Jump to content
panagos_

Ερώτηση για πατέντα σε φιλτροκούτι απο c50

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.Ονομάζομαι Παναγιώτης, έιμαι 34 ετών απο τη Μαγνησία και έχω στη κατοχή μου ένα c50.Είμαι νέο μέλος στη παρεα σας, αλλά διαβάζω καιρό το forum σας.Το παπί μου ένα c50 του 88,φορά ένα κινητήρα απο astrea.Πρόσφατα έκανα επισκευή (κυλινδρος-πιστόνι) και αποφάσησα να βάλω το φιτροκούτι του c50 με σωλήνα απο astrea μιας και φορώ 16mm carb με τα μαμά τα ζιγκλερ και κανονική εξάτμιση, για να πάψω να έχω θέματα με βροχές, αέρα, γενικά θέλω το μοτερ όσο πιο μαμα γίνεται.Το προβλημά που παρατήρησα μιας που είμαι στη διαδιακασία του στρωσίματος, μόλις περνώ τα 40-45χλμ το, το μηχανάκι κάνει διακοπές σαν να μπουκώνει.Έχω την εντύπωση ότι μένει απο αέρα.Θα δοκιμάσω να βγάλω εσωτερικά το φίλτρο(σκέτο φιλτροκούτι), να δω εάν θα επιρεαστεί κάπως η απόδοση,αλλιώς έχετε κάτι άλλο να προτείνετε χωρίς να απαιτείτε η αφαίρεση του φιτροκουτιού;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

βγαλε το φιλτροκουτι και κανε μια βολτα να δεις αν αλλαξε κατι.

μπορει να εχετε χασει δοντι στο χρονισμα και να μην φταιει το φιλτροκουτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλιως μπορεις να βαλεις μια φιλτροχοανη απιντο η οποια δεν επιτρεπει στο νερο να περασει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βγαλε το φιλτροκουτι και κανε μια βολτα να δεις αν αλλαξε κατι.

μπορει να εχετε χασει δοντι στο χρονισμα και να μην φταιει το φιλτροκουτι.

Φίλε Ανδρέα έβγαλα το φιλτροκούτι,φόρεσα μια φιλτροχοάνι και στοπ οι διακοπές.Δοκίμασα να πάλι το φιλτροκούτι χωρίς το χάρτινο φίλτρο αέρα,χωρίς όμως αποτέλεσμα.Μόλις φτάνει στις μεσαίες στροφές ο κινητήρας κάνει κομπιάζματα.

Αλλιως μπορεις να βαλεις μια φιλτροχοανη απιντο η οποια δεν επιτρεπει στο νερο να περασει...

Φίλε Αχιλλέα θέλω το παπάκι αν υπάρχει δυνατότητα να το δουλέψω με φιλτροκούτι.

Άλλαξα επίσης καρμπυρατέρ.Έβαλα ένα roc 16ρι, με αυτό είναι ακόμη χειρότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να κοψεις τις σωληνες που εχει επανω το φιλτροκουτι και να ανοιξεις την διαμετρο στις τρυπες. Επισης και παραπανω τρυπες θα ηταν καλο να γινουν. Σωληνα βαλε καποιον αρκετα ακαμπτο γιατι μου εχει τυχει (σε αυτοκινητο βεβαια) να ρουφαει και να παραμορφωνει τον σωληνα (ευκαμπτος γαρ..) και να κανει μπουκωματα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

vaggo ευχαριστώ για τη συμβουλή σου (Μπορεις να κοψεις τις σωληνες που εχει επανω το φιλτροκουτι και να ανοιξεις την διαμετρο στις τρυπες.) ,αυτό ετοιμαζόμουν να κάνω γιατί με επιπλέον τρύπες δεν έγινε τίποτα.Ευτηχώς όμως κατάφερε ένας φίλος με λίγη πατέντα να τοποθετήσει το φιλτροκούτι απο το astrea και ο κινητήρας δουλεύει άψογα!! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το φιλτροκουτι του ASTREA δεν εχω δοκιμασει να δω εαν μπαινει. Καλα ειναι να πας σε μια εταιρια που φτιαχνει φιλτρα (πχ DNA που ειναι και ελληνικη!) και να σου κανουν ενα flow chart (το μηχανημα ρουφαει μεσα απο το κλειστο φιλτροκουτι και σου δειχνει μεχρι τι cfm μπορει να αποδωσει). Εχουν τα μηχανηματα και την τεχνογνωσια να σου που τι ακριβως μπορεις να κανεις και να σου φτιαξουν ενα ωραιο πλενομενο φιλτρο αερος το οποιο θα καθαριζεις σε τακτα χρονικα διαστηματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα