Jump to content
Sign in to follow this  
stavros-2stroker

Ένα ακόμα θέμα για αγορά παπιού . Daytona , φτηνό "επώνυμο" ή μτχ "ακριβό" ;

Recommended Posts

Εδώ και καιρό σκέφτομαι να αλλάξω κατηγορία και να πάρω ένα παπί για τους εξής λόγους :

- Βόλτα/εκδρομή που δεν πάει και παπί έχω να κάνω εδώ και πολύ καιρό καθώς όταν υπάρχει όρεξη δεν υπάρχει καθόλου χρόνος και όταν υπάρχει χρόνος δεν υπάρχει όρεξη ή μοτο-παρέα οπότε δεν μου χρειάζεται μεγαλύτερο μηχανάκι για αυτή την χρήση

- Όταν χρειάζομαι περισσότερο το μηχανάκι δεν μπορώ να περιμένω ανταλλακτικά , δεν έχω χρόνο να πηγαινοέρχομαι σε αντιπροσωπείες ούτε μπορώ να έχω το μηχανάκι ακινητοποιημένο δηλαδή θέλω ετοιμοπαράδοτα ανταλλακτικά .

- Θέλω να μπορώ να παρκάρω εύκολα και να μην ψάχνω μέρος για να παρκάρω λες και οδηγάω αυτοκίνητο (ακόμα και με το cbf που δεν έχει και τις μεγάλες διαστάσεις με έχουν κλείσει πολλές φορές αυτοκίνητα στη δουλειά μου αφήνοντας ένα κενό που χωράει ... παπί ) και όταν θα μου το ρίξουν να μην χρειαστεί ένας μισθός να το επισκευάσω . 

- Μικρότερη κατανάλωση . Το 250 αν και "καρμπυρατερατο" δεν καίει πολύ αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο τα χλμ να αυξηθούν (χωρίς να είναι πολλά συνεχόμενα για το παπάκι) και σε αυτό το ενδεχόμενο η διαφορά θα φανεί. 

και  ανασταλτικοί παράγοντες για την αγορά παπιού είναι ... ένας 

-  Λίγο γκάζι-ενεργητική ασφάλεια . Εδώ θα πρέπει να προσαρμόσω την οδήγηση μου , δηλαδή κομμένες οι προσπεράσεις και κομμένη η "εθνική" (σε εισαγωγικά γιατί ... ΒΟΑΚ) 

O προϋπολογισμός aka budget κυμαίνεται από τα 1300€  που κοστίζει το (DieYoung) DY125 μέχρι οριακά στα περίπου 1800€ που κοστίζουν crypton 110 και wave 100i. Τα μεταχειρισμένα τα αποκλείω καθώς στη περιοχή μου όλα είναι μ!@#$%^& εκτός αν βρεθεί κάποιο ειδική περίπτωση (που δεν το νομίζω) γι΄αυτό βάζω στον τίτλο και ακριβό μτχ . 

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τα Daytona nova 100 και Dy125 και πιο να προτιμήσω μεταξύ των 2 και τι γνώμη σας για το αν αξίζει το crypton τα +500€ τα οποία πλέον είναι (σχεδόν) ένας μισθός και τα θεωρώ αισθητή διαφορά. 

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Nova 100 εδώ με 24500χλμ. Βάρος μου 70κιλά. Χρονια κατοχής 3.

Εαν εξαιρέσεις στην αρχη που ειχα ενα θεμα με το καρμπυρατερ...οπου το αλλαξανε στην εγγυηση ενω τελικα στην πορεια αποδείχτηκε οτι ηταν θεμα ρύθμισης(μακρυα απο εξουσιοδοτημενα), και λιγο σκουριασμα στην εξατμιση στο ύψος της μανιβελας(απ οτι μου παν φιλοι το ιδιο συμβαινει και σε πιο ακριβα πάπια), δεν εχει παρουσιάσει αλλη ασθένεια.

Εχω κανει μια αλλαγη αλυσιδογραναζα στις 20.000χλμ.

Απο συμπεριφορά μιας και εχω και μηχανη, απο εκει που πήγαινα αριστερα με το παπι παω δεξια...και με υπομονη,κανω την δουλεια μου. Συμβιβάζομαι αναλογα το όχημα που οδηγώ...αμαξι...παπι..μηχανη.

Εαν εχεις τα χρηματα που λες και δεν θα σου λείψουν πηγαινε προς τα honda,Yamaha που ειπες...το οτι δινεις παραπανω πχ 600 ευρω δεν αγοράζεις μονο ονομα καλυτερο...ολο και κατι καλυτερο θα εχουν απο τα daytona.

Εαν ομως ζοριζεσαι και εισαι πιο κοντα στο χιλιαρικο τοτε τα DieYoung :) ειναι καλη περιπτωση και αμα σου βγαλει κατι το φτιαχνεις με τα λεφτα που εχεις γλυτωσει. Συνηθως ομως αμα διαβασεις και εδω μεσα δεν βγάζουν θεματα αμα τους κανεις τα σερβις τους και δεν τους τα δινεις στο χερι.

Dy100 η 125 μεγάλη διαφορα δεν θα δεις και το 100αρη λενε οτι εχει πολλα πραγματα ιδια με το supra,επισης το 100ρη το βρισκεις στα 1100€.

Καλή αγορα οτι και να παρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φτηνο μεταχειρισμενο honda παλιο αν ειναι να το κρατσεις χρονια 

και ανταλακτικα παντου. αλλα δεν θα χρειαζεσαι και πολλα

κινεζικα ή αλλες μαρκες μπορει να βρεις και ποιο φτηνα αλλα δεν θα εχουν οσα ανταλακτικα εχει ενα honda και σε τετειες τιμες.

και δεν ξερεις αν η dayang θα υπαρχει σε 10 χρονια και αν θα μπορεις να βρεις ανταλακτικα σε μερικα χρονια για ενα παλιο μοντελο της απλα πηγαινοντας σε ενα συνεργειο.

οταν κατι πουλαει πολυ και εχει και καλο ονομα υπαρχουν πολλα ανταλακτικα φτηνα.

αν πας σε κινεζικες μαρκες (λιφαν) εχω δει τρελες βλαβες παντου και σε 3 χρονια θα ειναι για πεταμα ολοκληρο.

glx,supra,astra εχουν πουλησει πολυ και ολη η ασια φτιαχνει φτηνα ανταλακτικα για αυτα,εχουν πουλησει και ελλαδα πολυ και για πολλα χρονια οποτε υπαρχουν πολλα ανταλακτικα μεσα στα συνεργεια.

dy 50 ειχε ενας φιλος μου. βαρεσε μπιελα. μπηκε λιφαν 110 και μετα απο 7 χρονια ολα καλα.  τριζει μονο το ενα απο τα 2 δισκοφρενα μπροστα απο τοτε που το αγορασε και τα πλαστικα δεν ειναι τοσο καλα αλλα δουλευει μια χαρα. απο συντηριση μονο οταν θυμιθει. δηλαδη σχεδον τιποτα και αυτο αντεχει. καλη αντιγραφη supra

kymco 50 βαρεσε σασμαν (αλλα έτρωγε σκίσιμο) μπηκε λιφαν 125. καιει παραπανω απο οσο πρεπει για παπι.

τριζει ολοκληρο και δειχνει οτι δεν θα αντεξει πολυ ακομα. (πχ χαλασε η μανιβελα,σπασμενα ραγισμενα πλαστικα,χαλασενη μιζα,εσπασε το κεντρικο σταντ,το πλαινο δεν δειχνει οτι θα αντεξει για πολυ ακομα δεν δουλευουν τα φρενα= χανει πιεση καπου στις τρομπες-δαγκανες αν το αφισεις για καιρο χωρις χρηση.

το ποιο καλο-αξιωπιστο συνολο και φρεσκο αυτη την στιγμη ειναι το crypton x 135 αν βρεις μεταχειρισμενο σε αυτη τη τιμη. νομιζω με 1500 βρισκεις

ολη μερα τερμα να το πας δεν θα παθει τιποτα. στην περιοχη μου εχουμε καμια 30αρια+ τα περισσοτερα τα εχουν πιτσιρικαδες που τα λιωνουν καθε μερα, κοφτες σουζες κτλ.

αυτο γινεται για πολλα χρονια καθος στο σχολιο μου οταν πρωτο βγηκε το x το αγορασαν πολλοι και ακομα το αγοραζουν σχεδον ολοι οι πιτσιρικαδες.

μονο στην ταξη μου (20 ατομα ειχαμε 5 καινουρια χ) ολα δουλευουν μετα απο τοσα χρονια και ειναι σαν καινουρια χωρις να εχουν βγαλει βλαβες.

και δεν βγαζουν προβλημα, δεν εχω δει κανενα σοβαρο προβλημα σε μοτερ ή περιφεριακα

και τα περιφεριακα του, πλαισιο,αναρτισεις,πλαστικα,ηλεκτρικα,μεταλλα ειναι οτι καλητερο μπορεις να βρεις στην αγορα.

το μοναδικο που μετα απο 5 χρονια χρησης θα ειναι σχεδον οπως το αγορασες χωρις σκουριες,ξεθωριάσματα,τριξηματα,προβληματα και φθορες απο τον χρονο.

παει και 125km τελικη πραγματικα και υδροψικτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εαν βρεις καλο Χ και οχι απο πιτσιρικα μεχρι 25000 χλμ και μεχρι 1800 ευρω να το παρεις. Ειναι το καλυτερο σε ολα παπι. (αν και του ξαδεφου μου ισως καει λαδι, ακομα δεν ειμαι σιγουρος αλλα πεταει ασπρη καπνα, με 40000 χλμ και 3ο χερι)

Τωρα θα παινεψω το σπιτι μου για να μην πεσει και με πλακωσει.

Προτεινω να παρεις το ψεκαστο ινοβα. Ειναι φανταστικο μηχανακι. Εχει καταναλωση σε ανηφορες και δικαβαλα με κανονικο γκαζι 2.2/100 και αν το πατησεις δε θα ανεβει πανω απο 2.6. Εχει αυτονομια 150-180 χλμ.

Φωτα αναρτησεις και φρενα αριστα! (στο ψεκαστο δεν τριζει το ταμπουρο)

Σελα=πολυθρονα

Θεση οδηγησης ΥΠΕΡ-βολικη.

Με δυο ατομα θα υστερει σε γκαζι αλλα με ενα ατομο και ενα γραναζωμα 14-38,39 μεταμορφωνεται.

Περισσοτερα θα γραψω οταν εχω χρονο.

Αν οπωσδηποτε θες καινουριο προτεινω το νεο σουπρα Χ (καθισα σημερα πανω του και ειναι καταπλικτικο σαν θεση οδηγησης (εχω 1.77 υψος)) και θα το βρεις μεχρι 2350 ευρω

Τροποποιήθηκε από τον achilleasv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου μακριά από κινέζικο εγώ έχω πάρει ένα. Daytona sonic 125 καινούργιο 1000€ το οποίο φτιάχνεται από το εργοστάσιο της lifan από την αρχή όλο προβλήματα και ακόμη το μηχανάκι δεν έχει φτιαχτεί όλο στα συνεργεία είμαι πάρε όσο ποίο επώνυμο μπορείς έστω και μεταχειρησμενο 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα