Jump to content
keleki

Αναζήτηση επόμενης μηχανής.

Recommended Posts

Καλησπέρα σας , μετά από 2,5 χρόνια και 38000 χιλιόμετρα με το Beverly , νομίζω πως ήρθε η στιγμή να γίνει αναβάθμιση . Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μία ψαχτική αλλά δεν καταλήξει κάπου.

Έτσι λοιπόν ζητάω και τις δικές σας γνώμες-βοήθεια ( όντας πιο έμπειροι ) σε αυτήν μου την αναζήτηση. 

Λίγα λόγια για το τι ψάχνω : Μία μηχανή την οποία θα την χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και επίσης για εκδρομές ( θέση οδήγησης προς το όρθιο ). Με ενδιαφέρει να έχει καλό στήσιμο και ικανοποιητικά φρένα . Πολύ σημαντικό να έχει νορμάλ κατανάλωση καθώς κάνω αρκετά χιλιόμετρα . Το budjet ( δεν είναι καθορισμένο 100% ) θα έλεγα μέχρι τα 6000 ( για καινούριο ίσως και λίγο περισσότερο ) . Τα δύσκολα τώρα. Είμαι 1,90 και ζυγίζω αρκετά , οπότε μάλλον τα γυμνά τα ξεχνάω . 

Μηχανές που έχω στο μυαλό μου :

1) Yamaha TDM 900

2) Honda Cbf 600 s 

3) Kawasaki Versys 650

4) Yamaha Fazer 800 

( η αρίθμηση είναι τυχαία ) 

Προς τα yamaha έκλεινα στην αρχή ΑΛΛΑ το μεν Fazer από ότι διαβάζω μάλλον ξεφεύγει από άποψη κατανάλωσης και το δεν TDM κυκλοφορεί ο αστικός μύθος ότι είναι δύστροπο στις στροφές. Για το 900 δεν ξέρω δεν έτυχε να το οδηγήσω, αλλά ένα 850 που οδήγησα ήταν όντως δύστροπο ( ίσως έφταιγε το συγκεκριμένο γιατί αργότερα έκανε service την μπροστά ανάρτηση και βελτιώθηκε ) . Οπότε αν ισχύει κάτι αντίστοιχο στο 900 και με ελατήρια μπροστά και κάνα αμορτισέρ ή service και αλλαγή ελατήριου πίσω βελτιώνεται η κατάσταση , τότε μπαίνει μέσα στο παιχνίδι. Στα συν του θα έλεγα η νορμάλ κατανάλωσή του , η αξιοπιστία του και γενικά το χαμηλό κόστος service . 

Το Kawasaki από ότι διαβάζω είναι ένα αρκετά καλό μηχανάκι με χαμηλό κόστος συντήρησης και χρήσης , αλλά δεν το έχω ψηλά στις επιλογές μου λόγω περίεργου σχήματος ( το ενδιάμεσο μοντέλο τρώγεται , το τελευταίο είναι ωραίο αλλά μόνο καινούριο ) και λόγω του ήχου του που προσωπικά δεν μου αρέσει. 

Το Honda δεν το υπολόγιζα , αλλά σήμερα διάβαζα κάποια θετικά σχόλια ότι παρόλο που είναι 4Κ δεν ξεφεύγει σε κατανάλωση μέσα στην πόλη. Έχει ικανοποιητικά φρένα ( μιλάω για το injection με τα τριπίστονα ) καλό στήσιμο και όρθια θέση οδήγησης. Για service και γενικά τι βλάβες βγάζει , δεν ψάχτηκα η αλήθεια είναι. 

Αυτά αιωρούνται στο μυαλό μου , περιμένω λοιπόν και τα δικά σας σχόλια είτε για διορθώσετε κάτι που να μην έγραψα σωστά είτε να προτείνετε κάποια άλλη μηχανή. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!!  :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ούτε εγώ έχω μεγάλη εμπειρία, αλλα πάνω από όλα μετράει το να τα οδηγήσεις...  

Λεπτομέρειες από τους υπόλοιπους! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tiger 1050;

Μεγάλη αγάπη το έχω αλλά νομίζω ότι ξεφεύγει από άποψη εξόδων..... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω ακριβώς να σου πω την αλήθεια αλλά για την κατανάλωση τουλάχιστον ακούγονται πολύ νορμάλ πράγματα. Το γεγονός πάντως που σου αρέσει όπως λες νομίζω πως δεν πρέπει να το αγνοήσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τα τέσσερα που παραθέτεις και κρίνοντας από αυτά που ζητάς,θα διάλεγα το versys.Εννοείται πως το καινούριο είναι καλύτερο και αρκετά ομορφότερο αλλά κοστίζει κοντά στα 8 με abs.

Αν έπρεπε να προτείνω κάποια άλλα --->  F650GS, ER6F και tiger 800.

To 1050 καίει πάνω από 7λίτρα/100χλμ μέσα στην πόλη.

Τροποποιήθηκε από τον efkola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να βλέπεις πώς κάθεται ένας άνθρωπος στα μέτρα σου σε όποια μηχανή ενδιαφέρεσαι, δες εδώ: http://cycle-ergo.com

Για την κατανάλωση, μπαίνεις εδώ: http://www.fuelly.com/motorcycle

Ξάδερφος έχει 600άρι fazer προς πώληση, αν ενδιαφέρεσαι, στείλε πμ για αγγελία...

:thumbsup1: 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΤ 660

Varadero

Γενικότερα κοίτα μηχανάκια για ψηλούς. 

Σχεδον σε ολα αυτά που έγραψες θα διπλωνεις σαν σουγιας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΤ 660

Varadero

στο fazer ναι, στο versys λες να διπλωνει και κει; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε fazer 600 όντως δίπλωνα και γενικά μου φάνηκε λίγο μικρό. Σε Versys δεν έχω ανέβει, το έχει ένας συμφοιτητής όμως και θα το δοκιμάσω. Σε fazer 800 δεν έχω ανέβει . Σε mt 09 που ανέβηκα , ήταν άνετο μεν αλλά σαν μέγεθος και αυτό είναι μικρό. 

Σε γενικές γραμμές ψάχνω κάτι τουλάχιστον 2κύλινδρο, λίγο δυνατό ( μην είναι 50 άλογα ) γιατί είμαι και βαρύς αλλά το θέλω και για ανοιχτούς δρόμους. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειμαι 1,9μ κ 98κγ..στο cbf600sa κουμπωνα μια χαρά..μηδεν προβλήματα,ελαφρώς σκυφτή θέση οδήγησης που είναι ότι πρέπει για ταξιδι(καλυτερη από εντελώς όρθια),6λτ/100χλμ εντός πόλης το καρμπυρατέρ,καταπληκτικά φρένα..για ότι άλλο χρειαστείς,μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειμαι 1,9μ κ 98κγ..στο cbf600sa κουμπωνα μια χαρά..μηδεν προβλήματα,ελαφρώς σκυφτή θέση οδήγησης που είναι ότι πρέπει για ταξιδι(καλυτερη από εντελώς όρθια),6λτ/100χλμ εντός πόλης το καρμπυρατέρ,καταπληκτικά φρένα..για ότι άλλο χρειαστείς,μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Περιεκτικότατος !! Για πες μου σε παρακαλώ , βγάζουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα τα συγκεκριμένα μηχανάκια . Επίσης , στις στροφές τι συμπεριφορά έχει ? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μονο πρόβλημα(λένε,μιας κ εγω δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα) ειναι η μικρη μπαταρια που λύνεται ευκολα (αν σου παρουσιασει ποτρ θεμα) αν βάλεις μεγαλύτερη..στις στροφές δεν είναι πίστας,δεν είναι σουπερμοτο,δεν είναι όμως κ on off..ειναι αρκούντως σκληρή για εντός οριων διασκέδαση,αρκούντως μαλακή για χλμ σε ταξίδι..κατα την ταπεινή μου άποψη ειναι η καλυτερη στην κατηγορία της,μιας κ κάνει τα πάντα αρκούντως καλα.αν δεν υπήρχε η cbf θα κοιτούσα το βερσυς,που πλησιάζει πολυ αυτό το all around

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΤ 660

Varadero

Στα 3 πρωτα που εχω κατσει δεν διπλωνω σαν σουγιας (1,88, 120+ κιλα). Ειδικα στο πρωτο ειμαι 100% ανετος.

Το tdm εχει μεση καταναλωση γυρω στο 5 (εχει απο τις χαμηλοτερες καταναλωσεις για 2Κ μηχανη), ειναι αρκετα ταξιδιαρικο, ειναι παπι στην πολη λογω λεπτης σιλουετας και υψηλης ροπης, ειναι αρκετα οικονομικο στα σερβις του, ειναι ασπαστο, ειναι απο τα ποιοτικοτερα μοτορια της yamaha, εχει φρεναρες, και στις στροφες ειναι μια χαρα. Το προτεινω ανεπιφυλακτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω, αλλα μαλλον θα ειναι καλυτερα απο τα στριτ που αναφερθηκαν.

Εγω δεν ειχα ποτε τετοια προβληματα καθοτι η μεζουρα σταματησε κανα ποντο με δυο κατω απο το 1,80

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ύψος μη σε προβληματίζει...εδώ βλέπεις οδηγούς ss πάνω από 1.85-1.90,στα street θα κολλήσουμε...είναι νομίζω θέμα συνήθειας εκτός και αν νιώθεις πως δεν κουμπώνεις σωστά ή για κάποιο λόγο δε σου κάνει μία συγκεκριμένη θέση οδήγησης, εκεί αλλάζει το θέμα.

Επειδη ομως δεν εισαι μόνο ψηλός αλλά και μεγαλόσωμος,πιθανότατα ένα οn-off θα ταίριαζε καλύτερα στο σωματότυπο και τις ανάγκες σου.Καβαλώντας στατικά κάποιες ίσως να σου λυθούν οι απορίες...στατιστικά πάντως στο δρόμο οι πιο ψηλοί οδηγοί που θυμάμαι,καβαλάνε κυρίως varadero, GS και vstrom!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το vstrom εχει ιδανικες γωνιες για καποιον μεχρι 1.85 το πολυ. Πιο πανω ξεκινα να νιωθει λιγο διπλωμενος, σε σχεση με ενα tdm,  το οποιο θεωρω οτι προοριζεται για ατομα ανω του 185. Μιλαω παντα για σταση σωματος και οχι για ανεμοκαλυψη ή ανεση.

Παντως, απο την μικρη εμπειρια μου στον χωρο εχω καταλαβει οτι το σημαντικο για ανεση δεν ειναι τοσο οι γωνιες, οσο η σωστη σελα, η σωστη αναρτηση και η σωστη ανεμοκαλυψη. Οι γωνιες, επισης, δεν ειναι τοσο σημαντικες οσο το να μας "γεμιζει το ματι" η μηχανη οταν καθομαστε πανω, δηλαδη να αισθανομαστε εναν σχετικο ογκο μοτοσυκλετας απο κατω μας ωστε να μη νιωθουμε οτι καβαλαμε ποδηλατακι 

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα