγραφών και τηρεί τα στάνταρ και έχει περάσει από τα βασικά τεστ καταπόνησης και έχει πάρει τις κατάλληλες εγκρίσεις CE και λοιπά (όλα τα γνωστά κράνη των 100 ευρώ είναι καλιμένα ) , πιστεύω λοιπών ότι σε πραγματικές συνθήκες και στον αληθηνό κόσμο καθαρά και μόνο προστασίας κατά την κρούση με άλλο αντικείμενο ή την άσφαλτο θα είναι ίδια κατά τόσο πολύ ανάμεσα σε φθηνά και ακριβά, με τόσο μικρές αποκλίσεις πού μάλλον θα είναι σημαντικότερες στα νούμερα και τα χαρτιά των εταιριών παρά στην πράξη .Ναι και τα δύο τηρούν τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ προδιαγραφές ασφαλείας. Τις ελάχιστες όμως.Θες τις ελάχιστες για το κεφάλι σου, ή τις περισσότερες που μπορείς οικονομικά να αντέξεις;Σαφώς το δεύτερο είναι ακριβότερο γιατί προσφέρει και πράγματα που -θεωρητικά εκ πρώτης- φαίνονται ότι δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια. Όπως ελαφρύτερο, αντιβακτηριδιακό, καλύτερο εξαερισμό. Κι αυτά έχουν να κάνουν με την ασφάλεια όμως. Γιατί άλλο να πηγαίνεις χωρίς σταγόνα στο κεφάλι ντάλα καλοκαίρι, χωρίς να σε τρώει το κεφάλι και να θες να το ξύσεις κλπ, κι άλλο να οδηγάς και να σκέφτεσαι και αυτά. Χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου, χωρίς να σε κουράζει, χωρίς να ιδρώνεις.Από την άλλη, αν όλα τα κράνη == ίδια, τότε γιατί να βγάζουν ακριβά οι εταιρίες; Ή πολλά μοντέλα; Δεν τους συμφέρει να έχουν 1 καλούπι, και να πουλάνε τα κράνη με το κιλό; Επιχειρήσεις είναι, κέρδος θέλουν.Εμένα το κράνος με έχει σώσει once. Και όχι, δεν συστήνω σε κανέναν κράνος <150€ που δεν είναι full face, ακόμα και για να κάνει το κύκλο του τετραγώνου... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MentalMinD 176 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2016 2) Να είναι άσπρο. Θέλω να φαίνομαι και δεν θέλω να βράζει η κεφάλα. Φως = θερμότηταΤα μήκη κύματος του φωτός τα αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος ως χρώματα.Το μαύρο χρώμα δεν αντανακλά κανένα μήκος κύματος του φωτός.Το άσπρο χρώμα αντανακλά όλα τα μήκη κύματος του φωτός.Το κόκκινο,πράσινο,μπλε και όλα τα παράγωγα απορροφάν όλα τα μήκη κύματος του φωτός εκτός από αυτό που αντανακλάτε.Επίσης, η αντανάκλαση εξαρτάται από τις ατομικές και μοριακές ιδιότητες του αντικειμένου.Όλο το κράνος όμως είναι μαύρο εσωτερικά, το μόνο που είναι άσπρο είναι μία φλούδα στο εξωτερικό του κράνους, άρα, _ψηλά και αγνάντευε.Άρα, πάρε το σχέδιο με τα χρώματα που γουστάρεις και μην ασχολείσαι με φυσική γυμνασίου:P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hraklis 494 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2016 https://el.wikipedia.org/wiki/Φως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spyrosk42 1.265 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2016 Φως = θερμότηταΤα μήκη κύματος του φωτός τα αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος ως χρώματα.Το μαύρο χρώμα δεν αντανακλά κανένα μήκος κύματος του φωτός.Το άσπρο χρώμα αντανακλά όλα τα μήκη κύματος του φωτός.Το κόκκινο,πράσινο,μπλε και όλα τα παράγωγα απορροφάν όλα τα μήκη κύματος του φωτός εκτός από αυτό που αντανακλάτε.Επίσης, η αντανάκλαση εξαρτάται από τις ατομικές και μοριακές ιδιότητες του αντικειμένου.Όλο το κράνος όμως είναι μαύρο εσωτερικά, το μόνο που είναι άσπρο είναι μία φλούδα στο εξωτερικό του κράνους, άρα, _ψηλά και αγνάντευε.Άρα, πάρε το σχέδιο με τα χρώματα που γουστάρεις και μην ασχολείσαι με φυσική γυμνασίου:PΤο τι χρώμα είναι το εσωτερικό του κράνους, εφόσον δεν εκτίθεται στην εξωτερική ακτινοβολία δεν παίζει κανένα ρόλο. Και η διαφορά δεν είναι καθόλου αμελητέα: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες