Jump to content
corto

Suzuki V-Strom 650 XT ή BMW F 700 GS?

Recommended Posts

Χαίρετε σε όλους τους πεπειραμένους και μη bikers.

Εδώ και κάποιον καιρό σκέφτομαι να αντικαταστήσω τις βέσπες -με τις οποίες κυκλοφορώ εδώ και μια δεκαετία, και στις οποίες έχω ιδιαίτερη αγάπη, ιδιαίτερα τις παλιές δίχρονες - με μια μεγαλύτερη μηχανή που να μπορεί να με πάει και εκτός πόλης, όχι απαραίτητα σε κακοτράχαλους δρόμους, αλλά σίγουρα σε επαρχιακούς δρόμους, μικρά ή μεγάλα ταξίδια και βατούς χωματόδρομους. Ταυτόχρονα, σκοπεύω να χρησιμοποιώ τη μηχανή σαν καθημερινό μέσο μετακίνησης όσο γίνεται στην πόλη, αφού σπάνια κατεβαίνω κέντρο με αυτοκίνητο. Έχοντας δει αρκετά μοντέλα και πάρει πολλές γνώμες, έχω καταλήξει στα ακόλουθα δύο:

Suzuki V-Strom 650 XT
BMW F 700 GS

Αναφέρομαι σε καινούρια μηχανή έτους 2015-2016. Θα ήθελα τι γνώμη σας, αν κάποιος έχει τύχει να οδηγήσει κάποιο απ΄τα δύο παραπάνω μηχανακία ή έχει κάποια άποψη για την καταλληλότητα των μηχανών για τη χρήση που θέλω, τα έξοδα συντήρησης κλπ... Το κόστος αγοράς είναι περίπου το ίδιο, μαζί με τα αξεσουάρ (η BMW λίγο πιο ακριβή αλλά όχι σημαντικά).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα φώτα σας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

με την καταλληλοτητα δεν εχεις κανενα θεμα κ με τα δυο

παρε αυτη που σου αρεσει περισσοτερο...εμφανισιακα

η σουζουκι εχει προσφορα 5 χρονια δωρεαν σερβις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ibar132 thanks για την απαντηση. Η αληθεια ειναι οτι βρισκω το V-strom πιο ομορφο και το κοστος του σερβις ειναι ενας σημαντικος παραγοντας...Απ'την αλλη προτιμω ελαφρώς την οδηγική θέση του BMW και το χρηματοδοτικό της πρόγραμμα έχει καλύτερους όρους, για τα χρήματα που διαθέτω...θα το ρίξω κορώνα γράμματα :-)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα 9Κ το Suzuki (το XTouring μοντέλο, το απλό v-strom είναι στα 8Κ), στα 10Κ περίπου το GS700, και μετά ανάλογα τα "δώρα" του θα σου δώσουν, πάνω κάτω όλοι δίνουν κάποιο στάνταρντ παραπάνω εξοπλισμό (χούφτες, καρίνα, θερμαινόμενα γκριπ, θέσεις για βαλίτσες κλπ)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το 700 εχει αλουμινενιες ζαντες αρα σε βολευει κ το απλο βεστρομ

2000 η διαφορα+1000 απο τα σερβις =3000...ειναι σεβαστη διαφορα

αλλα...η κ@υλα πληρωνετε αδερφε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποψη μου είναι 1ον ανεβα και στα 2 πάνω και 2ον αν μπορείς οδηγησε τα ενα μισαωρο κανοντας μια διαδρομη παρόμοια με αυτην που θα το χρησιμοποιείς. Αυτός ειναι ο καλύτερος οδηγός. εγώ βεβαια όταν έψαχνα την πρωτη μου μηχανή πήγα κατευθείαν στο μονοκυλινδρο 650cc F650gs χωρίς να κοιτάξω καν τίποτα άλλο. Ανεβηκα πρωτα στη μηχανη ομως και ηταν κουτί...η επόμενη ηταν η δικύλινδρη 800cc F650gs. To δικύλινδρο F650gs είναι άλλο επίπεδο από το μονοκυλινδρο. Δεν ξερω σε σχεση με το Vstrom αλλά τουλάχιστον σε σχεση με το μικροτερο gs η μηχανή πάει τρένο και ενω στον αυτοκινητοδρομο δεν πιστευα οτι θα εχουν διαφορα μεγαλη παρόλα αυτά το δικυλινδρο είναι πολύ πιο σταθερό. Με το μονοκυλινδρο bmw δεν ειχα κανενα θεμα. μεχρι στιγμής ούτε με το δικυλινδρο...αλλά και το Suzuki είναι δοκιμασμενη συνταγή. προσωπικά βεβαια δεν υπηρχε περιπτωση να διαλέξω το suzuki. η επομενη μηχανη θα ειναι μαλλον ή το καινουριο f700gs ή το f800gs...

Δλδ αν είχα δυνατότητα για καινουριο θα επελεγα ενα απο αυτα τα 2 που σου εγραψα παραπάνω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το suzuki που το οδηγησα μου φάνηκε αχρωμο, οπότε θα οδηγουσα και την bmw οπωσδήποτε, μιας και είναι πιο όμορφη από το vstrom κατά τη γνώμη μου, για να βγάλω άκρη! Οδήγησε τα και τα δύο όπως λένε και από πάνω! 

Εκτός και αν μπορείς να πάρεις το v strom το χιλιαρι :_devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία διλήμματα, ιδίως όταν πρόκειται για ολοκαίνουρια μηχανούλα! 

Όντως ένα test ride θα είναι βασικό κριτήριο αγοράς.Σίγουρα θα έχεις ρωτήσει τιμές αλλά έχω την αίσθηση ότι το vstrom καλά εξοπλισμένο δεν ανεβαίνει πάνω από 9 ενώ η f 700 άνετα φτάνει τα 11.Αν ισχύει αυτό κ η διαφορά είναι πάνω 1,5 χιλιάρικο + τα 5 χρόνια εγγύησης, θα πήγαινα προς suzuki.Αν πάλι δε μ'ένοιαζαν τόσο τα χρήματα, ισως να λοξοκοίταζα και αυτό :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις το V-Strom το απλό στα 8000Euro, και θα εξοικονομήσεις αμέσως 2.000 από την BMW, που μπορείς να τα δώσεις σε Full ταξιδιωτικό εξοπλισμό! Επίσης είναι σημαντικός παράγοντας τα 5 χρόνια εγγύηση της Suzuki! Κάτι που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου! Από εκεί και πέρα όποια σου κάθεται καλύτερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το suzuki που το οδηγησα μου φάνηκε αχρωμο, οπότε θα οδηγουσα και την bmw οπωσδήποτε, μιας και είναι πιο όμορφη από το vstrom κατά τη γνώμη μου, για να βγάλω άκρη! Οδήγησε τα και τα δύο όπως λένε και από πάνω! 

Εκτός και αν μπορείς να πάρεις το v strom το χιλιαρι :_devil:

Να σου στειλω κανα βιντεακι στο youtube να δεις και το μοτερακι του v2?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σου στειλω κανα βιντεακι στο youtube να δεις και το μοτερακι του v2

Ε και; προφανως και το μοτερ ειναι πολύ καλό, το ξερουν άπαντες αυτό. Εγώ ειπα οτι εμένα  μου φάνηκε άχρωμο, οσο το οδήγησα στη πίστα, οπως μπορω εγώ να το οδηγήσω. Τωρα αν καποιος χερας το παει τάπα, παλι δε μου λέει κατι εμένα.  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε τοτε εσενα ολα αγχρωμα θα σου φαινονται,οπως εσυ μπορεις να τα οδηγησεις.

Aν εχεις μετοχες της suzuki, σε καταλαβαίνω. Αλλιως δε καταλαβαινω τα προβληματα μερικων εδω μεσα, που προσβάλλονται οταν καποιος εχει διαφορετικη γνωμη για μια ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ, ενα μηχάνημα. :wallbash:

Ελεος, και αν θες στειλε pm, γιατι αλλο ρωτησε ο ανθρωπος που εθεσε το θεμα... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δινει ενας ανθρωπος 10 χιλιαρικα για μηχανη,ρωταει κατι εξειδικευμενο,και ερχεσαι εσυ με μια γυρα στα Μεγαρα σε προμοσιον ιβεντ με μια μηχανη που μονο σε φωτο ειχες δει να πεις οτι σου φανηκε αγχρωμη.

Πες μας ακριβως τι σου φανηκε αγχρωμο,να ξερω τι θα πω και στο συμβουλιο των μετοχων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δινει ενας ανθρωπος 10 χιλιαρικα για μηχανη,ρωταει κατι εξειδικευμενο,και ερχεσαι εσυ με μια γυρα στα Μεγαρα σε προμοσιον ιβεντ με μια μηχανη που μονο σε φωτο ειχες δει να πεις οτι σου φανηκε αγχρωμη.

Πες μας ακριβως τι σου φανηκε αγχρωμο,να ξερω τι θα πω και στο συμβουλιο των μετοχων.

Οποιοσδήποτε δίνει δεκα χιλιάρικα για μηχανή, καλα θα κάνει να εμπιστεύεται οτι μπορεί να αποκομησει απο τις αισθήσεις του αν την οδηγήσει, και απο όσο πιο πολλές γνώμες μπορεί να πάρει, και απο την κρίση του. 

Τώρα, το γιατί απαγορεύεται να μου φαίνεται εμένα αχρωμο κάτι, και γιατί πρέπει να έχω οδηγήσει κάτι τουλάχιστον το γύρο τον κόσμου για να πω μια υποκειμενικη γνώμη και πολύ περισσότερο να δώσω αναφορά σε οποιοδήποτε, δε ξερω. 

Εσύ πάλι, θα μπορούσες να μας πεις την αποψη σου, αν θες να συνεισφερεις, ωραια και καλα, χωρίς τα σχόλια που κανεις. Θα μπορούσες να πέις και γιατι διαφωνείς, και να πω και γω τη μικρή μου εμπειρία, ετσι για να γίνει ωραία κουβέντα και να αποκομησει κάτι ο θεματοθετης. 

Καλή συνέχεια στο συμβούλιο των μετοχών... 

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολη η επεμβαση εγινε γιατι σου φανηκε αγχρωμο λογω των οσων εχεις ακουσει εδω μεσα. Τα φιλια μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανεβα και στα δυο. Μετα αποφασιζεις ποιο σου αρεσει. Το bmw ειναι πιο περιπετιωδες και ευκινητο, το dl ειναι πιο ταξιδιαρικο. Και τα δυο ειναι οικονομικα. Εντος πολης για καθε μερα θα επελεγα μαλλον bmw.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα