Jump to content
GavriilVet

Ρε δε μπορώ να στριψω λέμε..

Recommended Posts

ΑΝ σκοπος σου ειναι να πας πιο γρηγορα τοτε ΔΕΝ θα το καταφερεις ψαχνωντας δικαιολογιες ...

Αν έψαχνα για δικαιολογίες δε θα υπήρχε αυτό το ποστ.. Δε διαφωνώ ομως μαζί σου. 

Επισης για όσους δε με ξέρετε,  έχω ήδη 2 τεχνητά ισχια. Τα έχω πριν πάρω καν δίπλωμα. 

Σκοπος μου είναι να διευρυνω οσο γίνεται με ασφάλεια λοιπόν, τα ορια μου, ώστε να κινουμαι σβελτα, όμορφα και με ροη, στα πλαίσια της εκάστοτε μοτο. 

Οχι με ταυτότητα στο στόμα. 

Το θέμα, για μένα τουλάχιστον, δεν είναι το 101% αλλά να το πας αξιοπρεπώς & με ασφάλεια (να μην σε πηγαίνει...), να το χαίρεσαι χωρίς να σε πιάνει φόβος, πανικός χωρίς λόγο...

Το ίδιο λεμε! Δες και τι είπα πριν από λίγο αν δε γίνει συγχώνευση.. 

Το 101% πήγαινε στα μαθήματα! 

Μην αγχωνεσε για τους αλλους, παντα θα υπαρχει καποιος πιο γρηγορος που θα μας "ξενερωνει".

Και εγω νοιωθω ετσι σε καποιες φασεις γιατι πλεον καβαλαω με μεγαλα χχρονικα κενα ενδιαμεσα απο τις βολτες μου.

Οτι αφηνεις, σ'αφηνει. Οσο μαζευεις χιλιομετρα, διαβαζεις και οδηγεις συνηδητοποιημενα, τοσο θα βελτιωνεσε.

Πιο πολύ μου τη σπάει η έλλειψη ροής μόλις ανέβει λίγο ο ρυθμός πάρα το τι κάνουν οι άλλοι.. :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ποιος είπε ότι τα σκούτερ δεν στρίβουν? Όταν είχα ένα ΧΜΑΧ είχα πάθει πλάκα με τα πόσα χλμ μπορούσα να μπω σε στροφές (όχι πολύ κλειστές βέβαια). Προσπαθούσα να εξηγήσω στον εαυτό μου πως είναι δυνατόν να μπαίνω έτσι από τη στιγμή που καβαλάω ένα γ@μοσκούτερ! Χαμηλό κέντρο βάρους και μικρότεροι τροχοί και ότι χάνει σε σταθερότητα λόγω μικρής διαμέτρου μάλλον το εξισορροπεί με το μακρύτερο μεταξόνιο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι αναρτηση εχει?

Μπροστα την μαμα (δεν χανει λαδια και ουτε ειναι καθησμενη..ειναι απλα τελεια! αν κατι ειναι καλο στο ινοβα ειναι Ολο το συστημα πεδησης-προσφυσης)

Πισω εχω στη μεση ρυθμισμενα τα yss black.

Τροποποιήθηκε από τον achilleasv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μερικά σκουτερ με χαμηλό κέντρο βάρους και φαρδύ λάστιχο είναι πολύ πιο ευκολόστριφτα από το KLE. 

Παρόλα αυτά εγώ είδα διαφορά όταν άρχισα να κουνάω ελεύθερα το σώμα μου στη στροφή, ενώ απλία πήγαινα μονομπλοκ κάθετος στη σέλα. Εισαι και 2 μετρα παλικάρι, δεν έχεις καλο κεντρο βάρους :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως την μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση την ειχα με δυο μηχανακια ενα Kazer 115 και την R1 ενος φιλου. Ομως και τα δυο ηταν την ιδια εποχη και νομιζω οτι εχει να κανει παρα πολυ με την ηλικια οσο περνανε τα χρονια τοσο κλεινω το γκαζι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η συνολική ταχύτητα σε μια διαδρομή είναι σχετική. Μπορεί στις ευθειες να πηγαίνεις πιο γρήγορα αλλά να χάνεις τοσο στις στροφές που ακόμα και ένα πολύ αργότερο μηχανάκι μπροστά σου να μην το φτάνεις. Εκει παιζει ρόλο η καλή ροη. Ένα σχολείο θα σου δώσει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Εγώ, δηλώνοντας ακόμα κουλός, πήρα πολλά, ξοδεύοντας πολλα για να κάνω και τα 3 level του σχολείου που διάλεξα. Δεν τα έκανα για να μπαίνω πίστα, το έκανα για γνώσεις και κατ επέκταση ασφάλεια. 

Αυτό που θα σου δώσει ροη ειναι να μάθεις να διαβάζεις σωστά το δρομο, πότε κλείνει η στροφή και πρέπει να κοψεις, πότε ανοίγει και μπορεις να ανοιξεις κλπ. Αυτό το video http://youtu.be/WkAtWiRq8Q0 εξηγεί το λεγόμενο vanishing point. Η θέση σου στο δρόμο πριν τη στροφή (προς το κέντρο του δρόμου σε διπλό δρόμο) θα σου δώσει περισσότερη ορατότητα και ετσι περισσοτερη πληροφορία του τι περιμένεις παρακάτω. Αυτό θα σου δώσει αυτοπεποίθηση. 

Έχοντας τις βασικές ικανότητες του να στρίβεις με το τιμόνι και το σώμα σου να ακολουθει τη μηχανή (και όχι να αντιτίθεται της κίνησης) το επομενο βασικό βήμα ειναι να κοιτας σωστα. Κοιτας σταδιακα την πορεια που θέλεις να διαγράψεις, που θα ξεκινήσεις να στρίβεις, που θα βρεθεις μεσα στην στροφή και τέλος που θα ξεκινησεις να ισιωνεις. Το vanishing point σε βοηθαει πολύ σε αυτο.

Δυστυχώς για εμένα πλέον η μηχανή ειναι μόνο για εξορμήσεις και ευτυχώς κανένα μακρύτερο ταξιδάκι που και που. Η εξάσκηση ειναι το παν και πλέον κάθε φορά που παίρνω την μηχανή καταλαβαινω πως χρειάζομαι χρονο για να "κουμπώσω"

Τροποποιήθηκε από τον xaotikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως με μπεβερλυ και κατι συμ σιτικομ για κανενα λογω δε πλαγιαζω ουτε πολλα πολλα. δε το νοιωθω καθολου, ισως να φτιαει το μικρο τιμονι δε ξερω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδες καποια scooter ειναι μεγαλο cheat γενικα. Δε σας περναει απ' το μυαλο ποσο ευκολα στριβουν.

Οταν ειχα το hd2 δε μου ειχε τυχει ποτε να με προσπερασει ανθρωπος σε στροφες. Ο,τι και να καβαλουσαν ημουν πιο γρηγορος.
Οχι οτι δε γινεται βεβαια, αλλα και μετριος οδηγος να εισαι σε κανουν καλο λογω της ευκολιας που εχουν στις στροφες.

Έτσι... Έχω κάνει κι εγώ κάτι πλάκες με το SH στο τέρμα της Καλιρρόης που βγαίνει Συγγρού....

Λόγω του μικρού βάρους και όγκου μπορείς να το εμπιστευτείς πιο εύκολα, ειδικά στις ταχύτητες αυτές που κινείται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα προφανώς κάι τι χω στο μυαλό μου.. Ίσως με άλλη μοτο.. Αλλα ειναι στα μελλοντικά σχέδια 

Με ότι μοτο έχεις στην κατοχή σου ακόμη και παπακι, όχι στα μελλοντικά, μάζευε λεφτά και πήγαινε, εάν είσαι πολύ επιφυλακτικός και μαζεμένος σε βαθμό να μη διασκεδάσεις οδηγώντας ή νιώθοντας άβολα στις στροφές, το σχολείο θα σου τα βγάλει ασυναίσθητα είτε συνειδητά αυτοπεποίθηση γιατί θα ξέρεις τι κάνεις πως το κάνεις

οτιδήποτε άλλη συζήτηση σχετικά με το kle(και οποιδήποτε μοντέλο)ποσο καλά στρίβει περνάει σε δευτερο-τρίτη μοίρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ ο ίδιος αν "ψάξεις" λίγο τον εαυτό σου θα δώσεις την απάντηση στου τι φταίει.. Αισθάνεσαι άνετα και ασφάλεια όταν οδηγάς...; και δεν μιλάω βέβαια για ΕΟ αλλά για επαρχιακό δρόμο.. Αν ΔΕΝ αισθάνεσαι ασφάλεια και ΑΝ ΔΕΝ είσαι σίγουρος το αν χειρίζεσαι σωστά τα "χειριστήρια" της μοτοσυκλέτας σου, τότε βρες κάποιον να σου δείξει άμμεσα ή πηγαινε όπως λέει και ο λαός εδω μέσα σχολείο!

Έτσι ξεκίνησα και γώ (πριν δεν θυμάμαι πόσα χρόνια).. είχα ένα rebel 250, το πρώτο μου μηχανάκι με συμπλέκτη και πήγαινα με τον φίλο μου τον Γιώργη Ψάθα από Ιλιον-Ανω Λιόσια-Ασπρόπυργο-Μαγούλα-Μάνδρα-Μεγαρα όλο από μέσα και μέχρι Μέγαρα οδηγούσα εγώ.. Δεν αισθανόμουν ασφάλεια και σίγουρα όχι και ο φίλος μου..

- Πως οδηγάς έτσι (μου λέει;)
- Εεεεεε... τι εννοείς...;
- Και άρχισε ο Γιώργης πίσω μου να με βάζει αυτός μέσα στις στροφές με το σώμα του, και εγώ ανοιγόκλεινα το γκάζι.. (*)
- Πιάσε δεξιά.. Να το πάρω και εγώ λίγο...

(σκάτζα)

- Το πρώτο που κοιτάμε είναι πιέσεις ελαστικών!! Τις έχεις ελέγξει;
- Όχι...
(βάζουμε αέρα, πράγματι ήθελαν)

Και ξεκινάει μια απίστευτα γρήγορη στριφτερή βόλτα από τα Μέγαρα μέχρι την Ψάθα, με το rebel να ξύνει μαρσπιέδες σε κάθε στροφή!! ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ! ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΚΩΛΙΟΜΕΝΝΑ! Μου 'φυγε το ταμ τιριριμ λέμε! 

(*)Μετά από αυτό το μάθημα, και σε συνέχεια και με τα υπόλοιπα (όσα έπιασα όταν οδηγούσε) αισθάνθηκα για πρώτη φορά άνετα με τον εαυτό μου και με το μηχανάκι μου και έκανα την πρώτη μεγάλη βόλτα με το μηχανάκι μου. Τον γύρο της Πελοποννήσου..!!

Γιώργη σε ευχαριστώ πολύ ρε φίλε να σαι καλά!! Μαζί σου όμως δεν στέλνω ούτε φωτογραφία μου!! 

Τροποποιήθηκε από τον dionisis71

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τράβα βρες ένα σημείο με καλή ασφλρατρο...πως το λένε...αυτό το μαύρο πράμα στο δρόμο....μια σχετικά κλειστή στροφή....και πήγαίνε πάνω κάτω. Ε 1,2,3 θα συνηθίσεις και θα μεγαλώνεις την κλίση σου.....που σημαίνει ότι θα ανεβάζεις και χιλιόμετρα. (γιατί για να πλαγιάσεις θες χλμ...αλλιώς είναι για εφε και χρόνο χάνεις και κουράζεσαι και θα φας και καμιά άκυρη σαβούρδα) 

Το να διαβάσεις το δρόμο κτλ κτλ είναι θέμα εμπειρίας. Εγώ οταν τύχει και μπω πρώτος σε βόλτα αγχώνομαι (όχι για το δρόμο αλλά για τους πίσω....μη κάνω μαλακία, μην κάνουν μαλακία κτλ κτλ). Κάνοντας βόλτες θα στρώσει αυτό, αλλά και πάλι...σε σημεία που δεν γνωρίζω πάω κιουρία γιατί η φουρκέτα γαμιόσαντο.  

Καλά τα σχολεία αλλά τα λεφτά είναι εξωφρενικά για μένα....οπότε για όσους δεν είναι εφικτά, πάμε με την μέθοδο της εμπειρίας και του διαβάσματος για τα βασικά και λίγο παραπέρα. Βόλτα πάμε όχι να γίνουμε παγκόσμιοι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ ο ίδιος αν "ψάξεις" λίγο τον εαυτό σου θα δώσεις την απάντηση στου τι φταίει.. Αισθάνεσαι άνετα και ασφάλεια όταν οδηγάς...; και δεν μιλάω βέβαια για ΕΟ αλλά για επαρχιακό δρόμο.. Αν ΔΕΝ αισθάνεσαι ασφάλεια και ΑΝ ΔΕΝ είσαι σίγουρος το αν χειρίζεσαι σωστά τα "χειριστήρια" της μοτοσυκλέτας σου, τότε βρες κάποιον να σου δείξει άμμεσα ή πηγαινε όπως λέει και ο λαός εδω μέσα σχολείο!

Kαλημέρα στο γκρουπ υποστήριξης! 

Ανετα με τη μηχανή νοιώθω, να κανω και ταξιδάρα πλέον, ΑΛΛΑ σε σβέλτο ρυθμό, νοιωθω οτι δε πηγαινει η μηχανή εκει που τη θέλω.. |

Καλημέρα κ. Λάβα! 

ΥΓ. πιστέυω οτι οταν παω σε στροφιλίκι τώρα μετα την εμπειρια του οδοιπορικου, θα ειμαι πολυ καλυτερος απο πριν, ετσι νοιωθω τουλαχιστον. Αλλα ειδα οτι εχω πολυ πολυ δρόμο ακόμα. Μακαρι να μπορεσω να παω και σε κανα riding school... 

ΘΕΛΩ ΠΑΛΙ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΓΑΜ@ ΤΟ ΚΕΡΑΤΑΚΙ ΜΟΥ 

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης για όσους δε με ξέρετε,  έχω ήδη 2 τεχνητά ισχια. Τα έχω πριν πάρω καν δίπλωμα. 

Ενας ακομα λογος να κανεις το σχολειο εστω και με το KLE. Αυτο εχεις , αυτο οδηγεις.

Αυτη τη στιγμη δεν ξερεις ουτε τα ορια τα δικα σου, ουτε της μοτο και επειδη της μοτο μπορουν να αλλαξουν με σερβις στην αναρτηση, αλλα λαστιχα, καλυτερα φρενα, ο στοχος ειναι να μαθεις εσυ τα δικα σου ωστε να εισαι και να αισθανεσαι ασφαλης.

Ειμαστε ασφαλεις στην μοτο οταν πηγαινουμε στα 7/10 των δυνατοτητων μας. Αν δεν ξερουμε πιο ειναι αυτο το 7/10, αισθανομαστε αβολα, σφιγγομαστε αντι να ειμαστε χαλαροι και η μοτο δεν παει οπως πρεπει.

Σχολειο ASAP!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το να μάθεις τα των στροφών είναι ένα level μόνο του στο CSS...

Το πρώτο περιορίζεται στα βασικά. Να νιώσεις τη μηχανή, γυροσκοπικό, στάση σώματος, φρενάρισμα, λίγα απ'όλα...

Σε κάθε περίπτωση μόνοι μας δεν είναι εύκολο να μάθουμε. Πρέπει να έχεις μαζί σου έναν άνθρωπο που το κατέχει πραγματικά και να έχει την ικανότητα να εντοπίζει το παραμικρό σφάλμα σου.

Στο σχολείο, τιμόνια 15 - 20 ετών, ακόμη και κάποιοι ταξιδιάριδες που γύρισαν και Ευρώπη, έκαναν αρκετά λάθη. 15 - 20 χρόνια επαναλάμβαναν τα ίδια... λάθη! Ούτε οι ίδιοι τα αντιλήφθηκαν ποτέ, ούτε οι σύντροχοι τους...

Δε λέω.  Τα σχολεία είναι αλμυρά. Από την άλλη περνάς εκεί μια ολόκληρη μέρα, υπάρχει ασθενοφόρο, και το όφελος που αποκομίζεις μέσα σε αυτή τη μέρα είναι ανεκτήμητο. Μόνος σου θα χρειαστείς πάρα πολύ χρόνο στον δρόμο με αμφίβολα αποτελέσματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το μηχανακι παντως δεν ειναι σε καλη κατασταση (λαστιχα αναρτησεις ρουλεμαν) νομιζω πρεπει να ξεκινησεις απο εκει...Απο εκει και περα εισαι σιγουρος οτι θελεις να μπεις σε αυτο το τριπακι? Εγω οσες φορες εχω κινδυνεψει ειναι επειδη ειτε ακολουθουσα καποιον ειτε επρεπε να αποδειξω κατι. Πηγαινε με τους ρυθμους σου ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΦΤΑΣΕΣ αυτο εχω να πω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα! Ο @spyrosk42 με ξέρει.. στρίβω ΟΡΘΙΟΣ! :P

βασικά ψάχνομαι ψάχνομαι ψάχνομαι.... με πηδάν κατι σκούτερ αλλα ζμπούτσαμ... το ψάχνω ζγα ζγα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός. Κάθε αναβάτης αλλά και μηχανάκι έχει τους ρυθμούς του, τα όρια του. Δεν ακολουθείς κανέναν.

Τροποποιήθηκε από τον Ste7ios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγαινε με τους ρυθμους σου ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΦΤΑΣΕΣ αυτο εχω να πω.

εννουνται ολα αυτα , τη δικη μου ευχαριστηση ψαχνω.. αν ηταν να θελω να μη με περνανε θα ειχα σκοτωθει , τα παμε αυτα.. 

Αλλα αλλο αυτο, αλλο να θελω να βελτιωσω το πως στριβω. 

ζγα ζγα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το μηχανακι παντως δεν ειναι σε καλη κατασταση (λαστιχα αναρτησεις ρουλεμαν) νομιζω πρεπει να ξεκινησεις απο εκει...Απο εκει και περα εισαι σιγουρος οτι θελεις να μπεις σε αυτο το τριπακι? Εγω οσες φορες εχω κινδυνεψει ειναι επειδη ειτε ακολουθουσα καποιον ειτε επρεπε να αποδειξω κατι. Πηγαινε με τους ρυθμους σου ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΦΤΑΣΕΣ αυτο εχω να πω.

Ρουλεμαν και αναρτησεις ειναι για πεταμα, χτές. 

Επισης το αλλο που θυμάμαι, ειναι οτι οταν ειχα παρει το cbf το 250ρι του πατέρα μου, και μαλιστα μολις ειχα παρει το διπλωμα, δεν ειχα  τέτοια θέματα. Μπορει βεβαια επειδη ημουν τελειως ασχετος, να μη καταλαβαινα τιποτα .. 

Θα δειξει οταν το ξαναπαρω οταν θα κατεβω μυτιληνη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι δε με νοιάζει να ξυσω μαρσιπιεδες ποτέ, ούτε να τρέξω σε αγώνες στα 34 μου

Αλλα ρε γμτ,  στο  οδοιπορικό στην ομάδα είχαμε ένα σκουτερακι sym 300ρι δικαβαλο φορτωμένο. 

Εγω με το kle, μονος, μετά βίας μπορούσα να ακολουθήσω στις στροφές. Υπόψιν το παλικαρι που λέω, οδηγάει κι αυτός οσο εγω (δηλαδή ενάμιση χρόνο περίπου). 

Στρίβει τόσο καλύτερα το σκουτερακι; στρίβει τόσο χάλια το δίκο μου; παίζουν τόσο πολύ ρόλο οι αναρτήσεις του που έχουν γίνει τσίχλα; 

Το ενοιωθα λες και ότι για να στρίβει με τα ίδια χλμ πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερη κλίση. 

Τώρα η φταίνε οι αναρτήσεις που λέγαμε, η παίρνω τοοσο λάθος γραμμές και δε προλαβαίνω να ακολουθήσω. 

Εχω δει και διαβάσει όλα τα τα twist of the wrist κλπ..  

Εν τέλει εκτός από τον παράγοντα οδηγός παίζει τόσο πολύ ρόλο μεταξύ αυτων των 2 οχημάτων  και η κατάσταση του οχήματος; 

Γαβριήλ , θα δεις και στα βίντεο, γιατί ήσουν μπροστά μου, αν έμπαινες σωστά ή όχι, δεν θα το κρίνω εγώ, και εγώ τώρα μαθαίνω :laugh:

Εγώ έμπαινα, και σε κάθε στροφή του έδινα και λίγο, έβλεπα οτι με παίρνει, και δωστου, έβλεπα σε στροφή κλειστή, αλλά όχι τυφλή, οτι δεν ερχόταν κανείς απέναντι, του έδινα παραπάνω, με πέταγε απέναντι, έκανα δηλαδή ελεγχόμενη μακακία :laugh:

Αλλά παίζει ρόλο και σε τι κατάσταση είναι το μηχανάκι, εμένα ειναι 1,5 χρονών, και με λάστιχα μετζελερ, 6 μηνών. Παίζει ρόλο φαντάζομαι.

Αλλά, σε κάτι φουρκέτες, που ακολουθούσε ανηφόρα, δικαβαλο και με τα σαμάρια, δεν ανέβαινε με τίποτα :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γαβριήλ , θα δεις και στα βίντεο, γιατί ήσουν μπροστά μου, αν έμπαινες σωστά ή όχι, δεν θα το κρίνω εγώ, και εγώ τώρα μαθαίνω :laugh:

Εγώ έμπαινα, και σε κάθε στροφή του έδινα και λίγο, έβλεπα οτι με παίρνει, και δωστου, έβλεπα σε στροφή κλειστή, αλλά όχι τυφλή, οτι δεν ερχόταν κανείς απέναντι, του έδινα παραπάνω, με πέταγε απέναντι, έκανα δηλαδή ελεγχόμενη μακακία :laugh:

Αλλά παίζει ρόλο και σε τι κατάσταση είναι το μηχανάκι, εμένα ειναι 1,5 χρονών, και με λάστιχα μετζελερ, 6 μηνών. Παίζει ρόλο φαντάζομαι.

Αλλά, σε κάτι φουρκέτες, που ακολουθούσε ανηφόρα, δικαβαλο και με τα σαμάρια, δεν ανέβαινε με τίποτα :laugh:

Kαλα, θα πεσει πολυ αναλυση στο βιντεακι... 

Το καπελακι στο βγάζω παντως.. .
:v:

αναμενω το cbf ακι πως και πως, γιατι με τα test ride δε προλαβαινω να βγαλω ακρη.. 

Αναλυση αναλυση αναλυση, ψαξιμο και υπομονη, ολα θα γινουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρουλεμαν και αναρτησεις ειναι για πεταμα, χτές. 
Επισης το αλλο που θυμάμαι, ειναι οτι οταν ειχα παρει το cbf το 250ρι του πατέρα μου, και μαλιστα μολις ειχα παρει το διπλωμα, δεν ειχα  τέτοια θέματα. Μπορει βεβαια επειδη ημουν τελειως ασχετος, να μη καταλαβαινα τιποτα .. 

Θα δειξει οταν το ξαναπαρω οταν θα κατεβω μυτιληνη

Ε άρα λύθηκε το θέμα...άντε τωρα μας κωψοχολιασες με το πατινι (και να ταν κανα tmax να πω αντε...) για πάρε το cbfακι και κερασε τον άνθρωπο ένα παγωμένο ρόφημα με λεμόνι 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε άρα λύθηκε το θέμα...άντε τωρα μας κωψοχολιασες με το πατινι (και να ταν κανα tmax να πω αντε...) για πάρε το cbfακι και κερασε τον άνθρωπο ένα παγωμένο ρόφημα με λεμόνι 

Ti ρολο βαρανε τα ρουλεμαν στο στριψιμο οεο; απορια ειναι.. (του τιμονιου ειναι αλλαγμένο ) 

οσο για τα τσαγάκια, ας με κερναει οποιος θελει αρκει να βελτιώνομαι !  

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ρουλεμαν εξασφαλιζουν οτι κατα την κινηση της μοτοσυκλετας αυτη θα αντιδρα σαν ενα κομματι (συμφωνα παντα με τον σχεδιασμο του κατασκευαστη).

Αν εχουν τζογους επηρεαζουν την γεωμετρια της στο φρεναρισμα, στριψιμο, επιταχυνση καθως και την ελευθερη κινηση του τιμονιου, ψαλιδιου η των τροχων.

Αν τα αλλαξεις μαζι με ενα σερβις στις αναρτησεις θα νομιζεις οτι πηρες αλλο μηχανακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια παρακαλω καλως οριστε αλλον εναν κουλο στην παρεα... Εμενα! Ξερω οτι σιγουρα θελω λαστιχα (ειναι πλεον 3+ ετων), εμπιστοσυνη στη μηχανη και πολλα-πολλα περισσοτερα χιλιομετρα! Φυσικα και δεν παιζει να γινω Ροσι, Πεντροζα κτλ. αλλα ειναι κριμα να ειμαι συνεχεια σφιγμενος και να μην ευχαριστιεμαι την βολτα και τη μηχανουλα μου. Εχω cbr 600f και βλεπω κατι σκουτερ, παπια και αλλα ''υποδεεστερα'' μηχανακια, να με κανουν να ντρεπομαι που ειμαστε στον ιδιο δρομο.... Τεσπα τα ειπα, ξαλαφρωσα και ηρεμησα!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα